Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρήκα έναν μεταχειρισμένο i7 3930k στα 260 ευρω.Στον επεξεργαστή δεν έχει γίνει ποτε oc,το παιδί μάλλον έχει κουτί και απόδειξη αγοράς αλλά η εγγύηση του έχει λήξει...Τι λέτε, να προβώ στην αγορά του εν λόγω επεξεργαστή?Υπάρχει περίπτωση ο επεξεργαστής να είναι στα τελευταία του?Είναι η πρώτη μου φορά που αγοράζω κάτι μεταχειρισμένο.

Δημοσ.

Το αν εχει γινει overclock δεν το ξερεις γιατι δεν εισουν εκει οσο δουλευε.Το οτι στο λεει καποιος δεν σημαινει τιποτε.Αν η εγγυηση του εχει ληξει να το αγορασεις μονο αφου τρεξεις στον χωρο του πωλητη ενα stress test για μιση ωρα με την μητρικη του και την μνημη του,με το prime95 η το intel burn test.

Αν σου πει οτι δεν γινεται γιατι εχει πουλησει την μητρικη τοτε να μην το αγορασεις γιατι μπορει να σου μεινει στα χερια.Χωρις ελεγχο δεν αγοραζουμε τιποτε,ουτε τσιχλα.

• Like 6
Δημοσ.

Πολλα δεν ειναι τα λεφτα αυτα για 3930κ

ΕΠισης ,βρηκα την αγγελια που λες,εχει 0 αξιολογησεις,δεν θα το επαιρνα χωρις να τον τεσταρω τον cpu,ουτε φυσικα αντικαταβολλες και καταθεσεις[χερι χερι].

Δημοσ.

Να τον δοκιμάσεις. Το ότι έληξε η εγγύηση δεν λέει τίποτα. Πρέπει να δεις όμως αν λειτουργεί, κάνε ένα στρεςς τεστ.

Δημοσ.

Τα 260 ευρώ είναι πολλά γι ' αυτόν τον επεξεργαστή?Στο stress test θα πρέπει να προσέξω να δω κάποιες συγκεκριμένο τιμές? Ή απλώς να το τρέξω ώστε να δω αν το αντέχει?

Δημοσ.

Πολλα δεν ειναι τα λεφτα αυτα για 3930κ

ΕΠισης ,βρηκα την αγγελια που λες,εχει 0 αξιολογησεις,δεν θα το επαιρνα χωρις να τον τεσταρω τον cpu,ουτε φυσικα αντικαταβολλες και καταθεσεις[χερι χερι].

είναι πολλά λες τα 260 ευρώ?
Δημοσ.

Ξέρετε πολλούς που βάζουν ξένους σπίτι τους? Μια χαρά είναι η τιμή. 

Εγω σε καθε μου αγγελια δεχομαι ελεγχο σπιτι μου. Γουρουνι στο σακι δεν αγοραζουμε και οποιος δεν δινει την δυνατοτητα,ειδικα αν εχει ληξει η εγγυηση,ειναι υποπτος και δεν θα το αγοραζα ποτε.

Το θεμα τιμης δεν το εχω ψαξει προσωπικα,γιατι τοσο ακριβοι επεξεργαστες μου ειναι αχρηστοι για τις δικες μου εφαρμογες,οποτε δεν εχω αποψη.

Τα 260 ευρώ είναι πολλά γι ' αυτόν τον επεξεργαστή?Στο stress test θα πρέπει να προσέξω να δω κάποιες συγκεκριμένο τιμές? Ή απλώς να το τρέξω ώστε να δω αν το αντέχει?

Στο stress test, αν υπαρχει προβλημα,θα σου βγαλει ενδειξη error η θα σταματησει να λειτουργει η σπανιοτερα θα κανει restart ολο το συστημα. Και στο intel burn test που ειναι το επισημο stress test της intel τα ιδια.

• Like 5
Δημοσ.

Ts να σου πω, χρειάζεσαι τόσους πυρήνες και μάλιστα sandy bridge; Αν δεν χρειάζεσαι τόσους πυρήνες και θες απλά gaming, τότε προτίμησε καλύτερα σε αυτά τα χρήματα έναν καινούριο core i5, λιγότεροι πυρήνες με μεγαλύτερο ipc είναι το must για gaming και γενικότερα για εφαρμογές και προγράμματα που θέλουν δυνατούς πυρήνες και θα έχεις και αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση.

• Like 2
Δημοσ.

Αν ο επεξεργαστής είναι υγιής και ο TS τον θέλει για multi-threaded εφαρμογές, τότε ναι, αξίζει, και η τιμή είναι πολύ καλή για 6πύρηνο Sandybridge. Τυχαίνει να έχω και εγώ τον 3930Κ και μάλιστα από αγγελία. Αναβάθμισα από 3770Κ. Σε single-thread έχασα περίπου 5-7%, αλλά σε multi κέρδισα περίπου 35% clock for clock. Οπότε, για μένα άξιζε με 1000. Για τον μέσο χρήστη δεν ξέρω αν αξίζει. Με 260€ παίρνει κανείς ξεκλείδωτο i5 τελευταίας γενιάς και για ό,τι κινείται μέχρι τους 4 πυρήνες είναι πολύ πιο γρήγορος από έναν παλιό 6πύρηνο σαν αυτόν. Στο multi o 6700Κ πλησιάζει την απόδοση του 3930Κ. Σε Cinebench R15 χτυπάει με ένα ήπιο oc πάνω από 1000cb, ενώ εγώ που τον έχω στα 4.3GHz (τώρα το καλοκαίρι) είμαι περίπου στα 1100cb. Σε single threaded δεν το συζητάμε. Οι καινούργιοι μπορεί να είναι και 15-20% πιό γρήγοροι. 

Αυτά σαν πληροφορίες που μπορεί ίσως να βοηθήσουν κάποιες επιλογές. 

• Like 1
Δημοσ.

Τον υπολογιστή θα τον έχω κατά κύριο λόγο για gaming(just cause 3,fallout 4,crew,gta v,mgs,cod bo3,star citizen and all the new/upcoming games)αλλά και για διάφορα προγράμματα της σχολής(3d design,autocad και αλλα)

Δημοσ.

Το αν εχει γινει overclock δεν το ξερεις γιατι δεν εισουν εκει οσο δουλευε.Το οτι στο λεει καποιος δεν σημαινει τιποτε.Αν η εγγυηση του εχει ληξει να το αγορασεις μονο αφου τρεξεις στον χωρο του πωλητη ενα stress test για μιση ωρα με την μητρικη του και την μνημη του,με το prime95 η το intel burn test.

Αν σου πει οτι δεν γινεται γιατι εχει πουλησει την μητρικη τοτε να μην το αγορασεις γιατι μπορει να σου μεινει στα χερια.Χωρις ελεγχο δεν αγοραζουμε τιποτε,ουτε τσιχλα.

Πολυ σωστα, και εγω πριν παρω τσιχλα την μασαω να δω αν ειναι ΟΚ, η ζηταω τον πωλητη να την μασησει λιγουλακι B)

Σοβαρα τωρα, το κλασικο "δεν εχει γινει ποτε οβερκλοκ" ειναι σαν το "πραγματικα χιλιομετρα, φυλασεται σε γκαραζ" στο car. Εγω οταν πουλησα το δικο μου συστημα πριν απο λιγο καιρο, απλα εγραψα την αληθεια. οτι το ειχα ξεσκισει στο οβερκλοκ, χωρις να σημαινει κατι φυσικα. αφου δεν ειχε ποτε κανενα θεμα. Για αυτο πανε δες το απο κοντα, αν δουλευει σωστα ισως αξιζει να το παρεις. Αν και η τιμη δεν ξερω αν ειναι και πολυ καλη.

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ σωστα, και εγω πριν παρω τσιχλα την μασαω να δω αν ειναι ΟΚ, η ζηταω τον πωλητη να την μασησει λιγουλακι B)

Αυτο ειναι σχημα καθυπερβολη, Τρελο-μπαιτερ. :devil:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...