Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το σύστημα της υπογραφής μου από το 2012. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερα θέμα αλλά έχω ξεκινήσει να ψιλοασχολούμαι με βίντεο και χρησιμοποιώ το Sony Vegas. Ο επεξεργαστής μου είναι λίγο αργός στην συγκεκριμένη δουλειά, οπότε σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω. Το θέμα είναι ότι στο ίδιο socket (οικονομικότερη λύση) η μόνη καλύτερη επιλογή είναι ο FX8370 στα ~235 ευρώ.

Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για αυτή την αναβάθμιση?
Να πάω σε intel? Εκτός του ότι είναι "αντίθετο με το ήθος μου" (jk) δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τα socket τους και όλους αυτούς τους επεξεργαστές τους με παρόμοιες τιμές και τελείως διαφορετικά μοντέλα (π.χ. i5 4XXX, 5XXX και 6ΧΧΧ). Τι προτείνετε? Θα υπάρχει κάποια ουσιώδη διαφορά σε απόδοση?

Δημοσ.

Το vegas θέλει δύναμη ανά νήμα αλλά λατρεύει τους πυρήνες. Οι vishera έχουν κάποια πλεονεκτήματα έναντι των buldozer όπως καλήτερη θερμική συμπεριφορά και 10% περισσότερη δύναμη ανά πυρήνα και ο 8370 είναι και καλό τσιπάκι overal. My opinion, ναι είναι κάπως πολλά τα 235 τώρα αλλά πιστεύω θα δεις διαφορά. Από εκεί και πέρα δες μήπως μεταφέρεις το veggas σε ssd αν δεν το έκανες ήδη και βάλε 8 γίγα μνήμη αν δεν έχεις ήδη (δεν βλέπω την υπογραφή αδελφέ είμαι με κινητό).

• Like 2
Δημοσ.

Storm ο Alchemist έχει 16gb ram :P. Μην πας σε 8370, πήγαινε σε 8320, είναι το ίδιο πράγμα απλά έχει χαμηλότερα στοκ ρολόγια και λίγο κατώτερος σε overclock και θα σου μείνουν και 80 ευρώ στην τσέπη. Λέγοντας λίγο κατώτερος θέλω να πω πως ο 8320 δεν έχει το bining του 8370, δηλαδή ο 8370 άνετα πάει πάνω από 5 ghz κάτι το οποίο αρκετές φορές μπορεί να δυσκολευτεί ένας 8320. Δεν προτείνω 8350, αυτή την στιγμή παίζει στα 190 ευρώ και στα 154 ο 8320, γλυτώνεις 36 ευρώ με τον 8320 σε σχέση με τον 8350. Έχω κάτσει και το έχω ψάξει και αυτά περί bining υπερ του 8350 είναι στην πλειοψηφία ψιλοάκυρα, έχουν δει τα μάτια μου 8350 να μην πάνε πάνω από 4.4 και 8320 να χτυπάνε 5.2 με καλές μητρικές φυσικά, sabertooth/gigabyte ud7/crosshair v formula z . Απλά η πλειοψηφία όσων έχουν 8320 έχουν μητρική κατώτερη από sabertooth, ας πούμε 990fxa ud3, 990xa ud3, 970a ud3p και για αυτό πετυχαίνουν χαμηλότερα ρολόγια με τους 8320, γιατί πολύ απλά τους κόβει η μητρική. Ενώ όσοι παίρνουν 8350 πάνε σε sabertooth, 990fxa ud5/ud7,  asrock extreme 6/9, crosshair v formula z. Σίγουρα αυτό περί καλυτέρου bining έχει επηρεάσει αρκετά όσους πάνε σε fx και επιλέγουν τον 8350, αλλά επειδή δεν ισχύει αν σου κάτσει τζούφιος 8350 θα κλαίς τα επιπλέον λεφτά που έδωσες. Θα δεις μεγάλη διαφορά, ο 8150 στα 4 ghz συγκρίνεται με τον 8320 στα 3.7. Θα έχεις λίγο χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την μπουλντόζα. Αυτά από εμένα σύμφωνα με όσα έχω δει/διαβάσει, οποιοσδήποτε μπορεί να κρίνει όπως θέλει το μήνυμά μου ελεύθερα ;).

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το σύστημα της υπογραφής μου από το 2012. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερα θέμα αλλά έχω ξεκινήσει να ψιλοασχολούμαι με βίντεο και χρησιμοποιώ το Sony Vegas. Ο επεξεργαστής μου είναι λίγο αργός στην συγκεκριμένη δουλειά, οπότε σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω. Το θέμα είναι ότι στο ίδιο socket (οικονομικότερη λύση) η μόνη καλύτερη επιλογή είναι ο FX8370 στα ~235 ευρώ.

Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για αυτή την αναβάθμιση?

Να πάω σε intel? Εκτός του ότι είναι "αντίθετο με το ήθος μου" (jk) δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τα socket τους και όλους αυτούς τους επεξεργαστές τους με παρόμοιες τιμές και τελείως διαφορετικά μοντέλα (π.χ. i5 4XXX, 5XXX και 6ΧΧΧ). Τι προτείνετε? Θα υπάρχει κάποια ουσιώδη διαφορά σε απόδοση?

Πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις; Να υποθέσω, 235€ + ό,τι θα έπιανε ο 8150 μεταχειρισμένος; 

Επίσης, χρήση της κάρτας γραφικών για acceleration κάνεις; 

Δημοσ.

Και εγώ θα σου πρότεινα τον 8320, πουλάς την μπουλντόζα και βάζεις την διαφορά, αν πας στην Ιντελ θες ένα 500€ χωρίς να υπάρχει λόγος, σιγά την διαφορά την παραπάνω που θα έχει ένας ι7 σε πραγματικούς χρόνους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Nick0lis όχι και σιγά την διαφορά, ο 4790k με τον 8350 είναι night and day σε χρόνους rendering και επεξεργαστική ισχύ, ο 4790k είναι αρκετά ανώτερος αλλά για την ανωτερότητά του πληρώνεις το premium. Αν ήταν έτσι όλοι με 8350 θα την βγάζανε, αλλά επειδή δεν είναι έτσι προτιμούν i7 τετραπύρηνους αλλά και εξαπύρηνους/οκταπύρηνους γιατί πολύ απλά στα rendering times ο χρόνος είναι χρήμα, ειδικά για όσους το δουλεύουν επαγγελματικά. Για να μην βγούμε off και κάνουμε άλλο ένα amd vs intel και ο καθένας αρχίσει το μακρύ του και το κοντό του, ας μείνουμε on topic και ας περιμένουμε απάντηση από τον ts.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
  • Like 1
Δημοσ.

@Nick0lis όχι και σιγά την διαφορά, ο 4790k με τον 8350 είναι night and day σε χρόνους rendering και επεξεργαστική ισχύ, ο 4790k είναι αρκετά ανώτερος αλλά για την ανωτερότητά του πληρώνεις το premium. Αν ήταν έτσι όλοι με 8350 θα την βγάζανε, αλλά επειδή δεν είναι έτσι προτιμούν i7 τετραπύρηνους αλλά και εξαπύρηνους/οκταπύρηνους γιατί πολύ απλά στα rendering times ο χρόνος είναι χρήμα, ειδικά για όσους το δουλεύουν επαγγελματικά. Για να μην βγούμε off και κάνουμε άλλο ένα amd vs intel και ο καθένας αρχίσει το μακρύ του και το κοντό του, ας μείνουμε on topic και ας περιμένουμε απάντηση από τον ts.

off topic.

Όχι δεν έχω σκόπο να ξεκινήσω ένα amd vs intel, θέλω να πω όμως ότι οι διαφορές τους δεν αξίζουν τόσα λεφτά στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το rendering θέλει κάρτα γραφικών, όχι τόσο επεξεργαστή.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά απ' όσα έχετε πεί, πιστεύω ότι δεν με συμφέρει τίποτα αυτή την στιγμή... :/

Τα 200+ ευρώ για ένα 10% σε επιδόσεις είναι πεταμένα λεφτά (σε καθημερινή χρήση ίσως δεν έχω και καμία διαφορά), σε περίπτωση που πάω σε Intel θέλω 400+ ευρώ... Μάλλον ήταν κακή η αγορά του 8150 μόλις είχε κυκλοφορήσει, απλά τότε (παρά τα κακά reviews) δεν περίμενα ότι η AMD θα κάνει τόσο μεγάλο διάστημα να φέρει κάτι ουσιαστικά καλύτερο στο ίδιο socket. Φαντάζομαι επίσης ότι θα πουληθεί και δύσκολα σαν επεξεργαστής ο 8150, εφόσον εφάμιλλοι cpu (όπως ο 8320 που προτείνετε) είναι σε χαμηλή τιμή new.

Υ.Γ. ναι, χρησιμοποιώ την GPU στο rendering.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...