Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με μία αναφορά του Reuters, η Kaspersky Lab, δημιουργός της δημοφιλούς υπηρεσίας antivirus, ενδέχεται να δημιουργούσε ψεύτικο malware για περισσότερα από δέκα χρόνια με στόχο να βλάψει τους ανταγωνιστές της.

Το λογισμικό ήταν αθώο, αλλά χρησιμοποιήθηκε από την Kaspersky για να ξεγελάει τα ανταγωνιστικά προϊόντα ώστε να το αντιλαμβάνονται και να το επισημαίνουν ως πηγή μόλυνσης. Δύο πρώην υπάλληλοι της Kaspersky είπαν στο Reuters ότι αυτή η παράνομη επίθεση προοριζόταν αρχικά για να τιμωρεί τους μικρότερους ανταγωνιστές της, επειδή υπήρχε η εντύπωση ότι έκλεβαν την τεχνολογία της.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Kaspersky έκανε inject τμήματα κώδικα που ήταν άκακα αλλά είχαν επικίνδυνη εμφάνιση σε κοινά τμήματα λογισμικού και στην συνέχεια, υπέβαλλε ανώνυμα τα συγκεκριμένα αρχεία σε malware aggregators όπως στο VirusTotal που ανήκει στην Google. Όταν οι ανταγωνιστές της εταιρείας πρόσεθεταν το malware στις μηχανές ανίχνευσης τους, τότε λανθασμένα επισήμαιναν τα πρωτότυπα αρχεία επειδή είχαν παραπλήσιο κώδικα.

 

Σε αυτή την δουλειά, τελικά άρχισαν να περιλαμβάνονται και μεγάλοι αντίπαλοι όπως οι Microsoft, AVG ή Avast. Οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν σχολίασαν τις κατηγορίες, αλλά είχαν προηγουμένως ενημερώσει το Reuters, ότι κάποιος τρίτος προσπαθεί να τους ξεγελάσει ώστε να μαρκάρουν false positives.

 

Οι πηγές του Reuters ισχυρίζονται ότι ήταν μέρος μόνο μίας μικρής ομάδας ανθρώπων που γνώριζαν σχετικά με το σαμποτάζ, το οποίο κορυφώθηκε την περίοδο 2009-2013. Η Kaspersky φαίνεται πως είχε ερευνητές να εργάζονται από εβδομάδες έως και μήνες πάνω στο εγχείρημα.

 

Η Kaspersky αρνήθηκε πάντως τις κατηγορίες: “Η εταιρεία μας ποτέ δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε μυστική εκστρατεία για να ξεγελάσει τους ανταγωνιστές ώστε να παράγουν ψευδώς θετικά για να αμαυρώσει την θέση τους στην αγορά. Τέτοιες ενέργειες είναι ανήθικες, ανέντιμες και η νομιμότητα τους είναι τουλάχιστον αμφίβολη”.

 


https://twitter.com/e_kaspersky/status/632205101554368512

Link.png Site: TheNextWeb
Link.png Site: Reuters
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Η εταιρεία μας ποτέ δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε μυστική εκστρατεία για να ξεγελάσει τους ανταγωνιστές"

 

και η google  δεν ξερει τπτ για εμας

και η Lenovo δεν ξερει τι σημαινει το rootkit

και τα windows 10 ειναι ο ναος της ιδιωτητικοτητας

 

ασε μας ρε Ευγενιε αυτα μας τα ειπαν και αλλοι

αλλα δεν μασαει πλεον η κατσικα

  • Like 13
Δημοσ.

νομιζω πως ολες οι εταιρειες antivirus παραγουν ιους για να πουλησουν τα προιοντα τους.αμα εξαφανιστουν τα malware ο κοσμος θα σταματησει να αγοραζει antivirus

  • Like 14
Δημοσ.

νομιζω πως ολες οι εταιρειες antivirus παραγουν ιους για να πουλησουν τα προιοντα τους.αμα εξαφανιστουν τα malware ο κοσμος θα σταματησει να αγοραζει antivirus

 

Αυτό κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια αλλά τι να πιστέψεις απ'ότι ακούγεται; Είναι ικανοί πάντως.

  • Like 1
Δημοσ.

Αν και έχω άλλο πρόγραμμα, νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό το περιστατικό. Ας ήμαστε λίγο επιφυλακτική σε ότι μας ταΐζουν σαν "σκάνδαλο".

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να χάψω καμία θεωρία συνομωσίας αν δεν δω πρώτα αποδείξεις.
Για την ώρα, υπάρχει ο λόγος της μιας πλευράς απέναντι στον λόγο της άλλης.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι σαν κίνητρο, αυτό που λέει το reuters στέκει...
Αλλά θα μπορούσαμε να το δούμε και από την απέναντι πλευρα.
Ποιοί είναι αυτοί οι 2 πρώην υπάλληλοι της Kaspersky που ισχυρίζονται αυτό το πράγμα?
Ανταγωνιστές της Kaspersky λασπολογούν εναντίον της με σκοπό να κερδίσουν οι ίδιοι.
Και αυτό στέκει σαν κίνητρο.


 

  • Like 2
Δημοσ.

Το εάν κάποιοι, τουλάχιστον από τους πρώτους ιούς, γράφτηκαν αρχικά από ερευνητές που ανέπτυσσαν τα πρώτα anti-virus (και αργότερα από τις εταιρίες τους..) ώστε να ωθήσουν την πώληση των πακέτων τους (σε μια παρθένα εκείνη την εποχή αγορά) είναι ένα σκοτεινό θέμα (που ουδείς θα τολμήσει ποτέ να παραδεχτεί) και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το παρόν ζήτημα..

 

Όσον αφορά την Kaspersky, αν οι κατηγορίες ευσταθούν, σαφέστατα είναι εκτεθειμένη προς όλους όσους έπεσαν θύματα false-positive αναφορών.

 

Από την άλλη πλευρά όμως, και οι ανταγωνιστές της, θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο προσεκτικοί στην εκτίμηση των δειγμάτων που λαμβάνουν.

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές, που βλέπω σε διάφορα anti-virus (δεν θα αναφερθώ συγκεκριμένα) την τσαπατσουλιά να μαρκάρουν ως virus συλλήβδην οποιοδήποτε συμπιεσμένο πρόγραμμα, με το τάδε ή δείνα λογισμικό συμπίεσης επειδή αδιαφορούν να αναλύσουν (για μια σωστή υπογραφή) την αποσυμπιεσμένη μορφή του εκτελέσιμου..

 

Δημοσ.

Μου αρέσει πάντως ότι αρκετοί με λένε κολλάει ο υπολογιστής μου θέλει format ενώ έχουν βάλει 3 με 4 antivirus να τρέχουν από πίσω. Ποτέ δεν είχα antivirus πάντα έμπαινα παντού ποτέ δεν κόλλησα ιό. Είναι σίγουρα το καλύτερο marketing για άσχετους που αγοράζουν antivirus γιατί φοβούνται μην τους κλέψουν τον κωδικό του Facebook.

 

Όσο για το άρθρο ισχύει δεν ισχύει καημό που το είχα.

  • Like 5
Δημοσ.

ενα antivirus οσο νανε το θες, μπορει εσυ να μην ποιασεις κανεναν απο το internet αλλα να σε κολησει αλλος οπως την επαθα εγω πριν κανα 6μηνο οταν εκανα backup λαπτοπ φιλου.. το καλο ηταν οτι εκεινος ειχε windows 7 και ο ιος δεν επαιζε σωστα στα 8αρια λογο διαφορετικου login μεθοδου (online account κλπ)

Δημοσ.

linux και ξεχνάς τι είναι το antivirus

ισχυει αλλα δεν τους βολευει ολους το linux

αμα ηταν τοσο απλο ολοι θα τα ειχαμε βαλει τουλαχιστων ως main λειτουργικο

Δημοσ.

Μου αρέσει πάντως ότι αρκετοί με λένε κολλάει ο υπολογιστής μου θέλει format ενώ έχουν βάλει 3 με 4 antivirus να τρέχουν από πίσω. Ποτέ δεν είχα antivirus πάντα έμπαινα παντού ποτέ δεν κόλλησα ιό. Είναι σίγουρα το καλύτερο marketing για άσχετους που αγοράζουν antivirus γιατί φοβούνται μην τους κλέψουν τον κωδικό του Facebook.

 

Όσο για το άρθρο ισχύει δεν ισχύει καημό που το είχα.

 

αφου δεν ειχες ποτε antivirus πως ξερεις οτι δεν κολλησες ποτέ ιό;; το 90% των ιων δεν κανει καν αισθητη την παρουσια του, ουτε πορους καταναλωνει, πολλοι δεν εμφανιζονται καν στον task manager. το πιθανοτερο ειναι πως εχεις κολλησει μερικους χωρις να το ξερεις οπως και τα περισσοτερα ατομα στα οποια εχω κανει scan. και δεν εννοω πως εισαι ασχετος, εννοω πως ιο κολλας απο τα πιο απιθανα πραγματα. εγω ειχα αναγκαστει σε εποχες windows xp να κανω 2 απανωτα format επειδη στα καλα καθουμενα αποκτουσα ιο που μου πεταγε παραθυρα στον browser που οδηγουσαν σε.. υποπτες σελιδες. στην αρχη μετα το 1ο format σκεφτηκα πως θα φταιει καποιο απο τα προγραμματα που περασα και για αυτο εκατσα και τα ξαναπερασα αργα-αργα ενα ενα, περιμενοντας να δω αν θα εμφανιστει ο ιος μετα την εγκατασταση καποιας από αυτες τις εφαρμογες. τελικα μετά το 2ο format που αναγκαστηκα να κανω, συνειδητοποίησα πως αποκτουσα ιό με το που εκανα συνδεση στο ανοικτο router της γειτονιας. (την MitM επιθεση που εφαγε αμεσως μετά ακομα θα την θυμαται!)

 

ισχυει αλλα δεν τους βολευει ολους το linux

αμα ηταν τοσο απλο ολοι θα τα ειχαμε βαλει τουλαχιστων ως main λειτουργικο

 

αν ειχαν ολοι linux για main λειτουργικο δεν θα ηταν ασφαλες για πολυ ακομα :Ρ εξαλλου το UAC που μπηκε απο τα Vista ειναι το αντιστοιχο του root σε Linux το οποια προσφερει παρομοια προστασια. ομως ισχυει το οτι: πολλοι χρηστες σε Windows και αρα και πολλοι όχι και τόσο σχετικοί χρηστες σε Windows.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...