Vera_30 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,είμαι κάτοχος MacBook Pro (13-inch, Early 2011, yosemite 10.10.5) και μέχρι τώρα έτρεχα τα windows xp με το parallels desktop, μόνο και μόνο για μερικές πολύ ειδικές εφαρμογές που δεν έχουν ισοδύναμο στο osx. Δεν είχα καμία παρόρμηση να βάλω μεταγενέστερο λειτουργικό της microsoft, τα xp είναι ιδανικά για τη δουλειά που χρειάζομαι.Πριν λίγες μέρες έβαλα τα windows 10 στο δεύτερο φορητό μου υπολογιστή, που είναι pc, και ομολογώ ότι ζήλεψα. Τα 10 τρέχουν απρόσκοπτα και μου φαίνονται πολύ καλά. Έτσι, σκέφτηκα πως ίσως είναι ενδιαφέρον να βάλω τα 10 και στο mbp. Επειδή η μνήμη μου είναι μόνο 4 gb, απέρριψα τη λύση της εικονικής μηχανής στο parallels και σκέφτηκα να κάνω partition με το bootcamp, το οποίο μέχρι τώρα δεν είχα "απασχολήσει" ποτέ. Ακολούθησα μέχρι ενός σημείου όλες τις οδηγίες που περιέχονται στο άρθρο http://www.cnet.com/how-to/how-to-install-windows-10-on-a-mac/ αλλά όταν ήμουν έτοιμη να προχωρήσω (το bootcamp assistant είχε κατεβάσει το απαραίτητο υλικό από την apple) μου έβγαζε ένα μήνυμα could not read. Δοκίμασα με άλλο usb, πάντα το ίδιο αποτέλεσμα.Σκέφτηκα πως επειδή είμαι κάτοχος σχετικά παλιού μοντέλου (2011) μήπως το bootcamp δεν υποστηρίζει τα 10. Οπότε δοκίμασα με 8.1, πάλι το ίδιο! Και στη συνέχεια με 7, πάλι το ίδιο! Ακόμη και xp, πάλι το ίδιο...Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος/α μπορεί να με διαφωτίσει για το πρόβλημα. Ακόμη, αν μπορώ να παρακάμψω τη διαδικασία με το bootcamp, να κάνω partition μόνη μου και να εγκατασταστήσω τα windows στο partition, με κάποια διαδικασία.Σας ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα, είμαι κάτοχος MacBook Pro (13-inch, Early 2011, yosemite 10.10.5) και μέχρι τώρα έτρεχα τα windows xp με το parallels desktop, μόνο και μόνο για μερικές πολύ ειδικές εφαρμογές που δεν έχουν ισοδύναμο στο osx. Δεν είχα καμία παρόρμηση να βάλω μεταγενέστερο λειτουργικό της microsoft, τα xp είναι ιδανικά για τη δουλειά που χρειάζομαι. Πριν λίγες μέρες έβαλα τα windows 10 στο δεύτερο φορητό μου υπολογιστή, που είναι pc, και ομολογώ ότι ζήλεψα. Τα 10 τρέχουν απρόσκοπτα και μου φαίνονται πολύ καλά. Έτσι, σκέφτηκα πως ίσως είναι ενδιαφέρον να βάλω τα 10 και στο mbp. Επειδή η μνήμη μου είναι μόνο 4 gb, απέρριψα τη λύση της εικονικής μηχανής στο parallels και σκέφτηκα να κάνω partition με το bootcamp, το οποίο μέχρι τώρα δεν είχα "απασχολήσει" ποτέ. Ακολούθησα μέχρι ενός σημείου όλες τις οδηγίες που περιέχονται στο άρθρο http://www.cnet.com/how-to/how-to-install-windows-10-on-a-mac/ αλλά όταν ήμουν έτοιμη να προχωρήσω (το bootcamp assistant είχε κατεβάσει το απαραίτητο υλικό από την apple) μου έβγαζε ένα μήνυμα could not read. Δοκίμασα με άλλο usb, πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Σκέφτηκα πως επειδή είμαι κάτοχος σχετικά παλιού μοντέλου (2011) μήπως το bootcamp δεν υποστηρίζει τα 10. Οπότε δοκίμασα με 8.1, πάλι το ίδιο! Και στη συνέχεια με 7, πάλι το ίδιο! Ακόμη και xp, πάλι το ίδιο... Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος/α μπορεί να με διαφωτίσει για το πρόβλημα. Ακόμη, αν μπορώ να παρακάμψω τη διαδικασία με το bootcamp, να κάνω partition μόνη μου και να εγκατασταστήσω τα windows στο partition, με κάποια διαδικασία. Σας ευχαριστώ πολύ. Πιθανόν να μην μπορεί να διαβάσει το iso. Eρώτηση : οι εκδόσεις που δοκίμασες τι ήταν 32bit ή 64bit? Επίσης δοκίμασε να κάνεις το φλασάκι fat32 με το diskutility πρώτα και μετά προχώρα με την διαδικασία του bootcamp. Aν δεν τα καταφέρεις με το bootcamp, τοτε απλα΄με το disk utility συρικνώνεις τον σκληρό του mac και στον ελεύθερο χώρο δημιουργείς ενα partition fat 32. Απο εκεί και υστερα προχωράς την εγκατάσταση οποιουδήποτε λειτουργικου οπως γινεται με τα κλασσικά pc, απλά κρατάς το alt πατημένο κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris M Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μην ταλαιπωρήσε. Τα Windows 10 είναι συμβατά με μηχανήμτα από το 2012 και μετά. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από την Apple. https://support.apple.com/en-us/HT204990 Κάνε ένα Reset την PRAM και λογικά θα παίξει. (Command - Option - P - R κρατημένα με το που ακούσεις τον ήχο εκκίνησης όταν ανοίγεις το μηχάνηματα). Τα κρατάς πατημένα μ'εχρι να κάνει 2-3 φορές Restart. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vera_30 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Πιθανόν να μην μπορεί να διαβάσει το iso. Eρώτηση : οι εκδόσεις που δοκίμασες τι ήταν 32bit ή 64bit? Επίσης δοκίμασε να κάνεις το φλασάκι fat32 με το diskutility πρώτα και μετά προχώρα με την διαδικασία του bootcamp. Aν δεν τα καταφέρεις με το bootcamp, τοτε απλα΄με το disk utility συρικνώνεις τον σκληρό του mac και στον ελεύθερο χώρο δημιουργείς ενα partition fat 32. Απο εκεί και υστερα προχωράς την εγκατάσταση οποιουδήποτε λειτουργικου οπως γινεται με τα κλασσικά pc, απλά κρατάς το alt πατημένο κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οι εκδόσεις ήταν 64bit. Το φλασάκι το είχα διαμορφώσει ήδη σε fat32. Με συμβουλεύεις να ακολουθήσω τη διαδικασία που προτείνεις στο τέλος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οι εκδόσεις ήταν 64bit. Το φλασάκι το είχα διαμορφώσει ήδη σε fat32. Με συμβουλεύεις να ακολουθήσω τη διαδικασία που προτείνεις στο τέλος; Ναι, αλλά κανε ένα timemachine backup πρωτα....επισης κάνε και ενα reset οπως προαναφέρθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
White_Cat Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα ! Τέτοιου είδους μηνύματα παράγονται από το Bootcamp όταν προσπαθείς να εγκαταστήσεις κάποια έκδοση των Windows σ' ένα partition το οποίο δεν είναι τύπου NTFS, αλλά είναι FAT32. Το Bootcamp δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να δουλέψει με FAT32 partitions, άρα θα πρέπει να διασφαλίσεις πριν απ' την εγκατάσταση ότι το target partition είναι NTFS. Άμα θυμάμαι καλά, στην οθόνη που εμφανίζει το install button, υπάρχει και convert button ακριβώς για το σκοπό αυτό. Υπάρχει κι αυτό το video στο Youtube που θεωρώ ότι είναι πολύ βοηθητικό για το συγκεκριμένο θέμα : Επίσης https://discussions.apple.com/thread/3618164 Σ' ευχαριστώ, Ο Άσπρος Γάτος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vera_30 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Με parallels desktop, αν δώσω το μέγιστο της μνήμης σε λογικά όρια (δεν με απασχολεί να παίζουν ταυτόχρονα εφαρμογές του osx πέρα από το ίδιο το parallels φυσικά - μπορώ να κλείσω όλες τις εφαρμογές και να ανασυγκροτήσω τη μνήμη), με τα 4 gb ram υπάρχει περίπτωση να παίξουν τα 10, έστω και με μειωμένη απόδοση, για να αποφύγω τη πιο πάνω διαδικασία που κάπως με φοβίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Με parallels desktop, αν δώσω το μέγιστο της μνήμης σε λογικά όρια (δεν με απασχολεί να παίζουν ταυτόχρονα εφαρμογές του osx πέρα από το ίδιο το parallels φυσικά - μπορώ να κλείσω όλες τις εφαρμογές και να ανασυγκροτήσω τη μνήμη), με τα 4 gb ram υπάρχει περίπτωση να παίξουν τα 10, έστω και με μειωμένη απόδοση, για να αποφύγω τη πιο πάνω διαδικασία που κάπως με φοβίζει; Aν βάλεις windows 10 32 bit στο parallels με 1,5 gb ram θα είσαι εντάξει, πιστεύω. Βάλε στο πρόγραμμα παντως να αναβαθμίσεις την μνήμη, στο mac. Aν είχες 8, τώρα δεν θα θα το συζητάγαμε... ΥΓ. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι απο την στιγμή που έχεις timemachine backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μην ταλαιπωρήσε. Τα Windows 10 είναι συμβατά με μηχανήμτα από το 2012 και μετά. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από την Apple. https://support.apple.com/en-us/HT204990 Πάντως στο Mac Mini (Mid 2011) μου, που είχα στο BootCamp partition τα Windows 7, τα έκανα upgrade σε Windows 10 και όλα παίζουν μια χαρά (drivers κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 +1 για το Parallels.Από το καλύτερα προγράμματα που έχουν βγει για mac. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εγώ θα σου έλεγα να αναβαθμίσεις και τη ραμ σε κάποια φάση θα σε βοηθήσει γενικώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistr4l Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 <p> Ο χρήστης Chris M είπε:<br /> Μην ταλαιπωρήσε. Τα Windows 10 είναι συμβατά με μηχανήμτα από το 2012 και μετά. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από την Apple. https://support.apple.com/en-us/HT204990<br/> Πάντως στο Mac Mini (Mid 2011) μου, που είχα στο BootCamp partition τα Windows 7, τα έκανα upgrade σε Windows 10 και όλα παίζουν μια χαρά (drivers κλπ). </p><p> </p><p>Σκεφτόμουν ακριβώς αυτο. Εχω στο MacBook Pro late 08 τα 7. Αν κανω upgrade για ποιο λόγο να μην τα περάσει;; Λογικα η apple εμποδίζει το καθαρό install μέσω boot camp. Αυτο υποθέτω το οποίο μάλλον επιβεβαιώνει κι ο georgeadams αν και θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Όπως και να εχει, απλα απαράδεκτη κίνηση της apple να μην υποστηρίζει boot camp για παλαιότερα μηχανήματα. Απλα απαράδεκτοι.</p> Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Υποθέτω πως απλώς δεν έκατσαν να το δοκιμάσουν σε παλιότερα μηχανήματα και γι' αυτό δεν αναφέρουν υποστήριξη. Αλλά για παλιότερα Mac, όπως πχ στο δικό μου Mac Mini του 2011, τα Windows έχουν έτσι κι αλλιώς drivers για γραφικά, ήχου, wifi κλπ. Αφού τα Windows υποστηρίζουν το hardware, τί πρόβλημα να υπάρχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistr4l Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 <p>Ναι αλλα επίσημα η apple αναφέρει πως δεν τα υποστηρίζει σε παλαιότερα μηχανήματα. Απο λιγο ψάξιμο που έκανα, υποτίθεται πως το boot camp θ αναγνωρίζει τα παλιά μηχανήματα (η απλα δεν θα γίνεται update στη νέα έκδοση που υποστηρίζει win10) με αποτέλεσμα τη μη εγκατάσταση του. Η ουσία όμως παραμένει όπως αναφέρεις κι ΕΣΥ. Αφου το hardware μπορει, γιατι να μην γίνεται λοιπον μέσω upgrade απο 7??</p> Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα