heloo Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ TURBO BOOST λεει ο μαστορας στο ιντελ 520 να ουμε.ΜΕ τοσο μεγαλη υπερπληρωση θα κρασαρει το crysis απο τα 1000 φπσ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr_Proper Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 μα τι διαολο σημαινει "υπερφορητοι" ? .σε πανε κιολας ; μηπως ηθελε να γραψει υποφερτοι ; δεν υπαρχει λεξη υπερφορητος, η φορητο θα ειναι κατι η δεν θα ειναι φορητο (αφορητο -αυτο που δεν σηκωνεται-) και αυτος που φερει , φορεας η μεταφορεας αν δεν ειναι παντα συγκεκριμενο το φορτιο . Έχει να κάνει με το για πόση διάρκεια ειναι φορητός (λειτουργηκός) και το πόσο σε δυσκολεύει όταν τον φοράς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sgiak Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Όπως προαναφέρθηκε, για μένα (και ενδεχομένως για πολλούς άλλους), που δεν με ενδιαφέρει το gaming και άλλες βαριές εργασίες, αλλά θέλω ένα υπολογιστή για χρήση εφαρμογών γραφείου και περιήγηση στο ίντερνετ είναι σούπερ. Για να εξηγήσω και να διατυπώσω και μια απορία: Σκοπεύω να στήσω ένα (ίσως και δύο) desktop pc για τη χρήση που προανέφερα (το μόνο επιπλέον που με ενδιαφέρει είναι η μεταξύ τους δικτύωση αλλά αυτό δεν είναι θέμα)... ...και γνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις είναι χαμηλές, με ενδιαφέρει να έχει χαμηλή κατανάλωση, να λειτουργεί 24/24 και να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Μέχρι τώρα προσανατολιζόμουν σε λύσεις fan-less επεξεργαστών που έρχονταν σε χαμηλές τιμές, ενσωματωμένοι σε μητρικές (όπως η περίπτωση στο πολύ καλό ρεβιού της Asrock) Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών δεν θα έρχεται ενσωματωμένη σε μητρικές αλλά θα μπορείς να τους περάσεις σε όποια γουστάρεις, οπότε θα έχεις και περισσότερες επιλογές (για θύρες δίσκων, διασύνδεση και δικτύωση που με ενδιαφέρει) Και η απορία μου είναι: να περιμένω να κυκλοφορήσουν αυτοί οι επεξεργαστές ή να προχωρήσω με την αγορά κάποιας Asrock μητρικής; Επίσης, για τις τιμές των επεξεργαστών διαβάσατε κάτι; (Άμεση ανάγκη δεν υπάρχει, μιας και από υπολογιστές στο σπίτι είμαι κομπλέ. Απλά σκέφτομαι με λίγα χρήματα να αποκτήσω μία αθόρυβη εγκατάσταση και καινούργια μηχανήματα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών δεν θα έρχεται ενσωματωμένη σε μητρικές αλλά θα μπορείς να τους περάσεις σε όποια γουστάρεις, οπότε θα έχεις και περισσότερες επιλογές (για θύρες δίσκων, διασύνδεση και δικτύωση που με ενδιαφέρει) έχω την αίσθηση οτι οι bga είναι καρφωτοί στην μητρική.. ρίξε μια ματιά και σε intel nuc... στην ουσία είναι λίγο άνθρακας ο θησαυρός με τους επεξεργαστές του θέματος .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 χαζαμαρες... 7.5 με 15 tdp για tablet? και απο κατανάλωση? ο n2840 μου έχει max 7,5 watt tdp και πέρα απο τα 2mb l3 cach ( btw γιατί μονο l3? ) και τα μαλών καλύτερα γραφικά του αντίστοιχου καινούριου celeron u βλέπω και διπλάσιο tdp... O N2840 είναι ο αντίστοιχος atom όμως.. Και δεν νομίζω να ανέφερε κανείς οτι είναι για tablets, για ultrabooks και τέτοια φορητά είναι, π.χ. macbook air, dell xps13 κ.τ.λ. Βασικά το καθοριστικό κριτήριο είναι τα waffels των 14mm , οπότε περισσότερο χρήμα με λιγότερο κόστος . Μόνο που τα εργοστάσια και τα μηχανήματα για την παραγωγή τους κοστίζουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια $$. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgepppo Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δεν είναι μάρκετινγκ στην συγκεκριμένη περίπτωση... ενας επεξεργαστής δεν είναι μόνο οι πυρύνες του και η συχνότητα του δηλαδή ενας i3 με εναν i7 αν έχουν 2 πυρήνες και ίδια συχνότητα λειτουργίας δεν σημαίνει ότι ειναι το ίδιο... εχουν διαφορετική αρχιτεκτονική, ο i7 έχει μεγαλύτερη cache μεγαλύτερο turboboost υποστιρίζει περισσότερη ram έχει καλύτερο ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών.(απο ι5 γιατι νομίζω οι ι3 δεν έχουν γενικά γραφικά στο die ) Επιπλέον έχει ενα ακόμη instructionset AES που βελτιστοποιεί τις επιδόσεις σε εφαρμογές με encrypted δεδομένα. Υποστηρίζει virtualization και έχει διαφορές στο εσωτερικό κύκλωμα που βοηθούν το remote access (πχ θετικό για εφαρμογές συντήρησης σε ενα τμήμα IT) Και γενικά καταβάση ειναι διαφορετική αρχιτεκτονική = διαφορετικοί επεξεργαστές ... το ίδιο είναι,οι i3,i5 και i7 μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική,οι pentium και celeron τα ίδια μόνο οι atom είναι σε άλλη κατηγορία και οι επεξεργαστές με Ν. αυτό που λες για διαφορετική αρχιτεκτονική ΠΟΤΕ δεν ισχύει σε μια σειρά. η cache θα δώσει ελάχιστες διαφορές ενώ η ram που λες δεν ισχύει αλλά ακόμα και να ισχύει στην χειρότερη θα υποστηρίζει 16? 32GB? σε τι ακριβώς δεν θα σε καλύψουν όταν έχεις 2 πυρήνες γιατί με dual core δεν υπάρχει πρόγραμμα να αξιοποιήσει πάνω απο 8gb ram. εδώ στο vray που κάνω render δεν έχω θέμα με τα 6 με ι5 desktop quad core. το καλύτερο σύστημα γραφικών των i7 είναι κατά ένα γιγάντιο ποσοστό 5% ταχύτερο απο i3,ασχολίαστο........ για μένα όταν μου λένε i7 θέλω 4c/8t και όχι έναν υπερχρονισμένο i3,να μην τον λένε i7 γιατί δεν είναι. αν για σένα αυτό δεν είναι καραβλαχίστικη marketing καγκουριά πάω πάσο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Και ultra low επιδοσεις. Η νεα εποχη των Netbook αρχισε και θα σβησει γρηγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών δεν θα έρχεται ενσωματωμένη σε μητρικές αλλά θα μπορείς να τους περάσεις σε όποια γουστάρεις, οπότε θα έχεις και περισσότερες επιλογές (για θύρες δίσκων, διασύνδεση και δικτύωση που με ενδιαφέρει) Για λαπτοπ κ.τ.λ. είναι αυτοί οι επεξεργαστές. Και ultra low επιδοσεις. Η νεα εποχη των Netbook αρχισε και θα σβησει γρηγορα. facepalm.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Όπως προαναφέρθηκε, για μένα (και ενδεχομένως για πολλούς άλλους), που δεν με ενδιαφέρει το gaming και άλλες βαριές εργασίες, αλλά θέλω ένα υπολογιστή για χρήση εφαρμογών γραφείου και περιήγηση στο ίντερνετ είναι σούπερ. Για να εξηγήσω και να διατυπώσω και μια απορία: Σκοπεύω να στήσω ένα (ίσως και δύο) desktop pc για τη χρήση που προανέφερα (το μόνο επιπλέον που με ενδιαφέρει είναι η μεταξύ τους δικτύωση αλλά αυτό δεν είναι θέμα)... ...και γνωρίζοντας ότι οι απαιτήσεις είναι χαμηλές, με ενδιαφέρει να έχει χαμηλή κατανάλωση, να λειτουργεί 24/24 και να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Μέχρι τώρα προσανατολιζόμουν σε λύσεις fan-less επεξεργαστών που έρχονταν σε χαμηλές τιμές, ενσωματωμένοι σε μητρικές (όπως η περίπτωση στο πολύ καλό ρεβιού της Asrock) Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών δεν θα έρχεται ενσωματωμένη σε μητρικές αλλά θα μπορείς να τους περάσεις σε όποια γουστάρεις, οπότε θα έχεις και περισσότερες επιλογές (για θύρες δίσκων, διασύνδεση και δικτύωση που με ενδιαφέρει) Και η απορία μου είναι: να περιμένω να κυκλοφορήσουν αυτοί οι επεξεργαστές ή να προχωρήσω με την αγορά κάποιας Asrock μητρικής; Επίσης, για τις τιμές των επεξεργαστών διαβάσατε κάτι; (Άμεση ανάγκη δεν υπάρχει, μιας και από υπολογιστές στο σπίτι είμαι κομπλέ. Απλά σκέφτομαι με λίγα χρήματα να αποκτήσω μία αθόρυβη εγκατάσταση και καινούργια μηχανήματα) Aθόρυβη εγκατάσταση αποκτάς και με παθητική ψύξη. Τώρα αν θες και καινούργια μηχανήματα γιατί τα παλιά δεν σε καλύπτουν, θα συνιστούσα να ψάξεις και άλλους επεξεργαστές της intel που υπάρχουν ήδη και δεν είναι απαραίτητα κολλημένοι στην μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hyperspaced Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Και γιατί δεν είδαμε την "επανάσταση" από τους Broadwell? Και αυτοί 14nm είναι ! Η μόνη επανάσταση θα γίνει στην τεχνική του μάρκετινγκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Νομίζω ότι πλέον το με΄γεθος είναι κατηγορία φτερού αλλά και οι τιμές που θα ακολουθήσουν θα είναι αρκετά προσιτές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Για άλλη μία φορά η intel μας απέδειξε πόσο μπροστά είναι από τους υπολοίπους κατασκευαστές επεξεργαστών μετά την παρουσίαση των νέων macbook.Mπαίνουμε και επισήμως (έστω και δειλά) στην fanless εποχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα