GreyHorse Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δε με κατάλαβες , από που προκύπτει η συνεπαγωγή μια εμπόλεμη χώρα δε μπορεί να προστατέψει τους πρόσφυγές της ... γιατί αυτό το θεωρείς αυτονόητο? Ας πούμε ότι αντεπιτέιθεται η Ουκρανία στη Ρωσία και κάνουνε μανούρες εκεί στα σύνορα με την Ουκρανία, περνάνε τα σύνορα και ομβαρδίζουν , σφάζουν κλπ χωριά και πόλεις εκεί ... Τι εμποδίζει τη Ρωσία να προστατέψει τους κατοίκους της σε κάποιο άλλο μέρος της? Γιατί αυτός που φέυγει δηλαδή από την περιοχή εκείνη έχει μόνη επιλογή να πάει στο Βέλγιο και όχι στη Μόσχα ή στην Αγ. Πετρούπολη όπου δεν έχει να δώσει και λογαριασμό σε κανένα στη τελική πότε , γιατί και πόσο θα μείνει εκεί. Αυτό που λέω δηλαδή είναι όχι τι κάνει ο UNCHR αλλά αν ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Για το Με ΟΑΕΔ και ένα iphone στο χέρι και μπαμπά να ταίζει πόσοι έλληνες ψάχνονται για Ευρώπη. παρότι καταλαβαίνω τι θες να πεις είναι ΑΚΥΡΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ γιατί απλά ΕΕ .... μαγκιά τους είναι δικαίωμά τουςνα το κάνουν, έχουν δικαίωμα ελευθερης κίνησης εντώς ΕΕ δεν περνάνε κανένα σύνορο και στη τελική η χώρα τους (Ελλάδα) για να έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό ως πολίτης της έχει δεσμευθεί να τηρεί κανόνες, έχει αναλάβει υποχρεώσεις (οικονομικές, πολιτικές, "πολιτισμικές") ... δε θα είχα καμία αντίρρηση σε κάποιο στάδιο της Ιστορίας της γης να γίνει κάτι ευρύτρερο και με άλλες χώρες αλλά θα πρέπει να αποδεχθεί πχ η Τουρκία, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Ρωσία κλπ μια σειρά "προαπαιτουμένων" για να έχουν δικαίωμα να "ζηλέυουν" αυτά που απολαμβάνει ο έλληνας με χαρτζιλίκι του μπαμπά και εσύ το δικαίωμα να απαιτείς όμοια μεταχείρηση. Δε μπορεί από τη μία να κατηγορείς αυτό που έχει χτίσει η Ευρώπη και η ΕΕ και από την άλλη να λες "δώσε και μένα να παίξω". Αυτό που περιγράφεις έχει γίνει στην Ουκρανία, πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Αλλά από την άλλη, δεν έχω ακούσει ουπτε μια περίπτωση πολεμικής σύρραξης που να αρνήθηκαν καθεστώς πρόσφυγα λόγω ότι "το κράτος σε προστατεύει" ξανά παράδειγμα Ουκρανίας με ντόπιους πρόσφυγες αλλά και άλλους που έδυγαν στο εξωτερικό. Το σχόλιό μου για τους έλληνες με τα ιφόνια πήγαινε στους πακιστάνους που πολλοί τους κατηγορούν που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη χώρα τους. Ο έλληνας με βιοτικό επίπεδο κατά πολύ ανώτερο και καλύτερη οικονομική κατάσταση και προσπαθεί να την κάνει. Γιατί λοιπόν να κατηγορήσω τον πακιστανό που ψάχνει καλύτερη ζωή αλλά δεν ευτύχησε να γεννηθεί στην Ελλάδα που έχει ανοιχτά τα σύνορά της προς Ευρώπη; Κι εγώ κι εσύ και όλοι μας το ίδιο θα κάναμε αν δεν πήγαινε άλλο και ήμασταν πακιστανοί.
DrLo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Kαλά ας μην δουλευόμαστε παρεάκι μεταξύ μας.Επειδή έχω εργαστεί ως ψυχολόγος κ στο Home Office κ στην ΕΛ.ΑΣ με πρόσφυγες και μετανάστες κ έχω πάρει μιλούνια συνεντεύξεις,έχω συγγράψει μιλούνια εκθέσεις κοκ η συντριπτική πλειοψηφία των όσων φεύγουν από χώρες με εμπόλεμη κατάσταση είναι ακριβώς επειδή ανήκουν σε στοχευμένες κοινωνικές,πολιτικές ομάδες κ μειονότητες όλων των τύπων οι οποίες γνήσια κινδύνευουν λόγω αυτού του χαρακτηριστικού τους.Πρόσφυγες με όλη την έννοια της λέξης λοιπόν.Τώρα για όσους δραπετεύουν καθαρά κ μόνο λόγω του εμπόλεμου χωρίς να ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες το θέμα μας είναι εαν θα λέγονται πρόσφυγες ή δικαιούχοι επικουρικής προστασίας?Αυτό είναι το φλέγον κ η ουσία? Ειλικρινής ερώτηση / απορία : Το κόκκινο πως το διαπίστωνες ? ήταν κατά δήλωση ? Για τη Συρία ας πούμε ΟΚ, Για έναν που ερχόταν από το Πακιστάν σε ποιά στοχευμένη ομάδα σε έλεγε ότι άνηκε και πως το διαπίστωνες ? Σου έλεγε πχ απλά "δεν είμαι μουσουλμάνος και γι' αυτό είμαι στο στόχαστρο" ? .... όπως σου είπα έχω ζήσει λίγο στο Πακιστάν και πιο στοχευμένη και untouchable "κάστα" από τους Χριστιανούς (δεν είναι και λίγοι σαν απόλυτος αριθμός ... όχι σαν ποσοστό), δεν νομίζω να είδα και με παραξενευει που δεν βλέπουμε Πακιστανούς Χριστιανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη. Υπήρχαν σίγουρα και συγκρούσεις μεταξύ κομμάτων κλπ (μιλάμε για οδομαχίες με δεκάδες νεκρούς) αλλά εκεί ήταν ας πούμε "μοιρασμένα" τα πράγματα, δηλαδή κάποιος του MQM (απόγονος προσφύγων από Ινδία) θα έβρισκε σχετική ασφάλεια στο Καράτσι, ο αντίστοιχος του PLM στο Punjab ... οι χριστιανοί παντού για σφαλιάρες ήταν.
Lee80 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 http://www.wordreference.com/gren/%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82 https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82 https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82
N3k21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 απο τη στιγμη που δικα μου τα λεφτα, προτιμω να δειξω ανθρωπισμο στις ουκρανες η ακομα και στις αυγανες. γιατι να δειξω στους αντρες τους που ειναι ανταγωνιστες προς εμενα? εργοστασια δεν εχω. τι να τους κανω πες μου???? πως μου ειναι χρησιμοι???? οταν κανεις μπιζνες δε κανεις πραγματα απο καλοσυνη. ακομα και οι δωρεες που κανεις γινονται για διαφημιστικους λογους (και λογους φοροαποφυγης). ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. κανε την αναγωγη σου λοιπον και σκεψου τι πρεπει να κανουμε. και αν δε σου αρεσει που λειτουργουν ως επιχειρησεις δεκτο, ουτε εμενα μου αρεσει σε πολλα πραγματα. αλλα πρωτα γινεσαι δυνατος και μετα αλλαζεις τον κοσμο. και για να γινεις δυνατος μαντεψε? δε γινεσαι με το σταυρο στο χερι Με τη λογική αυτή όμως, γιατί να σεβαστεί την δική σου ανάγκη για κυριαρχία και ο οποιοσδήποτε ισχυρότερος γείτονας; Θα σου πει κι ο Τούρκος, δεν πάω να καταλάβω την Ελλάδα, να ξεκάνω τον αντρικό πληθυσμό και να σπείρω παιδιά στις γυναίκες τους; Κάνε κι εσύ την αναγωγή σου λοιπόν και πες μου, βρίσκεις ειλικρινά σωστή αυτή τη λογική; Όσον αφορά αυτό το "πρώτα γίνεσαι δυνατός και μετά αλλάζεις τον κόσμο", σου απαντώ μονολεκτικά: κουραφέξαλα. Χωρίς παιδεία δεν θα επιχειρήσεις ποτές ν' αλλάξεις τον κόσμο, αλλά να επιβάλεις σ' αυτόν τη δική σου "αλήθεια". Ξέρεις γιατί μπάζει όμως αυτή η υπόθεση; Γιατί απλούστατα α) ενδέχεται να μην προλάβεις ποτέ να γίνεις αρκετά δυνατός, β) η ιστορία απέδειξε πως κάθε αυτοκρατορία κάποτε έφτασε στην παρακμή και τελικά έπεσε, αλλά και γ) είναι ρε φίλε ανήθικο. Οπότε, μιας και ψάχνεις λύσεις, είμαι της άποψης "si vis pacem, para bellum", αλλά δεν αποδέχομαι αυτό το "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο πάτος μας", ενώ μισώ θανάσιμα το περιβόητο "δίκαιο του ισχυρού".
DrLo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Το σχόλιό μου για τους έλληνες με τα ιφόνια πήγαινε στους πακιστάνους που πολλοί τους κατηγορούν που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη χώρα τους. Προφανώς ... το κατάλαβα αυτό, τόσο βλάκας δεν είμαι .... το επιχείρημά μου όμως είναι ότι η Αγγλία, Γερμανία κλπ για τον Έλληνα , ως EU citizen ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ τους άρα αν επιτέλους καταλαβουμε την αξία της ΕΕ μπορούμε να πούμε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να ξεφύγουν από τη χώρα τους, απλά "αλλάζουν πόλη" εντός της "επικτάτειάς τους". Ο έλληνας με βιοτικό επίπεδο κατά πολύ ανώτερο και καλύτερη οικονομική κατάσταση και προσπαθεί να την κάνει. Γιατί λοιπόν να κατηγορήσω τον πακιστανό που ψάχνει καλύτερη ζωή αλλά δεν ευτύχησε να γεννηθεί στην Ελλάδα που έχει ανοιχτά τα σύνορά της προς Ευρώπη; Δεν σου είπε κανείς να τον "κατηγορήσεις" απλά σου λέω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ... και στη τελική "life sucks" αν το Πακιστάν (ή το κάθε πακιστάν) θέλει να έχει την Εθνική του Κυριαρχία και ανεξαρτησία και να λειτουργεί όπως θέλει αυτό χωρίς να δεσμέυεται σε γενικότερες "συμμαχίες" ή ενώσεις κρατών που θα επέτρεπαν στους κατοίκους του να έχουν τα "προνόμια" που έχουν οι έλληνες στην ΕΕ ... τότε πρέπει να διαλέξει ... ή θα είσαι ανεξάρτητος και κυρίαρχος ή θα μπεις στην κοινή ομάδα υπό κανόνες και όρους.. Κι εγώ κι εσύ και όλοι μας το ίδιο θα κάναμε αν δεν πήγαινε άλλο και ήμασταν πακιστανοί. Μπορεί ... αυτό δε σημαίνει ότι το βλέπω λογικό. Δεν κρίνεις το ίδιο για τις αποφάσεις που παίρνει κάποιος άνθρωπος για τη ζωή του και πως λειτουργούν τα κράτη στη μεγάλη κλίμακα.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Γεια σας είμαι ο Αμιρ από Σουρία.Λιποτάκτησα για ένα iphone.Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρείς iphone 6 στη Δαμασκό αυτές τις μέρες?Δράμα.Άστε που κ το paypal μας έχει κρεμάσει
N3k21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Γεια σας είμαι ο Αμιρ από Σουρία.Λιποτάκτησα για ένα iphone.Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρείς iphone 6 στη Δαμασκό αυτές τις μέρες?Δράμα.Άστε που κ το paypal μας έχει κρεμάσει Αυτό που αρκετοί αδυνατούν να καταλάβουν, είναι πως τουλάχιστον στην περίπτωση των προσφύγων, η φτώχεια δεν αποτελεί de facto κατάσταση. Έστω δηλαδή πως έχεις τη δουλίτσα σου στη Συρία. Βγάζεις τα γκαφρά σου, αγοράζεις το αμαξάκι σου, παίρνεις και την κινητάρα σου. Ξαφνικά γίνεται πόλεμος. Αφήνεις τα πάντα προκειμένου να τη γλυτώσεις, παίρνεις μαζί όμως το ακριβό σου τηλέφωνο, γιατί, γκούχου γκούχου, χρειάζεσαι ένα γ@μημένο τηλέφωνο. Στο φινάλε σκεφτείτε ως εξής: ο μέσος Έλληνας κάτοχος μηλόφωνου ή άλλης ακριβής συσκευής, το προσέχει σαν τα μάτια του και φρικάρει στην ιδέα πως το πολύτιμο μαραφέτι του, ενδέχεται να γρατζουνιστεί. Ο Σύριος από την άλλη το παίρνει και πάει στου διαόλου τη μάνα, παρότι είναι πιθανό να το χάσει στη θάλασσα, ή να του το φερμάρουν οι δουλέμποροι. Γιατί; 2
totem_lost Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δε μπορεί να σε πιάσει κανείς πουθενά ... η όλη "βάση" ορθολογικευσης του "όποιος μπαίνει μένει" είναι το διεθνές δίκαιο ή όχι ? Διαφώνησες με το οτι οι ροές των μεταναστών εχουν αιτία τους πολέμους και μάλιστα δεν θυμόσουν ποτε είχαν πόλεμο οι Πακιστανοί (παρόλο που έχεις ζήσει 2,5 χρόνια στο Πακισταν, ουάου). Νομίζω σου φρέσκαρα λίγο τη μνήμη. Δεν είπα πουθενά οτι όποιος μπαίνει, μένει, απλώς είπα οτι είναι φυσικό και επόμενο ο κάθε ένας να προσπαθεί να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή (νόμιμα ή παράνομα) εάν στη χώρα του δεν μπορεί να ζήσει. Το ίδο συνέβη και στην Ελλάδα νομίζω, μετά τον εμφύλιο και κατά τη χούντα (και συμβαίνει και αυτή την περίοδο της κρίσης). Όποιος λέει να τους σκοτώσουμε και να τους πνίξουμε είναι απλά υποκριτής και έχει πάρα πολύ κοντή μνήμη. οι αμερικανοι καλυτεροι ηταν που εριξαν ατομικη βομβα σκοτωνοντας χιλιαδες για να σωσουν εκατομυρια?/??? πιο μαγκες απο εμας? πιο ανθρωπιστες??? δε καταλαβαινω... ανθρωπισμος τωρα! Δηλαδή ποιά εκατομμύρια έσωσαν οι Αμερικάνοι με τις ατομικές που έσκασαν στην Ιαπωνία;!
chill Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Γιατί; a) Γιατί θα κλέψει του Έλληνα ανέργου που ναι αγρατζούνιστο; b ) Γιατί θα του χορηγήσουν δωρεάν i-phone Ελλάς/ΕU προκειμένου να μπορεί να επικοινωνεί με τα 333 αδέρφια του; c) Γιατί.....Y R IN GREECE, άραγμα πεδίον του Άρεως, λιάζομαι....τι να το κάνω το αίφονι;
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Διαφώνησες με το οτι οι ροές των μεταναστών εχουν αιτία τους πολέμους και μάλιστα δεν θυμόσουν ποτε είχαν πόλεμο οι Πακιστανοί (παρόλο που έχεις ζήσει 2,5 χρόνια στο Πακισταν, ουάου). Νομίζω σου φρέσκαρα λίγο τη μνήμη. Δεν είπα πουθενά οτι όποιος μπαίνει, μένει, απλώς είπα οτι είναι φυσικό και επόμενο ο κάθε ένας να προσπαθεί να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή (νόμιμα ή παράνομα) εάν στη χώρα του δεν μπορεί να ζήσει. Το ίδο συνέβη και στην Ελλάδα νομίζω, μετά τον εμφύλιο και κατά τη χούντα (και συμβαίνει και αυτή την περίοδο της κρίσης). Όποιος λέει να τους σκοτώσουμε και να τους πνίξουμε είναι απλά υποκριτής και έχει πάρα πολύ κοντή μνήμη. Δηλαδή ποιά εκατομμύρια έσωσαν οι Αμερικάνοι με τις ατομικές που έσκασαν στην Ιαπωνία;! αφου συμβαινει και στην ελλαδα οπως σωστα λες τι αντιμετωπιση φανταζεσαι οτι θα ειχα αν επαιρνα 10 φιλαρακια μου (ολοι με διαβατηρια ελληνικα-ΕΕ) και την αραζαμε με σκηνες στο βοντελπαρκ κανα 5 μηνο μεχρι να βρουμε δουλεια? σκεψου και να απαιτουσαμε ετσι? μηπως καλυτερα να βαλουμε φωτια στα διαβατηρια οταν προσγειωθουμε και να αρχισουμε να τραγουδαμε αλαχ ακμπαρ? τι θα προτεινες εσυ ως κατοικος αμστερνταμ? να το δοκιμασουμε και αμα πιασει να ακολουθησουν και ολοι οι ελληνες και γιατι οχι και ευρωπαιοι νεοι που θελουν να ζησουν στο αμστερνταμ η σε οποιαδηποτε αλλη πολη της ευρωπης τα εκατομυρια που θα πιθανως θα σκοτωνοντουσαν αν συνεχιζοταν ο πολεμος ειναι η απαντιση στο ερωτημα σου για την ιαπωνια. αν συμφονω η οχι αλλο θεμα.
totem_lost Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Αν καταφέρεις να βρείς κάποια δουλειά τότε έχεις βίζα (αν είσαι εκτός ΕΕ) και δεν σε κουνάει κανείς. Και τότε θα έχεις και όλα τα δικαιώματα που έχει κάθε Ολλανδός, γιατί guess what τα λεφτά σου δεν θα ήταν μαύρα όπως δίναμε στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Πάντως άμα πάει έτσι η κατάσταση στην Ελλάδα, όντως τα βλέπω τα φιλαράκια σου στο Vondelpark, για αυτό σου προτείνω να αναθεωρήσεις όλο αυτό το μίσος απέναντι σε ανθρώπους φτωχότερους από σένα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα φτάσεις στη θέση τους. τα εκατομυρια που θα πιθανως θα σκοτωνοντουσαν αν συνεχιζοταν ο πολεμος ειναι η απαντιση στο ερωτημα σου για την ιαπωνια. αν συμφονω η οχι αλλο θεμα. Δηλαδή ευτυχώς που έριξαν 2 ατομικές ώστε να σταματήσουν τον πόλεμο που οι ίδιοι υποκίνησαν; Fuck logic!
John323 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εγω ξαναρωταω: Απο τη στιγμη που ο Συρος προσφυγας πηγε στην Τουρκια ειναι ασφαλης μακρυα απο τον Ασσαντ, σωστα? Αρα μετα που θελει να παει Ευρωπη το κανει για να εχει μια καλυτερη ζωη αρα εκει ουσιαστικα ειναι περισσοτερο οικονομικος μεταναστης παρα προσφυγας, οχι?
michael92 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εγω ξαναρωταω: Απο τη στιγμη που ο Συρος προσφυγας πηγε στην Τουρκια ειναι ασφαλης μακρυα απο τον Ασσαντ, σωστα? Αρα μετα που θελει να παει Ευρωπη το κανει για να εχει μια καλυτερη ζωη αρα εκει ουσιαστικα ειναι περισσοτερο οικονομικος μεταναστης παρα προσφυγας, οχι? Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής... Ούτε η Ελλάδα είναι ασφαλής... Ούτε η Ιταλία είναι ασφαλής... Ούτε η Γαλλία είναι ασφαλής... Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία έχουν την επαρκή ασφάλεια! /s 1
DrLo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δηλαδή ευτυχώς που έριξαν 2 ατομικές ώστε να σταματήσουν τον πόλεμο που οι ίδιοι υποκίνησαν; Fuck logic! What ? Fuck history. 2
michael92 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 What ? Fuck history. Pearl Harbor was an inside job, because... Jet fuel can't melt pearl beams.
Προτεινόμενες αναρτήσεις