Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Marilina και Masma thanks για τις πληροφορίες

Marilina με κάλυψες αρκετά νομίζω.

Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, χρησιμοποιώ το κινητό με τον εξής τρόπο:

Τηλέφωνα και αρκετά μηνύματα. Οκ κλασσικά! Αλλά και χρήση Skype, Viber, etc αναλόγως με ποιον επικοινωνώ.

Μετά πάρα πολύ internet. Πάρα πολύ browsing γιατι λόγο δουλειάς ή σχολής, πολλές φορές πρέπει να βρίσκω πράγματα on-the-go και εννοείται να κατεβάζω/ανεβάζω αρχεία κειμένου και ήχου(pdf, doc, flac, etc) με άνεση και να μπορώ να τα διαβάσω/ακούσω επιτόπου και αν είναι δυνατό να τα επεξεργαστώ (κυρίως τα αρχεία κειμένου). Με αυτή τη λογική θέλω να μην έχω κολλήματα σε αυτό το επίπεδο. Με το Nokia X που είμαι αυτη τη στιγμή έχω τρομερά προβλήματα και το έχω κάνει root και οι εφαρμογές που έχω μέσα είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Mail, Calendar και Notes όλη την ώρα. Τα οποία είνα συγχρονισμένα με το gmail μέχρι στιγμής. Όπως επίσης και GoogleDrive.

GPS πολύ συχνά.

Εφαρμογές τύπου ebay, τραπεζών, κλπ.

Καθως και κάποια apps όπως engineering toolboxes, κλπ.

Τώρα όπως καταλαβαίνεις μάλλον δεν είναι και η πιο σκληρή χρήση που θα μπορούσε να κάνει κάποιος.

Απλά θέλω αυτό το smooth χαρακτηριστικό που προσφέρει η Apple με τον συνδυασμό sw και hw. Δεν θέλω να μπλέξω με jailbreak, κλπ όπως είπα πιο πάνω. Αυτό κυρίως1

Σκοπεύω παράλληλα να μεταφερθώ πλήρως στο οικοσύστημα της apple μιας και ήδη έχω ένα Air 2 που χρησιμοποιώ αρκετά. Ενώ μόλις το πιστό μου zenbook δεν μπορέσει να συνεχίσει να με υποστηρίζει τότε θα επιλέξω να παω σε ένα macbook. Επίσης, το άτιμο το 6 έχει τις ιδανικές διαστάσεις για μένα και ταυτόχρονα βολικό μέγεθος οθόνης. Ούτε να σου βγαίνουν τα μάτια αλλά να χωράει και σε μία τσέπη.

Τώρα, για χαρακτηριστικά που κάποιοι κρίνουν πολύ σημαντικά.

Μπαταρία. Οκ ξερω ότι το 6 δεν έχει και την καλύτερη. Αλλά κουβαλάω πάντα πάνω μου καποιο powerbank για τις δύσκολες ώρες ενώ κάθε βράδυ αυτοματοποιημένα βάζω το κινητό στο hub για φόρτιση.

Μνήμη. Δεν με καίει τόσο. Αν παω, θα παω για τα 64 οπότε θεωρώ ότι θα έχω αρκετό χώρο γι αυτά που θέλω. Έτσι κι αλλιώς δεν θα το χρησιμοποιώ για μουσική, παιχνίδια ή ταινίες. Έχω το πιστό μου ipod γι αυτά και πλεον και το Air. Αν και η συνδεσιμότητα με ένα usb stick δεν θα ήταν απαραίτητα κακή. Για την sd πάντως δεν το θεωρώ πρόβλημα.

Κάμερα. Απο δείγματα που έχω δει μου φαίνεται μια χαρά για τις λίγες φωτογραφίες που τραβάω κατα καιρούς για πλάκα. :)

Αυτά πάνω κάτω.!

@Nikos0002 ελπίζω να μην σου χαλάω το θέμα! :)

• Like 1
Δημοσ.

Όλα όσα ζητάς, το iOS τα κάνει πολύ ωραία και καλά, εκτός από:

να κατεβάζω/ανεβάζω αρχεία κειμένου και ήχου(pdf, doc, flac, etc) με άνεση και να μπορώ να τα διαβάσω/ακούσω επιτόπου και αν είναι δυνατό να τα επεξεργαστώ (κυρίως τα αρχεία κειμένου). Με αυτή τη λογική θέλω να μην έχω κολλήματα σε αυτό το επίπεδο.

Η λογική του iOS μέχρι και πριν ένα χρόνο ήταν η κάθε εφαρμογή να βλέπει τα δικά της αρχεία και μόνο αυτά. Εδώ και ένα χρόνο με το iOS 8 τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά αλλά και πάλι η διαδικασία μεταφοράς αρχείων από εφαρμογή σε εφαρμογή δεν είναι απόλυτα seamless. Θέλει λίγο ψάξιμο για αν βρεις ποιά εφαρμογή υποστηρίζει τί και με ποιές άλλες συνεργάζεται καλύτερα.

Όλα τα παραπάνω χωρίς jailbreak. Υποθέτω πως με jailbreak τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτό.

Δημοσ.

Τηλέφωνα και αρκετά μηνύματα. Οκ κλασσικά! Αλλά και χρήση Skype, Viber, etc αναλόγως με ποιον επικοινωνώ.

Μετά πάρα πολύ internet. Πάρα πολύ browsing γιατι λόγο δουλειάς ή σχολής, πολλές φορές πρέπει να βρίσκω πράγματα on-the-go και εννοείται να κατεβάζω/ανεβάζω αρχεία κειμένου και ήχου(pdf, doc, flac, etc) με άνεση και να μπορώ να τα διαβάσω/ακούσω επιτόπου και αν είναι δυνατό να τα επεξεργαστώ (κυρίως τα αρχεία κειμένου). Με αυτή τη λογική θέλω να μην έχω κολλήματα σε αυτό το επίπεδο. Με το Nokia X που είμαι αυτη τη στιγμή έχω τρομερά προβλήματα και το έχω κάνει root και οι εφαρμογές που έχω μέσα είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Mail, Calendar και Notes όλη την ώρα. Τα οποία είνα συγχρονισμένα με το gmail μέχρι στιγμής. Όπως επίσης και GoogleDrive.

GPS πολύ συχνά.

Τώρα όπως καταλαβαίνεις μάλλον δεν είναι και η πιο σκληρή χρήση που θα μπορούσε να κάνει κάποιος.

Απλά θέλω αυτό το smooth χαρακτηριστικό που προσφέρει η Apple με τον συνδυασμό sw και hw. Δεν θέλω να μπλέξω με jailbreak, κλπ όπως είπα πιο πάνω. Αυτό κυρίως1

Σκοπεύω παράλληλα να μεταφερθώ πλήρως στο οικοσύστημα της apple μιας και ήδη έχω ένα Air 2 που χρησιμοποιώ αρκετά. Ενώ μόλις το πιστό μου zenbook δεν μπορέσει να συνεχίσει να με υποστηρίζει τότε θα επιλέξω να παω σε ένα macbook. Επίσης, το άτιμο το 6 έχει τις ιδανικές διαστάσεις για μένα και ταυτόχρονα βολικό μέγεθος οθόνης. Ούτε να σου βγαίνουν τα μάτια αλλά να χωράει και σε μία τσέπη.

Μπαταρία. Οκ ξερω ότι το 6 δεν έχει και την καλύτερη. Αλλά κουβαλάω πάντα πάνω μου καποιο powerbank για τις δύσκολες ώρες ενώ κάθε βράδυ αυτοματοποιημένα βάζω το κινητό στο hub για φόρτιση.

Μνήμη. Δεν με καίει τόσο. Αν παω, θα παω για τα 64 οπότε θεωρώ ότι θα έχω αρκετό χώρο γι αυτά που θέλω. Έτσι κι αλλιώς δεν θα το χρησιμοποιώ για μουσική, παιχνίδια ή ταινίες. Έχω το πιστό μου ipod γι αυτά και πλεον και το Air. Αν και η συνδεσιμότητα με ένα usb stick δεν θα ήταν απαραίτητα κακή. Για την sd πάντως δεν το θεωρώ πρόβλημα.

Κάμερα. Απο δείγματα που έχω δει μου φαίνεται μια χαρά για τις λίγες φωτογραφίες που τραβάω κατα καιρούς για πλάκα. :)

Αυτά πάνω κάτω.!

Για την μπαταρια κανεις λαθος το I phone 6 τουλαχιστον στο 8.4Εγω τη θεωρω ικανοποιητικη. Με κανονικη χρηση βγαζει 1μισι μερα. Καλα αν καιγιεσαι προφανως οχι.

Και προσοχη μην αφησεις να σου ερχοντε ιδοποιησεις απο τα παντα και να κανει τιν τιν συνεχεια γιατι χαλαει πολυ μπαταρια ετσι(αναψε σβησε η οθονη)....

Η καμερα ειναι πολυ καλη και θα σε καλυψει.

Εγω θεωρω πως γενικα για αυτα που ζητας δεν θα εχεις προβλημα στο I phone....

Δημοσ.

GPS πολύ συχνά.

Αυτά πάνω κάτω.!

Για την μπαταρια κανεις λαθος, Εγω τη θεωρω ικανοποιητικη. Με κανονικη χρηση βγαζει 1μισι μερα. Καλα αν καιγιεσαι προφανως οχι.

Και προσοχη μην αφησεις να σου ερχοντε ιδοποιησεις πο τα παντα και να κανει τιν τιν συνεχεια γιατι χαλαει πολυ μπαταρια ετσι....

Η καμερα ειναι πολυ καλη απο οσο εχω δει εγω.

Δημοσ.

Για την μπαταρια κανεις λαθος το I phone 6 τουλαχιστον στο 8.4Εγω τη θεωρω ικανοποιητικη. Με κανονικη χρηση βγαζει 1μισι μερα. Καλα αν καιγιεσαι προφανως οχι.

Και προσοχη μην αφησεις να σου ερχοντε ιδοποιησεις απο τα παντα και να κανει τιν τιν συνεχεια γιατι χαλαει πολυ μπαταρια ετσι(αναψε σβησε η οθονη)....

Η καμερα ειναι πολυ καλη και θα σε καλυψει.

Εγω θεωρω πως γενικα για αυτα που ζητας δεν θα εχεις προβλημα στο I phone....

Δεν λέω ότι δεν έχει καλή μπαταρία. Απλώς όσο έχω διαβάσει στα σχετικά forums, βλέπω ότι αρκετός κόσμος παραπονιέται για την διάρκεια της. Anyway. Δεν μπορώ να το κρίνω απο πρώτο χέρι. Άλλωστε και με τις νέες εκδόσεις του ios νομίζω ότι υπήρξε και μία αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Άρα υποθέτω ότι και μελλοντικά μπορεί να δούμε και κάποια επιπλέον βελτίωση. :)

Για τις ειδοποιήσεις εννοείται. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι και πολύ βολικό να σου έρχονται ειδοποιήσεις για τα πάντα.

Η κάμερα όπως είπα και πριν, όσο δείγματα είδα, μου φάνηκε παραπάνω από ικανοποιητική. Σκέψου ότι στα 2 κινητά που έχω αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια, δεν είχα ούτε φλας. Οπότε θα είναι τρελή αναβάθμιση για μένα. Επίσης, δεν ασχολούμαι και πολύ με φωτογραφίες. Και αν το έκανα, μάλλον θα στόχευα στην απόκτηση μίας σοβαρής φωτογραφικής μηχανής.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες! :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση-αεροπειρατεια στο θεμα του συνφορουμιτη , viber , whatsapp & skype δεν δουλευουν δηλαδη κανονικα σε iOs?? 

ή υπαρχει θεμα με τα pdf/word κλπ αρχεια αν τα κατεβασεις απτο ιντερνετ/καμια σελιδα ?

Ρωταω γιατι σκεφτομουν να κανω μια δοκιμη με αιφοουν (ισως οταν βγει το επομενο) μιας και δεν κανω ιδιαιτερη χρηση στο samsung S3 Mini που εχω (root customrom ή οπως λεγεται αυτο) αλλα αν ειναι να υπαρχει θεμα με τα βασικα δεν αξιζει το πειραμα

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.

Ερωτηση-αεροπειρατεια στο θεμα του συνφορουμιτη , viber , whatsapp & skype δεν δουλευουν δηλαδη κανονικα σε iOs?? 

ή υπαρχει θεμα με τα pdf/word κλπ αρχεια αν τα κατεβασεις απτο ιντερνετ/καμια σελιδα ?

Ρωταω γιατι σκεφτομουν να κανω μια δοκιμη με αιφοουν (ισως οταν βγει το επομενο) μιας και δεν κανω ιδιαιτερη χρηση στο samsung S3 Mini που εχω (root customrom ή οπως λεγεται αυτο) αλλα αν ειναι να υπαρχει θεμα με τα βασικα δεν αξιζει το πειραμα

Κοιταξε το ios ειναι ενα λογισμικο που θα σε καλυψει γενικα και προφανως σε αυτα τα απλα που ζητας. Εχει πλεον πολλες εφαρμογες και ειναι λειτουργικοτατο γρηγορο και χωρις κοληματα. Νομιζω πως αν σου αρεσει σαν περιβαλλον χρησης (δες το απο καπιου γνωστου λιγο πρωτα) θα μινεις σιγουρα ικανοποιημενος. Ναι ενοειτε ολα κανονικα δουλευουν δεν υπαρχει καποιο προβλημα. 

Δημοσ.

Θέλεις να δώσεις μερικά παραδείγματα προβλημάτων που έχεις αντιμετωπίσει σε αυτό το επίπεδο; τι είδους tweaks για παράδειγμα; Τι περιορισμούς έχεις συναντήσει; Και τι εννοείς να κάνεις τα πάντα;

Ρωτάω γιατί μέσα στο επόμενο διάστημα σκοπεύω να αποκτήσω ένα, μάλλον το 6, οπότε να καταλάβω περίπου τι εννοείς μήπως εν τέλει με καλύψει περισσότερο ένα android.

Thanks! :)

PS: Βασικός λόγος που σκέφτομαι την μεταφορά σε ios είναι ακριβώς να μην μπλέξω με διαδικασίες τύπου root, jailbreak, κλπ που πραγματοποιώ σχεδόν σε όλα τα android smartphones που έχω μέχρι στιγμής. Αν αναγκαστώ να το κάνω θα ξενερώσω πολύ. :(

Το 95% των χρηστών δεν χρειάζονται jailbreak... Προσωπικά μετα απο 3 μοντέλα στο επιβεβαιώνω...

• Like 1
Δημοσ.

Όλα όσα ζητάς, το iOS τα κάνει πολύ ωραία και καλά, εκτός από:

Η λογική του iOS μέχρι και πριν ένα χρόνο ήταν η κάθε εφαρμογή να βλέπει τα δικά της αρχεία και μόνο αυτά. Εδώ και ένα χρόνο με το iOS 8 τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά αλλά και πάλι η διαδικασία μεταφοράς αρχείων από εφαρμογή σε εφαρμογή δεν είναι απόλυτα seamless. Θέλει λίγο ψάξιμο για αν βρεις ποιά εφαρμογή υποστηρίζει τί και με ποιές άλλες συνεργάζεται καλύτερα.

Όλα τα παραπάνω χωρίς jailbreak. Υποθέτω πως με jailbreak τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτό.

Γενικά με το jailbreak είναι πολύ καλύτερη η διαδικασία του πήγαινε έλα των αρχείων και του κατεβάσματος κλπ κλπ. Προσωπικά είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο έκανα jailbreak το ipad. 

Δημοσ.

Οι φήμες που θέλουν το καινούργιο Iphone 6s να έχει 2gb ram και ios 9 δεν είναι λίγο ανησυχητικές για τα κινητά όπως το 5s μέχρι και το 6 με 1gb ; Γιατί η apple να βάλει 2ρα αφού λένε πολλοί ότι το 9 θα είναι πιο ελαφρύ; 

Δημοσ.

Οι φήμες που θέλουν το καινούργιο Iphone 6s να έχει 2gb ram και ios 9 δεν είναι λίγο ανησυχητικές για τα κινητά όπως το 5s μέχρι και το 6 με 1gb ; Γιατί η apple να βάλει 2ρα αφού λένε πολλοί ότι το 9 θα είναι πιο ελαφρύ; 

marketing... Οι κινεζοι απο την άλλη μεριά του ωκεανού το πάνε για 4αρα... Πως θα πιάσει τα πιτσιρίκια, με το 1 γιγα εν ετοι 2015;

Δημοσ.

Πρόβλεψη για το μέλλον? Μπορεί πχ να θέλουν να βάλουν κάτι στο iOS 10 που θα χρειάζεται παραπάνω RAM...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...