TRILOBYTER Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Καλησπερα, θα φτιαξω εναν υπολογιστη για το σπιτι με καποια εξαρτηματα που ειδη εχω. Εχω επιλεξει για επεξεργαστη τον intel pentium G3258 http://www.skroutz.gr/s/4981866/Intel-Pentium-G3258-Box.html?from=most-popular&keyphrase=g3258και χρειαζομαι γνωμες για μητρικη και μνημες (και για το ποιο καταστημα να επιλεξω για την αγορα τους μιας και δεν υπαρχουν πολλα σκρουτζομαγαζα με διαθεσημοτητα πλεον). i) Το ποσό που διαθέτουμε: 80 ευρω περιπου ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Γενικης χρησης iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Browsing, music, light photoshop,lightroom, sony vegas, Light Gaming (PES 2014, και κανενα ΜΜΟ που και που) iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Οχι, εχουμε μια 19αρα απλη, δεν θα αγοραστει αλλη v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) -- Απο Θεσσαλονικη ειμαι, οποιο καταστημα να ναι βολευει vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? -- Απο εμενα viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού -- Οχι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας -- Ναι, οσο παιρνει η μητρικη xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού -- Οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Ναι. Case: Corsair Carbide 540 PSU: Thermaltake Hamburg 530w HDD: Sata 2 500GB CPU Cooler: Thermalright True Spirit 140 Power Ram Cooler: Corsair GT Airflow Fan. Θελω Οποτε μητρικη (Η81-B85) και μια μνημη 4αρα για αρχη, για να κανω OC στον 3258 που θα ειναι Χωρις καρτα γραφικων για αρχη, δηλαδη θα παιζει με την ενσωματωμενη μεχρι να αποφασισω να αγορασω μια. Θελω η μητρικη να δεχεται τον επεξεργαστη χωρις να χρειαστει bios update γιατι δεν εχω αλλον 1150 επεξεργαστη ωστε να τον βαλω πρωτου βαλω τον pentium. Θα δωσω κατα προτιμηση απο 45 μεχρι 60 για μητρικη, και ενα 25αρι για τη μνημη. Με ενδιαφερει και η ανοχη της μητρικης στο οβερκλοκ οποτε αν ειχατε εμπειριες με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη παρακαλω να μου το πειτε. Δεν θελω να αγορασω Ζ97 μητρικη διοτι δεν εχω σκοπο να παω σε ι5 μελλοντικα, εχω ειδη Χ99 υπολογιστη. PS: O CPU δεν εχει αγοραστει ακομα, θα τον παρω τις ερχομενες μερες. Ελεγα να περιμενω τους skylake pentium αλλα δε νομιζω να αξιζει ο κοπος, μιας και δε νομιζω να παιρνουν οβερκλοκ, και θα ειναι πιο ακριβοι σαν συνολο μητρικη/μνημη/επεξεργαστης. Ευχαριστω, περιμενω αποψεις φιλτατοι.
nikos1982 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 αφου δεν θελεις να πας σε ι5 μελοντικα γιατι δεν σκεφτεσαι το apu της amd να σου μείνουν λεφτα που δεν θα βαλεις gpu?? με την οθονη που εχεις μικρη αναλυση θα σου υπερκαλύψει ενας apu ανετα. 2
TRILOBYTER Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 ειναι σχετικα ακριβοι και δεν εχουν καλο single core performance. Με τον 3258 μπορω να παιζω καποια ΜΜΟ χωρις προβληματα ακομα και με τα ενσωματωμενα γραφικα για αρχη αφου η αναλυση μου ειναι πολυ μικρη.
zak3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα. Έχω στην κατοχή μου τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με μια asus b85m-g και τον έχω στα 4.6 χωρίς bios update. Καλά λόγια έχω ακούσει και για την asus h81-c που κλοκαρει άνετα στα 4.4! Οποία μητρική κι αν διαλέξεις πάρε ένα τηλ.στο κατάστημα για επιβεβαιωση!! 1
Millennium Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 αφου δεν θελεις να πας σε ι5 μελοντικα γιατι δεν σκεφτεσαι το apu της amd να σου μείνουν λεφτα που δεν θα βαλεις gpu?? με την οθονη που εχεις μικρη αναλυση θα σου υπερκαλύψει ενας apu ανετα. Και στα προγράμματα που έγραψε είναι καλύτερο ένα apu όπως και θα χε και καλύτερο chipset με αντίστοιχη μητρική. 1
icant Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Mιας και η συζητηση επεσε στα apu,παιζει καμια προταση για mobo(για oc) ram για α8 7650κ 'η α6 7400κ ?
Millennium Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Mιας και η συζητηση επεσε στα apu,παιζει καμια προταση για mobo(για oc) ram για α8 7650κ 'η α6 7400κ ? Μη το κάνεις αυτό φίλε μη χαλάσει το νήμα του ανθρώπου.Καλύτερα να άνοιγες ένα νέο θέμα.Φιλικά πάντα. 3
TRILOBYTER Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Σε apu δεν θελω να παω λογω του core performance οποτε μενουμε στον 3258. Ειδα οτι καποιοι ειχαν θεματα με Η81 μητρικες οπου το ratio δεν πηγαινε πανω απο 32. Θελω να σιγουρευτω οτι η μητρικη που θα διαλεξω δεν θα εχει τετοια θεματα.. Κανενας αλλος κατοχος?
TheELF Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2389948 Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ,δεν είναι βέβαια αντιπροσωπευτικό αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 ελεγα για την asus h81c η την asus h81 plus. Για την c δεν ειμαι σιγουρος αν θα ειναι οκ με το οβερκλοκ, και για την plus δεν μπορω να την βρω διαθεσιμη στο σκρουτζ. Την εχει το eshop νομιζω αλλα ανεβαινει στα λεφταα σχεδον σε τιμες h97-z97
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 αξιζει να δωσω ενα 20αρι παραπανω και να παρω asrock z97 anniversary μητρικη? Δεν εχει και τις καλυτερες φασεις για οβερκλοκ αλλα υποθετω ειναι καλυτερες απο Η81 και εχει πιο πλουσια χαρακτηριστικα..
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Σαν μητρική είναι πιο σίγουρη λύση, περισσότερα features και τουλάχιστον σίγουρο oc στον pentium με πλήρη διαχείριση του πολλαπλασιαστή και του ρεύματος. Μια κλειδωμένη μητρική δεν θα σου προσφέρει την άνεση του z97. Αυτή είναι η γνώμη μου, από εκεί και πέρα ας μιλήσουν οι κάτοχοι g3258 να δούμε γνώμες. 2
skopelmix Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Άν θές να κάνεις oc τον g3258 και να μην έχεις προβλήματα με την αναβάθμιση σε win 10 αγόρασε μία z97 μητρική και εξηγώ,πρίν κανα μήνα η intel έβγαλε ενα update για intel microcode το ΚΒ3064209 το οποίο ''διορθώνει'' το bug ''non Z oc'' ,όσοι κάτοχοι μητρικών Η/Β με κλοκαρισμένο g3258 προσπάθησαν να αναβαθμιστούν σε win10 κατα την διαδικασία εγκατάστασης έπεφταν σε BSOD στο πρώτο reboot που χρειάζοταν να κάνει η εγκατάσταση win10.Οι κατασκευάστριες μητρικών πχ η asrock κυκλοφόρησαν bios update για όλες τις Η81,Β85,Η97 για να διορθώσουν το πρόβλημα αλλά δυστηχώς έπρεπε να καταργήσουν το non-Z oc(βέβαια βρήκε κάποιος μία λύση ωστε να αναβαθμίσεις σε win10 και να μην χάσεις το non z oc http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=441&PN=6&title=kb3064209-breaks-the-g3258).Oπότε με την πίο φθηνή z97 είσαι καλυμένος. 2
TRILOBYTER Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 ευχαριστω για το τιπ. Εχω δει την ζ97 της asrock στα 81, λεω μηπως να δωσω κατι παραπανω να παω σε κατι καλυτερο, η να δω στις αγγελιες για καποια καλυτερη.. Θελω να κανω βαρβατο oc εχει κανεις αποψη στο θεμα με τις Ζ97?
Millennium Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Από φάσεις η συγκεκριμένη Ζ97 πάντως δεν...Προτίμησε γενικά Ζ97 αν θες oc για τα καλύτερα bios,τη καλύτερη ψύξη/phases (βέβαια παίζει ρόλο και το μοντέλο αλλά πλεονεκτούν άνετα σε σύγκριση με το μέσο Η81 κτλπ) και για το οτι είσαι σίγουρος οτι θα λειτουργεί με oc οτι και αν κάνεις/κάνουν.Με τέτοιο συνδυασμό βέβαια χάνεται η ισορροπία και το νόημα σε value αλλά εφόσον επιμένεις..Για τα κλειδώματα σε non oc μητρικές τα λέγαμε απο πέρσυ και ορισμένοι κάναν τους ανήξερους. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα