TRILOBYTER Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Λοιπον καταρχας ευχαριστω για τις αποψεις παιδια. Εχω στην κατοχη μου μιας msi h81 τωρα, δοκιμαστικα. Και καταφερα να παω τον επεξεργαστη στα 4.5 με την πρωτη δοκιμη με 1.22 ρευμα, δεν εχω δοκιμασει τιποτα αλλο ακομα, ουτε λιγοτερο ρευμα, ουτε περισσοτερο, ουτε αλλα clocks κλπ. Μιλαμε για φαρδος η τι? Εχεις δικιο @Mill με εναν τοσο φθηνο επεξεργαστη και εφοσον κατα πασα πιθανοτητα δεν θα παρω ι5 εκτως και αν περασουν χρονια και τους πουλανε 40 ευρω (που και τοτε θα υπαρχουν καλυτερα/νεοτερα πραγματα) ισως και να μην αξιζε ενα Ζ97 σε budget συστημα. Το σκεφτομαι ακομα, να κρατησω αυτη τη μητρικη που απλα την εχω για δοκιμες η να παρω κατι καλυτερο για πιο βαρβατο OC. Φυσικα δεν εχω δοκιμασει τα ορια της ακομα. 1
HERTHAN Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ποια μητρικη εχεις τωρα TRILOBYTER? Θελω να φτιαξω ενα pc για το ανιψακι μου με τον G3258 και δεν ξερω τι μητρικη να επιλεξω.Δεν προκειται να κανει oc οποτε δεν ψαχνω για κατι ακριβο.Περισσοτερο ενα παιχνιδι που λεγεται hearthstone θα παιζει και CS(το παλιο) κι απο εκει και περα δεν νομιζω κατι αλλο απο βαρια παιχνιδια.Πιστευω να μην εχει θεμα με αυτον τον επεξεργαστη για να παιζει αυτα τα παιχνιδια. Ποια θα λεγατε οτι θα ειναι ιδανικη μητρικη γι'αυτον το επεξεργαστη? Υ.Γ. στο pc θα μπουν 8gb ram.
HERTHAN Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Η MSI H81M-E33 φαίνεται να είναι Κοιτουσα τωρα αυτην που μου προτεινει μαζι με τις 3 παρακατω: https://www.skroutz.gr/s/3858083/MSI-H81M-P33.html?keyphrase=MSI+H81M-P33 https://www.skroutz.gr/s/3761207/Gigabyte-H81M-D2V.html?keyphrase=Gigabyte+H81M-D2V https://www.skroutz.gr/s/3761304/Asus-H81M-Plus.html?from=account_favorites Δεν ξερω αν ειναι καλες ή αν υπαρχει κατι αλλο καλυτερο. Επισης ποια η διαφορα αναμεσα στις 2 msi E33 kai P33?
cabdik Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Σε apu δεν θελω να παω λογω του core performance οποτε μενουμε στον 3258. Ειδα οτι καποιοι ειχαν θεματα με Η81 μητρικες οπου το ratio δεν πηγαινε πανω απο 32. Θελω να σιγουρευτω οτι η μητρικη που θα διαλεξω δεν θα εχει τετοια θεματα.. Κανενας αλλος κατοχος? (χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης). σε τι θα σε ωφελησει το single core Perfomance -που οντως ειναι καλυτερο σε αυτες τις χρησεις που θες να κανεις? αν θες να πειραματιστεις, με το συγκεκριμενο set-up, τοτε ΟΚ..! αλλα σαν value all around χρηση, θα εισαι κατω απο ενα συστηματακι APU 4cores και καλυτερα γραφικα...!
terry308 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Επισης ποια η διαφορα αναμεσα στις 2 msi E33 kai P33? P33 έχει dvi +vga E33 έχει hdmi +vga και διαφορετικό lan chipset 1
HERTHAN Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 P33 έχει dvi +vga E33 έχει hdmi +vga και διαφορετικό lan chipset Σε σχεση με τις υπολοιπες που κοιτουσα ποια ειναι καλυτερη?
benign Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Λοιπον καταρχας ευχαριστω για τις αποψεις παιδια. Εχω στην κατοχη μου μιας msi h81 τωρα, δοκιμαστικα. Και καταφερα να παω τον επεξεργαστη στα 4.5 με την πρωτη δοκιμη με 1.22 ρευμα, δεν εχω δοκιμασει τιποτα αλλο ακομα, ουτε λιγοτερο ρευμα, ουτε περισσοτερο, ουτε αλλα clocks κλπ. Μιλαμε για φαρδος η τι? Εχεις δικιο @Mill με εναν τοσο φθηνο επεξεργαστη και εφοσον κατα πασα πιθανοτητα δεν θα παρω ι5 εκτως και αν περασουν χρονια και τους πουλανε 40 ευρω (που και τοτε θα υπαρχουν καλυτερα/νεοτερα πραγματα) ισως και να μην αξιζε ενα Ζ97 σε budget συστημα. Το σκεφτομαι ακομα, να κρατησω αυτη τη μητρικη που απλα την εχω για δοκιμες η να παρω κατι καλυτερο για πιο βαρβατο OC. Φυσικα δεν εχω δοκιμασει τα ορια της ακομα. Αφου περασε το intel burn test χωρις προβλημα ,σε καθημερινες real time εφαρμογες και games εισαι ενταξει.
TRILOBYTER Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Αφου περασε το intel burn test χωρις προβλημα ,σε καθημερινες real time εφαρμογες και games εισαι ενταξει. Ενταξει ειναι τωρα, στα 4.8 τον εχω, δεν εχει θεμα, αν ηταν κακο κομματι θα τον εδινα ενα 50ευρω και θα ξαναδοκιμαζα την τυχη μου.. Με ενδιαφερει καθαρα το οβερκλοκ γιατι χρειαζομαι οσο περισσοτερο single core performance γινεται. Σε σχεση με τις υπολοιπες που κοιτουσα ποια ειναι καλυτερη? Δεν ξερω, ειναι αναλογα το τι χρειαζεσαι. Εγω το μονο που ηθελα ηταν ΣΙΓΟΥΡΟ overclock να δεχεται η μητρικη και ΧΩΡΙς voltage limitations. Πολλες η81/β85 παρολο που λενε οτι κανουν οβερκλοκ η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν κανουν, και πολλες εχουν limitation στο voltage που ειναι μεχρι 1.2v. Και ειναι καπως δυσκολο να εισαι σιγουρος αν θα εχεις θεμα η οχι, αφου μπορει μιας asus h81-k να ειναι οτι πρεπει για οβερκλοκ, και μιας asus h81-c να μην δεχεται οβερκλοκ. Θελει ψαξιμο, δες και τα χαρακτηριστικα να δεις τι σε ενδιαφερει πιο πολυ. Ποσα φανακια θες, τι συνδεση θελεις για την οθονη και λοιπα.. (χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης). σε τι θα σε ωφελησει το single core Perfomance -που οντως ειναι καλυτερο σε αυτες τις χρησεις που θες να κανεις? αν θες να πειραματιστεις, με το συγκεκριμενο set-up, τοτε ΟΚ..! αλλα σαν value all around χρηση, θα εισαι κατω απο ενα συστηματακι APU 4cores και καλυτερα γραφικα...! Μπορει ενας apu να ειναι πιο value for money για γενικη χρηση. Αλλα επειδη εγω εκτως απο γενικη χρηση θα κανω 3-4 συγκεκριμενα πραγματα που θελουν μονο 1 με 2 δυνατους πυρηνες, προτιμησα τον 3258, και δεν εκανα λαθως διοτι η διαφορα με τον ι7 920 μου που ηταν και στα 4.4 ειναι μεγαλη. Και ο 3258 ειναι ελαχιστα πιο καλος και απο τον 5820κ μου σε αυτες τις εργασιες. Επισης επειδη δεν ειμαι gamer και παιζω μονο 3-4 συγκεκριμενα παιχνιδια μιας στις τοσες, τα οποια δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις γραφικων (μονο το ενα εχει) αλλα ειναι ολα heavily cpu bound αφου να φανταστεις με τον 920 ειχα bottleneck με μια 6950 οπου ειχα 40fps με τη καρτα να τρεχει στο 40% και τον cpu να χτυπαει 100%. Στην τελικη οταν εγω δεν χρειαζομαι εναν ι5 η ι7 αλλα χρειαζομαι μονο 1 με 2 πυρηνες ιδιας αποδοσης με αυτους, η καλυτερη λυση ηταν ο 3258 με τον οποιο οποιο σε single threaded εφτασα τα 175 στα 4.8 στο cinebench r15. Ποια μητρικη εχεις τωρα TRILOBYTER? Θελω να φτιαξω ενα pc για το ανιψακι μου με τον G3258 και δεν ξερω τι μητρικη να επιλεξω.Δεν προκειται να κανει oc οποτε δεν ψαχνω για κατι ακριβο.Περισσοτερο ενα παιχνιδι που λεγεται hearthstone θα παιζει και CS(το παλιο) κι απο εκει και περα δεν νομιζω κατι αλλο απο βαρια παιχνιδια.Πιστευω να μην εχει θεμα με αυτον τον επεξεργαστη για να παιζει αυτα τα παιχνιδια. Ποια θα λεγατε οτι θα ειναι ιδανικη μητρικη γι'αυτον το επεξεργαστη? Υ.Γ. στο pc θα μπουν 8gb ram. Εχω την msi h81m e33. Προσοχη! Η μητρικη ειναι πολυ μικρη και μπορει να εχεις θεμα με το cooler να καλυπτει την θυρα pci! Εγω οταν πρωτοεβαλα την true spirit 140 power που ειναι τεραστια ειχα θεμα! Αναγκαστικα να ανοιξω ξανα το κουτι και να βαλω πιο πανω την ψυκτρα για να μπορω μελλοντικα να βαλω και μια καρτουλα.. Τωρα ειμαι ισα ισα, δηλαδη λιιιιγο πιο κατω και η καρτα δε θα μπαινει. Σε γενικες γραμμες δεν εχω παραπονα απο τη μητρικη, εχει οσα θελω. Δυστυχως δεν εχει usb3 front panel connection, οποτε οι θυρες αναγκαστικα θα δουλευουν σε usb2 με ανταπτορα. Επισης λογω του οτι ειναι φθηνη παιρνει μονο 2 ανεμιστηρες για το κουτι, τον τριτο τον εχω με 3pin to 4pin molex fan adaptor. Αλλα τουλαχιστον ειναι αστερι σε θεμα οβερκλοκ. Επισης το bios ειναι πολυ καλο, ολα ειναι απλουστευμενα και ευκολα στην κατανοηση, εχει πολλες επιλογες για μητρικη σε αυτη τη τιμη. Και ειναι τοσο μα τοσο μικρη που χωραει σε οτι κουτι και να παρεις, σε εμενα να φανταστεις οταν κοιτας το κουτι βλεπεις μονο μια ψυκτρα και τις ακρες της μητρικης απο κατω :-D Οτι αλλο θες με ρωτας για τη μητρικη. PS: Μολις κατεβασα το ΑΙΟΝ, 45 fps εχω σε high (shadows/water/aa off) με τα ενσωματωμενα. Αψογο. 2
HERTHAN Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Οτι αλλο θες με ρωτας για τη μητρικη. Απο αυτες που αναφερω παρακατω και αυτην που εχεις εσυ ποια θα προτεινες μιας και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει OC? https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=Asus+H81M-Plus https://www.skroutz.gr/s/3761207/Gigabyte-H81M-D2V.html?keyphrase=Gigabyte+H81M-D2V Εκτος αν υπαρχει και κατι αλλο περα απο αυτες.Αν υπαρχει και η δυματοτα σ'αυτες που εχω αναφερει να μπορει να υπαρχει η δυνατοτητα να γινει στο μελλον OC το οποιο το θεωρω απιθανο τοτε ακομη καλυτερα.
TRILOBYTER Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Και οι 2 ειναι αρκετα καλες, ειχα δει ενα review με asus h81m plus και την ηθελα αλλα λογω διαθεσιμοτητας δεν μπορεσα να την παρω. Λογω των capital control πολλα μαγαζια δεν εχουν προιοντα και πρεπει να περιμενεις αρκετο καιρο. Εγω θα σου ελεγα να παρεις οποια βρεις αμεσα διαθεσιμη.
HERTHAN Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Και οι 2 ειναι αρκετα καλες, ειχα δει ενα review με asus h81m plus και την ηθελα αλλα λογω διαθεσιμοτητας δεν μπορεσα να την παρω. Λογω των capital control πολλα μαγαζια δεν εχουν προιοντα και πρεπει να περιμενεις αρκετο καιρο. Εγω θα σου ελεγα να παρεις οποια βρεις αμεσα διαθεσιμη. Διαθεσιμες τις βρισκω και τις δυο απο εδω αλλα δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη ωστε να επιλεξω. http://www.e-shop.gr/mitriki-msi-h81m-e33-retail-p-PER.523761 http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-h81m-plus-retail-p-PER.523137
TRILOBYTER Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, αν ειχα την επιλογη θα επαιρνα την asus γιατι στο παρελθον μονο asus αγοραζα και δεν ειχα ποτεκ κανενα θεμα. Επισης αν προσεξεις εχει και παραπανω pci θυρες χ1 οποτε αν ποτε χρειαστει να βαλεις κατι, μπορεις.. ενω εγω δεν μπορω. Απο οτι βλεπω εχει επισης usb3 internal που εγω δεν εχω, αλλα εχει μονο μια υποδοχη για ανεμιστηρα, αν θες παραπανω παιρνεις adaptors.. Φυσικα ειναι 70 ευρω που ειναι αρκετα λεφτα για H81. Στα ιδια λεφτα στο σκρουτζ εχει β85 που ειναι καλυτερες οσο ναναι. Το eshop γενικα μονο στο crazy sundays αξιζει.
TheELF Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Τον pentium που τον ανέβασες στα 4,8 ζόρισες καθόλου την Igpu του; Γιατί τραβάει αρκετά watt και ανεβάζει και αρκετά την θερμοκρασία.
TRILOBYTER Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Επαιξα καποια παιχνιδια σημερα και δεν ειχε θεμα. Στο aion για καμμια ωρα που μπηκα ειχα 50-62 βαθμους. Νομιζω αν παρω καρτα θα ζοριζεται λιγοτερο και θα εχω καλυτερες θερμοκρασιες. Γνωριζεις μηπως ποια igpu φοραει ακριβως? Σε τι επιπεδο ειναι δηλαδη. Λιγο που ειδα μου φανηκε καπως πιο αδυναμη απο την παλια μου gt 440. Τον pentium που τον ανέβασες στα 4,8 ζόρισες καθόλου την Igpu του; Γιατί τραβάει αρκετά watt και ανεβάζει και αρκετά την θερμοκρασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα