nikolaos_ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Θα μπορέσω να βρω καλή διανομή Linux για τον i7-5820K και drivers για την Palit GeForce GTX 970, ώστε να κάνω από το Linux κυρίως επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο που θέλω; Δεν με απασχολεί αν θα είναι καλό media player. Μήπως είναι καλύτερα να του βάλω Windows τελικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Σε τέτοιο τούμπανο μηχάνημα απλά περνάς όποια διανομή σου αρέσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Έχεις δουλέψει linux για επεξεργασία βίντεο και φωτό; Αν ναι βάλε όποια διανομή ξέρεις/σου αρέσει και όλα καλά. Αν όχι δες πρώτα αν θα σε βολέψει το linux και μετά δες αν θα βάλεις κάποια διανομή ή windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Θα μπορέσω να βρω καλή διανομή Linux για τον i7-5820K και drivers για την Palit GeForce GTX 970, ώστε να κάνω από το Linux κυρίως επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο που θέλω; Δεν με απασχολεί αν θα είναι καλό media player. Μήπως είναι καλύτερα να του βάλω Windows τελικά; δεν νομιζω το λινουξ να σε βολεψει... καλυτερα windows τι ακριβως θες να κανεις ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolaos_ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δεν θέλω να κάνω φοβερά πράγματα στην επεξεργασία των βίντεο. Μια περικοπή, κανένα εφέ, κανένα υπότιτλο. Αλλά θέλω να μπορώ να δουλεύω και σε 4K με 120 fps... γι' αυτό και αγχώνομαι με τους drivers της GPU... Eίμαι μαθημένος στο Linux και όλο το storage είναι σε ext4. Άμα βάλω NTFS θα πρέπει μετά να μετατρέψω τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Όλα όσα περιέγραψες μπορείς άνετα να τα κάνεις σε Linux. Υπάρχουν προγράμματα για όλους τους σκοπούς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δεν θέλω να κάνω φοβερά πράγματα στην επεξεργασία των βίντεο. Μια περικοπή, κανένα εφέ, κανένα υπότιτλο. Αλλά θέλω να μπορώ να δουλεύω και σε 4K με 120 fps... γι' αυτό και αγχώνομαι με τους drivers της GPU... Eίμαι μαθημένος στο Linux και όλο το storage είναι σε ext4. Άμα βάλω NTFS θα πρέπει μετά να μετατρέψω τα πάντα. μπορεις και με windows να διαβάζεις / γραφεις σε ext 4 .... δεν ξέρω αν μπορεις να τα κάνεις όλα αυτα σε λινουξ (πολύ αμφιβάλλω) καλό θα ήταν να σου προτείνει κάποιος που ξέρει και να σε κατευθύνει σε λίνουξ multimedia εφαρμογες.. παρόλα αυτά η gpu σου θεωρώ 'χαραμίζεται' με τους συμβατους drivers που υπάρχουν σε λίνουξ. Μήπως θα ήταν καλύτερα να σηκώνεις vm Windows μέσα από λίνουξ ; αν είσαι τόσο δεμένος με αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolaos_ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Ακριβώς αυτό, δεν θέλω να χαραμίσω την δύναμη της κάρτας, αλλά ένα vm με Windows θα κάνει καλή δουλειά, όπως και ένα clean install; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Ακριβώς αυτό, δεν θέλω να χαραμίσω την δύναμη της κάρτας, αλλά ένα vm με Windows θα κάνει καλή δουλειά, όπως και ένα clean install; ξεκάθαρα όχι ... γι αυτό κ επιμένω να βάλεις windows και μάλιστα 8.1 (ή 10αρια) και όχι 7. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Εγκατέστησε και τα δυο windows και Linux. Εγώ πάντως στο επεξεργαστή σου θα πέρναγα Gentoo.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 ... Εγώ πάντως στο επεξεργαστή σου θα πέρναγα Gentoo.. too late 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nplatis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Η NVidia έχει ωραιότατους drivers για Linux (αν θέλεις να εκμεταλλευτείς την GPU σου προφανώς και δεν θα πας με τους open source drivers). Από εκεί και πέρα είναι θέμα των προγραμμάτων αν εκμεταλλεύονται την κάρτα γραφικών (και εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν έχω σχετική εμπειρία). Επομένως δες αν τα προγράμματα που υπάρχουν στο Linux για επεξεργασία βίντεο σε καλύπτουν, και επίσης δες πώς τρέχουν σε δουλειές που θέλεις. Για επεξεργασία εικόνας υπάρχει το GIMP που θεωρείται αρκετά καλό, αλλά μάλλον Photoshop δεν είναι. Πάντως για να εκμεταλλευτείς το μέγιστο της ισχύος του υπολογιστή σου, λύσεις Virtual Machine δεν ταιριάζουν. Η VM δεν βλέπει απευθείας την κάρτα γραφικών οπότε μια απώλεια απόδοσης θα έχεις σίγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaiosgtr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 καλα τα linux αλλα οχι για την χρηση που θες. μεινε με windows και adobe 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vadou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 "τα linux", "windows" και "adobe" στην ίδια γραμμή, ανατρίχιασα. φτου σκόρδα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα