φραμπάλα Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Και τι έγγραφα ζητάνε από τους αστυνομικούς;Και γιατί δεν τους τα δίνουν;Και να τους τα δώσουν τι θα τα κάνουν;Θα μπορούν να πάνε νόμιμα στην Γερμανία;
GreyHorse Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Από που προκύπτει αυτό? Η Ουκρανία είναι ανίκανη να προστατευσει τους Ουκρανούς ? Το πακιστάν αδυνατεί να προστατεύσει τους Κασμιριανούς ? Το Ιράκ αδυνατεί να προστατεύσει τους Ιρακινούς ? (τυγχάνει να έχω και εκεί συναδέλφους). Θα μπορούσα να γράψω και για τη Συρία αλλά ας μη το πάμε τόσο μακριά. http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/refdaily?pass=52fc6fbd5&id=541675c68http://www.thehindu.com/news/national/india-home-to-200000-refugees-in-first-half-of-2014-unhcr/article6771040.ece http://www.unhcr.org/pages/49e486426.html Αναφέρει και για ουκρανούς, και για πακιστανούς, και για ιρακινούς πρόσφυγες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και να αρνηθεί ο UNCHR κατηγοριοποίηση προσφύγων στις μαζικές μεταφορές πληθυσμού σε άλλες χώρες. Προσωπικά δεν έχω ιδέα τι ακριβώς παίζει σε Πακιστάν και Ιράκ. Ουκρανία που γνωρίζω, υπήρξε πλήθος και υπάρχει ακόμα προσφύγων, προσωπικά (από φίλη) έχω γνωρίσει και οικογένεια που έχει έρθει πια στο Βέλγιο. Όπως και θυμάμαι εποχές του πρώτου πολέμου στον κόλπο, μπαμπάς Μπους, που υπήρχαν χιλιάδες ιρακινοί πρόσφυγες. Το ίδιο έγινε και με τον γιο Μπους που τρέχαν Τουρκία. Όσον αφορά το Πακιστάν, το ίδιο σαν χώρα είναι 2ο στον κόσμο σε αριθμό προσφύγων, με 1.5 εκατομμύρια αφγανούς στο έδαφός του. http://www.unhcr.org/pages/49e487016.html Με ΟΑΕΔ και ένα iphone στο χέρι και μπαμπά να ταίζει πόσοι έλληνες ψάχνονται για Ευρώπη. Αλλά χώρα με τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής που ενώ δεν μπορεί να συντηρήσει τους πολίτες της έχει και από πάνω 1.5 πρόσφυγες φορτωμένους, μόνο να κατηγορούμε ξέρουμε γιατί οι πακιστανοί προσπαθούν να ξεφύγουν.
crom261 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Έχεις πρόβλημα με την αγγλική ή το παίζεις μαλάκας; [A]ny person who: owing to a well-founded fear of being persecuted for reasons of race, religion, nationality, membership of a particular social group, or political opinion, is outside the country of his nationality, and is unable to or, owing to such fear, is unwilling to avail himself of the protection of that country".[8] Αυτό έλεγε το παλιό Και αφού έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα, "οποιοσδήποτε εξαιτίας φόβου καταδίωξης (φυλή, θρησκεία, εθνικότητα, μέλος οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας ή πολιτικής γνώμης) βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή εξαιτίας φόβου είναι ανίκανος να λάβει τη βοήθεια της χώρας καταγωγής του" Το οποίο έλαβε ΚΡΙΤΙΚΗ γιατί είχε χρονικούς περιορισμούς (μιλούσε για πριν το 1951) και είχε γεωγραφικούς περιορισμούς. Με λίγα λόγια γράφτηκε για περιπτώσεις εβραίων και διωγμών τους και δεν αυμπεριλάμβανε διωγμούς της ίδιας της χώρας ή μέσα στην ίδια την χώρα στους ίδιους τους κατοίκους της και περιπτώαεις πολέμων. Τι λέει το διαολεμένο σύμφωνο που αδυνατείς να κατανοήσεις; http://www.unhcr.org/4ec262df9.html Προστασία ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν εξαιτίας φόβου της ζωής τους όταν η χώρα τους αδυνατεί να τους προστατεύσει Η εμπόλεμη χώρα είναι χώρα ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Το επόμενο μήνυμα που θα γράψεις και θα συνεχίσεις να υποστηρίζεις ότι οι πρόσφυγες πολέμου δεν είναι πρόσφυγες αλλά λιποτάκτες, ενώ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ σου έχω αποδείξει ότι σύμφωνα με τη συνθήκη/πρωτόκολλο των Ηνωμένων Εθνών που τα έχουν υπογράψει και η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη, θα πάει αναφορά στους διαχειριστές του φόρουμ να αναλάβουν αυτοί για flamming, παραπληροφόρηση, αδυναμία κατανόησης της αγγλικής ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Εγω ξερω να διαβαζω αγγλικα εσυ προφανως δεν ξερεις... Γιατι πριν μας αναφερες το πρωτοκολλο του 67 ως αποδειξη πως εχεις δικιο. Το οποιο βεβαια δεν εχει καμια σχεση με το αντικειμενο της συζητησης μας, γιατι, ορθα οπως λες τωρα (τωρα το διαβασες ε?), το πρωτοκολλο του 1967 απλως κατεργησε καποιους χρονικους και γεωγραφικους περιορισμους. ΔΕΝ αλλαξε τον ορισμο και τα χαρακτηριστικα του προσφυγα απο εκει και περα. Η ΕΕ και μετα το πρωτοκολλο του 1967 επομενως αναγνωριζει ως προσφυγες οπως λες και εσυ οποιοσδήποτε εξαιτίας φόβου καταδίωξης (φυλή, θρησκεία, εθνικότητα, μέλος οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας ή πολιτικής γνώμης) βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή εξαιτίας φόβου είναι ανίκανος να λάβει τη βοήθεια της χώρας καταγωγής του Μετα βγαζεις ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπερασμα πως οι σε εμπολεμη κατασταση περιλαμβανονται στο παραπανω ορισμο του προσφυγα. Για να δουμε τι ισχυει ομως.. http://kmd.gr/index.asp?Code=000106-prosfyges.html Ποιοι είναι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας Πρόσωπο που δικαιούται επικουρική προστασία» είναι ο υπήκοος τρίτης χώρας ή ο ανιθαγενής που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση ως πρόσφυγας αλλά στο πρόσωπό του συντρέχουν ουσιώδεις λόγοι από τους οποίους προκύπτει ότι αν επιστρέψει στη χώρα της καταγωγής του ή, στην περίπτωση ανιθαγενούς, στη χώρα της προηγούμενης συνήθους διαμονής του, κινδυνεύει να υποστεί σοβαρή βλάβη και δεν μπορεί ή λόγω του κινδύνου αυτού δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την προστασία της εν λόγω χώρας. Η σοβαρή βλάβη συνίσταται σε : α) θανατική ποινή ή εκτέλεση, ή β) βασανιστήρια ή απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία του αιτούντος στη χώρα καταγωγής του, ή γ) σοβαρή προσωπική απειλή κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας αμάχου λόγω βίας ασκούμενης αδιακρίτως σε καταστάσεις διεθνούς ή εσωτερικής ένοπλης σύρραξης. Με λιγα λογια η περιπτωση της εμπολεμης χωρας περιλαμβανεται στο καθεστως της επικουρικης προστασιας και ΟΧΙ στο καθεστως προσφυγα. Αυτος δηλαδη που φευγει απο χωρα που βρισκεται σε εμπολεμη κατασταση ΔΕΝ ειναι προσφυγας. Πιο ξεκαθαρο ΔΕΝ γινεται! ΥΓ. Κανε μια αναφορα στον εαυτο σου και κανε καινουργιο λογαριασμο γιατι με αυτον θα πεφτουν γελια στο forum απο εδω και περα...
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/refdaily?pass=52fc6fbd5&id=541675c68 http://www.thehindu.com/news/national/india-home-to-200000-refugees-in-first-half-of-2014-unhcr/article6771040.ece http://www.unhcr.org/pages/49e486426.html Αναφέρει και για ουκρανούς, και για πακιστανούς, και για ιρακινούς πρόσφυγες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και να αρνηθεί ο UNCHR κατηγοριοποίηση προσφύγων στις μαζικές μεταφορές πληθυσμού σε άλλες χώρες. Προσωπικά δεν έχω ιδέα τι ακριβώς παίζει σε Πακιστάν και Ιράκ. Ουκρανία που γνωρίζω, υπήρξε πλήθος και υπάρχει ακόμα προσφύγων, προσωπικά (από φίλη) έχω γνωρίσει και οικογένεια που έχει έρθει πια στο Βέλγιο. Όπως και θυμάμαι εποχές του πρώτου πολέμου στον κόλπο, μπαμπάς Μπους, που υπήρχαν χιλιάδες ιρακινοί πρόσφυγες. Το ίδιο έγινε και με τον γιο Μπους που τρέχαν Τουρκία. Όσον αφορά το Πακιστάν, το ίδιο σαν χώρα είναι 2ο στον κόσμο σε αριθμό προσφύγων, με 1.5 εκατομμύρια αφγανούς στο έδαφός του. http://www.unhcr.org/pages/49e487016.html Με ΟΑΕΔ και ένα iphone στο χέρι και μπαμπά να ταίζει πόσοι έλληνες ψάχνονται για Ευρώπη. Αλλά χώρα με τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής που ενώ δεν μπορεί να συντηρήσει τους πολίτες της έχει και από πάνω 1.5 πρόσφυγες φορτωμένους, μόνο να κατηγορούμε ξέρουμε γιατί οι πακιστανοί προσπαθούν να ξεφύγουν. γιατι οι ουκρανοι δε πηγαν στην πολωνια που ειναι διπλα και θα ηταν ασφαλεις και θα μιλαγαν και μια χαρα τη γλωσσα? να σου πω εγω γιατι: γιατι πιστευουν (ενδεχομενως και σωστα) οτι στο βελγιο θα εχουν μια καλυτερη, πιο ευρωπαικη ζωη. αρα ειναι οικονομικοι μεταναστες που επικαλουνται την εμπολεμη κατασταση στη χωρα τους (αν και οι πραγματικοι ουκρανοι δε θα χρειαζοταν καν να φυγουν απ την ουκρανια, οι μεν ουκρανοφιλοι θα μπορουσαν να ειναι ασφαλεις στη δυτικη ουκρανια οι δε ρωσσοφιλοι στην κριμαια) οσο για τους ελληνες με το ιφον στο χερι και το μπαμπα να στηριζει συμφωνω. ετσι ειναι. εγω προσωπικα ως ελληνας προτιμω να κανω την προσβαση στην ευρωπη δυσκολη στους τριτους ωστε να εκμεταλευτουν την οποια αναγκη σε ανθρωπινο δυναμικο οι ελληνες. ουτως η αλλως τις ιδιες δουλειες θα κανουν στην αρχη. εσυ ως ελληνας γιατι δε το προτιμας? σου ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις οτι αν πανε τα 5 δισεκατομυρια κατατρεγμενων στην ευρωπη αυτη θα γινει αυτοματως αφρικη? δεν ειναι καλυτερα για εμας να πανε μονο 100000 ελληνες και να στελνουν και κανενα εμβασματακι στην ελλαδα? αναρωτιεμαι ειναι θεμα ξεροκεφαλιας, πεισματος αυτες οι αποψεις η οι αριστεριζοντες νοοτροπιες σαπιζουν τοσο το μυαλλο που δεν ειναι πια ικανο για ορθη σκεψη?
Chrisxxx Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 http://www.protothema.gr/greece/article/501150/nbc-pernane-brosta-apo-ta-souper-giot-anenohlitoi-oi-lathrometanastes/ Απαράδεκτο να τους χαλάνε την αισθητική.
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 και κατι τελευταιο... για να μπορουν οι ελληνες να τριγυρνανε στην ευρωπη ψαχνοντας το μελλον τους ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ για να μην επελθει η "ρηξη". το πληρωνουμε αυτο το δικαιωμα σε μετρητα. ο μπαγκλαντεσιανος το πληρωνει? πληρωνει μνημονια για να τα εχει καλα με τα ευρωπεη και δε το ξερουμε? Απαράδεκτο να τους χαλάνε την αισθητική. ειναι απαραδεκτο γιατι ειναι μια καταφορη παρανομια, οργανωμενη εισβολη σε ενα ξενο κρατος και αντι να αντιμετωπιζονται οπως καθε εισβολεας απο απαρχης του κοσμου αντιμετωπιζονται με χαδακια και αιρ κοντιτιον φοβαμαι οτι επειδη ειμαι ακροδεξιος (δν ειμαι αλλα λεμε) θα εχω ασχημη αντιμετωπιση, στην καλυτερη περιθωριοποιηση στην χωρα της πρωτης φορας αριστερα, δε θα ειναι δυνατον να εκρφρασω ελευθερα τις αποψεις μου και πιθανος να λιντσαριστω οπως οποιος κακομοιρης ετυχε να φοραει κατι μπλε κατα τη διαρκεια αριστερης πορειας... δικαιουμαι: ΑΣΥΛΟ, ΣΠΙΤΙ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ΚΛΟΟΥΝ να με διασκεδαζουν. ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΜΟΥ! ΚΑΝΤΕ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ 3
manzah80 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Κανε και εσυ με το γιοτ λιγο μπροστα ρε πουστη μου
Chrisxxx Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 ειναι απαραδεκτο γιατι ειναι μια καταφορη παρανομια, οργανωμενη εισβολη σε ενα ξενο κρατος και αντι να αντιμετωπιζονται οπως καθε εισβολεας απο απαρχης του κοσμου αντιμετωπιζονται με χαδακια και αιρ κοντιτιον Πραγματικά, ερχονται με τα τεραστια γιοτ του και μας βρωμίζουν τις παραλίες. Κανονικά το λιμένικο θα επρεπε να τους συλλαμβάνει και να τους απελαύνει αμεσα κρατόντας τα γιοτ τους για φιλοξενία μεταναστών.
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Πραγματικά, ερχονται με τα τεραστια γιοτ του και μας βρωμίζουν τις παραλίες. Κανονικά το λιμένικο θα επρεπε να τους συλλαμβάνει και να τους απελαύνει αμεσα κρατόντας τα γιοτ τους για φιλοξενία μεταναστών. τρολλ και τελος με την παρτη σου
Zerg13 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Καταρχάς θεωρώ λάθος τον τίτλο του θρεντ, όλοι αυτοί είναι λαθρομετανάστες και όχι μετανάστες... Ο όρος "μετανάστης" υποδηλώνει νομιμότητα, κάτι που στην περίπτωση αυτήν δεν υπάρχει. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μετανάστης χαρακτηρίζεται κάποιος: α) όταν νόμιμα μετοικίσει σε άλλο κράτος (π.χ. ο θείος μου που μετανάστευσε στην Βαλτιμόρη πριν 30 χρόνια ή ο φίλος μου ο Τάσος που έφυγε για Μάντσεστερ πέρσι - και τα δύο παραδείγματα αληθινά). β) όταν κάποιος αντιμετωπίζει διώξεις στην χώρα του, ζητήσει πολιτικό άσυλο από μία άλλη χώρα και αφού αποδείξει σε αρμόδια επιτροπή ότι διώκεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ για τις αντιλήψεις του, το χρώμα του, την θρησκεία του κ.τ.λ.( και όχι γενικά: "στην χώρα μου έχουμε εμφύλιο..."), λάβει το άσυλο που δικαιούται. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο κανόνας της "πρώτης διεθνώς αναγνωρισμένης δημοκρατίας". Δηλαδή οι διωκόμενοι πρόσφυγες, ζητούν άσυλο από την πρώτη δημοκρατική χώρα που εισέρχονται (στην περίπτωσή μας την Τουρκία) και παραμένουν εκεί. Αυτό το μοτίβο που ζούμε τα τελευταία χρόνια ( στην χώρα μου έχουμε πόλεμο - εμφύλιο - πείνα κ.τ.λ.) και ως εκ τούτου θέλω να διασχίσω παράνομα 4 - 5 χώρες για να φτάσω εκεί που θέλω ΕΓΏ (Γερμανία - Σουηδία - Αγγλία κ.τ.λ.) είναι σκέτη σχιζοφρένεια... Μετανάστες είναι. Γιατι ζητούν πολιτικό άσυλο. Υπάρχει υπηρεσία πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα και αρκετοί μετανάστες που έρχονται κάνουν αίτηση. Το οτι θέτεις δεδομένο οτι κάναν αίτηση στην Τουρκία για να τους βαφτίσεις λαθρο, λέει πολλά. Εγω θα θελα να ζούσατε στις χώρες που ζουν να έβλεπα τι θα λέγατε. Αρχιπαρτάλια....
Porg Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μαρέσει που υπάρχουν και παραπομπές σε διεθνείς κανονισμούς, έχει ένα επίπεδο το forum Αλήθεια το σύνταγμα μας τι λέει για τους μετανάστες;
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 μπορουσαν να κανουν αιτηση ασυλου στην τουρκια. γιατι δεν εκαναν? γιατι πιστευουν οτι στην ελλαδα η τη σουηδια ειναι καλυτερα. αρα θελουν το καλυτερο για την παρτη τους. γιατι να μη τους αντιμετωπιζω και εγω κανοντας το καλυτερο για τη δικια μου παρτη? επισης υπαρχει και η ανθρωπιστικη αποψη οτι πυροβολοντας και σκοτωνοντας καμια εκατοστη απο αυτους οι υπολοιποι θα αποθαρυνθουν και θα σταματισουν να προσπαθουν (και πολλοι να πνιγονται οπως μας κλαιγονται τοσα χρονια) διασχιζοντας τα 5-6 μιλια απο τουρκια μεχρι τα νησια μας. οι αμερικανοι καλυτεροι ηταν που εριξαν ατομικη βομβα σκοτωνοντας χιλιαδες για να σωσουν εκατομυρια?/??? πιο μαγκες απο εμας? πιο ανθρωπιστες??? δε καταλαβαινω... ανθρωπισμος τωρα!
filipN Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 ...χώρα με τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής που ενώ δεν μπορεί να συντηρήσει τους πολίτες της έχει και από πάνω 1.5 πρόσφυγες φορτωμένους, μόνο να κατηγορούμε ξέρουμε γιατί οι πακιστανοί προσπαθούν να ξεφύγουν. Ναι προσπαθούν να ξεφύγουν και έχουν «ιερό σκοπό»! - Να τροφοδοτήσουν με νέους πελάτες και διακινητές τα δίκτυα διακίνησης χασίς, - να ανανεώσουν το στόλο των παράνομα εκδιδομένων ανδρών, - να αποτελέσουν το άλλοθι για τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, - να ανατροφοδοτήσουν τον αστικό μύθο του Clandestino, έως ότου μια νέα, προς Ανατολάς «σταυροφορία» των συνήθων υπαιτίων, θα ξεκινήσει το νέο ρεύμα «μεταναστών», και θάχουμε κάτι νέο να συζητάμε, για εκτόνωση, αφού λύση στα προβλήματα της ανάπτυξης και της ανεργίας δεν θα έχουμε βρει ...
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μαρέσει που υπάρχουν και παραπομπές σε διεθνείς κανονισμούς, έχει ένα επίπεδο το forum Αλήθεια το σύνταγμα μας τι λέει για τους μετανάστες; το συνταγμα μας αναφαιρεται σε ελληνες: πχ οι ελληνες εχουν δικαιωμα να συναθριζονται ειρηνικως, οι ελληνες αυτο οι ελληνες το αλλο. οι λαθρο εισερχομενοι αντιμετωπιζονται ως εισβολεις.
Adon1s Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Σόρρυ αν έχει αναφερθεί νωρίτερα Αυτοί τώρα που έρχονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και κατασκηνώνουν στην Αθήνα και τα νησιά , τώρα τους έδωσαν μέρος να κοιμηθούν κλπ κλπ . ΟΚ. Σαν Ελλάδα , πέραν των παραπάνω , πρέπει να τους κάνουμε κάτι ; Και οκ , τους δίνεις χαρτιά και σου λένε "θελω να παω Ευρώπη" . Ποιός εγγυάται οτι απλά δεν θα πάνε αλλά θα κατσικωθούν στην Ελλάδα ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις