Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Plextor 708A

yperion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το Plextor 708A.

Είμαι νέος στη χρήση DVD και ίσως να κάνω κάτι λάθος εγώ και να μη φταίει η συσκευή. Έχω διαβάσει καλά λόγια για το 708A.

Χρησιμοποίησα σε WinXP/Nero6 δισκάκια TDK +R 4x και στη αρχή της εγγραφής κολούσε.

Έκανα αναβάθμιση του Firmware από 1.02 σε 1.03 και τα ίδια. Μόνο που τώρα κάνει όλη τη διαδικασία και στο τέλος μου γράφει ότι απέτυχε. Τα ίδια και με Win2000. Τελικά αγόρασα Princo -R kai μπόρεσα να γράψω από τον σκληρό τα αρχεία που ήθελα. Πίστεψα πως είναι θέμα ασυμβατότητας με τα TDΚ όμως δεν πρέπει να ισχύει αυτό. Δοκίμασα να αντιγράψω και δισκάκι χρησιμοποιώντας Sentinel +R αλλά πάλι ενώ φάνηκε να κάνει όλη τη διαδικασία δεν τα κατάφερε. Στο τέλος έβγαλε ένα μήνυμα για Seek error ή κάτι τέτοιο. Όταν προσπαθώ να γράψω δεδομένα από το δίσκο, πάλι στο τέλος της διαδικασίας μου γράφει πως δεν μπορεί να το κλείσει και αναφέρει κάτι για το disk at once.

Η συσκευή είναι master στο δεύτερο IDE χωρίς δεύτερη συσκευή ως slave.

Καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται ώστε να ρίξει καμμιά ιδέα;

CD με το μηχάνημα αυτό έχω γράψει χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να είναι η συμβατότητα με τα DVDs... Ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνεις ένα τηλ. στην Disk Impex (αντιπρόσωπος) για να σου πουν με ποια δισκάκια γράφει χωρίς πρόβλημα... Πιστεύω ότι επόμενες εκδόσεις τουτ Bios θα βελτιώσουν την συνεργασία του και άλλες μάρκες...

Δημοσ.

Αυτή η ρύθμιση (DMA) της συσκευής τι ακριβώς κάνει;

Υπάρχει περίπτωση (επειδή δεν αναφέρει τίποτε το εγχειρίδιο χρήσης για τη λειτουργία της) να δημιουργήσει πρόβλημα στη συσκευή;

Δημοσ.

Oxi kanena provlima. An kati den paei kala allaxe pali to jamper. Kai min xehnas to DMA toy diavloy poy einai to plextor na einai energopoiimeno.

DMA simenei DIRECT MEMORY ACCESS ta dedomena pernane apo ti mnimi sto drive horis na pernane apo ton epexergasth. Ara pio grigora.

Δημοσ.

Συγγνώμη που επανέρχομαι μα το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Απλά τώρα έχω κρατήσει το μήνυμα λάθους το οποίο είναι :

Invalid field in parameter

Plextor DVDR PX-708A \H1 T0

Plextor DVDR PX-708A

Could not perform end of Disk at Once

Burn process failed at 8x

Αυτό το βγάζει το Nero 6 με διασκάκια TDK 4x +R και firmware Plextor 1.03.

KAΜMIA ΙΔΕΑ;;;;;

Δημοσ.

Φιλε το error που σου βγαζει λεει οτι πηγες να γραψεις δισκακι 4χ σε ταχυτητα 8χ και φυσικα στο χαλασε. Υπορχουν δισκακια που γραφωνται σε 8χ ασχετα αν γραφουν πονω τους 4χ αλλα οχι τα δικα σου (TDK). Χαμηλωσε την ταχυτητα εγγραφης απο το ΝΕRO στο 4χ η παρε PHILIPS.

Δημοσ.

φιλαρακι μαλλον γραφεις με nero να υποθεσω!!!εχω κι εγω το ιδιο προβλημα!!τα δισκακια δεν ειναι το προβλημα απλα υπάρχει ασυμβατοτητα με το nero και τα dvd+r me to plextor.δοκιμασε με easy cd creator και δεν θα εχεις προβλημα.εχω ακουσει οτι μπορει να στο γραψει και το nero 6.0.0.11 αλλα μονο αυτο και οχι 6.0.0.15 Για το 6.0.0.23 δεν ξέρω ακομα

Δημοσ.

Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα (Nero 6.0.0.19) και δεν ξέρω πού ακριβώς οφείλεται αλλά διάβασα ένα thread σε ένα Plextor forum (http://club.cdfreaks.com/showthread.php?s=875f50dfec475e16e20da08b72c4c6f8&threadid=77712) ότι μπορείς να "κλείσεις" τα "χαλασμένα" δισκάκια με ένα από τα προγραμματάκια (FINALIZE) που υπάρχουν στο bd1.exe αρχείο (αφού το εγκαταστήσετε) που κατεβάζετε από http://www.batchdisc.com/

Απλά ελπίζω να μην έχετε πετάξει τα "χαλασμένα" δισκάκια...

Δεν είναι χαλασμένα, απλά δεν είναι "κλεισμένα".

Εκτελείτε την εντολή FINALIZE σε αυτά τα δισκάκια και όλα είναι εντάξει. Το έχω δοκιμάσει σε τουλάχιστον 5 τέτοια δισκάκια και δουλεύουν όλα άψογα.

Υ.Γ. Συνάντησα το πρόβλημα αυτό σε 4x και σε 8x εγγραφές και μόνο σε DVD+R δισκάκια (περίπου 5/15 που έγραψα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...