NT1G Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Εγώ πιστεύω πως η amd έχει κάνει την εξής "πονηριά" , όρισε το αντίστοιχο tjmax των πυρήνων στους 60-70 βαθμούς , ενώ η πραγματική θερμοκρασία είναι παραπάνω , για να φαίνονται χαμηλά τα temps. Γι αυτό και πλέον στο overdrive δείχνει το thermal margin και όχι θερμοκρασία , αφού είναι προφανές πως δεν ήταν πραγματικές οι τιμές. Και για τις τιμές σε idle καταστάσεις , δε νομίζω να τίθεται θέμα μη ακρίβειας των αισθητήρων , αλλά μέτρησης του margin και όχι πραγματικής θερμοκρασίας. Και στους intel , σε πολλά προγράμματα μπορείτε να ορίσετε εσείς το tjmax γιατί διαφέρει αρκετές φορές από το επίσημο του κάθε επεξεργαστή. Αν λοιπόν , βάλουμε σε έναν ι5 2500k πχ. tjmax στους 70 από τους 98 , τότε σε idle θα λέει 5-10 βαθμούς και σε full load 40. Θα μου πείτε , και που ξέρουμε την πραγματική θερμοκρασία των intel....θεωρητικά ούτε αυτή την ξέρουμε , αλλά οι μετρήσεις φαίνονται πολύ ρεαλιστικότερες σε σχέση με το socket temp , τη θερμοκρασία περιβάλλοντος κλπ. Ότι να ναι.. Προφανώς θα βάλουμε το tjmax όσο λέει η εταιρία και όχι π.χ. 0 για να νομίζουμε οτι έχουμε πετύχει ψύξη με άζωτο ενώ είμαστε με αέρα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δε κατάλαβες λέξη από αυτά που είπα μάλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα