totem_lost Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Ποιους πολέμους ρε συ, κάτσε τώρα. Πόλεμο δεν έχει το Πακιστάν κα το Αφγανιστάν, η Συρία έχει. Βλέπεις όλοι αυτοί που έρχονται να είναι Σύριοι? Το Πακιστάν είχε δύο πολέμους τα τελευταία 30 χρόνια και το Αφγανιστάν το περιποιήθηκαν οι Αμερικάνοι. Είναι κοινή λογική οτι οι κατεστραμμένες οικονομικά χώρες προκαλούν κύματα μεταναστών, νομίζω; (!) 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Το Πακιστάν είχε δύο πολέμους τα τελευταία 30 χρόνια και το Αφγανιστάν το περιποιήθηκαν οι Αμερικάνοι. Είναι κοινή λογική οτι οι κατεστραμμένες οικονομικά χώρες προκαλούν κύματα μεταναστών, νομίζω; (!) Ακόμα παίζει η Σιαλκότ από Πακιστάν όπως κ τα Κασμιρο-ινδικά σύνορα.Για το δε Αφγανιστάν τα ταλιμπάνια ακόμα γυροβολάνε ειδικά στο βορρά. 1
Porg Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Ναι όλοι οι Αφγανοί το λένε, έρχομαι στην Ευρώπη για να γλιτώσω απτους Ευρωπαίους Λιβύη, Πακιστάν κτλ το ίδιο Οι Σύριοι αν και δεν τους βομβαρδίσαμε ακόμη έρχονται προληπτικά.Σου λέει που θα πάει θα μας σφάξουν οι Ευρωπαίοι, ας πάμε να ζήσουμε με τους φονιάδες των λαών Υγ 1
DrLo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 γεωγραφία να υποθέσω κάτω από τη βάση ε? Εγώ που είχα πάνω από τη βάση μπορείς να μου εξηγήσεις τι πλεονέκτημα έχει να έρθει κανείς από Ελλάδα (για να πάει βόρεια Ευρώπη) από το να πάει μέσω Βουλγαρίας ? Το Πακιστάν είχε δύο πολέμους τα τελευταία 30 χρόνια και το Αφγανιστάν το περιποιήθηκαν οι Αμερικάνοι. Είναι κοινή λογική οτι οι κατεστραμμένες οικονομικά χώρες προκαλούν κύματα μεταναστών, νομίζω; (!) Μιας και έχω ζήσει και 2.5+ στο Πακιστάν, μπορείς να μου θυμήσεις σε ποιούς πολέμους αναφέρεσαι ? και να διευκρινήσεις - ΠΟΥ έγιναν οι πόλεμοι αυτοί και - ΠΟΙΟΣ τους ξεκίνησε επίσης αν ας πούμε αναφέρεσαι στον "πόλεμο του Κασμίρ" ... βλέπεις μεγάλη λογική στο "κινδυνέυω στο Κασμίρ από τους Ινδούς (ως μουσουλμάνος) και αποφάσισα γι' αυτό να πάω στη Γερμανία"? Το Αφγανιστάν το "πειποιήθηκαν" πολλοί ιστορικά, δε θυμάμαι τη δεκαετία του 80 πχ κανέναν ευαίσθητο να διαμαρτύρεται.
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 καλα ρε μαγκεζ, το 95% των 18-25 μενει με τους γονεις του και εμεις δινουμε στεγη σε καθε λογης πικραμενο? εγω στα 18 μου θα σκοτωνα για να εμενα σε κοντεινερ με αιρ κοντιτιον και γουαι φαι στο κεντρο. νομιζω το ιδιο και οι υπολοιποι. το σχεδιο ειναι οργανωμενο χρονια τωρα, ισως καποιοι απο αυτους εχουν προβληματα αλλα εχουμε και εμεις τα δικα μας. η κερκοπορτα της δημοκρατιας ειναι η ιδια η δημοκρατια και αυτοι οι τυποι εκμεταλευονται τα δημοκρατικα/δυτικα ιδεωδη και τις δομες της ευρωπης για να πετυχουν τους σκοπους τους (ειτε ειναι το να βρουν μια δουλεια σε μια "πολιτισμενη χωρα" ειτε αλλοι πιο πονηροι). αν θελαν απλα να μεινουν ζωντανοι (οπως ειναι και η εννοια του ασυλου) δε θα πηγαιναν στην αλλη ακρη του κοσμου. δε λεω, ολοι εχουν δικαιωμα να προσπαθουν για ενα καλυτερο αυριο αλλα ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ. δε ψηνομαι να μου στοιχισει ουτε 1 σεντ η καλυτερευση της ζωης τους. και ναι ψηνομαι να παιρνω και οχι να δινω. οσο πιο μεγαλη ειναι η διαφορα στο παιρνω δινω τοσο πιο καλα παει μια επιχειρηση. ετσι πρεπει να λειτουργησουμε κ εμεις. για τον μαγκα απο το αμστερνταμ, για πηγαινε στο αμστερναμ ως ευρωπαιος κιολας να τη βγαλεις στο δρομο... μαζι με 20 φιλαρακια σου. και να δουμε την καταληξη. και αν νομιζεις οτι η πλειοψηφια των ολλανδων τους θελει αυτους (η ακομα κ εσενα) εισαι γελασμενος. και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να πας εκει περα να τους αλλαξεις τα μυαλα. 1
11demian111 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εγώ που είχα πάνω από τη βάση μπορείς να μου εξηγήσεις τι πλεονέκτημα έχει να έρθει κανείς από Ελλάδα (για να πάει βόρεια Ευρώπη) από το να πάει μέσω Βουλγαρίας ? Θα μπορούσαν να πάνε και από εκεί, άλλα προφανώς δεν τους αφήνουν οι τούρκοι για δικούς τους λόγους...
kabouras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 εχουνε γινει ολοι αγαθουληδες αλλα ποτε για εμενα και εσενα, μονο για τους αλλους ειναι κουλ Θα μπορούσαν να πάνε και από εκεί, άλλα προφανώς δεν τους αφήνουν οι τούρκοι για δικούς τους λόγους... οποτε ας δεχτουμε τους λογους των τουρκων και ας τους μαζεψουμε ολους εμεις γιατι οι ανθρωπιστικοι λογοι των πολιτων τριτων χωρων ειναι πιο σημαντικοι απο την εθνικη ασφαλεια και την υποψια εστω παραβιασης της επισης να πω οτι απο τα βιντεο μου δινεται η εντυπωση οτι πολλοι απο αυτους νομιζουν οτι εχουν παει πενταημερη επισης να πω οτι εχοντας κανει συνομιλιες με ορισμενους απο αυτους, η φαση ειναι απλα οτι θελουν να πανε στην ευρωπη και αυτος ειναι ο μονος τροπος. ασφαλεις ειναι και στην τουρκια και μπορουν να βρουν ευκολα δουλεια για τα βασικα εκει και στην ευρωπη, καλυτερη αντιμετωπιση εχει αυτος που δηλωνει προσφυγας (και παμε με τα νερα του δινοντας του χαρτια) παρα ο κακομοιρης ελληνας που τα μαζευει και παει γερμανια για το μεροκαματο. για αυτον ουτε τσαμπα σπιτακι ουτε εκπαιδευση ουτε τιποτα
crom261 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Φυσικά και η ξερόλα σου γνωρίζει καλύτερα από τον UNHCR http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php Λιποτάκτες τους ονομάζει ή πρόσφυγες; οεο; Αν δεν μπορεις να κατανοησεις ενα απλο κειμενο (το οποιο εσυ μαλιστα παραθετεις) δεν θα κατσω εγω να σου κανω μαθηματα τα οποια επρεπε να στα εχουν κανει οι δασκαλοι του δημοτικου... Στο link της wikipedia που παραθετεις (δεν κανω το λαθος να παω σε νομους κλπ γιατι θα μου παθεις κανενα μαθησιακο σοκ) λεει τα εξης: The concept of a refugee was expanded by the Convention's 1967 Protocol and by regional conventions in Africa and Latin America to include persons who had fled war or other violence in their home country. European Union's minimum standards definition of refugee, underlined by Art. 2 © of Directive No. 2004/83/EC, essentially reproduces the narrow definition of refugee offered by the UN 1951 Convention; nevertheless, by virtue of articles 2 (e) and 15 of the same Directive, persons who have fled a war-caused generalized violence are, at certain conditions, eligible for a complementary form of protection, called subsidiary protection. The same form of protection is foreseen for people who, without being refugees, are nevertheless exposed, if returned to their countries of origin, to death penalty, torture or other inhuman or degrading treatments. Μας λεει με λιγα λογια δηλαδη πως σε χωρες της Αφρικης και της Ν. Αμερικης η εννοια του προσφυγα επεκταθηκε και σε αυτους που εφυγαν απο την χωρα τους λογω πολεμου. Ωστοσο στην Ευρωπαικη ενωση το ποιος ειναι προσφυγας οριζεται απο την συμβαση της Γενευης (αυτος ο ορισμος που εβαλα σε προηγουμενο post). Υπαρχει ωστοσο προνοια και για ατομα που εφυγαν απο χωρες με πολεμο. Αυτοι βεβαια ΔΕΝ μπορουν να μπουν στο καθεστως του προσφυγα, αλλα μπαινουν στο καθεστως της επικουρικης προστασιας και υπο ορισμενες προυποθεσεις (που διαφερουν μαλιστα απο κρατος σε κρατος) τους παρεχεται ασυλο και προστασια. Με ακομα πιο λιγα λογια αυτος που φευγει απο χωρα με πολεμο, σε καποιες χωρες ((Αφρικη, Ν. Αμερικη) θεωρειται προσφυγας, αλλα σε αλλες χωρες (Ευρωπη π.χ.) ΔΕΝ θεωρειται προσφυγας, αλλα χρησιμοποιει αλλο καθεστως ωστε να παρει ασυλο (εφοσον πληρει βεβαια τις προυποθεσεις). Πιο νιανια δεν μπορω να στο κανω. Αν δεν το καταλαβες και τωρα ξερω ενα δασκαλο που οταν τελειωνει την διδασκαλια στο δημοτικο, μπορει να διαθεσει λιγο χρονο για ιδιαιτερα... Εγω νομίζω ότι οι μετανάστες ειναι αναβάθμιση σε αυτή την χώρα με τους τόσους "αιλυνες"... Τι λεει ρε Pablo Hasan? Απο που μας ηρθες εσυ πουλακι μου? 1
totem_lost Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μιας και έχω ζήσει και 2.5+ στο Πακιστάν, μπορείς να μου θυμήσεις σε ποιούς πολέμους αναφέρεσαι ? Το Κασμίρ και τους ταλιμπάν. Αφού έμεινες 2,5 χρόνια εκεί θα τους άκουσες. Φαντάζομαι θα είδες και σε τι συνθήκες ζούνε.
11demian111 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Είπα να τους μαζέψουμε όλους? Υποχρεωμένοι είμαστε να τους μαζεύουμε εξαιτίας της γαμωσυνθηκης. Γιατί η ακτοφυλακή δεν ρίχνει προειδοποιητικά πυρά? Προφανώς γιατί τέτοιες είναι οι διαταγές τους! Άστο, πάει μακριά η ιστορία. Πολύ φοβάμαι τον πως σύντομα οι κάτοικοι θα των νησιών εκείνων θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, και τα όπλα μαζί...
slipknot Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 εγω στα 18 μου θα σκοτωνα για να εμενα σε κοντεινερ με αιρ κοντιτιον και γουαι φαι στο κεντρο. νομιζω το ιδιο και οι υπολοιποι. Απ' όλα όσα έγραψες, αυτό μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ακριβώς επειδή ταυτίζομαι 100%. Μικρός ήθελα να γίνω περιπτεράς μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε η ιδέα του να κάθεσαι 10+ ώρες σε μικρό θάλαμο με όλα τα απαραίτητα: περιοδικά, τηλεόραση, κλιματισμό. Το internet τότε δεν υπήρχε με την έννοια που ξέρουμε, πλέον όμως είναι πολύ σύνηθες να βλέπεις περιπτερά με netbook και wifi/3g να περνάει την ώρα του. Είναι πράγματι παράλογο άνθρωποι που συνεισφέρουν στην κοινωνία να μην έχουν τα βασικά και άλλοι να απολαμβάνουν ανέσεις με το καλημέρα, αλλά δυστυχώς αυτό είναι το τίμημα της Ευρώπης.
Lee80 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Ξοδεψαν ένα σωρο χρηματα για τα κοντέινερ-λυομενα των λαθρομεταναστών(τα οποια εχουν και wi-fi και κλιματιστικα) και τα κατασκευασαν και σε χρονο ρεκόρ. Για τους εκατοντάδες αστεγους Ελληνες που κοιμούνται στα παγκακια και δεν εχουν να φανε δεν διαθετουν ουτε ένα ευρω. επιτελους καποιος ανεφερε και τον φουκαρα ελληνα. Κοιμαται στα παγκακια αλλα οι περισοτεροι εχουν υπηρετησει τη μαμα πατριδα 1
DrLo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Το Κασμίρ και τους ταλιμπάν. Αφού έμεινες 2,5 χρόνια εκεί θα τους άκουσες. Φαντάζομαι θα είδες και σε τι συνθήκες ζούνε. Το σε τι συνθήκες ζουν είναι άλλο θέμα ... εδώ μιλάμε για πολέμους. Αν δε έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα τι λέμε είναι ότι επειδή κάποιος είναι φτωχός στη χώρα του δε του δίνει το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο αλλού. To κασμίρ (αν αναφέρεσαι στην σύγκρουση του kargil) ήταν μια εξαιρετικά σύντομη και γεωγραφικά περιορσιμένη σύγκρουση. Την ξεκίνησε το Πακσιτάν και μπορείς να βρεις πληροφορίες για αυτήν στο internet. Κανείς στο Καράτσι ας πούμε (εκεί που έζησα) δεν κινδύνεψε από την σύγκρουση αυτή και φυσικά δε μπορεί να είναι αυτός ο λόγος που έρχεται σήμερα στην Ελλάδα/Ευρώπη. Για τους "Ταλιμπάν" έχω ακούσει φυσικά αλλα΄δεν είναι πόλεμος η ύπαρξη τους στο Πακιστάν. Το να έχει ένα κράτος μια μερίδα σκοταδιστών, αγρίκων, αντιδημοκρατικών προασπιστών ολοκρηρωτικών ιδεών δε σημαίνει κάτι αλλιώς και εγώ μπορώ να ζητήσω άσυλο πχ στη Ζουαζηλάνδη γιατί στην Ελλάδα έχω πολλές τέτοιες ομάδες (πχ ΧΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμα και κυβερνοτντα κόμματα ... οι Ταλιμπάν δεν κυβέρνησαν ποτέ στο Πακιστάν). Επίσης αν κάποιος περάσει τα σύνορα του Κσμιρ το Punjab (το πακιστανικό Punjab) δε κινδυνεύει πια ... αν ως κάτοικος του Κασμιρ είχε Ινδικά χαρτιά δε πιστεύω το Πακιστάν να του αρνείτω το πολιτικό άσυλο.
manzah80 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Τι λεει ρε Pablo Hasan? Απο που μας ηρθες εσυ πουλακι μου? Και μετα αναρωτιετε ο κοσμος γιατι ψηφιζουν χρυση αυγη.Ε ναι αμα βγαινει ο χακαν σουκουρ και λεει τιποτα τετοια οχι χρυση αυγη τον χιμλερ τον ιδιο θα ψηφισουν.Τα ελεγε ο αξελ απο τοτε και τον βριζαμε με τα μυαλα τα τοτε 1
totem_lost Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Το σε τι συνθήκες ζουν είναι άλλο θέμα ... εδώ μιλάμε για πολέμους. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι άλλο θέμα. Οι συνθήκες ζωής του Πακιστάν αλλά και των γύρω κρατών έχουν να κάνουν με την κατεστραμένη οικονομία τους που δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει από την εποχή που ανεξαρτητοποιήθηκαν. Προφανώς η ζωή στην Ευρώπη φαντάζει όνειρο. Εσύ τι νόμιζεις οτι θα έκανες στη θέση τους δηλαδή; https://en.wikipedia.org/wiki/War_in_North-West_Pakistan 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις