Προς το περιεχόμενο

Eurobasket 2015

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βελγιο επομενως στους 16 και με Ισπανια στους 8.

Ειχε την ευκαιρια της η Γερμανια με το δωρο των διαιτητων στο τελος (μας βολευε και μας μιας και θα παιζαμε με Τουρκια στους 8) αλλα...

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί τέτοια πρεμούρα να δείτε τον Μάντζαρη; Λες κι αν παίξει θα γίνει κάτι.

Για την Εθνική, θα ήθελα να πω ότι αν πάρουμε το χάλκινο θα είναι άθλος, δεδομένων των επιθετικών προβλημάτων που έχουμε, την έλλειψη σοβαρού οργανωτή (δεν έχει βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του 2Δ ακόμα) και του υψηλού ανταγωνισμού.

Δημοσ.

Βλέποντας τον Nowitzki στα 37 του και τον Gasol στα 35 να παίζουν σε ένα ακόμη eurobasket, αναρωτιέμαι ποιοι να είναι οι πραγματικοί λόγοι που ο διαμαντίδης αποφάσισε στα 30 του να μην ξαναπαίξει με την εθνική...

Όντως το επέλεξε για να κάνει τα μπάνια του στη μύκονο η τέλος πάντων για λόγους ξεκούρασης?

Μου φαίνεται αδιανόητο..θα μπορούσε αν ήθελε, κάποιες χρονιές να μην κατέβαινε για να ξεκουραστεί όπως κάνουν τόσοι και τόσοι.

Τι στο διάολο τόσο μεγάλη διαφορά νοοτροπίας με τον γερμανό και τον ισπανό?

Ας μην αναφερθώ και σε πάρκερ και σπανούλη, αυτοί είναι και 2 χρόνια μικρότεροι..

Τώρα αν πει κάποιος ότι το κανε για να μην κόψει τον δρόμο στους πιο μικρόυς, το 2010 οι σλουκοπαπανικολαουμαντζαροπαπάδες δεν υπήρχαν σε υψηλό επίπεδο.

Δημοσ.

Μόνο ο ίδιος ξέρει τι στ αλήθεια έγινε και σταμάτησε τόσο νωρίς. Τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει τον πραγματικό λόγο.

Όσο για τους Ισπανούς...απλά τα πράγματα.

Ποτέ δεν είχαμε τόσο μεγάλη ευκαιρία να τους κερδίσουμε ( και αποκλείσουμε επιτέλους ). Αν δεν το κάνουμε και τώρα που τους λείπουν τόσοι παίχτες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δημοσ.

Μόνο ο ίδιος ξέρει τι στ αλήθεια έγινε και σταμάτησε τόσο νωρίς. Τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει τον πραγματικό λόγο.

...κι όμως τον έχεις ακούσει. Έτσι πιστεύω δηλαδή... :

Κατ' αρχάς πρέπει να το δει σφαιρικά κανείς το πράμμα. Και να συνειδητοποιήσει, με βάση όσα έχει δει/ακούσει από αυτόν, τόσα χρόνια τώρα, ότι ο Διαμάντως είναι ένας "τραγικά" προσγειωμένος άνθρωπος : ούτε βεντετισμοί, ούτε τρελλά πανηγύρια, ούτε δικαιώματα για σχολιασμούς, ούτε εμπρηστικές δηλώσεις, ούτε επίδειξη ψώνιου, εγωισμού κτλκτλ. Πάντα μετρημένα λόγια, αποφυγή συνεντεύξεων, αυτογνωσία, κουβέντες ευγενικές, αντισταρικές και...σταράτες. Κλασσικά ενδεικτικό το "γιατί όχι ΝΒΑ; Εκτός του ότι ποτέ δε μου έγινε πρόταση, δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα στις εκεί απαιτήσεις. Ξέρω τον εαυτό μου...".

Και όχι, ούτε ΠΑΟ είμαι, ούτε κολλημένος με τον Μητς. Έτσι απλά, τον εκτιμώ ως ξεχωριστό παίκτη κι άνθρωπο, από τους πιο ξεχωριστούς που προκύψανε σ' αυτή τη χώρα. Για την ακρίβεια, μου κακοκάθησε που δεν ξαναπάτησε Εθνική - τον καταλαβαίνω όμως. Και δεν συμφωνώ με το θέλω του, αλλά το αποδέχομαι...

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ο τόσο συνειδητοποιημένος και ισορροπημένος (απόδειξη το ότι μόνο ένας τέτοιος θα καθόταν υπό την ιδιοκτησία ενός...ανισόρροπου στον ΠΑΟ), κατά πάσα πιθανότητα δεν ένιωθε καλά στην Εθνική. Έχει σημασία με ποιόν είχε πρόβλημα; Μπα, αν και μάλλον με την όλη φάση του κουμάντου που γίνεται από Βασιλακόπουλο (σε όλα τα επίπεδα και με όλες τους τις προεκτάσεις), απλά ένιωσε ότι είναι "τζάμπα κόπος" η δική του παρουσία και ζυγίζοντας το ότι δεν ήταν πια γι' αυτόν "ένα ωραίο ταξίδι" η Εθνική, με αντίβαρο το τί του κοστίζει ως παίκτη σωματοψυχολογικά, αποφάσισε να την κάνει. Τόσο απλά, πιστεύω.

Ο Σπανούλης δεν ένιωθε καλά στον ΠΑΟ, και την έκανε. Ε κάπως έτσι την έκανε κι ο Μήτσος. Από επαγγελματικό σύλλογο ο ένας - από την Εθνική ο άλλος.

Με άλλα λόγια, αν ήταν καλά στην Εθνική, δεν νομίζω να σταμάταγε - όχι τουλάχιστον τόσο γρήγορα.

Ποτέ πάντως δεν είναι δεδομένο τί θα κάνει ένας παίκτης. Όχι ότι το δίνω ως ανάλογο παράδειγμα (διότι από πολλές μεριές πρόκειται για διαφορετική περίπτωση), αλλά πχ κι ο Τζόρνταν σταμάτησε πάνω στο απόγειο της δόξας του και τους κούλανε όλους. Βέβαια ξαναγύρισε για να τα ξαναπάρει όλα παραμάζωμα (και το κα'νε και...δυό φορές κι όλας :ρ) - αλλά θέλω να πω, δεν είναι όλοι το ίδιο, και κακώς μας φαίνεται "παράλογο" κάποιος να βλέπει τα πράγματα πιο προσωπικά και να μην λειτουργεί όπως περιμένουμε.

Γι' αυτό και η "σύγκριση" που έγινε με Γκασόλ και Νοβίτζκι, είναι φάουλ. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ιερά τέρατα και όχι τον μέσο παίκτη/άνθρωπο (μην τονίσω ότι καν δεν είναι γκαρντς, άρα η αθλητικότητα δεν μετράει τόσο γι' αυτούς).

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε επιφανειακά "ε γιατί ο Πάου κι ο Ντιρκ κι όχι κι ο Μήτσος;". Για την ακρίβεια, θα μπορούσαμε να το δούμε κι από την ανάποδη και να πούμε "οι περισσότεροι φεύγουν στα 33-34, τί σκατά λοιπόν θέλουν αυτοί ακόμη στις εθνικές τους;".

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα κάναμε πάλι συντήρηση δυνάμεων και αφήναμε το παιχνίδι στον πόντο ώστε να φουλάρουμε στο τέλος και να το πάρουμε, παρά ταύτα δεν μάρεσε πάλι που προηγούμασταν με 10-11 και μας έφτασαν στους 2. Δεν ξέρω πως σκέφτεται και τι έχει στο μυαλό του ο Κατσικάρης.

Για την ομάδα του Βελγίου δεν ξέρω κάτι, ούτε πως αποτελεί σημαντική μπασκετική δύναμη. Ο ίδιος ο προπονητής είπε για το Βέλγιο οτι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα με 3 αρκετά αξιόλογους παίχτες, για να το λέει κάτι ξέρει. Πιστεύω θα νικήσουμε το Βέλγιο και πιθανόν να γίνει αγώνας παρόμοιος σαν αυτόν με την Κροατία. Με την Ισπανία είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά προς το παρόν ας το αφήσουμε αυτό και ας περιμένουμε να γίνει ο αγώνας με το Βέλγιο.

Δημοσ.

Μέγα φάουλ του Κατσικάρη να μην παίξει ο Σπανούλης έστω για 2 λεπτά. Δημιουργεί κακό κλίμα στην ομάδα.

Φυσικά οι προερχόμενοι από το NBA θα γελούν μεταξύ τους πονηρά με κάτι τέτοια. 

Δημοσ.

Θα ήθελε να τον ξεκουράσει, όπως έκαναν και οι Ιταλοί με τον Μπελινελλι στο τελευταίο ματς.

Δεν νομίζω να συζητηθεί και τόσο πολύ πια.

Δημοσ.

Εντάξει. Αν όλοι οι άλλοι ήταν ξεκούραστοι κι ο Σπανούλης κουρασμένος θα είχε μια λογική.
Στη θέση του πάντως άλλος θα ζητούσε από μόνος του να παίξει. Έχει μια -εσφαλμένη- αύρα βεντέτας που δημιουργεί προβλήματα γενικότερα στην καριέρα του.

Δημοσ.

Κι εγώ πιστεύω ότι κάτι έγινε και ενόχλησε τον ΔΔ.

Πάντως η αλήθεια είναι η αιτία φυγής του (σωματική καταπόνηση) ίσως είναι και αλήθεια δεδομένης της αγωνιστικής πτώσης τα τελευταία 3 χρόνια.

Δημοσ.

πω ρε διάολε αυτή η Σερβία έρχεται πάλι σαρωτική. τί στο καλό άλλαξε και είναι τόσο δυνατή; δε νομίζω κανείς να μπορέσει να τη νικήσει. θεωρώ σίγουρο χρυσό. με μία τέτοια ομάδα εκτός από αλεξίσφαιρη άμυνα πρέπει να έχεις και επιθετικές διεξόδους από παντόυ και κυρίως από τα περιφεριακά σουτ. θυμηθείτε τί τους έκαναν οι Αμερικανοί στον τελικό με τα τρίποντα. 

Δημοσ.

Σουμα 1ου γυρου:

-Πριντεζης MVP μεχρι στιγμης.

-Ο Καλαθης εχει διαψευσει πολλους "ειδικους" του παροντος φορουμ που ειδικα στο 2ο παιχνιδι βγηκαν να βγαλουν τη γνωστη χολη τους εναντιον του παιχτη. Ισως εκ των σημαντικοτερων, αν οχι ο σημαντικοτερος κρικος στην περιφερεια μας για τον 1ο γυρο.

-Ο Σπανουλης ή του υψους ή του βαθους. Το καλο ειναι οτι μεχρι στιγμης οι κακες του βραδιες δεν στοιχησαν. Προκειται για παιχτη που παραδοσιακα αποδιδει καλα σε παιχνιδια χωρις ιδιαιτερη ψυχολογικη πιεση. Μενει να δουμε στα ζορικα αν μπορει να αποβει θετικος ή μοιραιος.

-Μπουρουσης, Κουφος, τεραστια υπερπροσπαθεια και μαχες κατω απο τα καλαθια. Καταθεση ψυχης απο τους 2 ψηλους μας.

-Σλουκας κατωτερος των προσδοκιων. Κι αυτο ειναι ανησυχητικο, ειδικα οταν περιμενει κανεις σταθεροτητα απο τον συγκεκριμενο παιχτη.

-Αντετοκουμπο οπως ακριβως τον περιμενα. Δεν μπορει να αναλαβει σημαντικο ρολο ακομα σε αυτην την εθνικη. Επισης ο Κατσικαρης κανει ενα μεγαλο λαθος, να τον βαζει πανω στα επιθετικα ατου των αντιπαλων, ακομα και κοντυτερους παιχτες, οταν ο Γιαννης δεν ειναι για αυτη τη δουλεια, ακομα κι οταν φανερα δεν μπορει να ακολουθησει τον προσωπικο του αντιπαλο (βλεπε Μπλαζιτς).

-Παπανικολαου , το παει για να γινει ο Μητρογλου του μπασκετ. Αποτι φαινεται, η κληση του στην εθνικη ηταν λαθος, εκτος αν ο ντεφορμε ΝΒΑερ δειξει κατι ΠΟΛΥ διαφορετικο στη συνεχεια (αν αυτη υπαρξει).

-Κατσικαρης λαθη. Πολλα λαθη. Κυριως, παρα πολυ αργες αντιδρασεις απεναντι στη ροη του αγωνα. Επισης με τον Μαντζαρη πρεπει να αλλαξει κατι, εκτος αν υπαρχει προβλημα στην πλευρα του παιχτη.

Θυμιζω λιγα πραγματα:

Στους 1ους γυρους πολλοι τα πηγανε καλα. Οι αντρες φαινονται στα νοκ αουτ. Κοντος ψαλμος αλληλουια το τοπ8 (εφοσον δεν γινει τιποτα περιεργο το Σαββατο).

Αντιστροφως, πολλοι τα πηγαν ασχημα στους 1ους γυρους, και φτασαν ψηλα στη συνεχεια απλα επειδη με συντηρηση δυναμεων αλλα κυριως με clutch τεραστιων προσωπικοτητων, παρουσιαστηκαν πανετοιμοι στα νοκ αουτ.

Το αποτελεσμα στο παιχνιδι με την Ισπανια ειναι η διαφορα μεταξυ επιτυχιας ή αποτυχιας. Οι μεχρι στιγμης εμφανισεις και της μιας και της αλλης ομαδας δεν λενε απολυτως τιποτα και αμεσα θα ξεχαστουν (στην μεταξυ τους συναντηση).

YΓ. Η συναντηση με τους Ισπανους στο τοπ8, ηταν ευχης εργο. Οχι απαραιτητα για μια καλη πορεια της εθνικης (πχ η Τουρκια θα ηταν προτιμοτερη), αλλα για να ξεκαθαρισει το τοπιο που εχει θολωσει παρα πολυ τα τελευταια χρονια. Ειμαστε τοσο κακοι οσο δειχνουμε ή μπορουμε να κοιταξουμε στα ματια ως σπουδαια ομαδα που θελουμε να λεμε οτι ειμαστε, μια αλλη σπουδαια ομαδα; Ιδου η ροδος.

• Like 2
Δημοσ.

πω ρε διάολε αυτή η Σερβία έρχεται πάλι σαρωτική. τί στο καλό άλλαξε και είναι τόσο δυνατή; δε νομίζω κανείς να μπορέσει να τη νικήσει. θεωρώ σίγουρο χρυσό. με μία τέτοια ομάδα εκτός από αλεξίσφαιρη άμυνα πρέπει να έχεις και επιθετικές διεξόδους από παντόυ και κυρίως από τα περιφεριακά σουτ. θυμηθείτε τί τους έκαναν οι Αμερικανοί στον τελικό με τα τρίποντα. 

Καταρχήν για κάποια χρόνια σάρωσε όλα τα μετάλλια των μικρών εθνικών ομαδών με αποκορύφωμα το 2009 που τα πήρε όλα σε όλες τις ηλικιες αν θυμαμαι καλά. Αυτοί οι παιχτες ειναι πλεον σε καλή μπασκετική ηλικία και εχουν ωριμάσει αρκετά. Εβαλαν και προπονητη εναν απο τους πολλους παιχτες μυθους, με τους υπόλοιπους να τον στηρίζουν απο σημαντικες θεσεις Μποντιρογκα (ομοσπονδία), Πασπαλι, Ντανιλοβιτς (προεδρος στην Παρτιζαν) κλπ Σε αυτά τα τουρνουα που μετράει η εμπνευση, το τσαγανό και η διάθεση και λιγότερο οι προπονητικές γνώσεις αφου δεν υπάρχει χρόνος να αφομοιωθούν απο τους παιχτες, παιχτες μυθοι όπως ο Τζορτζεβιτς μπορουν να εμπνευσουν και να καθοδηγήσουν σωστά το υλικό που έχουν. Το ιδιο λίγο πολυ έγινε και με τον Γιαννακη το  2004 μετά τη λαίλαπα Ιωαννίδη. 

Δημοσ.

Αυτό πίστευα κι εγώ, αλλά δεν ειπώθηκε απ' τον ίδιο, ούτε ως σπόντα. Θα ήθελα πολύ αφού σταματήσει την καριέρα του να μάθω ακριβώς τι και πως.

...κι όμως τον έχεις ακούσει. Έτσι πιστεύω δηλαδή... :

[...]κατά πάσα πιθανότητα δεν ένιωθε καλά στην Εθνική. Έχει σημασία με ποιόν είχε πρόβλημα; Μπα, αν και μάλλον με την 

Η Σερβία και το 2010 ήταν για τελικό Μουντομπάσκετ και τους έφαγαν οι γκρίζοι για να στείλουν με το ζόρι τους Τούρκους τελικό. (με την τρελή φάση που ο διαιτητής κοιτάει τον Τούρκο να πατάει το πόδι στην πλάγια γραμμή και δε σφυρίζει τίποτα ). Τρελό σφάξιμο, είχε τρελαθεί ο Ντούντα τότε.

Δημοσ.

YΓ. Η συναντηση με τους Ισπανους στο τοπ8, ηταν ευχης εργο. Οχι απαραιτητα για μια καλη πορεια της εθνικης (πχ η Τουρκια θα ηταν προτιμοτερη), αλλα για να ξεκαθαρισει το τοπιο που εχει θολωσει παρα πολυ τα τελευταια χρονια. Ειμαστε τοσο κακοι οσο δειχνουμε ή μπορουμε να κοιταξουμε στα ματια ως σπουδαια ομαδα που θελουμε να λεμε οτι ειμαστε, μια αλλη σπουδαια ομαδα; Ιδου η ροδος.

Δεν τη λες και πολυ σπουδαια αυτη την Ισπανία παντως, κατάφερε μαλιστα να απέχει 1 πόντο από τον αποκλεισμό. Ολα τα λεφτά ειναι ο Γκασολ που εχει ξανανιώσει, οι αλλοι κινουνται σε ρηχά νερά περα των βετεράνων Σερχι, Γιουλ και Ρεγες και του Μιροτιτς που όμως δεν κανουν και κατι σπουδαίο. btw o 94αρης Hernangomez αρπαξε πάντως την ευκαιρία που του δόθηκε.

Και αυτοί όπως και η Ελλάδα ψάχνουν τη χαμένη τους ταυτότητα τώρα που τα σπουδαια γκαρντ και των 2 χωρών γέρασαν ή αποσύρθηκαν. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...