imaginas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Στον Η/Υ μου έχω δύο μηχανικούς δίσκους.Ο ένας,είναι Samsung HD501LJ 500Gb SATA.Όταν ξεκινάει να λειτουργεί,είτε πριν που είχα το λειτουργικό επάνω είτε τώρα που έχω τα αρχεία μου,κάνει ένα "κλακ" και μετά ξεκινάει.Έχω κάνει έλεγχο για bad sectors κλπ αλλά δεν έχει τίποτα....Τώρα σκέπτομαι να τον καταργήσω αν και με εξυπηρετούσε.Έχει κάποιος ιδέα τι φταίει;
SPANK Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Λογικά ο δίσκος ειναι στα τελευταία για βάλε μια και το hdsentinel να δούμε την υγεία του
imaginas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Το έκανα πριν λίγο! Τον έβγαλε Perfect με 35οC θερμοκρασία χωρίς κανένα πρόβλημα.Θα προσπαθήσω να ηχογραφήσω τον ήχο από το κινητό να ακούσετε.Κάνει σαν να "ξυπνάει",γυρίζει και μετά ακούγεται ένα κλακ όπως κάνει το κλιματιστικό του αυτοκινήτου όταν το ανοίγεις!
Kris_Lyn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Έχω κι εγώ έναν σχετικά παλιό Samsung 250άρη που κάνει ακριβώς το ίδιο. Ο θόρυβος βελτιώθηκε κατά πολύ μετά από defragmentation με auslogics (την επιλογή organize and defrag).
ParganMan Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Συνήθως ήχοι τύπου Κλακ σε μηχανικούς είναι κολλήματα της κεφαλής. Γνώμη μου να κρατάς συχνό backup από αυτόν, ή να μη βάζεις αρχεία που δε θέλεις να χάσεις. Ίσως αντέξει χρόνια ακόμα, ίσως μέρες. Προσωπικά θα τον αντικαθιστούσα.
zio10 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Επίσης, το hd sentinel δεν είναι "ευαγγέλιο". Πέφτει έξω πολλές φορές!
panos0100 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Παιδιά και σε έμενα έχει πρόβλημα ένας από τους 2 δίσκους, όμως περνάνε κανονικά τα τεστ τόσο της seagate όσο και της wd μια και οι δίσκοι είναι ένας από την μια εταιρεία και άλλος από την άλλη, επίσης περνάει και το hdsendinel ακόμα και με το gsmart του λινουξ και εκεί το περνάει, είναι πολύ σπαστικός ο ήχος και κυρίως τώρα που δεν έχει φασαρία έξω δεν περνάνε αυτοκίνητα με ενοχλεί. ακόμα και ανασυγκρότηση έκανα και τίποτα ο ηχος ειναι αυτος https://www.youtube.com/watch?v=RpgghujZwXo
Hristos.S Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Καλύτερα κράτα τον μόνο για τρίτο back up, τζαμπα θόρυβο (σαν αρχαίος πετρελαιοκινητήρας ακούγεται), θερμότητα και ενέργεια, καθώς ακουγονται οι κεφαλές να ψάχνουν ασταμάτητα. Μην ασχολείσαι άλλο. Όποτε θες τα αρχεία τον συνδέεις προσωρινά και τελος, μη σκας το κεφάλι σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα