Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι φαίνεται, και η Lenovo αναμένεται να εισέλθει στην μακρά λίστα των θρυλικών brands που δυσκολεύονται στις μέρες μας να αυξήσουν ή και να διατηρήσουν τα κέρδη τους στην βιομηχανία της τεχνολογίας.

Η Κινέζικη εταιρεία βεβαίως είναι πολύ μακριά από την έκφραση “παλεύει για την επιβίωση της” όπως κάποιες άλλες, ωστόσο με βάση την εικόνα του πρώτου οικονομικού τριμήνου, τόσο στην αγορά PC όσο και σε εκείνη των smartphones, τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.

O τζίρος της εταιρείας σημείωσε αύξηση 3%, χρόνο με τον χρόνο, αλλά τα $10,7 δισεκατομμύρια είναι κάπως μακριά από την πρόβλεψη των $11,29 δισεκατομμυρίων. Αυτά όμως δεν είναι τα άσχημα νέα. Τα άσχημα νέα είναι ότι τα καθαρά έσοδα της εταιρείας παρουσιάζονται κατά 51% μειωμένα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και αυτό αναγκάζει την εταιρεία να λάβει μέτρα. Έτσι, η Lenovo αναμένεται να μειώσει το εργατικό δυναμικό της –όχι από τον κατασκευαστικό τομέα- κατά 10%, ποσοστό που ισοδυναμεί με 3200 θέσεις εργασίας. Με αυτή την κίνηση, και άλλες που αφορούν στην αναδιάρθρωση, αναμένεται να εξοικονομηθούν $640 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Επίσης αναμένεται να λάβει μέτρα και στον τομέα των smartphones, αρχικά μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των συσκευών, με τις πωλήσεις διεθνώς να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην μελλοντική στρατηγική της Lenovo.

Η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι η απόφαση, να αναλάβει η Motorola επικεφαλής του τμήματος mobile της Lenovo, ως μέρος της αναδιάρθρωσης. Με ένα γράμμα του στους υπαλλήλους ο CEO της Lenovo, παρακίνησε το τμήμα Mobile Business Group της εταιρείας να εκμεταλλευτεί καλύτερα την κοινή δυναμική των Lenovo και Motorola, υποδηλώνοντας ότι η Motorola θα επικεντρωθεί στα smartphones και η Lenovo στα PCs.

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: Engadget
Link.png Site: Lenovo

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

51% μειωμένα κέρδη!!!! πωπω, ε τότε την καταλαβαίνω πρέπει να κάνει απολύσεις οπωσδήποτε.

$640 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της χρονιάς εξοικονόμηση ή 3200 άτομα απόλυση είναι εύκολακι απόφαση

• Like 6
Δημοσ.

Ενά τεράστειο πρόβλημα στις μεγάλες εταιρίες είναι ο έλεγχος της παραγωγικότητας καθώς και η δυσανάλογη κατανομή ρόλων πχ πολλοί μάνατζερς λίγοι μηχανικοί... ακόμα και με μειωμένα κέρδη δεν έρχεται το τέλος, είμαστε 7 δις άνθρωποι στον πλανήτη, το ποσοστό πιθανής ανάπτυξης είναι πεπερασμένο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη κατα διάρκεια της ανάπτυξης μίας εταιρίας δεν πρέπει να υπάρχει ανεξέλεγκτη προσθήκη εργατικού δυναμικού, όπως συμβαίνει συνήθως.

Δημοσ.

Υπαρχει παντα η επιλογη να μειωσουν τις αποδοχες των υψηλοβαθμων. Αλλα, οπως παντα, την πληρωνουν τα κατωτερα γραναζια γιατι ορισμενοι δεν θελουν να χασουν το επιπεδο διαβιωσης τους. 

Δημοσ.

3200 ατομα = 640.000.000?

Αυτο μεταφραζεται σε μεσο ορο μηνιατικου 16.666€! Τι μισθοι ειναι αυτοι;

Βγάλε και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρουν σε εργαζόμενους όπως διατροφή, αυτοκίνητα, διαμονή. Δε νομίζω αυτά τα λεφτά να είναι καθαρά από τους μισθούς 3200 ατόμων.

Δημοσ.

Το έγραψα και το ξαναέγραψα. Οι μέτοχοι δεν πρόκειται να δούνε ποτέ μείωση κερδών. Πάντα τα πρώτα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν και για τη χώρα μας.

Για μένα ανάπτυξη σημαίνει μικρές επιχειρήσεις. Από κολοσσούς με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας χορτάσαμε. 10,7 δις μη χ€σω.

• Like 1
Δημοσ.

51% μειωμένα κέρδη!!!! πωπω, ε τότε την καταλαβαίνω πρέπει να κάνει απολύσεις οπωσδήποτε.

$640 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της χρονιάς εξοικονόμηση ή 3200 άτομα απόλυση είναι εύκολακι απόφαση

Δεν έχει να κάνει πάντα με τα κέρδη, όταν δεν έχεις πια αντικείμενο εργασίας, απολύεσαι. Οι πολυεθνικές δεν είναι δημόσιο. 

• Like 7
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει πάντα με τα κέρδη, όταν δεν έχεις πια αντικείμενο εργασίας, απολύεσαι. Οι πολυεθνικές δεν είναι δημόσιο. 

Δεν ζω σε άλλο κόσμο και γω στον ιδ τομέα είμαι και σε πολυεθνική μάλιστα. Το ότι έτσι γίνεται δεν σημαίνει ότι χρειάζεται και να μου αρέσει, ούτε να το επικροτώ.

Θα μπορούσαν κάλιστα πάντως να μην απολύσουν για κάποιο διάστημα και να προσπαθήσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις

Δημοσ.

Δεν ζω σε άλλο κόσμο και γω στον ιδ τομέα είμαι και σε πολυεθνική μάλιστα. Το ότι έτσι γίνεται δεν σημαίνει ότι χρειάζεται και να μου αρέσει, ούτε να το επικροτώ.

Θα μπορούσαν κάλιστα πάντως να μην απολύσουν για κάποιο διάστημα και να προσπαθήσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις

Και εσυ πιστεύεις ότι είχαν τρόπο να αυξήσουν τις πωλήσεις και είπαν όχι καλύτερα να απολύσουμε τους υπαλλήλους μας. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε άλλο τρόπο. Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Εταιρία είναι όχι mini market...

• Like 4
Δημοσ.

Κάποια στιγμή θα ξανακάνουν προσλήψεις (πιθανότατα σε άλλο τομέα) και εμείς δεν θα το μάθουμε γιατί οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά.

• Like 1
Δημοσ.

Και εσυ πιστεύεις ότι είχαν τρόπο να αυξήσουν τις πωλήσεις και είπαν όχι καλύτερα να απολύσουμε τους υπαλλήλους μας. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε άλλο τρόπο. Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Εταιρία είναι όχι mini market...

Δεν το προσπάθησαν αυτό λέω. Μόλις είδαν μειωμένα κέρδη αντιός.

Ας το προσπαθούσαν και αν δεν τα κατάφερναν........ Σίγουρο είναι ότι αν δεν προσπαθήσεις δεν......... όπως σίγουρο είναι ότι η εύκολη λύση ήταν αυτή, ας την επικροτήσουμε λοιπόν. 

Ε βέβαια αν έχει κάποιος αντίθετη γνώμη δεν είναι σοβαρός.

Κάποια στιγμή θα ξανακάνουν προσλήψεις (πιθανότατα σε άλλο τομέα) και εμείς δεν θα το μάθουμε γιατί οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά.

Αυτό το εικάζεις δεν το ξέρεις! Επίσης εγώ σχολίασα αυτά που ξέρουμε και αυτό που ξέρουμε είναι ότι τους απέλυσε.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλά θα πάρουν τους ίδιους? Ήταν κεκτημένο των παλιών να συνταξιοδοτηθούν από τη Lenovo!

• Like 1
Δημοσ.

και κάτι στο οποίο κανείς δε δίνει σημασία.όταν αυτή ή οποιαδήποτε εταιρία αρχίσει να προσλαμβάνει κόσμο δεν αναφέρεται πουθενα....εμεις ακούμε μόνο απολύσεις.που τους βρίσκουν αυτους που απολύουν όμως??ξαναρχίζουν τις προσλήψεις σε διαφορετικές ίσως θέσεις.

Δεν ειμαι υπέρ.Κι εγώ υπαλληλος είμαι...αλλα για να τους διώξεις πρέπει πρώτα να τους πάρεις....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...