jannisgt Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Καλημέρα παιδιά, θέλω να ρωτήσω σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω στον υπολογιστή. Καταρχήν το υλικό είναι: CPU: AMD Phenom X6 1055T MotherBoard : ASRock M3A785GXH/128M RAM: 4GB DDR3 GPU: Nvidia GTS 250 Windows 7 64bit Γενικά ο υπολογιστής δουλεύει πάρα πολύ ικανοποιητικά τον έχω 5 χρόνια και μου έχει εξηγηθεί πολύ σωστά. Τώρα το πρόβλημα είναι πλέον ότι μόλις θα ανοίξω κάτι εδώ και 6-8 μήνες θα αρχίσει να γκαρίζει το CPU FAN. Λέω εντάξει στην αρχή αλλά αρχίζει να δουλεύει τσίτες ακόμα και όταν θα παίζω στο miniclip μπιλιάρδο μέχρι οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι όπως formula 1, skyrim και άλλα. Καταλαβαίνω ότι είναι βαριά παιχνίδια και ότι δεν έχω και ΤΟ μηχανήμα αλλά και στο miniclip δηλαδή; Τσεκάρο το task manager και το μόνο που βλέπω είναι 2,3 GB μνήμη και θερμοκρασίες φυσιολογικές. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να βοηθήσει κανείς περί του θέματος. Ευχαριστώ εκ των προτερων.
ParganMan Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Για αρχή πρέπει να καθαρίσεις το κουτί, να καθαρίσειςτο CPU fan, και να αλλάξεις τη θερμοαπαγωγική πάστα. Αυτό κατά 95% θα ησυχάσει τον ανεμιστήρα και θα ρίξει τις θερμοκρασίες. Τώρα για τη μνήμη. Μήπως εννοείς ότι 2,3GB είναι η χρησιμοποιούμενη μνήμη? Αν ναι τότε όλα φυσιολογικά. Πήγαινε στις ιδιότητες του υπολογιστή και δες πόση μνήμη εμφανίζει. Αν δεν είναι 4GB (ή 3,86) τότε κάποιο πρόβλημα έχουν οι μνήμες ή η ίδια η μητρική.
jannisgt Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Για αρχή πρέπει να καθαρίσεις το κουτί, να καθαρίσειςτο CPU fan, και να αλλάξεις τη θερμοαπαγωγική πάστα. Αυτό κατά 95% θα ησυχάσει τον ανεμιστήρα και θα ρίξει τις θερμοκρασίες. Τώρα για τη μνήμη. Μήπως εννοείς ότι 2,3GB είναι η χρησιμοποιούμενη μνήμη? Αν ναι τότε όλα φυσιολογικά. Πήγαινε στις ιδιότητες του υπολογιστή και δες πόση μνήμη εμφανίζει. Αν δεν είναι 4GB (ή 3,86) τότε κάποιο πρόβλημα έχουν οι μνήμες ή η ίδια η μητρική. Φίλε μου το κουτί το έχω καθαρίσει άπειρες φορές, κάθε φορά αλλάζω την πάστα, δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι μόνο εκεί. Έχω μέσα 5 ανεμιστηράκια. Άντε τώρα λες είναι καλοκαίρι.. το ίδιο κάνει και τον χειμώνα. Ναι εννοώ ότι 2,3 είναι η χρησιμοποιούμενη μνήμη και δουλεύει τσίτες..Ευχαριστώ πάντως
Kris_Lyn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Θερμοκρασίες του επεξεργαστή; Το ανεμιστηράκι είναι του επεξεργαστή ή έχεις αγοράσει κάποιο άλλο;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μου φαίνεται πως θέλει λίπανση ο ανεμστήρας, το γράσσο του ανεμιστήρα πιθανότατα να έχει στεγνώσει και για αυτό να θορυβεί άσκοπα με light load. Τώρα η μνήμη εξαρτάται, σε idle 2,3 gb για 64μπιτο λειτουργικό είναι κανονικά, ειδικά αν τρέχουν προγράμματα background με την εκκίνηση, geforce experience, antivirus, software της κάρτας ήχου, steam, origin κλπ. Από το task manager μπορείς να δεις οτιδήποτε άλλο εκτός από θερμοκρασίες. Αν έχεις υψηλό cpu load και παράλληλα θερμοκρασίες δες μήπως έχεις φάει κάνα mining virus, αυτά τρώνε cpu και gpu για την εξόρυξη bitcoins. Άνετα μπορείς να φας τέτοιο ιο αν δεν προσέχεις και μπαίνεις όπου νάναι και κατεβάζεις ότι ναναι. 2
jannisgt Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Θερμοκρασίες του επεξεργαστή; Το ανεμιστηράκι είναι του επεξεργαστή ή έχεις αγοράσει κάποιο άλλο; Το ανεμιστηράκι είναι το μαμά φίλε μου. Οι θερμοκρασίες είναι νορμάλ και αυτό είναι που με προβληματίζει. Μου φαίνεται πως θέλει λίπανση ο ανεμστήρας, το γράσσο του ανεμιστήρα πιθανότατα να έχει στεγνώσει και για αυτό να θορυβεί άσκοπα με light load. Τώρα η μνήμη εξαρτάται, σε idle 2,3 gb για 64μπιτο λειτουργικό είναι κανονικά, ειδικά αν τρέχουν προγράμματα background με την εκκίνηση, geforce experience, antivirus, software της κάρτας ήχου, steam, origin κλπ. Από το task manager μπορείς να δεις οτιδήποτε άλλο εκτός από θερμοκρασίες. Αν έχεις υψηλό cpu load και παράλληλα θερμοκρασίες δες μήπως έχεις φάει κάνα mining virus, αυτά τρώνε cpu και gpu για την εξόρυξη bitcoins. Άνετα μπορείς να φας τέτοιο ιο αν δεν προσέχεις και μπαίνεις όπου νάναι και κατεβάζεις ότι ναναι. Πως μπορώ να το λιπάνω φίλε μου? Γιατί από ότι θυμάμαι είναι ball bearing παίζει κανένα ρόλο ή και πάλι μπορώ? Γενικά σε idle μπορεί να έχει και λιγότερη μνήμη. Τώρα για το mining virus ναι μπορεί να έχεις δίκιο όμως γι αυτό τον λόγο έκανα format και πάλι τα ίδια και σου λέω για παιχνίδια τα οποία και έχω αγοράσει. Σας ευχαριστώ όλους.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Ο καλύτερος φίλος σου για να ξαναλιπάνεις το φανάκι είναι το παρακάτω tutorial : 1
ar8ur0s Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 αν δεν το εχεις λυση ακομα το θεμα με τις μνημες που χρησιμοποιει το συστημα και αν καταλαβα καλα τοτε πηγαινε bios και...advanced-chipset configuration-memory remape feature-enable
Millennium Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δοκίμασε λιπαντικό στο fan και αν δεν δεις αποτέλεσμα αλλάζεις fan ή ψύκτρα. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Πιο πολύ συμφέρει να βάλει μια raijintek themis να του μείνει κιόλας παρά να παιδεύεται με αλλαγές ανεμιστήρα.
Millennium Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εντάξει δεν είναι και τόσο παίδεμα.Δε ξέρω και την οικονομική του κατάσταση για να του πω να πάρει after market εξαρχής.
jannisgt Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις βοήθειές σας.. αν δεν το εχεις λυση ακομα το θεμα με τις μνημες που χρησιμοποιει το συστημα και αν καταλαβα καλα τοτε πηγαινε bios και...advanced-chipset configuration-memory remape feature-enable Φίλε μου αυτές είναι οι ρυθμίσεις που υπάρχουν στο BIOS δεν βρήκα κάτι σαν αυτό που λες. Υπάρχει κάτι παρόμοιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα