EKTELESTES Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Η αλήθεια είναι ότι με τις διασταυρώσεις δεν το έχουμε. Ίδωμεν. Θα κρατήσω 1 που είπε ο Wash, ότι αν δεν είσαι 25, δεν έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό ισχύει σε κάθε επάγγελμα στην Ελλάδα, είναι κατάντια πραγματικά και το βλέπω και σε νέα παιδιά που έχουν επιχειρήσεις και θέλουν να προσλάβουν προσωπικό. Στην Ελλάδα αν είσαι ως 25 είσαι πολύ μικρός να παίξεις σοβαρό μπάσκετ, και αν είσαι 35 είσαι γέροντας. Και βλέπεις κάτι Σέρβους του Ντούντα πχ που πέταγαν φωτιές με μέσο όρο ηλικίας 22 χρονών... (!) 1
Chrisxxx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Από το 1997 εχει να μεινει εκτός τετράδας η Ισπανία. Ηρθε η ωρα της νομιζω.
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Οι Σέρβοι είναι αλήθεια ότι εκτός από την "σωστή" φιλοσοφία τους (και την χαρακτηριστική μπασκετική γνώση/παράδοσή τους), δεν έχουν πια και άλλη επιλογή : είναι "αναγκασμένοι" να επενδύουν στους νέους (και στην φρεσκάδα/"δίψα"/δύναμή τους), και γιατί στα πρωταθλήματά τους δεν έχουν μεγάλα οικονομικά περιθώρια για να τσιμπάνε φτασμένους ξένους, αλλά και η μόνη διέξοδος των μικρών είναι να ψηθούν από νωρίς για να μπορέσουν να κάνουν καλά συμβόλαια ως εξαγώγιμα...προϊόντα. Έκαστε βέβαια και ο Ντούντα που ούτως ή άλλως με νέους θέλει να κάνει παιχνίδι, αλλά γενικά αυτή είναι η τάση τους. Και ανεξάρτητα από αποτελέσματα αυτής της τακτικής, είναι ένας σωστός δρόμος, διότι όπως κι εσύ είπες, το "τόπο στα νειάτα" είναι κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτοννόητο... Από το 1997 εχει να μεινει εκτός τετράδας η Ισπανία. Ηρθε η ωρα της νομιζω. ...από το 2009 είναι που ήμασταν σε τετράδα. Είναι νωρίς ακόμα νομίζω (....πλακίτσα ναι μεν και μακάρι ν φύγουμε ΑΞΙΟΙ νικητές σήμερα - αλλά θέλω να πω ότι οι στατιστικές έχουν διάφορους τρόπους να ερμηνεύονται... ) ...αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απεύχομαι πάντως, είναι να δούμε κανένα παιχνίδι "υπερβολικής τακτικής" σήμερα, aka τίποτε ψόφιο που θα μας πονέσει τα μάτια, και από τους δυο....
Chrisxxx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Ας επαιρναν και οι Ελληνες Μπασκετμπολιστες το παραδειγμα του Βεζενκοφ και θα είχαμε και εμεις μια χαρα παραγωγή. Οταν το 905 κλεινει απο τα 18 του σε ομαδες που δεν προκειται να παιξει ειναι λογικό κάποιοι είτε να μην παιξουν ποτέ καλό μπασκετ και οι υπολοιποι να καταντήσουν ρολιστες. Όλη η γενιά του '90 εκτός του Παππα εμαθε να παιζει σε συμπληρωματικό ρόλο, αντιθετα οι Ευρωπαιοι κοιτάνε πρώτα να φτιάξουν όνομα, να εχουν λίγες γεμάτες χρονιές και έπειτα να πανε σε ομαδα του ΝΒΑ ή που θα πρωταγωνιστεί ή παιζει στην Ευρωλιγκα και φυσικά όταν το κανουν δεν πανε σαν ρολιστες αλλα ως σταρ.
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 εχει και... ολυμπιακαρα την ιδια ωρα, μαλλον το 2ο θα δουμε, αν και βαζελες μλκες Αγαπάμε Πάτρικ. 1
harisv Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 μετά και πάλι η πτώση έως εξαφάνιση : ημιτελικό το '07 Ευρώπη, 5οι σε Ολυμπιακούς, μετάλλιο παρηγοριάς (με τους ψόφιους Τούρκους μάλιστα) το '09 σ' Ευρώπη. Ρε φιλε ειναι δυνατον να τα θεωρεις αυτα αποτυχιες. Νομιζω οτι αδικεις την εθνικη που μονιμα ειναι στις καλυτερες ομαδες, νομιζω μονο η ισπανια, γαλλια, σερβια ειχαν καλυτερες ομαδες την τελευταια δεκαετια.
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Ας επαιρναν και οι Ελληνες Μπασκετμπολιστες το παραδειγμα του Βεζενκοφ και θα είχαμε και εμεις μια χαρα παραγωγή. Οταν το 905 κλεινει απο τα 18 του σε ομαδες που δεν προκειται να παιξει ειναι λογικό κάποιοι είτε να μην παιξουν ποτέ καλό μπασκετ και οι υπολοιποι να καταντήσουν ρολιστες. Όλη η γενιά του '90 εκτός του Παππα εμαθε να παιζει σε συμπληρωματικό ρόλο, αντιθετα οι Ευρωπαιοι κοιτάνε πρώτα να φτιάξουν όνομα, να εχουν λίγες γεμάτες χρονιές και έπειτα να πανε σε ομαδα του ΝΒΑ ή που θα πρωταγωνιστεί ή παιζει στην Ευρωλιγκα και φυσικά όταν το κανουν δεν πανε σαν ρολιστες αλλα ως σταρ. ...φταίνε τα παιδιά όμως Χρήστο; (Ο Βεζέ είναι και ηχηρή εξαίρεση ε) Ρε φιλε ειναι δυνατον να τα θεωρεις αυτα αποτυχιες. Νομιζω οτι αδικεις την εθνικη που μονιμα ειναι στις καλυτερες ομαδες, νομιζω μονο η ισπανια, γαλλια, σερβια ειχαν καλυτερες ομαδες την τελευταια δεκαετια. ....για κόμη μια φορά, διότι έχετε πρόβλημα ανάγνωσης μερικοί (φταίνε τα ασπρογάλανα γυαλιά σας - αλλάχτε τα ) : Όχι, "αποτυχία", γενικώς, ΔΕΝ είναι. Είπα και πριν "μια χαρά φάση είμαστε", ειδικά αν δεις πληθυσμιακές αναλογίες, τί κουβαλάει ο καθ' ένας πίσω του κλπκλπ. ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. Αυτό λέω. Έχουμε βγάλει καλές φουρνιές, έχουμε βγάλει μερικούς ΤΟΠ παίκτες, αλλά συνολικά σε εθνικό επίπεδο, έιμαστε ένα κλικ πιο κάτω από τους ΠΡΩΤΟΥΣ. Θέλετε να το θέσω κι αλλιώς; Είμαστε οι τελευταίοι από τους πρώτους. Καλύτερα (ίσως) τώρα (μπα, αλλά οκέι...); Γενικά μετά από το '87, πήραν πολύ αέρα τα μπασκετικά μυαλά μας, κι έκτοτε βάζουμε ΠΑΝΤΑ πολύ ψηλά τον πήχη από άποψη προσδοκιών, χωρίς να βλέπουμε όμως και την πραγματικότητα γύρω μας. Καλό είναι να μπαίνει ψηλά ο πήχης, δεν λέω, αλλά γαμώτο, να έχει και αντίκρυσμα αυτό. Έτσι "ξεφύγαμε" και το '05 και δη το '06 που πήραμε και τον ΛεΜπρον, και νομίσαμε ότι είμαστε οι πρώτοι του πλανήτη. Το ξαναλέω : ψάχτε να βρείτε την ελληνική μετάδοση του τελικού της Σαϊτάμα (ή και γενικά μεγαλειώδεις ήττες μας) : ΔΕΝ θα βρείτε. Διότι είμαστε εκτός των άλλων, ΚΑΙ σε φάση "άρνησης"...Έχει βιντεάκια στο ΥΤ με τίτλους "χάου καν Γρηκς ντου δατ", αλλά βιντεάκια "πώς στον μπούτσο την φάγαμε έτσι;" δεν έχει...Με εξαίρεση το κλάσσικ των Ενδοπαλαμικών Παλινδρομιστων για το ποδοσφαιρογιούρο του '08 (...τα ίδια είμαστε και στην μπάλα εν τω μεταξύ : πήραμε το '04, και αντί να συνειδητοποιήσουμε ότι ήταν ένα είδος "θαύματος", πιστέψαμε -ως πλειονότητα- ότι από εκεί και πέρα, οι κούπες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια ήταν δική μας υπόθεση...). Σούμα : την αγαπάω την Εθνική (γενικά όλων των ηλικιών και φύλων). Θέλω να κερδίσει και σήμερα και μεθαύριο και τον τελικό. Αλλά ΑΝ χάσει ΣΗΜΕΡΑ, δεν το θεωρώ "μεγάλη αποτυχία" και το '15 "χωρίς κέρδος". Αν έχανε από τον Τριποντοτζέσκι, ναι. Όχι όμως και από τους Ισπανούς. Τους Γκατζολοϊσπανούς. (...φτάνει να μην μας σκορπίσουνε, φυσικά...).
Chrisxxx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 ...φταίνε τα παιδιά όμως Χρήστο; (Ο Βεζέ είναι και ηχηρή εξαίρεση ε) Ναι φταινε. Αν στοχευουν απο τα 18 το ευκολο κερδος, φταινε. Δεν ειναι μονο ο Βεζενκοφ, δες πιο παλια το Σπανουλη, το Διαμαντίδη, επαιξαν αρκετά χρόνια ως βασικοί σε χαμηλότερο επίπεδο, ηγήθηκαν των ομαδών τους και κάποια στιγμή στα 24 τους αν θυμαμαι καλά πήγαν έτοιμοι να ηγηθουν στον Παο. Ο Μποχωρίδης ας πουμε ως τι πήγε να παιξει στον Παο; Απλως εξαργύρωσε το ταλέντο του και την εθνικότητα του. Και ο Βεζενκοφ αν θελεις τη γνώμη μου βιαστηκε. Ηθελε εναν χρόνο ακομα σε χαμηλότερο επίπεδο, σε κανα eurocup ωστε να βελτιώσει το κορμί του και να παει πιο ετοιμος στη Μπαρτσελόνα.
harisv Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε φιλε wash την τελευταια δεκαετια πόσες ομαδες ειχαν καλυτερες πορειες?
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 ...και τί να κάνει ρε συ Χρήστο ο Μποχώ, όταν "το σύστημα" είναι τέτοιο; Ξαναλέω, ο Βεζέ (καλά κάνει), είναι εξαίρεση, με έναν μπαμπά μάλιστα από πίσω του που ξέρει τί του γίνεται. Όσο για σπανουλοδιαμαντίδηδες, δε νομίζω να κάνανε κράτει (θυμάσαι εσύ να τους είχαν ζητήσει πιο νωρίς, και να αρνήθηκαν; Εγώ όχι πάντως). Όταν τους "φωνάξανε", πήγανε. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον Ζοτς που τους ζήτησε, όχι καν'αν τυχαίο. Εγώ λέω για το όλο το σύστημα, ειδικά το ελληνικό (ξεκινώντας από ομοσπονδία και φτάνοντας σε ατζέντηδες). Για την "σχετική βιασύνη" του Βεζέ, συμφωνώ, και μάλλον λειτουργεί πιο πολύ ως παράδειγμα του ότι έρχεσαι στα λόγια μου : είναι τέτοιο το σύστημα των "ευκαιριών", που δεν μπορείς να του αντιστέκεσαι και για πολύ, γιατί θα μείνεις πίσω... Γενικά, πιθανολογώ ότι αν πιάναμε κουβέντα πχ για εκλογές/ψήφους και τα ρέστα (...μέρες που είναι κι όλας - ΟΧΙ ΜΗ ΟΜΩΣ ), θα μου έλεγες "εμείς φταίμε για την κατάντια μας, με αυτούς που πάμε και βγάζουμε". Επιφάνεια, Χρήστο. Το θέμα είναι ποιός έχει γένια και χτένια. Εκείνος είναι που ορίζει εξελίξεις. Οι αποκάτω, αναγκαστικά ακολουθούν (με τις ελάχιστες εξαιρέσεις διάφορων τρελλών πάντα, είτε μιλάμε για πολιτική, είτε για...πολιτική στο μπάσκετ), έχοντας μάλιστα εκ των πραγμάτων περιορισμένες επιλογές (...μέχρι και το σπίτι σου το ίδιο σε κράζει, αν δεν κάνεις την "έξυπνη κίνηση"...Τί να λέμε για γυναίκες και πεθερές δλδ). Και γενικά ζούμε εποχές άκρατης εξατομίκευσης και ατομικισμού - τον Νόμο Της Ζούγκλας δηλαδή : Ισχυρός= ουμπεράλλες και να πάτε να γαμηθείτε όλες οι άλλες :ρ Τί να σου κάνει πχ κι ο Δίπλαρος, με γονείς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ παρακαλώ, που βλέπει σε τί κόσμο μεγαλώνει, και σου λέει "φυσιολογικά" ότι "μια μέρα να παίξω στους μεγάλους". Ψέμα είναι; Και πέσανε και να το φάνε το παιδί, λες και όποτε θα έπαιζε με ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ δεν θα τους έβαζε καλάθια για λόγους "επαγγελματικής αβροφροσύνης"...
EKTELESTES Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 O Wash αυτό που θέλει να πει και μας μπερδεύει με τα κατεβατά του είναι ότι είμαστε 1 κλικ πιο κάτω από Σέρβο-Γαλλο-Ισπανούς. Απλώς κάπου κάπου του ξεφεύγει και το κλικ γίνεται κλικ σκανδάλης και μας σκοτώνει Αυτό, ισχύει. Απλώς και οι υπόλοιποι είναι 1 κλικ κάτω από μας. Καλά δεν θα τα χαλάσουμε στα κλικ, ας είναι και μισά Τελοσπάντων, πολύ μιλάνε όλοι, και οι παίχτες, και εμείς. Ας κερδίσουν να τελειώνουμε! Ρε φιλε wash την τελευταια δεκαετια πόσες ομαδες ειχαν καλυτερες πορειες? 2
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε φιλε wash την τελευταια δεκαετια πόσες ομαδες ειχαν καλυτερες πορειες? ...ειδικά την τελέ δεκαετία βρήκες να ρωτήσεις κι εσύ; :ρ Αμερική, Αργεντινή, Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Λιθουανία ας πούμε. Όταν εμείς χάναμε προκρίσεις ή και απλώς παιχνίδια από Νιγηρίες, Φινλανδίες, ΠΓΔΜίες κτλ. ....και ξαναλέω : δεν είναι καν το θέμα τί λένε τα στατιστικά "επιτυχίων". Το θέμα είναι πώς αυτό εκφράζεται ως δυναμικότητα, για να ξέρεις τί σε περιμένει παρακάτω. Κι εμείς, παγκοσμίως, δεν είμαστε στους πρώτους 3-4 ας πούμε, αλλά στους 7-8 (ακόμη κι αν κερδίσουμε σήμερα :ρ). Εγώ, το έχω χωνέψει. Εσείς, ακόμα; Απλώς κάπου κάπου του ξεφεύγει και το κλικ γίνεται κλικ σκανδάλης και μας σκοτώνει ...χε, να μια μεγάλη αλήθεια! Τελοσπάντων, πολλοί μιλάνε όλοι, και οι παίχτες, και εμείς. Ας κερδίσουν να τελειώνουμε! Τσαγκαπάω ρε - - - - - -- - - - - -- - - - /change mood και mode : ....ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ-ΟΛΕ..... ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ-ΟΛΕ..... ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΩ ΠΟΤΕ - ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ-ΟΛΕ....!!!!! 2
harisv Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Απλα εχουμε αλλες απαιτησεις απο την ομαδα. Οταν βλεπω την εθνικη να ειναι μονιμα στις 4-8 καλυτερες ομαδες παγκοσμίως εγω ειμαι ικανοποιημενος.
washcloud Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 ^...κι εγώ είμαι ικανοποιημένος με τέτοια ποστ. Εκεί που χαλιέμαι είναι όταν ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι για να είμαστε από 1οι έως 3οι, θέλει ΘΑΥΜΑΤΑ από την ομάδα.... "Απαιτήσεις" έχω κι εγώ όμως. Ναι, θεωρώ κι εγώ ότι σήμερα ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει ας πούμε, ότι "είναι μονόδρομος", ότι "είναι ευκαιρία". Αλλά αν δεν, τότε δεν θα το θεωρήσω και (μεγάλη) αποτυχία. Όχι φέτος τουλάχιστον, όχι όταν έχουμε ξεκινήσει από πέρσι με νέα "σταθερότερα" βήματα. Κι ας είναι τσούκου-τσούκου. Αρκεί όπως είπα να μη τυχόν ρεζιλευτούμε (...ΟΛΑ παίζουν σαν πιθανότητες στο σημερινό, εν τω μεταξύ : και να ρεζιλευτούμε, και να ρεζιλέψουμε και να πάμε πόντο-πόντο, και να κερδίσουμε, και να χάσουμε...). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις