0Panos0 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Γεια σας, το πρόβλημά μου είναι ότι στην οθόνη του laptop 15'' μπορώ να κανω recording σε 60fps αλλά όταν συνδέω μια άλλη οθόνη μεγαλύτερη 22'' 60Hz στην θύρα vga τότε δεν μπορώ να κάνω recording σε 60fps αυτήν την οθόνη (καταγράφει με ρυθμίσεις για 60fps αλλά το αποτελεσμα είναι 30fps). Το πρόβλημα έχει ελεγθεί πολλές φορές και είναι ακριβώς έτσι. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να μπορώ να καταγράφω και την μεγάλη οθόνη σε 60 fps?
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Ποιο laptop; Έχει δυο κάρτες γραφικών; (Η εξωτερική οθόνη μπαίνει στην άλλη/δευτερεύουσα κάρτα; ) Με ποιον τρόπο/πρόγραμμα κάνεις εγγραφή;
0Panos0 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Είναι TURBO-X ( ). Με το bandicam, αλλά προσπάθησα με όλα (camtacia, fraps, DXtory, obs κ.α. ...). Αυτό για την δεύτερη κάρτα δεν το ήξερα! Μου φαίνετε περίεργο, σίγουρα ισχύει? (δεν νομίζω να έχει 2 καρτες το laptop μου) Η οθόνη (60ηζ) είναι παλιά πάντος!
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Είναι TURBO-X ( ). Πες κάνα μοντέλο να δούμε τι έχει,πολλά έχουν δυο κάρτες και το να τραβάς από την μια στην άλλη είναι πολύ ποιο απαιτητικό. Τρέξε έστω ένα gpu-z(αν έχει δυο κάρτες θα μπορείς να της επιλέξεις) και cpu-z και δείξε μας της καρτέλες.
0Panos0 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ που ασχολείσε με το πρόβλημά μου! Εδώ ειναι η καρτέλες
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Ναι έχεις δυο κάρτες λοιπόν και και οι δυο έχουν τρόπο να γράψουν μέσου υλικού,δοκίμασε όταν γράφεις από την Intel να επιλέγεις το quicksync και όταν γράφεις από την nvidia το nvenc για να γίνεται η καταγραφή από την ίδια κάρτα που δείχνει το υλικό. Αυτά βέβαια αν γράφεις φυσιολογικά πράγματα σε παιχνίδια μπορεί να σε κόβει.
0Panos0 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Ωραία θα το δοκιμάσω! Αν και μπερδεύτικα λίγο με την φράση "όταν γράφεις από εκεί να επιλέγεις αυτό" αλλά θα το βρω! Ευχαριστώ θα το κάνω!
micos000 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Είναι TURBO-X ( ). Με το bandicam, αλλά προσπάθησα με όλα (camtacia, fraps, DXtory, obs κ.α. ...). Αυτό για την δεύτερη κάρτα δεν το ήξερα! Μου φαίνετε περίεργο, σίγουρα ισχύει? (δεν νομίζω να έχει 2 καρτες το laptop μου) Η οθόνη (60ηζ) είναι παλιά πάντος! Τα laptop με τους νέους intel επεξεργαστές έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών intel hd. Πολλοί όμως κατασκευαστές laptop, προκειμένου να δώσουν περισσότερη ισχύ για παιχνίδια, ενσωματώνουν μια επιπλέον κάρτα γραφικών nvidia (dual graphics). Σε αυτές τις περιπτώσεις η Intel αναλαμβάνει την επιφάνεια εργασίας των windows και τις παραθυρικές εφαρμογές ενώ η nvidia μπαίνει μπροστά όταν ανιχνευτεί full screen εφαρμογή π.χ. ένα παιχνίδι. Μέσα από το control panel της nvidia μπορείς να κάνεις force κάποια εφαρμογή ή παιχνίδι ώστε να χρησιμοποιεί πάντα την nvidia. Στην περίπτωση σου, ίσως όταν συνδέεις την εξωτερική οθόνη να μπαίνει μπροστά η intel hd κάρτα. Έλεγξε το στο control panel της nv, κάπου έχει ανάλογο τμήμα όπου μπορείς να δηλώσεις το εκτελέσιμο του παιχνιδιού ή της εφαρμογής που θέλεις ώστε να δουλεύει πάντα με την 740.
0Panos0 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω. Να πω ότι θέλω να καταγράφω ένα αρκετά ελαφρύ πρόγραμμα (FL studio).
0Panos0 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δεν δούλεψε ούτε αυτό. Σε κάποια στιγμή, μόλις άνοιξα τον υπολογιστή και πριν αλλάξω οτιδήποτε με τις κάρτες, έγραψε σε 60, μετά από λίγο τα ίδια.. Σίγουρα είναι κάτι γελοίο του στυλ να σβήσω κάποιον driver και να τον ξαναεγκαταστήσω.. ή ότι η οθόνη είναι παλιά..
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Τα laptop με τους νέους intel επεξεργαστές έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών intel hd. Πολλοί όμως κατασκευαστές laptop, προκειμένου να δώσουν περισσότερη ισχύ για παιχνίδια, ενσωματώνουν μια επιπλέον κάρτα γραφικών nvidia (dual graphics). Σε αυτές τις περιπτώσεις η Intel αναλαμβάνει την επιφάνεια εργασίας των windows και τις παραθυρικές εφαρμογές ενώ η nvidia μπαίνει μπροστά όταν ανιχνευτεί full screen εφαρμογή π.χ. ένα παιχνίδι. Μέσα από το control panel της nvidia μπορείς να κάνεις force κάποια εφαρμογή ή παιχνίδι ώστε να χρησιμοποιεί πάντα την nvidia. Στην περίπτωση σου, ίσως όταν συνδέεις την εξωτερική οθόνη να μπαίνει μπροστά η intel hd κάρτα. Έλεγξε το στο control panel της nv, κάπου έχει ανάλογο τμήμα όπου μπορείς να δηλώσεις το εκτελέσιμο του παιχνιδιού ή της εφαρμογής που θέλεις ώστε να δουλεύει πάντα με την 740. Μόλις έμαθα κάτι καινούριο για τις κάρτες γραφικών στους φορητούς υπολογιστές. Εύγε μίκος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα