Προς το περιεχόμενο

σωστη τοποθετηση των case fans

ceasar1333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω ενα κουτι με δυο μεγαλους ανεμιστηρες εναν κατω μπροστα και τον αλλον πανω .ο μπροστινος βαζει αερα και ο πανω βγαζει.το κουτι ειναι σχεδον ανοιχτο,εννοω οτι το καπακι εχει τρυπες που παιρναει ο αερας μεσα,και φυσικα εκει που ειναι τοποθετοιμενοι οι ανεμιστηρες.υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να επιτυχω καλυτερο airflow?γιατι εχω μερικα case fans στην αποθηκη και σκεφτομουν να τα βαλω αλλα δεν ειμαι σιγουρος που και προς ποια κατενθυνση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν βάζεις τα 2 μπροστά και τα 2 πάνω να βάζουν και το 1 πίσω να βγάζει. Ο λόγος είναι να δημιουργήσεις θετική πίεση στο κουτί έτσι ώστε να μην μπορεί να μπεί μακροπρόθεσμα σκόνη στο κουτί.

Έται και καλό airflow θα έχεις και λιγότερη σκόνη ταυτόχρονα.

• Like 1

Λοιπόν βάζεις τα 2 μπροστά και τα 2 πάνω να βάζουν και το 1 πίσω να βγάζει. Ο λόγος είναι να δημιουργήσεις θετική πίεση στο κουτί έτσι ώστε να μην μπορεί να μπεί μακροπρόθεσμα σκόνη στο κουτί.

Έται και καλό airflow θα έχεις και λιγότερη σκόνη ταυτόχρονα.

το μπροστινο θα βγαζει δηλαδη και το πανω θα βαζε και το πισω θα βγαζει?

Βάζεις τα 2 μπροστά και τα 2 πάνω να βάζουν αέρα και το 1 πίσω να βγάζει.

Κάτι τέτοιο δηλαδή:

Απλά ο τύπος έχει ακόμη 2 φαν. Εσύ βάζεις 2 φαν στην πρόσοψη να βάζουν, 2 φάν από πάνω να βάζουν πάλι και το πίσω να βγάζει.

Hotrod_Airflow.png

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα να ρωτήσω και εγώ για να μου πείτε την γνώμη σας;

Έχουμε το παρακάτω κουτί με 3 ανεμιστήρες με τον 1 να βάζει αέρα,ο 3 βγάζει και ο 2 που είναι πίσω από τους σκληρούς τραβάει αέρα από το "διαμέρισμα" των δίσκων και τον στέλνει προς το τροφοδοτικό.Το κουτί είναι ένα Lian li full tower 

dUg7Mw6.jpg

Θέλω να αλλάξω και τους 3 ανεμιστήρες,που είναι 120άρηδες, γιατί έχουν αρχίσει να κάνουν θόρυβο και η σκέψη μου είναι να βάλω έναν 1200 στροφών στην θέση 1 και στις θέσεις 2 και 3 να βάλω χαμηλώτερων στροφών.Αυτό είναι σωστό ως τοποθέτηση;Σε περίπτωση που αγοραστεί 1 ή 2 ανεμιστήρες με PWM πως θα πρέπει να τοποθετηθούν;

Καλό είναι οι ανεμιστήρες που βάζουν να είναι περισσότεροι/δυνατότεροι από αυτούς που βγάζουν άρα προσπάθησε να βάλεις 2 ανςμιστήρες να βάζουν και τον πίσω να βγάζει.

Μα για αυτό λέω να βάλω έναν με περισσότερες στροφές στην εισαγωγή.Ο 2 στο σχεδιάκη από ότι έχω καταλάβει ρουφάει τον αέρα που βάζει ο ανεμιστήρας εισαγωγής έτσι ώστε να δημιουργεί ρεύμα αέρα για να ψύχονται καλύτερα οι σκληροί δίσκοι.Αν μπει μόνο ένας ανεμιστήρας με PWM σε ποια θέση πρέπει να μπει;

Για να μην ανοιγω καινουριο νημα.

Εχω αυτο το κουτι-->http://www.e-shop.gr/case-coolermaster-haf-912-advanced-windowed-black-p-PER.806840και

θελω να βαλω εναν πλαγιο fan, προτεινετε μου καποιον καλο και αθορυβο απο e-shop γιατι θα παρω και ενα mouse απο εκει.

Επισης, επειδη θα τον περασω μονος μου και θα ειναι η πρωτη φορα, πως καταλαβαινω απο ποια πλευρα βαζει και απο ποια πλευρα βγαζει αερα, και πως θα τον συνδεσω? Στο τροφοδοτικο η στην μητρικη? Αν τον συνδεσω στη μητρικη θα ειναι λιγο μανικι γιατι 1 φορα καθε μηνα ανοιγω το pc και το καθαριζω.

Από ότι είδα το κουτί σου πέρνει και 120mm και 140mm στο πλάι.Εγώ στην θέση σου θα έπερνα έναν ανεμιστήρα 140mm με χαμηλές στροφές όπως  Link.png Site: αυτος .Για την φορά του αέρα συνέδεσέ τον για να δεις προς τα που φυσάει και καλύτερα βάλτον στο τροφοδοτικό σου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...