Pap_Lam Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, είναι 6.5 Mbits όχι Mbytes. Έχω βάλει και καλώδιο από router σε IPTV χωρίς τίποτα ενδιάμεσα, πάλι τα ίδια. Η ποιότητα που βλέπω είναι 6.5 Mbits, η ταχύτητα που κατεβάζω στον iMac αρχεία από την IPTV είναι 2-6 Mbytes/s (όχι Mbits/s) με τον ac αντάπτορα και 8-9 Mbytes/s με την built-in κάρτα του iMac. Σκέφτηκα ότι οι κάρτες Wi-Fi απευθείας στο USB δεν είναι οι πιο πολλές για IPTV και για Linux που είναι η συσκευή μου IPTV. Αυτό όμως που έβαλα στο link είναι για Linux συστήματα, κάνει για IPTV και μπορεί να μου φέρει έως και 480 Mbit/s. Διότι είναι θέμα controller της IPTV, η θύρα Ethernet δεν αλλάζει, ούτε βρήκα μετατροπέα Ethernet από 100 σε Gigabit, αφού η θύρα αυτή δεν αλλάζει πλέον, είναι στα 100. Στην IPTV που ρώτησα αν μπορώ αν μπορώ να παίξω Gigabit μου είπανε να το προσπαθήσω, δεν γνωρίζουν δηλαδή σίγουρα. Η IPTV σαν συσκευή πάντως είναι καινούριο μοντέλο, βγήκε φέτος. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2015 από Pap_Lam
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 δεν μπορω να σκεφτω γιατι το κανει.αν τα βαλεις ολα με καλωδιο ποσο κατεβαζεις απο τον Imac απο την Iptv.παραξενο να εισαι με ac και να μην εχει την ιδια ταχυτητα με το καλωδιο εφοσον το αργο link ειναι η πλευρα της iptv.αν εισαι σιγουρος οτι θα παιξει το Usb Σε gigabit δοκιμασε το.εννοειται οτι πρωτα δες αν ειναι gigabit η υπαρχουσα καρτα.αν δεν ξερουν αν εχει gigabit πανω η iptv τι να πω.αν δεν εχει τοτε σιγουρεψου οτι θα παιξει το converter το usb ή αν μπορει να παιξει μια ac καρτα απευθειας.αλλα αν ειναι gigabit και συνδεθεις με καλωδιο στο ρουτερ και μετα και με καλωδιο στο Imac και ειναι κα ιτο ρουτερ gigabit θα επρεπε να ειχες 100 mbytes transfer.οποτε για ethernet την κοβω οποτε το 8-9 mbytes ακουγεται φυσιολογικο.απλα δεν επρεπε να χανεις με το ac τοσα megabytes.δοκιμασε παντως ολα με καλωδιο και δες αν στο ρουτερ αναβαει λαμπακι για gigabit.συνηθως αν μια συσκευη παιζει gigabit ειτε εχει διαφορετικο led χρωμα ειτε θα το λεει μεσα στο ρουτερ.οποτε μπορεις να δεις αν και το Imac και το iptv παιζουν gigabit.
Pap_Lam Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Update : Όλα με καλώδιο κατεβάζω 8-9 MBytes/s ( όχι Mbits ). Η ποιότητα είναι σε Mbits/s ( 6,5 ) ακόμα και με καλώδιο από το router στον iMac. Με τον αντάπτορα του iMac έκανα κάποιες αλλαγές και πλέον κατεβάζω με 7-8 MBytes/s. Αλλά το πρόβλημα παραμένει : καμία βελτίωση στο νούμερο της ποιότητας της IPTV, κολλημένη στα 6,5 Mbits/s. Άρα είναι θέμα IPTV λογικά. Και αφού η θύρα Ethernet της είναι 100άρα (το είδα μέσα στο router) δεν μπορώ να κάνω τίποτα. * Έχω το N600 στην IPTV και το Ν900 στον iMac και κατεβάζω με πάνω από 9MBytes/s. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2015 από Pap_Lam
Pap_Lam Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο : DNS στο Ethernet έβαλα της Google τα 8.8.8.8 και 8.8.4.4. Να βάλω IPv4 ή IPv6 ; Ή πρέπει να βάλω του ISP ; Ή να αφήσω την διεύθυνση του router ; Έχω αποσυνδέσεις στον αντάπτορα του iMac, γι'αυτό πειραματίζομαι. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2015 από Pap_Lam
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Update : Όλα με καλώδιο κατεβάζω 8-9 MBytes/s ( όχι Mbits ). Η ποιότητα είναι σε Mbits/s ( 6,5 ) ακόμα και με καλώδιο από το router στον iMac. Με τον αντάπτορα του iMac έκανα κάποιες αλλαγές και πλέον κατεβάζω με 7-8 MBytes/s. Αλλά το πρόβλημα παραμένει : καμία βελτίωση στο νούμερο της ποιότητας της IPTV, κολλημένη στα 6,5 Mbits/s. Άρα είναι θέμα IPTV λογικά. Και αφού η θύρα Ethernet της είναι 100άρα (το είδα μέσα στο router) δεν μπορώ να κάνω τίποτα. * Έχω το N600 στην IPTV και το Ν900 στον iMac και κατεβάζω με πάνω από 9MBytes/s. εφοσον με καλωδιο λες οτι εχεις 8-9 mbytes (να υποθεσω εννοεις αναμεσα iptv και ρουτερ ή mac )που ειναι και λογικο για 100 αρι ethernet αλλα στην ποιοτητα σε αφηνει εκει κατι αλλο φταιει σε θεματα software ισως δεν ξερω.αν δηλαδη το Iptv παιζει 8-9 Mbytes αλλα στην ταινια παιζει 6,5 mbit κατι αλλο γινεται. Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο : DNS στο Ethernet έβαλα της Google τα 8.8.8.8 και 8.8.4.4. Να βάλω IPv4 ή IPv6 ; Ή πρέπει να βάλω του ISP ; Ή να αφήσω την διεύθυνση του router ; Έχω αποσυνδέσεις στον αντάπτορα του iMac, γι'αυτό πειραματίζομαι. eite βαλεις google ειτε παροχου ειτε ip router δεν θα αλλαξει κατι στην ταχυτητα ουτε στο θεμα αποσυνδεσεις που λες.Ipv4 αφηνεις μονο δεν εχει νοημα για 6.αν εχεις αποσυνδεσεις αλλο καναλι στο ρουτερ στα 5ghz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα