ParganMan Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δύο τρόποι υπάρχουν. Ή βάζεις άλλη μητρική και τσεκάρεις αν δουλεύει. Ή δοκιμάζεις όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά σε άλλο μηχάνημα ένα ένα. Αν δουλεύουν όλα τότε πας για μητρική. Έχω υλικά για να δοκιμάσεις αλλά δυστυχώς θα είμαι Αθήνα μετά τις 26...
N3CR4 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δύο τρόποι υπάρχουν. Ή βάζεις άλλη μητρική και τσεκάρεις αν δουλεύει. Ή δοκιμάζεις όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά σε άλλο μηχάνημα ένα ένα. Αν δουλεύουν όλα τότε πας για μητρική. Έχω υλικά για να δοκιμάσεις αλλά δυστυχώς θα είμαι Αθήνα μετά τις 26... Τα υλικά εκτός από τον cpu μπορώ να τα δοκιμάσω και εγώ. Το psu και vga ξέρω ήδη δλδ ότι δουλεύουν. Μένουν οι 2 δίσκοι και μνήμες. Ε αν δουλεύουν όλα δε νομίζω να είναι ο cpu αφού όπως είπες και εσύ θα σφύριζε εάν ήταν εκεί το θέμα. Με βλέπω πάντως για μητρικούλα..... Έχετε καμία με am2+/am2 πλατφόρμα κατά νου;
Rod@X Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Το ίδιο του είπες και πριν δυόμιση ώρες. λολ Άσχετο με αυτό πάντως, έχω πετύχει HTPC που έχουν κάψει τον controller των PCI Lanes των γραφικών. Σε αρκετές μικρές μητρικές (όπως των HTPC) αυτός ελέγχει και την PCI και την Onboard. Οπότε αν καεί πάμε για αλλαγή μητρικής. Ο επεξεργαστής αν είχε καεί δε θα άναβαν οι δίσκοι. Εύχομαι να είναι PSU μόνο, αν και θα έπρεπε να μπαίνει στο bios και να κρασάρει στη Welcome screen των Windows... ...και το ξαναείπα , γιατί δεν το έκανε. Αν αλλάξει θεση στις μνήμες (οπως έκανε) και εχει πρόβλημα η μια, το αποτέλεσμα θα ειναι ιδιο. Να τις δοκιμάσει μια- μια ξεχωριστά, η σε άλλο pc με το mem86. Τροφοδοτικό ηδη του έχουμε πει και δοκιμασε. Αυτο που δεν εχει κανει ειναι ενα beeper στη μητρική, μήπως βγαλει τιποτα απο το beep code.
Rod@X Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Σε άλλη οθόνη δοκιμάστηκε; Ναι , από το πρώτο post. Καλώδιο δεν διευκρινίστηκε , αν είναι το ίδιο η όχι.
N3CR4 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Σε άλλη οθόνη δοκιμάστηκε; Ναι δοκιμάστηκε αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ναι , από το πρώτο post. Καλώδιο δεν διευκρινίστηκε , αν είναι το ίδιο η όχι. Καλώδιο αλλάχτηκε με καινούριο HDMI. Τα ίδια δυστυχώς. Τις μνήμες τις έβαλα μια μια σε αλλο pc αλλά χωρίς δοκιμή στο mem86. Παίζουν κανονικά σε άλλο pc.
kondoras Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 δοκιμασε να βγαλεις την μπαταρια της μητρικης για λιγα λεπτα, και να την ξαναβαλεις Για την ακρίβεια: Κλείνεις και βγάζεις τον Η/Υ από την πρίζα. Βγάζεις την μπαταρία της μητρικής. Πατάς (με κλειστό και εκτός πρίζας Η/Υ) μερικές φορές το κουμπί power. Περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα. Βάζεις ξανά την μπαταρία. Ξαναπατάς μερικές φορές το power. Συνδέεις τον Η/Υ στην πρίζα. α. Συνδέεις το vga βύσμα της μητρικής με αντίστοιχο καλώδιο σε κάποια οθόνη, στην οποία έχει επιλέξει ως πηγή «αναλογική» ή «vga». β. Πατάς το power. γ. Αν δεν δεις πάλι σήμα, βγάζεις το vga καλώδιο και δοκιμάζεις με το dvi της μητρικής. Αν πάλι δεν δείχνει σήμα, κλείνεις τον Η/Υ, τον βγάζεις από την πρίζα, συνδέεις την κάρτα γραφικών που είχες και επαναλαμβάνεις τα βήματα α,β,γ με σύνδεση αυτή τη φορά στην κάρτα γραφικών. Αν ούτε τώρα δείχνει τίποτα, μάλλον πας για αλλαγή μητρικής και φοβάμαι ότι AM2+ μόνο μεταχειρισμένη θα βρεις.
N3CR4 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Παιδιά λοιπόν εκτός του επεξεργαστή και της μητρικής όλο το hardware του υπολογιστή δουλεύει κανονικότατα. Τα δοκίμασα όλα σε άλλο pc. Τώρα εμένα με τρώει το εξής: αν πάρω πάλι AM2+ μητρική με τη λογική, ότι θα γλιτώσω την αλλαγή cpu και διαπιστώσω όταν την βάλω επάνω ότι τελικώς έχει κάψει και cpu;;;;; @kondoras: δυστυχώς έχω απογοητευτεί από το τι κυκλοφορεί σε AM2+. Βασικά στο εσωτερικό τπτ. Και όχι μόνο από ότι βλέπω και στο ebay, μόνο μεταχειρισμένη και εκεί.
kondoras Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Σιγουρέψου ότι έκανες το παραπάνω που σου έγραψα με την μπαταρία, καμιά φορά ζαβλακώνεται το BIOS και δεν ξέρει πού δείχνει τί! Να ήσουν Θεσσαλονίκη, το λύναμε εύκολα το τεστ. Έχω παρόμοια μητρική (που δουλεύει ) την M3A78 Pro.
N3CR4 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Λοιπόν fellow insomniacs, τελικώς βρήκα μητρική με socket AM2+ και έβαλα όλα τα κομμάτια σε αυτή και ιδού! Δεν τα έπαίξε η μητρική αλλά ο cpu μου. Αυτός είναι εκτός μάχης. Πάλι καλά που δεν βιάστηκα με αγορά μητρικής... Έχετε καμία ιδέα για το ποιον cpu (AMD Socket AM2+ / AM2 ; Processors) να τσιμπήσω; Το budget θα έλεγα να μην ξεφύγει πάνω από 70€.
ParganMan Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μωρέ μπράβο! Δε μου έχει ξανατύχει. Βέβαια δε δουλεύω πολύ με AMD. Αν μπορείς να περιμένεις καμιά βδομάδα και είσαι Αθήνα έχω έναν AMD Athlon 64 X2 4200+ αν θες.
ParganMan Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Προς θεού δεν είπα αυτό. Δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία από AMD για να σου πω τι να πάρεις. Απλά αυτόν τον έχω σε μια αγγελία εδώ μέσα στα 10€ και είπα να στον προτείνω. Θα σου κάτσει πολύ πιο φθηνός από το να πάρεις καινούριο και είναι AM2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα