Προς το περιεχόμενο

"Καλοκαιρινές θερμοκρασίες" CPU...

Occultist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πιστεύω πως η amd έχει κάνει την εξής "πονηριά" , όρισε το αντίστοιχο tjmax των πυρήνων στους 60-70 βαθμούς , ενώ η πραγματική θερμοκρασία είναι παραπάνω , για να φαίνονται χαμηλά τα temps. Γι αυτό και πλέον στο overdrive δείχνει το thermal margin και όχι θερμοκρασία , αφού είναι προφανές πως δεν ήταν πραγματικές οι τιμές. Και για τις τιμές σε idle καταστάσεις , δε νομίζω να τίθεται θέμα μη ακρίβειας των αισθητήρων , αλλά μέτρησης του margin και όχι πραγματικής θερμοκρασίας.

Και στους intel , σε πολλά προγράμματα μπορείτε να ορίσετε εσείς το tjmax γιατί διαφέρει αρκετές φορές από το επίσημο του κάθε επεξεργαστή. Αν λοιπόν , βάλουμε σε έναν ι5 2500k πχ. tjmax στους 70 από τους 98 , τότε σε idle θα λέει 5-10 βαθμούς και σε full load 40. Θα μου πείτε , και που ξέρουμε την πραγματική θερμοκρασία των intel....θεωρητικά ούτε αυτή την ξέρουμε , αλλά οι μετρήσεις φαίνονται πολύ ρεαλιστικότερες σε σχέση με το socket temp , τη θερμοκρασία περιβάλλοντος κλπ.

Ότι να ναι..

Προφανώς θα βάλουμε το tjmax όσο λέει η εταιρία και όχι π.χ. 0 για να νομίζουμε οτι έχουμε πετύχει ψύξη με άζωτο ενώ είμαστε με αέρα... :rolleyes:

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...