poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 1300 σε ac ή σε n????γιατι εσενα θα παιξει σε n.ακομα και αν μια συσκευη ειναι παραπανω πχ n600 και εσενα η καρτα σου πχ n750 δεν σημαινει οτι δεν θα παιξει.απλα θα παιξει στην ταχυτητα της πιο αργης συσκευης.το ιδιο και για το ac.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 αρα σε N θα ειναι λιγοτερο οχι 1300. και εσυ θα παιξεις N αρα κανα 600-900 θα εχεις.εκτος αν δινει ac μονο στα 5ghz και N στα 2,4:P read manual manual manual or test it.
Pap_Lam Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Απλά για επιβεβαίωση, επειδή κάνω δεύτερες σκέψεις για το Asus στα 1734 Mbps, εάν το βάλω θα δουλέψει σε AC και Dual Band η IPTV ; Και το AC για τον iMac που πήρα θα συνεργαστεί καλά με όλη την εγκατάσταση μετά ; (Netgear router + Asus + DLink) ! Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2015 από Pap_Lam
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 ναι θα δουλεψει σε iptv.στην ουσια η iptv συσκευη θα ειναι με ethernet με το asus και το asus με ac Με το router.απλα δες το Manual του asus Να δεις αν αναφερει καναν περιορισμο . δεν θα εχεις θεμα.ac ειναι ολα οποτε 99% θα εισαι οκ.λεω 99 % και οχι 100 % διοτι παντα μια στο εκατομμυριο μπορει να υπαρχει καποια ασυμβατοτητα οχι μονο αναμεσα σε διαφορετικες εταιρειες αλλα και σε προιοντα της ιδιας εταιρειας. 1
Pap_Lam Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Edit : Δες το από κάτω μήνυμα.. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2015 από Pap_Lam
Pap_Lam Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Έβαλα στατική IP στο LAN και αφαίρεσα την επιλογή για στατική IP στο WLAN. Απενεργοποίησα το WLAN στην IPTV και το router μου δείχνει πλέον την διεύθυνση του LAN της IPTV. Επίσης και στις ρυθμίσεις της IPTV λέει ότι είμαι σε LAN, χωρίς σύνδεση στο WLAN και σήμα WLAN μηδέν. Από την IPTV όμως επιμένουν ότι δεν λειτουργεί με αντάπτορα, μόνο με το εσωτερικό WLAN. Τελικά είμαι σε LAN (χρησιμοποιώ δηλαδή τον αντάπτορα) ή σε WLAN ; Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2015 από Pap_Lam
Pap_Lam Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Πήρα τελικά τον AC1900 της DLink για τον iMac. Δεν υπάρχει καμία διαφορά πουθενά, δεν ξέρω αν πρέπει να πειράξω κάτι επιπλέον. Απενεργοποίησα το built-in Wi-Fi και έχω ενεργό μόνο τον αντάπτορα. Η IPTV είτε την συνδέω με το router με καλώδιο, είτε στον αποκωδικοποιητή, είτε με το καλώδιο κεραίας παίρνω πάντα 6.5 Mbps. Επομένως αν πάρω το Asus AC1800 πάλι τα ίδια δεν θα πάρω αφού και με καλώδιο δεν ανεβαίνει η ποιότητα στην IPTV ;
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Έβαλα στατική IP στο LAN και αφαίρεσα την επιλογή για στατική IP στο WLAN. Απενεργοποίησα το WLAN στην IPTV και το router μου δείχνει πλέον την διεύθυνση του LAN της IPTV. Επίσης και στις ρυθμίσεις της IPTV λέει ότι είμαι σε LAN, χωρίς σύνδεση στο WLAN και σήμα WLAN μηδέν. Από την IPTV όμως επιμένουν ότι δεν λειτουργεί με αντάπτορα, μόνο με το εσωτερικό WLAN. Τελικά είμαι σε LAN (χρησιμοποιώ δηλαδή τον αντάπτορα) ή σε WLAN ; η Iptv οπως καταλαβα παιζει ειτε wireless ειτε με καλωδιο.αν εσυ την βαλεις με καλωδιο πανω σε αλλη συσκευη σαν αυτο της asus η τηλεοραση δεν το ξερει .η τηλεοραση απλα βλεπει ενα καλωδιο.αν εσυ τους πεις οτι εβαλα εναν ανταπτορα και ο αλλος δεν ξερει τι ειναι αυτο και δεν μπορει να καταλαβει θα νομιζει οτι πηγες να βαλεις ενα ασυρματο Usb stick πανω στην iptv.εσυ παιρνεις με καλωδιο ethernet ασχετα που μπορει μετα να υπαρχει ενα wireless client.εσυ τωρα οπως το λες εισαι σε lan. Πήρα τελικά τον AC1900 της DLink για τον iMac. Δεν υπάρχει καμία διαφορά πουθενά, δεν ξέρω αν πρέπει να πειράξω κάτι επιπλέον. Απενεργοποίησα το built-in Wi-Fi και έχω ενεργό μόνο τον αντάπτορα. Η IPTV είτε την συνδέω με το router με καλώδιο, είτε στον αποκωδικοποιητή, είτε με το καλώδιο κεραίας παίρνω πάντα 6.5 Mbps. Επομένως αν πάρω το Asus AC1800 πάλι τα ίδια δεν θα πάρω αφού και με καλώδιο δεν ανεβαίνει η ποιότητα στην IPTV ; ωραια με το imac τελειωσαμε.τωρα παμε στην Iptv.αν η iptv ειχε N300 σημαινει οτι το max ειναι 300mbps per second.αν ειναι n150 τοτε max 15mbps per second.αν το ethernet ειναι 100 mbps τοτε σε τελειες συνθηκες θα ειναι πιο αργο.στην περιπτωση του καλωδιου ειναι παραξενο να εχεις 6,5 mbps εκτος αν εννοεις 6,5 mbytes.αν η Iptv συσκευη ειναι μονο 100mbit ethernet τοτε και ac να βαλεις πανω παλι 100mbit θα παρεις .αν ειναι 1000αρα η ethernet τοτε θα παιξεις στα 1000.το βασικο ειναι ομως οτι οπως το λες κατι δεν παει καλα.αν ειναι 6,5 mbytes τοτε σιγουρα ειναι 100αρι και δεν το τερματιζεις.αν ειναι ομως 6,5 mbps τοτε κατι δεν παει καλα.επισης αν δεν ειναι gigabit ethernet τοτε δεν εχει νοημα το asus .εκει θα εχει νοημα μονο αν η usb μπορει να παρει stick αλλιως εισαι max 100mbps ή οσο πιανει το wireless της iptv αναλογως τι πρωτοκολλο ειναι.
Pap_Lam Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 η Iptv οπως καταλαβα παιζει ειτε wireless ειτε με καλωδιο.αν εσυ την βαλεις με καλωδιο πανω σε αλλη συσκευη σαν αυτο της asus η τηλεοραση δεν το ξερει .η τηλεοραση απλα βλεπει ενα καλωδιο.αν εσυ τους πεις οτι εβαλα εναν ανταπτορα και ο αλλος δεν ξερει τι ειναι αυτο και δεν μπορει να καταλαβει θα νομιζει οτι πηγες να βαλεις ενα ασυρματο Usb stick πανω στην iptv.εσυ παιρνεις με καλωδιο ethernet ασχετα που μπορει μετα να υπαρχει ενα wireless client.εσυ τωρα οπως το λες εισαι σε lan. Τα πάντα μου δείχνουν ότι είμαι σε LAN αλλά το router την βλέπει ασύρματα την IPTV και με μπερδεύει. ωραια με το imac τελειωσαμε.τωρα παμε στην Iptv.αν η iptv ειχε N300 σημαινει οτι το max ειναι 300mbps per second.αν ειναι n150 τοτε max 15mbps per second.αν το ethernet ειναι 100 mbps τοτε σε τελειες συνθηκες θα ειναι πιο αργο.στην περιπτωση του καλωδιου ειναι παραξενο να εχεις 6,5 mbps εκτος αν εννοεις 6,5 mbytes.αν η Iptv συσκευη ειναι μονο 100mbit ethernet τοτε και ac να βαλεις πανω παλι 100mbit θα παρεις .αν ειναι 1000αρα η ethernet τοτε θα παιξεις στα 1000.το βασικο ειναι ομως οτι οπως το λες κατι δεν παει καλα.αν ειναι 6,5 mbytes τοτε σιγουρα ειναι 100αρι και δεν το τερματιζεις.αν ειναι ομως 6,5 mbps τοτε κατι δεν παει καλα.επισης αν δεν ειναι gigabit ethernet τοτε δεν εχει νοημα το asus .εκει θα εχει νοημα μονο αν η usb μπορει να παρει stick αλλιως εισαι max 100mbps ή οσο πιανει το wireless της iptv αναλογως τι πρωτοκολλο ειναι. Στον iMac δεν βλέπω καμιά απολύτως βελτίωση με το AC πάντως, ίσως και χειρότερο να είναι. Κάτι θα πρέπει να πειράξω ίσως. Η IPTV είναι σε Mbps όχι Mbytes. Ας πάρω και 10 Mbps, δεν με νοιάζει, αρκεί να δω κάποια βελτίωση. Δεν παίρνει USB η IPTV, δοκίμασα αυτό του iMac της DLink που πήρα. Άρα το ξεχνάω το Asus το 1800 ; Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν είναι Gigabit το Ethernet μου ; Το manual δεν αναφέρει κάτι πάντως, κακό σημάδι.
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Τα πάντα μου δείχνουν ότι είμαι σε LAN αλλά το router την βλέπει ασύρματα την IPTV και με μπερδεύει. Στον iMac δεν βλέπω καμιά απολύτως βελτίωση με το AC πάντως, ίσως και χειρότερο να είναι. Κάτι θα πρέπει να πειράξω ίσως. Η IPTV είναι σε Mbps όχι Mbytes. Ας πάρω και 10 Mbps, δεν με νοιάζει, αρκεί να δω κάποια βελτίωση. Δεν παίρνει USB η IPTV, δοκίμασα αυτό του iMac της DLink που πήρα. Άρα το ξεχνάω το Asus το 1800 ; Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν είναι Gigabit το Ethernet μου ; Το manual δεν αναφέρει κάτι πάντως, κακό σημάδι. μηπως απλα εχει μεινει οτι επαιζε ασυρματα η iptv.το εχει κρατησει δηλαδη απο πριν και τωρα εχει αλλη ip και το δειχνει στους connected me ethernet clients?επισης η iptv ειναι απευθειας στο ρουτερ με ethernet ή εβαλες κανα wireless bridge πιο πριν.αν εβαλες wireless bridge λογικο ειναι να το βλεπει ασυρματα.το ac στο mac θα παιξει καλυτερα αναμεσα σε mac και ρουτερ.αν μετα εισαι με 100 ethernet δεν θα δεις καμια διαφορα αφου μπουκωνει λογω του 100mbps και οχι λογω του mac.η ταχυτητα θα πεσει στην ταχυτητα του πιο αργου.αν δεν ειναι gigabit ethernet τις tv το ξεχνας εννοειται. για να δεις αν ειναι gigabit η θα πρεπει να κανεις καποιο τεστ σε μεταφορα που ισως ειναι δυσκολο ή αν εχεις gigabit router θα πρεπει να δεις αν η πορτα παιζει σε gigabit ή οχι.ειτε θα φαινεται απο τα λαμπακια πχ και τα δυο αναμενα αντι για ενα οτι ειναι gigabit ειτε μπορει να παιζει με αλλο χρωμα ειτε να στο λεει μεσα απο το ρουτερ.αν ειναι 100 αρι το ρουτερ τοτε θες switch αλλιως cross 1000ari καλωδιο για να το βαλεις με το mac και να δεις τι θα παιξει.το mac λογικα θα ειναι gigabit. αλλα και 100 αρι να ειναι θα πρεπει να δεις 100mbit η κοντα εκει και οχι 6,5 mbps.θελει δοκιμες για να δεις τι γινεται.ενα ενα κομματι να δεις που αργει .αν τωρα λογω hardware η iptv φτανει μεχρι εκει τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα
Pap_Lam Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Έχω κάνει restart το router αλλά συνεχίζει να την δείχνει ασύρματα, παρ'όλο που στις ρυθμίσεις της συσκευής IPTV λέει ότι είμαι σε LAN και επίσης για να δω TV πατάω την διεύθυνση του LAN. Η IPTV είναι συνδεδεμένη στον αντάπτορα των 5GHz και ο αντάπτορας ασύρματα με το router. Δεν ξέρω ακριβώς τι εστί bridge. Δοκίμασα και με καλώδιο από το router στον iMac αλλά δεν βλέπω κάτι να άλλαξε. Το router μου είναι της Netgear το D6300 dual band (300+1300 Mbps). O iMac είναι Gigabit ναι. Αν δεν πάρω το Asus για την IPTV σκέφτομαι να πάρω το N900 της Netgear, αλλά θα υπάρξει διαφορά από το N600 που είμαι τώρα ; Μάλλον ανάλογα την Ethernet θύρα πάλι προφανώς. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2015 από Pap_Lam
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 εφοσον h iptv ειναι στον ανταπτορα και ο ανταπτορας ασυρματα με το ρουτερ δηλαδη σαν wireless bridge λογικο ειναι να την βλεπεις ασυρματα στο ρουτερ.για αυτο σε ρωτησα αν εισαι με καλωδιο απευθειας απο την Iptv στο ρουτερ.το ρουτερ βλεπεις τον ανταπτορα δεν βλεπει το ethernet.και σου ειχα πει να δοκιμασεις και χωρις ανταπτορα απευθειας με το καλωδιο για να δεις παλι τι ταχυτητα πετυχαινεις.να δουμε εχει gigabit ¨η oxi.ποιο ειναιτο μεγιστο που μεταφερει?το imac αστο για την ωρα αυτο λογικα δεν θα εχει θεμα. ναι ακομα και να πας σε n900 αν δεν ειναι gigabit δεν κανεις δουλεια.επισης και 600 να επαιζες τωρα παλι θα πρεπε να ειχες 600mbit οχι 6 .αντε εγω σου λεω εστω 300 οχι 6.απλα αν το ρουτερ σου ειναι στα 2,4 300mbit και το n600 που εχει τωρα ειναι στα 2,4ghz τοτε το max που θα παιξεις θα ειναι 300 οχι 600.αλλα και παλι θα πρεπε να εχεις πανω απο 100 εκτος αν η αποσταση ειναι τεραστια και εισαι με χαλια σημα.ακομα και 100αρα να ειναι η ethernet δεν θα πρεπε να εχεις 6.αν ειναι ethernet δεν εχει νοημα πανω απο το 300 ή 600 που παιζεις τωρα.αν ειναι gigabit ναι εχει νοημα αρκει να δουμε τι γινεται.ριξε κανα ethernet απο iptv μεχρι ρουτερ και δες αν μπορεις οπως σου ειπα αν ειναι gigabit.
Pap_Lam Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Άρα είμαι σε LAN, ωραία. Ότι και να κάνω πάντα 6.5 Mbps ποιότητα, η ταχύτητα download όμως πάει αναλόγως με τι μπαίνω στην σελίδα της IPTV (built-in card, ac adapter, ethernet, gigabit ethernet). Μια απορία έχω : Από τον iMac στο router είμαι με τον ac1900 αντάπτορα, θα έπρεπε να έχω και στην IPTV ac αντάπτορα ή με το καλώδιο που είχα βάλει και δεν είδα βελτίωση καταλαβαίνουμε ότι κάτι άλλο φταίει ; * Επίσης διάβασα για την IPTV μου στα σχόλια, έλεγε κάποιος ότι με powerline ή με Wi-Fi αυξήθηκε η ποιότητά του σε 15 Mbps. Να πάρω powerline ή εξαρτάται από κάτι άλλο ; Μου είπανε τώρα από την IPTV ότι στο hardware της έχει κωδικοποιητή Η264 γι' αυτό παίρνω τέτοια ποιότητα και δεν χρειάζομαι παραπάνω. Επομένως ότι και να βάλω (Asus AC, Netgear N κτλ) τα ίδια θα πάρω μάλλον. Η θύρα Ethernet είναι 100άρα επίσης δυστυχώς. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει λες ; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2015 από Pap_Lam
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 ενα ενα απο ατην αρχη.εισαι σε lan μεχρι το μηχανημα ας το πουμε wireless bridge/repeater το οποιο παιρνει ασυρματα απο το adsl router.το adsl router επειδη δνε βλεπει εσενα αμεσα αλλα βλεπει το wireless bridge/repeater.αν μιλαμε για 6,5 megabits ειναι λιγο.αν μιλαμε για 6,5 mbytes εισαι στο μισο απο οτι μπορει να μεταφερειτο 100αρι ethernet.σιγουρα η ταχυτητα εξαρτατε και απο το imac που strimareis αλλα εκει δεν εχεις θεμα εφοσον μιλαμε για acμεχρι το ρουτερ.δηλαδη πρεπει να υπαρχει προβλημα για να πεφτει η ταχυτητα τοσο πολυ.και το ξαναλεω .ακομα και αν το wireless bridge ειναι ac αν υποθεσουμε οτι η iptv εχει ethernet 100αρι δεν θα δεις διαφορα.δεν θα δεις διαφορα ουτε καν με n600 πχ απο n300.θα σε κοβει το ethernet στα 100 παντα.το πιο καλο θα ηταν καλωδιο ethernet απο το iptv μεχρι το router χωρις το wireless bridge /repeater ενδιαμεσα.αν και επειδη ειναι n και η Iptv ειναι 100αρη ethernet δεν θα πρεπε να χανεις.το powerline σιγουρα ειναι μια καλη λυση αλλα παλι δεν θα κερδισεις κατι .αν ειχες 802.11g θαελεγα οτι οκαλλα εφοσον μιλαμε για n θα πρεπε να παιζεις καλα εκτος αν το σημα ειναι τοσο οριακα και για αυτο εχεις θεμα.οποτε πριν πας σε powerline για αρχη δοκιμασε ethernet απο tv μεχρι adsl router καιδες ποιο ειναι το max .αν εισαι παλι 6,5 εχουμε θεμα.αν εχεις παραπανω να δουμε που σε κοβει.αν ειναι θεμα wireless bridge/repeater οκ ειτε πας σε καλυτερο πχ ac ειτε πας σε powerline.τωρα για αυτο που λες για το h264 θα σε γελασω.δεν ξερω καν ποσο παραπανω θα βελτιωθει.αυτο το ξερεις εσυ.αν ειναι 100αρα η θυρα ναι εχουμε θεμα.επισης αν δεν μπορει να διαβασει αυτο που εβαλες στο link (usb 3.0 to gigabit ethernet) τοτε παλι δεν εχει νοημα.που σιγα μην καταφερει να το διαβασει.αν το διαβαζε τοτε θα διαβαζε και καρτα wifi απευθειας πανω στην Usb.η μονη περιπτωση να βοηθησει το ac σε αντιθεση με το n ειναι αμα εχεις τοσα προβληματα στα 2,4 ghz και παρεμβολες οποτε και σουρνεται το 802.11n. απο οτι ειδα σε προηγουμενο Posts ειπες οτι ο ανταπτορας ειναι ηδη στα 5ghz.οποτε απλα δες για κανα firmware update.οποτε για αρχη καλωδιο all theway να δουμε το max.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα