Προς το περιεχόμενο

Eurobasket 2015

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Δηλαδη μπορει να παιξει και στην Εθνικη ΗΠΑ και στην Εθνικη Ισπανιας?

Εγω ξερω οτι αν αλλαξεις υπηκοοτητα υποχρεουσαι ακομα και φανταρος στη νεα σου χωρα να υπηρετησεις.

2) Δεν ειναι πια με τη κορη του Ψωμιαδη?

1)Yπηκόοτητες μπορείς να πολλές. Δεν αλλάζεις υπηκόοτητα, παίρνεις και άλλη.

Όπως λέει και ο Pankar95 αν έχεις έστω και μια συμμετοχή σε εθνική ομάδας μια y χώρας, απογορεύεται να συμμετάσχεις στης x.

2) Αν διάβαζες προσεκτικότερα, θα παρατηρούσες ότι το ελεύθερος δεν είχε σχέση με την οικογενειακή του κατάσταση.

Δημοσ.

1)Yπηκόοτητες μπορείς να πολλές. Δεν αλλάζεις υπηκόοτητα, παίρνεις και άλλη.

2) Αν διάβαζες προσεκτικότερα, θα παρατηρούσες ότι το ελεύθερος δεν είχε σχέση με την οικογενειακή του κατάσταση.

1) Μια ειναι η κανονικη σου υπηκοοτητα, οι υπολοιπες ειναι... επικουρικες.

2) Χιουμορ εκανα φιλε. Βtw, ο Μακης μολις αποφυλακιστηκε.

Δημοσ.

2) Χιουμορ εκανα φιλε. Βtw, ο Μακης μολις αποφυλακιστηκε.

Δεν υπάρχει  το ''μια είναι η κανονική σου''. Η υπηκοότητα έχει σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα, δεν προσδιορίζει καταγωγή, εθνικότητα κτλ.

Δημοσ.

Εχεις μπλεξει τα μπουτια σου κυριολεκτικα, παρολα αυτα συνεχιζεις να μας κουραζεις με αυτο το ζητημα "διδασκοντας" πολιτικο δικαιο.

Δεν υπαρχει κανονικη και μη κανονικη υπηκοοτητα. Μπορεις να εισαι υπηκοος 2 χωρων. Ειδη υπηκοοτοτητων (κανονικη/επικουρικη κλπ) υπαρχουν μονο στο μυαλο σου.

Αυτο που λες ειναι η ιθαγενεια. Πχ ο Σλοτερ εχει αμερικανικη ιθαγενεια. Και ΜΟΝΟΝ.

Και ο Αντετοκουμπο ελληνικη.

Εσυ προφανως μεσα στην γενικοτερη συγχυση σου νομιζεις οτι ιθαγενεια και υπηκοοτητα ειναι το ιδιο .

Αν καταλαβες τη διαφορα εστω και τωρα, ελπιζω να εισαι σε θεση να αντιληφθεις την μπαρουφα που ειπες στο πρωτο σου ποστ περι "ετσι εγινε και με τον Αντετοκουμπο". Ο οποιος ειχε ελληνικη ιθαγενεια ουτως ή αλλως, δεν περιμενε την υπηκοοτητα για να παιξει στην εθνικη. Τωρα capito ή συνεχιζει να μην υπαρχει σωτηρια;

Δημοσ.

Εχεις μπλεξει τα μπουτια σου κυριολεκτικα, παρολα αυτα συνεχιζεις να μας κουραζεις με αυτο το ζητημα "διδασκοντας" πολιτικο δικαιο.

Δεν υπαρχει κανονικη και μη κανονικη υπηκοοτητα. Μπορεις να εισαι υπηκοος 2 χωρων. Ειδη υπηκοοτοτητων (κανονικη/επικουρικη κλπ) υπαρχουν μονο στο μυαλο σου.

Αυτο που λες ειναι η ιθαγενεια. Πχ ο Σλοτερ εχει αμερικανικη ιθαγενεια. Και ΜΟΝΟΝ.

Εσυ προφανως μεσα στην γενικοτερη συγχυση σου νομιζεις οτι ιθαγενεια και υπηκοοτητα ειναι το ιδιο .

Αν καταλαβες τη διαφορα εστω και τωρα, ελπιζω να εισαι σε θεση να αντιληφθεις την μπαρουφα που ειπες στο πρωτο σου ποστ περι "ετσι εγινε και με τον Αντετοκουμπο". Ο οποιος ειχε ελληνικη ιθαγενεια ουτως ή αλλως, δεν περιμενε την υπηκοοτητα για να παιξει στην εθνικη. Τωρα capito ή συνεχιζει να μην υπαρχει σωτηρια;

Και εσύ τα μπερδεύεις.

Η  ιθαγένεια και η υπηκόοτητα σε οποιοδήποτε κράτος, έχουν σχέση με τα πολιτικά σου δικαιώματα και όχι με  την καταγωγή, κοινή κουλτούρα κτλ με την οποία εκφράζεται μια ομάδα. (εθνικότητα)

Στο Ελληνικό Δίκαιο η υπηκόοτητα είναι το ίδιο με την ιθαγένεια. Και τα δύο εκφράζουν την έννοια του πολίτη του Ελληνικού Κράτους.

Τώρα στο Αμερικανικό Δίκαιο είναι διαφορετικά. Ο Σλότερ έχει Αμερικανική υπηκόοτητα και εθνικότητα. Όχι ιθαγένεια. Αν είχε μόνο ιθαγένεια, τότε δεν θα μπορούσε να ψηφίσει. Οπότε ο Σλότερ έχει Πολωνική και Αμερικανική υπηκόοτητα και Αμερικανική εθνικότητα.

O Aντετοκούμπο δεν είχε Ελληνική υπηκόοτητα/ιθαγένεια και του βγάλανε για να παίξει. Στην Ελλάδα δεν παίρνεις υπηκοότητα με τη γέννηση σου, όταν οι γονείς σου είναι ξένοι.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει  το ''μια είναι η κανονική σου''. Η υπηκοότητα έχει σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα, δεν προσδιορίζει καταγωγή, εθνικότητα κτλ.

Μια ειναι η υπηκοοτητα, δε μπορεις να εχεις 2 ταυτοτητες. Το να εχεις διαβατηριο αλλης χωρας ειναι αυτο που λεω "επικουρικη".

Ο Ντεπαρτιε εγινε ρωσος, νομιζεις οτι φορολειται και στη Ρωσια και στη Γαλλια?

Μιλαω ξεκαθαρα και οτι λενε οι νομοι, δεν εχω μπερδεψει κατι, επισης δε το κουραζω εγω γιατι δεν το συντηρω εγω, απανταω στα σχολια που μου κανουν.

Το επικουρικη μπηκε σε εισαγωγικα, μη το παιρνεις τοις μετρητοις, δεν ειναι συνταξη.

Για τελευταια ελπιζω φορα σου λεω οτι η αλλαγη υπηκοοτητας ειναι παγκοσμιως νομικα κατοχυρωμενη, δε γινεται να καταργηθει επειδη δε συμφερει καποιους μπασκετικα.

Στην Ελλάδα δεν παίρνεις υπηκοότητα με τη γέννηση σου, όταν οι γονείς σου είναι ξένοι.

Οταν ειναι ο ενας γονεας ελληνας?

Δημοσ.

1)Μια ειναι η υπηκοοτητα, δε μπορεις να εχεις 2 ταυτοτητες. Το να εχεις διαβατηριο αλλης χωρας ειναι αυτο που λεω "επικουρικη".

Ο Ντεπαρτιε εγινε ρωσος, νομιζεις οτι φορολειται και στη Ρωσια και στη Γαλλια?

2) Μιλαω ξεκαθαρα και οτι λενε οι νομοι, δεν εχω μπερδεψει κατι, επισης δε το κουραζω εγω γιατι δεν το συντηρω εγω, απανταω στα σχολια που μου κανουν.

Το επικουρικη μπηκε σε εισαγωγικα, μη το παιρνεις τοις μετρητοις, δεν ειναι συνταξη.

Για τελευταια ελπιζω φορα σου λεω οτι η αλλαγη υπηκοοτητας ειναι παγκοσμιως νομικα κατοχυρωμενη, δε γινεται να καταργηθει επειδη δε συμφερει καποιους μπασκετικα.

3)Οταν ειναι ο ενας γονεας ελληνας?

1) Άντε πάλι η υπηκόοτητα δεν είναι 1 υποχρεωτικά. Μπορεί να είναι πολλές. Ο πατέρας μου έχει διπλή και επίσης έχω κάνει τη διαδικασία για φίλη που ήταν Αμερικάνα και ήθελε να πάρει και την ελληνική. Τώρα έχει διπλή. Οι ταυτότητες δεν έχουν καμία σχέση. Σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν καν. Το διαβατήριο μετράει, όχι η ταυτότητα. Τα έχω εξηγήσει ανλυτικά στο προηγούμενο ποστ μου.

Η φορολογία και η σχέση της με την υπηκόοτητα εξαρτάται από τους νόμους του κράτους. Ο Ντεπαρτιέ ως και Ρώσος (χωρίς γαλλικό εισόδημα) που μένει στη Ρωσία φορολογείται μόνο εκεί.

2) Άντε πάλι δεν είσαι αναγκασμένος να ''παραδώσεις'' την υπηκόοτητα σου για να πάρεις μια άλλη. Ίσχυε το '58 που η γιαγιά μου ήθελε να πάρει την ελληνική, αλλά της είπαν ότι δεν μπορούσε να είχε 2. Τώρα πια δεν είναι αναγκαίο.

3)Παίρνεις.

Δημοσ.

1) Άντε πάλι η υπηκόοτητα δεν είναι 1 υποχρεωτικά. Μπορεί να είναι πολλές. Ο πατέρας μου έχει διπλή και επίσης έχω κάνει τη διαδικασία για φίλη που ήταν Αμερικάνα και ήθελε να πάρει και την ελληνική. Τώρα έχει διπλή. Οι ταυτότητες δεν έχουν καμία σχέση. Σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν καν. Το διαβατήριο μετράει, όχι η ταυτότητα. Τα έχω εξηγήσει ανλυτικά στο προηγούμενο ποστ μου.

Η φορολογία και η σχέση της με την υπηκόοτητα εξαρτάται από τους νόμους του κράτους. Ο Ντεπαρτιέ ως και Ρώσος (χωρίς γαλλικό εισόδημα) που μένει στη Ρωσία φορολογείται μόνο εκεί.

2) Άντε πάλι δεν είσαι αναγκασμένος να ''παραδώσεις'' την υπηκόοτητα σου για να πάρεις μια άλλη. Ίσχυε το '58 που η γιαγιά μου ήθελε να πάρει την ελληνική, αλλά της είπαν ότι δεν μπορούσε να είχε 2. Τώρα πια δεν είναι αναγκαίο.

3)Παίρνεις.

1) & 2) Υπαρχει συσκοτιση γυρω απο το θεμα, μπερδευονται ιθαγενειες, εθνικοτητες και υπηκοοτητες. Ας μεινουμε μονο στο αθλητικο κομματι που μας ενδιαφερει.

Καποιος με διπλη υπηκοοτητα δε μπορει να αγωνιστει και στις δυο ομαδες, οπως σωστα αναφερθηκε. Αρα δε μπορεις να πεις πχ. αλβανο καποιον που ηρθε απο την Αλβανια αλλα αγωνιζεται στην Εθνικη Ελλαδος.

Σε ποια απ τις δυο χωρες πληρωνει εφορια ο πατερας σου? Τον Ντεπαρτιε τον ανεφερα γιαυτο ακριβως, αλλαξε υπηκοοτητα για να απαλλαχτει απ τη γαλλικη εφορια. Τι θα πει  "εχει γαλλικο εισοδημα"? Δηλαδη αν εχει γερμανικο εισοδημα θεωρειται και γερμανος?

Σε ποια χωρα δεν υπαρχει ταυτοτητα?

Δεν ειπα οτι παραδιδεις την υπηκοοτητα σου, πως θα τη παραδωσεις ειναι αϋλη. Δε γινεται ομως να εχεις τα ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις(πχ. εκλεγειν και εκλεγεσθαι) και στις δυο χωρες.

3) Ειτε ο γονεας ειναι αντρας ειτε γυναικα?

Δημοσ.

Για τον αν ειναι αντρας το ξερουμε σιγουρα, βλεπε Σοφο (Κόματο) Λύμουρα. Για το αν ειναι γυναικα δεν εχουμε καποιο παραδειγμα.

Δημοσ.

1) & 2) Υπαρχει συσκοτιση γυρω απο το θεμα, μπερδευονται ιθαγενειες, εθνικοτητες και υπηκοοτητες. Ας μεινουμε μονο στο αθλητικο κομματι που μας ενδιαφερει.

Καποιος με διπλη υπηκοοτητα δε μπορει να αγωνιστει και στις δυο ομαδες, οπως σωστα αναφερθηκε. Αρα δε μπορεις να πεις πχ. αλβανο καποιον που ηρθε απο την Αλβανια αλλα αγωνιζεται στην Εθνικη Ελλαδος.

Σε ποια απ τις δυο χωρες πληρωνει εφορια ο πατερας σου? Τον Ντεπαρτιε τον ανεφερα γιαυτο ακριβως, αλλαξε υπηκοοτητα για να απαλλαχτει απ τη γαλλικη εφορια. Τι θα πει "εχει γαλλικο εισοδημα"? Δηλαδη αν εχει γερμανικο εισοδημα θεωρειται και γερμανος?

Σε ποια χωρα δεν υπαρχει ταυτοτητα?

Δεν ειπα οτι παραδιδεις την υπηκοοτητα σου, πως θα τη παραδωσεις ειναι αϋλη. Δε γινεται ομως να εχεις τα ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις(πχ. εκλεγειν και εκλεγεσθαι) και στις δυο χωρες.

3) Ειτε ο γονεας ειναι αντρας ειτε γυναικα?

Εγω δεν τα έχω μπερδέψει. Δεν ειναι και τίποτα το περίπλοκο. Ιθαγένεια/υπηκοότητα ->> έννοια του πολίτη ενός κράτους, εθνικότητα->> έννοια της καταγωγής απο ενα έθνος

1)Ο κανονισμός της FIBA λέει οτι δεν μπορείς να αγωνίσθεις σε διαφορετική εθνική ομάδα, αν έχεις δηλωθεί έστω και μια φορα με κάποια άλλη. Σε αλλα αθλήματα π.χ στίβος δεν ισχύει.

2) Ο πατέρας μου πληρώνει εφορία εδώ. Οι νόμοι κάθε χώρας σε αυτο το κομμάτι ειμαι διαφορετικοί και αρκετα περιπλοκοι. Οταν λέω γαλλικό εισόδημα, εννοώ λεφτά που εχει βγάλει στη Γαλλία. Οι Γάλλοι δεν φορολογούνται worldwide income στους nonresident citizens, μονο στο local income. Ο Ντεπαρτιε δεν άλλαξε υπηκοότητα, πήρε και τη Ρώσικη και μετακόμισε στη Ρωσία. Αν δεν μετακόμιζε εκεί πάλι στη Γαλλία θα πλήρωνε φόρους.

3) Σε παρά πολλές. Στην Αμερική χρησιμοποιούν τα driver license ως ID. Γενικώς, αυτο που έχουμε εμείς ως ταυτότητα δεν υπάρχει στις περισσότερες χώρες.

4) Κανονικοτατα έχεις τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Πόσες φορές θα πω οτι οταν έχεις υπηκοότητα μιας χώρας ειναι σαν έχεις την ελληνική υπηκοότητα καμία διάφορα. Ο πατέρας μου κανονικά ψήφισε στις Αγγλικές εκλογές, κανονικα θα ψηφίσει και στις Ελληνικές. Επειδη ειναι δεύτερη δεν σημαίνει οτι σου αφαιρούν και τα δικαιώματα σου.

5) Μπορείς να παραδόσεις υπηκοότητα αρκεί να έχεις προφανώς πάρει κάποια άλλη

6) Εμ τι διάφορα κάνει το φύλο, οταν είσαι Ελληνας πολίτης; Αυτο μετράει.

Δημοσ.

Για τον αν ειναι αντρας το ξερουμε σιγουρα, βλεπε Σοφο (Κόματο) Λύμουρα. Για το αν ειναι γυναικα δεν εχουμε καποιο παραδειγμα.

Για το αν ειναι αντρας το ξερω κι εγω, εχω φιλο που εχει παντρευτει ασιατισα και το παιδι ειναι κανονικα ελληνακι(η συζυγος οχι).

Εγω δεν τα έχω μπερδέψει. Δεν ειναι και τίποτα το περίπλοκο. Ιθαγένεια/υπηκοότητα ->> έννοια του πολίτη ενός κράτους, εθνικότητα->> έννοια της καταγωγής απο ενα έθνος

Καλα, δεν ειπα εσυ, ειπα γενικα υπαρχει συσκοτιση.

Εθνικοτητα ειναι μια. Την εχεις με το που γεννιεσαι και μεχρι να πεθανεις. Υπηκοοτητα αλλων κρατων μπορεις να παρεις ταυτοχρονα. Συμφωνουμε σε αυτο?

1)Ο κανονισμός της FIBA λέει οτι δεν μπορείς να αγωνίσθεις σε διαφορετική εθνική ομάδα, αν έχεις δηλωθεί έστω και μια φορα με κάποια άλλη. Σε αλλα αθλήματα π.χ στίβος δεν ισχύει.

2) Ο πατέρας μου πληρώνει εφορία εδώ. Οι νόμοι κάθε χώρας σε αυτο το κομμάτι ειμαι διαφορετικοί και αρκετα περιπλοκοι. Οταν λέω γαλλικό εισόδημα, εννοώ λεφτά που εχει βγάλει στη Γαλλία. Οι Γάλλοι δεν φορολογούνται worldwide income στους nonresident citizens, μονο στο local income. Ο Ντεπαρτιε δεν άλλαξε υπηκοότητα, πήρε και τη Ρώσικη και μετακόμισε στη Ρωσία. Αν δεν μετακόμιζε εκεί πάλι στη Γαλλία θα πλήρωνε φόρους.

3) Σε παρά πολλές. Στην Αμερική χρησιμοποιούν τα driver license ως ID. Γενικώς, αυτο που έχουμε εμείς ως ταυτότητα δεν υπάρχει στις περισσότερες χώρες.

4) Κανονικοτατα έχεις τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Πόσες φορές θα πω οτι οταν έχεις υπηκοότητα μιας χώρας ειναι σαν έχεις την ελληνική υπηκοότητα καμία διάφορα. Ο πατέρας μου κανονικά ψήφισε στις Αγγλικές εκλογές, κανονικα θα ψηφίσει και στις Ελληνικές. Επειδη ειναι δεύτερη δεν σημαίνει οτι σου αφαιρούν και τα δικαιώματα σου.

6) Εμ τι διάφορα κάνει το φύλο, οταν είσαι Ελληνας πολίτης; Αυτο μετράει.

1) Ουτε στο στιβο μπορεις ομως να αγωνιζεσαι ταυτοχρονα με τη σημαια δυο κρατων. Μονο με μια εχεις το δικαιωμα.

2) Αν παιξει σε μια ταινια γερμανικης παραγωγης θα πληρωθει απο γερμανους, αρα γερμανικο εισοδημα. Αυτο ομως δε του δινει γερμανικη εθνικοτητα/υπηκοοτητα/ιθαγενεια.

Ο Ντεπαρτιε ειναι γαλλος στην εθνικοτητα και με ρωσικη υπηκοοτητα.

3) Δηλαδη στην Αμερικη αντι ταυτοτητας εχουν το διπλωμα αυτοκινητου? Ετσι κανουν ταυτοποιηση?

4) Τι πραγμα?... Ο πατερας σου μπορει να ψηφιζει κι εδω και στην Αγγλια, μπορει να βαλει υποψηφιοτητα για δημαρχος ή βουλευτης κι εδω και στη Αγγλια?

6) Οπως ξερεις υπαρχει καποια διαφορα στα φυλα, αν ειναι αντρας/πατερας το παιδι πρεπει να αναγνωριστει απο αυτον.

Δημοσ.

Ο Ιακωβος Μιλεντιγιεβιτς εχει Σερβο πατερα και Ελληνικα μητερα, και οπως και η αδελφη του, αγωνιζοντε κανονικα στις εθνικες μας ομαδες.

Δημοσ.

Για το αν ειναι αντρας το ξερω κι εγω, εχω φιλο που εχει παντρευτει ασιατισα και το παιδι ειναι κανονικα ελληνακι(η συζυγος οχι).

Καλα, δεν ειπα εσυ, ειπα γενικα υπαρχει συσκοτιση.

Εθνικοτητα ειναι μια. Την εχεις με το που γεννιεσαι και μεχρι να πεθανεις. Υπηκοοτητα αλλων κρατων μπορεις να παρεις ταυτοχρονα. Συμφωνουμε σε αυτο? Ναι

1) Ουτε στο στιβο μπορεις ομως να αγωνιζεσαι ταυτοχρονα με τη σημαια δυο κρατων. Μονο με μια εχεις το δικαιωμα.

2) Αν παιξει σε μια ταινια γερμανικης παραγωγης θα πληρωθει απο γερμανους, αρα γερμανικο εισοδημα. Αυτο ομως δε του δινει γερμανικη εθνικοτητα/υπηκοοτητα/ιθαγενεια.

Ο Ντεπαρτιε ειναι γαλλος στην εθνικοτητα και με ρωσικη υπηκοοτητα.

3) Δηλαδη στην Αμερικη αντι ταυτοτητας εχουν το διπλωμα αυτοκινητου? Ετσι κανουν ταυτοποιηση?

4) Τι πραγμα?... Ο πατερας σου μπορει να ψηφιζει κι εδω και στην Αγγλια, μπορει να βαλει υποψηφιοτητα για δημαρχος ή βουλευτης κι εδω και στη Αγγλια?

6) Οπως ξερεις υπαρχει καποια διαφορα στα φυλα, αν ειναι αντρας/πατερας το παιδι πρεπει να αναγνωριστει απο αυτον.

1) Προφανώς και δεν μπορείς ταυτόχρονα, αλλά μπορείς να πας σε άλλης χώρας εθνική ομάδα να αγωνίζεσαι.

2) Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκα στο ''γαλλικό'' εισόδημα γιατί ο Ντεπαρτιέ είναι Γάλλος. Στη Γαλλία από ότι είδα αν δεν έχεις ''γαλλικό'' (δηλαδή local) income και ζεις σε άλλη χώρα, δεν φορολογείσαι σε αυτό και ούτε φορολογείσαι και στο worldwide.

3)Ναι

4)Θεωρητικά μπορεί να βάλλει. Απλώς δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι ταυτόχρονα.

7) Καμία διαφορά στο θέμα υπηκόοτητας. Και επίσης πρέπει να αναγνωριστεί; Δεν είναι αναγκαίο πια. Τα παιδιά με δότη π.χ τα περισσότερα έχουν άγνωστο πατέρα, παίρνουν κανονικά την υπηκόοτητα της μητέρας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...