kostas_sl Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ο Ματσιούλις και οι άλλοι τους πήγαν τελικό όμως και πήραν και μετάλιο.Εμείς βλέπαμε από καναπέ. Δεν λέω ότι Ματσιούλις > Σπανούλης σαν παίκτης και μπασκετική μορφή γενικά αλλά όταν έχεις ευκαιρίες δεν τις πετάς στα σκουπίδια.
EKTELESTES Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Τον Σαμπόνις δεν τον φτάνει κανείς, ήταν εξωπραγματικός ψηλός. Είναι μέσα στην 5αδα όμως. Γιατί εμένα μου είναι δύσκολο να τον δεχτώ σαν τον μεγαλύτερο σέντερ εφόσον υπάρχουν Σαμπόνις και Ντίβατς; (πετυχημένος; ίσως )
SlimData Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Τόσο κυριαρχικές εμφανίσεις από έναν παίκτη έχουμε πολλά χρόνια να δούμε. Και κάπου, όσο και να μη θέλω κατά βάθος να το αποδεχτώ, μας θυμίζει ότι είμαστε πρώτοι στο χωριό που λέει κι η παροιμία.. Συζητήθηκε πριν κάποιες σελίδες το θέμα του ηγέτη στην δική μας εθνική. Τέτοιον ηγέτη, στη δική μας γενιά δεν είχαμε ποτέ. Και νομίζω προσωπικά, όταν έβλεπα την πλήρη εθνική την προηγούμενη δεκαετία, ηγέτη δεν αισθανόμουνα ούτε τον διαμαντίδη, ούτε τον κακιούζη, ούτε πολύ περισσότερο τον σπανούλη. Παπαλουκάς λέγεται και είτε κάποιος τον συμπαθεί ή τον αντιπαθεί, αυτός ήταν. Και να προσθέσω και κάτι. Ασχολιόμαστε όλοι ότι έδωσαν τα πάντα για την εθνική ζήσης και σπανούλης. Και το λέμε από άποψη διάθεσης, χρόνου, συμμετοχών... Πριν από αυτούς όμως, έδωσε πολύ περισσότερα και δεν έλειψε ποτέ ένας άλλος, ο φώτσης. Ο οποίος φώτσης ακόμα δηλώνει διαθέσιμος και τον έχει θέσει εκτός εθνικής ο κατσικάρης. Ούτε σαν μακρινή πιθανότητα δεν υπήρξε το όνομά του. Φτάσαμε να συζητάμε ότι μπορεί να πάρει ακόμα και τον αγραβάνη, που το παλικαράκι προς το παρόν δεν είναι να παίζει ούτε με τον κόροιβο και φώτσης πουθενά. Μιλάμε για εξωφρενικά πράγματα. Και κατέβηκε στο ευρωμπασκετ ο κατσικάρης με δυο 5άρια και ένα 4άρι. Που εκτός από ύψος ο φώτσης θα μας έδινε και αξιόπιστο μακρινό σουτ. Αλλά με αυτόν δεν ασχολήθηκε κανείς μας. Τέλος πάντων... Κλείνοντας, εγώ έχω μια ελπίδα. Όχι ελπίδα, ευχή ίσως. Μακάρι να βρούνε έναν τρόπο, να συνεννοηθούνε και να κατέβουμε στο προολυμπιακό με σπανούλη και μπουρούση ΚΑΙ διαμαντίδη. Και ιδανικά με δράκο στον πάγκο. Νομίζω για εμένα αυτό θα ήταν ιδανικό σενάριο. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει; Όχι. Αλλά επειδή δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που το θέλει, ας κάνει κάποιος μια προσπαθεία να φυτευτεί η ιδέα και έχουν μήνες μπροστά να το καλλιεργήσουν 2
MiDiMiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Για πολλά γέλια, χάσαμε από μία ισοδύναμή μας ομάδα, απίστευτο, για πες μας για τον ηγέτη Ματσιούλις λίγο, να γελάσουμε κι άλλο... Σορρυ που στο λεω, αλλα σε αυτο το Ευρωμπασκετ ο Ματσιουλις υπηρξε μακραν ανωτερος του ηγετη της καρπαζιας. Εδειξε βεβαιως και ηγετικα χαρακτηριστικα στα νοκ αουτ παιχνιδια παιρνοντας την ομαδα του απο το χερακι ως το τελικο κοντρα σε ολα τα προγνωστικα, οταν ο ηγετης της σφαλιαρας εβγαζε αμπελαλε στο 1ο σοβαρο παιχνιδι της εθνικης. Οπως και στον προσφατο τελικο της Ευρωλιγκας που τεθηκαν αντιμετωποι οι 2. Γελα με τη ψυχη σου λοιπον και πες μας για τον ηγετη της καρπαζιας και την ματσαρα του με την Κροατια (αν και ειμαι σιγουρος οτι οταν ακους το ονομα Ματσιουλις μονο να γελασεις δε μπορεις...)
margaritagr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ο δρακος για μενα ειναι προπονητης κομμενος και ραμμενος για την εθνικη. Μονο που λογω κοκκινου παρελθοντος θα χει πολεμο.. Νομιζω οτι τον Φωτση δε τον σκεφτεται καποιος λογω ηλικιας. Προσωπικα δεν ηξερα καν οτι δηλωνει ακομα διαθεσιμος φανταζομουν οτι εχει σταματησει Οσο για το σεναριο, μακαρι να ισχυε αλλα το βλεπω χλωμοτατο. Και στο προολυμπιακο θα χει σερβιες, γαλλιες...χαμουλης.
Vassilis_24 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Σορρυ που στο λεω, αλλα σε αυτο το Ευρωμπασκετ ο Ματσιουλις υπηρξε μακραν ανωτερος του ηγετη της καρπαζιας. Εδειξε βεβαιως και ηγετικα χαρακτηριστικα στα νοκ αουτ παιχνιδια παιρνοντας την ομαδα του απο το χερακι ως το τελικο κοντρα σε ολα τα προγνωστικα, οταν ο ηγετης της σφαλιαρας εβγαζε αμπελαλε στο 1ο σοβαρο παιχνιδι της εθνικης. Οπως και στον προσφατο τελικο της Ευρωλιγκας που τεθηκαν αντιμετωποι οι 2. Γελα με τη ψυχη σου λοιπον και πες μας για τον ηγετη της καρπαζιας και την ματσαρα του με την Κροατια (αν και ειμαι σιγουρος οτι οταν ακους το ονομα Ματσιουλις μονο να γελασεις δε μπορεις...) Κοίτα να δεις που το πρώτο σοβαρό τεστ της εθνικής όμως ήταν με την ομάδα που πήρε το τρόπαιο. Ξεκαθάρισε μέσα σου πώς ορίζεις τον ηγέτη χωρίς τα πράσινα γυαλιά που φοράς και ξανασυζητάμε... 3
MiDiMiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα να δεις που το πρώτο σοβαρό τεστ της εθνικής όμως ήταν με την ομάδα που πήρε το τρόπαιο. Ξεκαθάρισε μέσα σου πώς ορίζεις τον ηγέτη χωρίς τα πράσινα γυαλιά που φοράς και ξανασυζητάμε... Για τον Ματσιουλις δε λεγαμε; :lol:
TAKE5 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί εμένα μου είναι δύσκολο να τον δεχτώ σαν τον μεγαλύτερο σέντερ εφόσον υπάρχουν Σαμπόνις και Ντίβατς; (πετυχημένος; ίσως ) Δηλαδή αν δεν συγκρίνουμε τις επιτυχίες τους σαν αθλητές για επιλέξουμε τον καλύτερο, τι θα συγκρίνουμε?
MiDiMiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν υπαρχει λογος να τους συγκρινετε. Ειναι απλο, στη λιστα με Ντιβατς-Σαμπονις ειναι και ο Γκασολ. Τωρα το ποιος ειναι πανω απο ποιον μεταξυ των συγκεκριμενων τριων, ειναι αρκετα υποκειμενικο κι εξαρταται απο τα κριτηρια του καθενος. Οπως και να 'χει θελει ειτε πολλα κοτσια, ειτε νεαρο ηλικιας για να βαλει κανεις τον Γκασολ πανω απτον Σαμπονις με τοση ευκολια.
harisv Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνα με τους τιτλους γκασολ μεγαλυτερος. Αλλα οι αλλοι 2 αντιμετωπιζαν τερατα και οχι τον howard. Παντως σιγουρα οι 3 μεγαλυτεροι ευρωπαιοι center.
TAKE5 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Εκτός από τον Χαουαρντ ο Γκασόλ έχει παίξει αντίπαλος συνήθως με θετικά εως εξαιρετικά αποτελέσματα με όλους τους σεντερ τις 2 τελευταίες δεκαετίες από Σακιλ εως Ντανκαν. Αντίστοιχη διαρκεια είχε σίγουρα ο Ντιβατς αλλά ποτέ δεν έφτασε σε τέτοιο επιπεδο να επηρεάζει τους τελικούς του ΝΒΑ όπως ο Γκασολ. Το αν ο Σαμπόνις είχε περισσότερα φυσικά προσόντα αλλα τραυματισμοί και πολιτικοί λόγοι δεν τον άφησαν είναι άλλο θέμα.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ο Γκασολ έπαιξε 4 σχεδόν σε όλη του τη καριέρα στο ΝΒΑ και στις περισσότερες διοργανωσεις με την Εθνικη Ισπανίας.
MiDiMiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Εκτός από τον Χαουαρντ ο Γκασόλ έχει παίξει αντίπαλος συνήθως με θετικά εως εξαιρετικά αποτελέσματα με όλους τους σεντερ τις 2 τελευταίες δεκαετίες από Σακιλ εως Ντανκαν. Αντίστοιχη διαρκεια είχε σίγουρα ο Ντιβατς αλλά ποτέ δεν έφτασε σε τέτοιο επιπεδο να επηρεάζει τους τελικούς του ΝΒΑ όπως ο Γκασολ. Το αν ο Σαμπόνις είχε περισσότερα φυσικά προσόντα αλλα τραυματισμοί και πολιτικοί λόγοι δεν τον άφησαν είναι άλλο θέμα. Aν και η συγκριση παραμενει ανουσια imho, αν ο Γκασολ προλαβε Σακιλ στα γεραματα του, ο Σαμπονις (και ο Ντιβατς) παιξαν ΝΒΑ σε μια περιοδο που ηταν αβατο για τους Ευρωπαιους (αυτο λεει πολλα απο μονο του) ενω παραλληλα ειχαν να αντιμετωπισουν απο Ματζικ, Τζορνταν και Πιπεν εως Μαλοουν, Στοκτον κι Ολαζοουν στα ντουζενια τους. Kαι ηταν εκ των κουρφαιων μαλιστα. Υπαρχει τεραστια διαφορα στο επιπεδο που επαιξε ο Σαμπονις ΝΒΑ με αυτο που επαιξε ο Γκασολ, χωρις να σημαινει οτι ο Γκασολ δεν ειναι εκ των απολυτων legends του ευρωπαικου μπασκετ. Οι επιτυχιες του και η συνεισφορα του σε αυτες, δεν σηκωνουν αμφισβητηση απο κανεναν. Τα ιδια ισχυουν φυσικα και για τον Ντιβατς, που αν και τον θεωρω ενα κλικ κατω απο τον Σαμπονις, still επαιξε ΝΒΑ στις "αγριες" εποχες του κι οχι τωρα που οι σουπασταρς ειναι κατι ψιψινες τυπου Λεμπρον και Χαρντεν. 2
Tilemaxx Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 O Σαμπόνις πήγε στο ΝΒΑ στα 31 του με φαγωμένα γόνατα και γενικά στην πτώση του σαν παίκτης, παρ' όλα αυτά κατάφερε να έχει impact σε μια πολύ καλή ομάδα του Portland σε μια εποχή πολύ σκληρότερη απ' οτι η σημερινή με συνεχείς παρουσίες στα playoffs.Αλλά ο Γκασόλ ανδρώθηκε μπασκετικά εκεί και κατάφερε να είναι πολλές φορές All-Star με 2 πρωταθλήματα και πάντα απ' τους βασικούς πυλώνες σε όποια ομάδα ήταν. Αν ο Σαμπόνις ερχόταν και αυτός 20άρης στο ΝΒΑ πιθανότατα θα μιλούσαμε για τον Ευρωπαίο Τζαμπάρ αλλά λόγω της ΕΣΣΔ δεν κατάφερε παρά μόνο πολύ αργότερα να πάει.
tehAllantin Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν πάω να συγκρίνω παίχτες με βάση την επιτυχία γιατί το αν θα πετύχεις βασίζεται σε πολλούς μα πολλούς παράγοντες. Αντικειμενικά, με βάση αυτά που ξέρω για το μπάσκετ και αυτά που έχω δεί, ο Γκασόλ είναι ηγέτης στην ομάδα του και απο τους τοπ της γεννιάς του, αλλά. Για μενα πέρασε και δεν ακούμπησε τους 2 προανεφερθέντες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις