mp0ukLas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Καλημερα σε ολο το forum! Λοιπον εχω ενα προβλημα με το MacBook. Lagari απιστευτα το safari κ οσο περναει η ωρα lagari κ το system. Εχω τρεξει ενα anti-malware app (Malwarebytes ειναι το app) δν μου εχει βγαλει κατι. αργει να μου ανοιξει εφαρμογες αργει στο boot κ στο shut down. δν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει!!! να κανω ενα NVRAM Reset η θα εχω προβλημα κ τι ακριβος κανει το NVRAM Reset? το laptop το δουλευω μονο για μουσικη κ για internet!! MacBook 13" mid 2012 CPU: 2.5 Ghz i5 RAM: 4GB HDD: 500GB Sata Disk OSX Mavericks 10.9.5 Ευχαριστω πολυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelouras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 PRAM RESETS ,SMC RESETS . Αν και τα mavericks lagαρουν γενικά ακόμα και σε mac. Δοκίμασε να βγάλεις μερικά εικονίδια από το dock. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Καλημερα σε ολο το forum! Λοιπον εχω ενα προβλημα με το MacBook. Lagari απιστευτα το safari κ οσο περναει η ωρα lagari κ το system. Εχω τρεξει ενα anti-malware app (Malwarebytes ειναι το app) δν μου εχει βγαλει κατι. αργει να μου ανοιξει εφαρμογες αργει στο boot κ στο shut down. δν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει!!! να κανω ενα NVRAM Reset η θα εχω προβλημα κ τι ακριβος κανει το NVRAM Reset? το laptop το δουλευω μονο για μουσικη κ για internet!! MacBook 13" mid 2012 CPU: 2.5 Ghz i5 RAM: 4GB HDD: 500GB Sata Disk OSX Mavericks 10.9.5 Ευχαριστω πολυ! Θα σου έλεγα επίσης να πας σε Yosemite. Το Mavericks εμένα στο Pro με 8 ραμ (2009 core 2 Duo με 256 ssd) το αισθανόμουν ΠΟΛΥ βαρύ ώρες ώρες και όχι με τρελά πράγματα. Το Yosemite κάνει καλύτερη διαχείριση μνήμης και επανήλθε στα σύγκαλά του μετά από το clean install του Yosemite. Επίσης θα σου έλεγα να κάνεις μια προσπάθεια να αναβαθμίσεις σε 8 γίγα ραμ και σε έναν SSD όπωσδήποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Για να βαλω SSD και RAM ακομα δν παιζει γτ δν εχω τα euros για κατι τετοιο να βαλω Yosemite δν θελω να το διακινδυνεύσω γτ κανω δουλεια με το Mac αρα θα κανω το update οταν ειμαι ετοιμος να βαλω SSD & RΑΜ γτ μου εχουν πει οτι θελει πανω απο 4GB. Ευτυχως το προγραμμα που δουλευω δν μου εχει lagari ποτε. το laptop lagari περισσοτερο οταν ειμαι σε ιντερνετ η δουλευω στο Finder. τεσπα θα δοκιμασω να βγαλω μερικα apps απο το dock κ βλεπουμε!! Ευχαριστω Πολυ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Για να βαλω SSD και RAM ακομα δν παιζει γτ δν εχω τα euros για κατι τετοιο να βαλω Yosemite δν θελω να το διακινδυνεύσω γτ κανω δουλεια με το Mac αρα θα κανω το update οταν ειμαι ετοιμος να βαλω SSD & RΑΜ γτ μου εχουν πει οτι θελει πανω απο 4GB. Ευτυχως το προγραμμα που δουλευω δν μου εχει lagari ποτε. το laptop lagari περισσοτερο οταν ειμαι σε ιντερνετ η δουλευω στο Finder. τεσπα θα δοκιμασω να βγαλω μερικα apps απο το dock κ βλεπουμε!! Ευχαριστω Πολυ!! Δε μπορώ να σου πω για τα 4 ραμ, γιατί δεν είχα ποτέ, απλά μπορώ να σου πω ότι με τα 8 το Mavericks έτρωγε ΠΟΛΥ περισσότερο ραμ απότι τρώει το Yosemite. Αν θες δοκιμάζεις. από κει και πέρα οι SSD (τουλάχιστον) δεν είναι πολύ ακριβοί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Οκ για αρχη αποφασισα να βαλω RAM κ μετα βλεπω για SSD σιγα σιγα.. αδειασα το dock κ ειδα μια μικρη διαφορα. εβγαλα κ καποια apps που δν δουλευα κ πηρε μια ανασα μπορω να πω... Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 -Ξήλωσε όλα τα Anti Maleware κλπ. -Κατέβασε το app cleaner αν έχεις εφαρμογές που θες να πετάξεις (εκτός αν έχουν δικό τους uninstalled) και πέτα τες. -Κατέβασε AVG Cleaner για ένα βασικό καθαρισματάκι. -Βάλε Yosemite αλλά ενεργοποίησε από το Accessibility το "Reduse Transparency" -Κάνε boot σε Recovery mode, τρέξε το Disk Utility και κάνε "Repair Permissions" και φυσικά ένα "Check Disk". Κάνε όσα θες απ´ αυτά αλλά με αυτή τη σειρά. Good luck. Δε μπορώ να σου πω για τα 4 ραμ, γιατί δεν είχα ποτέ, απλά μπορώ να σου πω ότι με τα 8 το Mavericks έτρωγε ΠΟΛΥ περισσότερο ραμ απότι τρώει το Yosemite. Αν θες δοκιμάζεις. από κει και πέρα οι SSD (τουλάχιστον) δεν είναι πολύ ακριβοί. Ισχύει. Σε 2 MacBook 2009 με 2 γίγα RAM, με Mavericks ήταν σχεδόν άχρηστο, με Yosemite πήγαινε καλά. Όχι σφαίρα, αλλά καλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iMarilina Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 -Ξήλωσε όλα τα Anti Maleware κλπ. -Κατέβασε το app cleaner αν έχεις εφαρμογές που θες να πετάξεις (εκτός αν έχουν δικό τους uninstalled) και πέτα τες. -Κατέβασε AVG Cleaner για ένα βασικό καθαρισματάκι. -Βάλε Yosemite αλλά ενεργοποίησε από το Accessibility το "Reduse Transparency" -Κάνε boot σε Recovery mode, τρέξε το Disk Utility και κάνε "Repair Permissions" και φυσικά ένα "Check Disk". Κάνε όσα θες απ´ αυτά αλλά με αυτή τη σειρά. Good luck. Ισχύει. Σε 2 MacBook 2009 με 2 γίγα RAM, με Mavericks ήταν σχεδόν άχρηστο, με Yosemite πήγαινε καλά. Όχι σφαίρα, αλλά καλά. Ακριβώς αυτό. Με τα Mountain Lion πήγαινε σούπερ το pro μου του 2009, με τα Mavericks φαινόταν βαρύ και με τα Yosemite πήρε τα πάνω του πάλι. Τώρα έχω ένα air 11 ιντσών 2013 με 8 ραμ (στάθηκα τυχερή μετα από πολύ ψάξιμο στο insomnia στις αγγελίες) και πάει απροβλημάτιστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τρεξε καποιο προγραμμα για το health του σκληρού σου. Το drive dx ειναι ένα αλλα είναι επι πληρωμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα