akpe Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Οπως και να το περιγραψεις η ουσια ειναι πως αυτοι οι ανθρωποι ειναι λιποτακτες και ηρθαν στξην χωρα μας παρανομα αρα δεν λεγονται μεταναστες που γραφουν τα καναλια αλλα λαθρομεταναστες. Γλεντησαν στην χωρα τους και τωρα στα δυσκολα την εκαναν οπως λες και εσυ. Προφανως μιλαμε για ευπορους γιατι αλλιως πως βρηκαν λεφτα ωστε να τους τα τρωμε οπως τοσο ωραια ειπαν. Δυστυχως στην ελλαδα αν εν καιρω πολεμου αισθανθεις την αναγκη να την κανεις τοτε εισαι λιποτακτης κ τιμωρειτε με εκτελεση ειτε εισαι πολιτης ειτε στρατιωτικος. Η ερώτηση πάει σε μια μόνο λέξη. Στο «γλέντησαν». Έχεις ιδέα τι συμβαίνει στη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Σου εξήγησα γιατί ακριβώς προσωπικά θα ένοιωθα την «ανάγκη» να την κάνω. Γιατί δεν δέχομαι πως οι τακτικές τους (για τη Συρία μιλάμε άλλωστε) αποτελούν «υπεράσπιση της πατρίδας». Το να έχω να επιλέξω μεταξύ δυο πλευρών (την ISIS δεν την αναφέρω καν, ε), αμφότερες οι οποίες κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου απέναντι σε αμάχους, αποτελεί υπεράσπιση της οποιαδήποτε πατρίδας; Ε, εγώ αυτόν που σε μια κατάσταση δεν θα επέλεγε καμία από τις δύο πλευρές δεν θα τον χαρακτήριζα λιποτάκτη. Υπενθυμίζω επίσης ότι μιλάμε μόνο για αυτούς και όχι για όλους τους υπόλοιπους. Αν διαφωνείς σε αυτό, και αν η οπτική μου με κάνει λιποτάκτη, ας είναι. σορυ για το βρίσιμο είναι λάθος μου,λιπών για να μην φάω μπαν επειδή βρίζω αποχωρώ από την κουβέντα Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης. Μια πολιτισμένη συζήτηση (προσπαθούμε να) κάνουμε. Δυστυχώς δεν είμαστε μια παρέα γνωστών που όλοι μαζί θα κάνουμε τον χαβαλέ, θα βριστούμε, θα καντηλιαστούμε και στο πεντάλεπτο όλα οκ. Μπροστά από μια οθόνη τα πάντα παρεξηγούνται και παρεκτρέπονται στο τσακ. Και επειδή ακριβώς δεν γνωριζόμαστε, δεν έχουμε την άνεση να «σκοτωθούμε» στο ένα θέμα και να «τα βρούμε» στο άλλο. Αν διαφωνείς κάπου συγεκριμένα δεν θα πεθάνει και ο εγωϊσμός μου να μου το πεις, αλλιώς μείνε στο «συμφωνούμε οτι διαφωνούμε». βαλιανατο? εσυ? Another one got Porg'd [...] Έχω τονίσει πως δεν υποστηρίζω λάθος ή σωστή πλευρά, δεν υποστηρίζω καμία. Η έμφαση μου στην πρώτη απάντηση περί λιποταξίας (ανέφερα τον τακτικό στρατό) δόθηκε απλά και μόνο για να τονίσω ότι αυτός που υποτίθεται πως θα έπρεπε να προστατεύει τους πολίτες δεν το κάνει. Όχι ότι είμαι με τους αντάρτες ή με την ISIS, εννοείται πως όχι. Την ιστορία λίγο πολύ την ξέρουμε όλοι. Τώρα τι συμβαίνει είναι το θέμα. Αμφιβάλλεις ότι όλες οι αντίπαλες πλευρές έχουν κάνει τους αμάχους μπαλάκι για τα συμφέροντα τους; Χα, χα... πάλι τρολλάρεις ρε Porg? Μη χαλάς το σερί ρε
bedazzled Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δεν το κατάλαβα αυτό. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι που κράζουν οτι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μαζί με όλους τους άλλους οργανισμούς; Το να αφήσουν μια χώρα σε τέτοια οικονομικά χάλια να κρατάει τους μετανάστες μακριά από τα σπίτια τους, είναι αδιανόητο. Απορώ πως δεν έγινε καμία συζήτηση επ' αυτού σε τόσα συμβούλια που τα λέγανε. Εδώ δεν κωλώσαμε να τους πούμε οτι θα σκίσουμε τα γαμημένα τα μνημόνια. Ό,τι κάνει η Αυστραλία (δίνει λεφτά σε κάτι φτωχά νησάκια του Ειρηνικού για να γίνουν κέντρα κράτησης), το ίδιο κάνει η Ευρώπη και με εμάς. Μας δίνουν 470 εκατομμύρια ευρώ για να μην τους βρωμίσουμε τις καθαρές τους κοινωνίες με αλλοδαπούς. Υποτίθεται ότι αυτά τα λεφτά είναι για να φτιαχτούν υποδομές για αυτούς τους ανθρώπους... εμ έλα όμως που οι δικοί μας τα παίρνουν, αφήνουν τους μετανάστες/πρόσφυγες να λιάζονται στις πλατείες και η κυρά Τασία και το παρεάκι της κονομάνε τα ευρώπουλα. TL;DR: Είναι μια μπίζνα και τίποτα παραπάνω. Η ιδεολογία είναι προκάλυμμα για να καλύψει τις βρωμοδουλειές τους. 5
cuspid Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Άλλο εμφύλιος και άλλο μη εμφύλιος. Σιγά μην κάτσω να πολεμίσω στην Ελλάδα αν γίνει εμφύλιος και ουσιαστικά να είμαι συνυπεύθυνος για όποιο μπάχαλο και συνέπειες προκληθούν από τον εμφύλιο στην χώρα. Υποτίθεται οτι δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε λάθη που έκαναν και οι προηγούμενες γενιές. Ωραία άποψη, να υποθέσω ότι αν ζούσες την περίοδο της επταετίας θα την είχες "κάνει" προς "Ευρώπας"..... (Αν μπορούσες βέβαια...)! Έχεις δίκιο, οι προηγούμενες γενιές ήταν μαλάκες που πολέμησαν τους χουντικούς - μην επαναλάβουμε τα λάθη τους .
Anastazio Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Η θεση του "Αρχοντα",ειναι αναμενομενη δεδομενου οτι ηταν εθνικι οταν οι χρυσαυγητες βελαζαν ακομα,εντουτοις,"δουλεια δεν ειχε ο διαολος γ____σε τα παιδια του"...ας βρουν 10 βραχονησιδες να τους παρκαρουν και ας τους πεταει ο ΟΗΕ φαι με σινουκ αλλα οχι ρε μπροζ να ζουμε ενα δραμα γιατι δεν φτανουν τα BTU στον ελαιωνα...
akpe Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Ωραία άποψη, να υποθέσω ότι αν ζούσες την περίοδο της επταετίας θα την είχες "κάνει" προς "Ευρώπας"..... (Αν μπορούσες βέβαια...)! Έχεις δίκιο, οι προηγούμενες γενιές ήταν μαλάκες που πολέμησαν τους χουντικούς - μην επαναλάβουμε τα λάθη τους . Δηλαδή πέρα από τη σύγκριση (που δεν γίνεται πρακτικά να συγκρίνεις επταετία με Συρία, αλλά οκ) θεωρείς τους ναύτες και τον κυβερνήτη του Βέλους λιποτάκτες που θα έπρεπε να εκτελεστούν; 1
sakks80 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Η Ευρώπη μας έχει γραμμένους. Δεν θέλουν οι άλλες χώρες μετανάστες από εμάς οπότε το όλο πρόβλημα πρέπει κατά 80% να κοιτάξουμε μόνοι μας τι θα κάνουμε. Όποιος μετανάστης πάει από την Ελλάδα προς άλλη χώρα της Ε.Ε, τον συλλαμβάνουν και αν πει οτι μπήκε από την Ελλάδα τον στέλνουν εδώ πάλι. εγω λεω να τους δινουμε απο 100 ευρω στον καθενα να τους λεμε οταν τους πιασουν να λενε οτι δεν μπηκαν απο ελλαδα και να ειμαστε και εμεις ευχαρηστιμενοι και αυτοι που προφανως δεν θελουν να μεινουν ελλαδα
Lee80 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Προτιμας να δεις την ρομαντικη πλευρα. Ειμαστε οι καλυτεροι φιλοι αλλα εγω μπορει να ειμαι τουρκος κ εσυ ελληνας. Αν γινει πολεμος τοτε ειμαστε εχθροι δεν γινεται να φυγουμε κ να ζησουμε την φιλια μας με φοντο το ηλιοβασιλεμα. Ετσι ειναι οι κανονες του παιχνιδιου. Δεν υπαρχουν μεσες λυσεις σε εναν πολεμο. Με την λεξη γλεντησαν εννοω οτι οτι και να γινεται σε μια χωρα αν η τσεπη ειναι γεματη δεν σε αγγιζει η κατασταση. Βεβαια εγινε πολεμος μαζεψαν τα λεφτακια τους κ εφυγαν. Οι φτωχοι εμειναν πισω οπως γινεται κ εδω 1
akpe Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Απλά προσωπικά προτιμώ να βλέπω κάθε κατάσταση ξεχωριστά, με βάση τα όσα συμβαίνουν κατά περίπτωση. Ίσως όντως είμαι ρομαντικός, όπως και να'χει όμως μάλλον το έχω κουράσει το θέμα [τώρα όπου να'ναι θα έρθει ο Porg να πετάξει κανένα «έλληνας είσαι και φαίνεσαι» και θα πέσω κάτω από τα γέλια]
WorldOfGlass Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τι ανοιξες τέτοιο θέμα όλοι ban θα φάμε Ο κόσμος ανέδειξε το κόμμα που ανέδειξε και τωρα βιώνει τις συνέπειες 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Ωραία άποψη, να υποθέσω ότι αν ζούσες την περίοδο της επταετίας θα την είχες "κάνει" προς "Ευρώπας"..... (Αν μπορούσες βέβαια...)! Έχεις δίκιο, οι προηγούμενες γενιές ήταν μαλάκες που πολέμησαν τους χουντικούς - μην επαναλάβουμε τα λάθη τους . Καλή η προσπάθειά σου να τρολλάρεις στο νήμα αλλά σε εμένα δεν πιάνει. Βρες άλλη τρολοσυζήτηση να κάνεις.
akpe Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τι ανοιξες τέτοιο θέμα όλοι ban θα φάμε Ο κόσμος ανέδειξε το κόμμα που ανέδειξε και τωρα βιώνει τις συνέπειες Δε νομίζω ότι είναι θέμα συγκεκριμένου κόμματος, αυτά που έγραψε ο bedazzled στο #63 ίσχυαν και για τους προηγούμενους, θα ισχύουν και για τους επόμενους... Αλλά ας μην το πάμε στα πολιτικά
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 εγω λεω να τους δινουμε απο 100 ευρω στον καθενα να τους λεμε οταν τους πιασουν να λενε οτι δεν μπηκαν απο ελλαδα και να ειμαστε και εμεις ευχαρηστιμενοι και αυτοι που προφανως δεν θελουν να μεινουν ελλαδα Ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο.
φραμπάλα Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Είμαι η μόνη που δεν καταλαβαίνω τι τους εμποδίζει να πάνε στην Γερμανία, την Αγγλία και την Σουηδία που τόσο πολύ θέλουν;Αφού δεν θέλουν να μείνουν εδώ με τίποτα,τι τους κρατάει;
buuren Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Εχω ένα φιλο που μενει καμινια/πειραια. Πριν 4 χρονια ειχαν νοικιασει σε διπλανο σπιτι κατι αιγυπτιοι και εμεναν καμποσοι μεσα. Λοιπον πεταξαν όλα τα παραθυρα και τις πορτες στα σκουπίδια γιατι ζεσταινονταν. Πηγε ο άλλος μετα να παρει το σπιτι του και ηταν καμπριο (καλα να παθει). τα σχολια δικα σας. Λοιπον σκεφτείτε τι μας περιμενει αν εστω και το 20% από δαυτους μεινει εδώ. Εμενα πηγαν να με σφαξουν ένα βραδυ (2 ατομα) σε ένα φαναρι με το παπι...τους εδωσα τσιγαρα και λεφτα ...μεγαλη ιστορια (τον πηρε η αστυνομια στο τμημα, μαζι κι εγω και τον αφησαν σε μιση ωρα μπροστα μου!!!!) Ας κοψουν το λαιμο τους λοιπον και η ευρωπη και οι αλλοι τι θα κανουν με δαυτους. Μαθανε ότι γ______ε πλακωσανε και οι γ___οι. @σορυ για το οφτοτοπικ
Mau-Maus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Είμαι η μόνη που δεν καταλαβαίνω τι τους εμποδίζει να πάνε στην Γερμανία, την Αγγλία και την Σουηδία που τόσο πολύ θέλουν;Αφού δεν θέλουν να μείνουν εδώ με τίποτα,τι τους κρατάει; Οι Γερμανοί οι αγγλοι και οι Σουηδοι 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις