Occultist Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Παρατήρησα, τώρα με τις ζέστες (αν και έχω κλιματισμό στο δωμάτιο), ότι ο I5 3570 μου φτάνει μέχρι τους 73 βαθμούς σε load (48 σε idle). Ξέρω ότι δεν καίγεται εκεί, αλλά μήπως έχω αστάθεια συστήματος ή thermal throttling; Και τα δύο ανεπιθύμητα είναι... Μου κάνει και hard lock (1 στα 4 matches?) in-game το Titanfall και δεν ξέρω αν φταίει το ότι ζεσταίνεται το CPU...Αλλού δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν έχω προλάβει να τα τεστάρω εκτενώς όλα, ακόμη. Βέβαια, πρόσφατα προχώρησα σε καινούριο λειτουργικό (Win10 64) και καινούρια κάρτα (AMD 390X) και μπορεί να είναι θέμα ανώριμων drivers, σε αυτήν την πρωταρχική φάση... Δεν έχω τίποτα overclock. Έχετε καμία ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 φυσιολογικές θερμοκρασίες θα έλεγα,η ψύκτρα που έχεις ειναι που απλά κάνει την δουλειά καλύτερα απο το εργοστασιακό cooler. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelouras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Παρατήρησα, τώρα με τις ζέστες (αν και έχω κλιματισμό στο δωμάτιο), ότι ο I5 3570 μου φτάνει μέχρι τους 73 βαθμούς σε load (48 σε idle). Ξέρω ότι δεν καίγεται εκεί, αλλά μήπως έχω αστάθεια συστήματος ή thermal throttling; Και τα δύο ανεπιθύμητα είναι... Μου κάνει και hard lock (1 στα 4 matches?) in-game το Titanfall και δεν ξέρω αν φταίει το ότι ζεσταίνεται το CPU...Αλλού δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν έχω προλάβει να τα τεστάρω εκτενώς όλα, ακόμη. Βέβαια, πρόσφατα προχώρησα σε καινούριο λειτουργικό (Win10 64) και καινούρια κάρτα (AMD 390X) και μπορεί να είναι θέμα ανώριμων drivers, σε αυτήν την πρωταρχική φάση... Δεν έχω τίποτα overclock. Έχετε καμία ιδέα; Ποια ψύκτρα έχεις; EDIT: Ειδα στην υπογραφη σου. Ποσο καιρο εχεις να αλλαξεις παστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Zalman CNPS5X Performa, έχω, όπως φαίνεται και στην υπογραφή, και ναι, γνωρίζω ότι απλώς είναι καλύτερη από τη stock και μέχρι εκεί. Αλλά δε με ενδιαφέρει και το overclocking, κιόλας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου με την cnps5x, έτσι και εξάλλου όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω είναι μια λύση λίγο καλύτερη από την στοκ, αλλά επειδή έχω ακούσει ψύκτρα stock intel σε pc φίλου με 3470 σε full load και επειδή τυγχάνει να έχω την cnps5x, έχω να πω πως είναι αρκετά θορυβώδης στις 2700. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Οπότε, να μη με ανησυχούν αυτές οι θερμοκρασίες στον Ivy, σωστά; Τι άλλο να φταίει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Σωστότατα, εγώ παίζω στους 62-65 με a8 6600k 4.4 1.344v και igpu στα 1085mhz όταν παίζω bf4 multiplayer (καταλαβαίνεις πως η igpu επιβαρύνει με την θερμοκρασία της την κατάσταση στο pc μου, όταν στρεσσάρω prime95 blend μόνο cpu μετά από μία ώρα τώρα με τις ζέστες έχω 62 βαθμούς μαξ στην πολύ χειρότερη ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Σωστότατα, εγώ παίζω στους 62-65 με a8 6600k 4.4 1.344v και igpu στα 1085mhz όταν παίζω bf4 multiplayer (καταλαβαίνεις πως η igpu επιβαρύνει με την θερμοκρασία της την κατάσταση στο pc μου, όταν στρεσσάρω prime95 blend μόνο cpu μετά από μία ώρα τώρα με τις ζέστες έχω 62 βαθμούς μαξ στην πολύ χειρότερη ). Σε κανα ψυγείο μέσα το έχεις;! Καλή φάση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Σε κανα ψυγείο μέσα το έχεις;! Καλή φάση... ψυγείο όχι,αλλα οι amd έχουν χαμηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες. εσένα φτάνει 70+ βαθμούς,σε μάς οι FX δεν κάνει να τους ξεπεράσουν!!! είναι ήδη οριακά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelouras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 ψυγείο όχι,αλλα οι amd έχουν χαμηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες. εσένα φτάνει 70+ βαθμούς,σε μάς οι FX δεν κάνει να τους ξεπεράσουν!!! είναι ήδη οριακά. 63 max δεν εχουν οι fx; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 63 max δεν εχουν οι fx; 63 στους πυρήνες και 70 στο socket. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Γίνεται να έχουν οι πυρήνες χαμηλότερη θερμοκρασία από το socket; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Χρηστάρα τα θερμικά όρια είναι διαφορετικά για κάθε fx και apu. Δεν θυμάμαι τα όρια των εξαπύρηνων και των τετραπύρηνων fx, ωστόσο θυμάμαι πως για τους τετραπύρηνους apu το όριο είναι οι 72 βαθμοί κελσίου και για τους οκταπύρηνους fx οι 62 βαθμοί κελσίου. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των πυρήνων μειώνεται το θερμικό όριο. Occultist για τα 4.4 και igpu στα 1085mhz φτάνει η cnps5x performa, αν θέλω αν πουσάρω cpu στα 4.5 δεν μπορώ, δεν φτάνει σαν ψύκτρα γιατί για τα 4.5 ζητάει 1.416v και για τα 4.6 σίγουρα θα θέλει 1.45v. Αργότερα ίσως σκεφτώ μια 212 evo. Έχω και μέτριο κομμάτι και με κόβει και η μητρική, το optimal για oc είναι η τετραφασική παροχή ρεύματος για cpu, εγώ έχω τριφασική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Εγώ πιστεύω πως η amd έχει κάνει την εξής "πονηριά" , όρισε το αντίστοιχο tjmax των πυρήνων στους 60-70 βαθμούς , ενώ η πραγματική θερμοκρασία είναι παραπάνω , για να φαίνονται χαμηλά τα temps. Γι αυτό και πλέον στο overdrive δείχνει το thermal margin και όχι θερμοκρασία , αφού είναι προφανές πως δεν ήταν πραγματικές οι τιμές. Και για τις τιμές σε idle καταστάσεις , δε νομίζω να τίθεται θέμα μη ακρίβειας των αισθητήρων , αλλά μέτρησης του margin και όχι πραγματικής θερμοκρασίας. Και στους intel , σε πολλά προγράμματα μπορείτε να ορίσετε εσείς το tjmax γιατί διαφέρει αρκετές φορές από το επίσημο του κάθε επεξεργαστή. Αν λοιπόν , βάλουμε σε έναν ι5 2500k πχ. tjmax στους 70 από τους 98 , τότε σε idle θα λέει 5-10 βαθμούς και σε full load 40. Θα μου πείτε , και που ξέρουμε την πραγματική θερμοκρασία των intel....θεωρητικά ούτε αυτή την ξέρουμε , αλλά οι μετρήσεις φαίνονται πολύ ρεαλιστικότερες σε σχέση με το socket temp , τη θερμοκρασία περιβάλλοντος κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Παίζει ρόλο η ψύχτρα, το κουτί και η θερμοκρασία δωματίου. Προσωπικα ο i5 στα παιχνίδια είναι γυρω στους 50-55 βαθμούς με +700mhz OC και 32c θερμοκρασία δωματίου. Με την TX+ ψύχτρα βρισκόμουν σίγουρα +10 βαθμούς (είχα κ άλλο κουτί). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα