Pap_Lam Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο Forum, έχω έναν iMac που δουλεύει με το πρωτόκολλο b/g/n. Το router μου υποστηρίζει ac. Εάν πάρω έναν αντάπτορα AC (Dual Band-1900 Mbps) θα δω κάποια βελτίωση στο ασύρματο δίκτυό μου ; Επίσης έχω και μια συσκευή IPTV που παίζει στα 2.4 GHz. Αν της βάλω και αυτής έναν αντάπτορα τέτοιον θα δω βελτίωση ; Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2015 από Pap_Lam
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 βελτιωση θα δεις μονο στην μεταφορα αρχειων ασυρματα .
Pap_Lam Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ, βασικά χρειάζομαι τον αντάπτορα για να βελτιώσω την ποιότητα σήματος της TV (βλέπω μέσα από τον υπολογιστή) με συσκευή IPTV. Έχει επιλογή και βάζεις ανάλογα με την ταχύτητα δικτύου που έχεις, την ποιότητα που επιθυμείς. Και σκέφτηκα να αυξήσω την ποιότητα λίγο ακόμα. Θα δουλέψει πιστεύεις ;
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 το θεμα ειναι να εχεις και καλο σημα με την εννοια οτι αμα το ρουτερ απο την καρτα ειναι με 10 τοιχους ενδιαμεσα τοτε δεν θα παιξεις ποτε πχ στα 1300 Mbps.βεβαια παντα υπαρχει και το καλωδιο ethernet για τετοια.
Pap_Lam Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Το καλώδιο το ξεχνάω, είναι μακριά το router από την συσκευή IPTV. Είναι περίπου 6 μέτρα απόσταση με 2 πόρτες ενδιάμεσα. Αλλά σήμα έχω καλό σχετικά όπως βλέπω και στις ρυθμίσεις. Η σύνδεση της IPTV με τον υπολογιστή, μεταφορά αρχείων δεν είναι πρακτικά ; Οπότε αν πάρω 2, έναν για τον iMac και έναν για την IPTV και επικοινωνούν μεταξύ τους ;
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 μια συσκευη ειτε μπορει να επικοινωνει με την αλλη σε adhoc που μπλεκεις αν θες να εχει και ιντερνετ ή διαμεσω του ρουτερ.αν το ρουτερ ειναι ac τοτε απλα θες και καρτες ac.αν το 802.11n δεν σε φτανει τοτε πας ac υποχρεωτικα.απλα και με αυτα που εχεις δοκιμασε να βαλεις πιο μεγαλη ποιοτητα να δεις αν θα αντεξει ασχετα με το αν σου λεει οτι θες πιο γρηγορη συνδεση.και προσπαθησε οσο γινεται να αποφυγεις τα εμποδια για να εχεις καλο σημα.πχ μπορει να θελει να μετακινηθει λιγο το ρουτερ ή στην ασυρματη καρτα να βαλεις 1 μετρο επεκταση usb με σκοπο να βγει το stick σε πιο εμφανες σημειο και να εχει καλυτερο σημα.
Pap_Lam Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Το έχω στην μέγιστη ποιότητα αλλά συνδέεται μόνο στην 2.4GHz band. Οπότε ψάχνω για dual-band adapter ac με Ethernet (H συσκευή δεν δέχεται USB adapter μόνο Ethernet). Ο iMac συνδέεται στα 5GHz αλλά όχι με ac. Άρα τι χρειάζομαι λες ;
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 dual band adapter ac με ethernet δεν παιζει.αν δεν εχει Usb δεν μπορει να παρει αλλη καρτα οποτε εκει απλα θες powerline μετα ή απεθειας ethernet. o Ιmac λογικα εχει καρτα N dual band Οποτε θες ac. υπαρχει και κατι αλλο σαν λυση αλλα δεν ειναι αυτο που θες οποτε την απορριπτουμε γιατι δεν κανει στην περιπτωση σου.
Pap_Lam Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Αν βάλω αυτό στην IPTV και αυτό στον iMac ; Να σημειώσω πως έχει USB αλλά μάλλον είναι μόνο για σκληρό δίσκο.
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 για το συγκεκριμενο Dlink δεν εχω αποψη.δες κριτικες πρωτα.δες και σε Netgear τι υπαρχει. για το πρωτο που λες αυτο ηταν που σου γραψα οτι υπαρχει ακομα μια λυση αλλα δεν κανει για σενα.(ειναι N οχι ac.δεν ξερω αν θα βρεις ac που θες)β.δεν ξερω αν θα εχεις καθολου απωλειες.λογικα δεν θα εχεις αφου δινεις με καλωδιο και οχι ασυρματα απλα δεν ειμαι σιγουρος.αλλα το θεμα ειναι να βρεις τετοιο ac.δεν εχει παρει το ματι μου. πρεπει να διαβασεις το manual για να δεις αν παιρνει Usb wifi>μια samsung Πχ δεν ειχε απο την κατασκευη της wifi και επαιρνε κανονικα με stick>και επισης το βασικο ειναι και αν θα παιζει με οποιοδηποτε stick.
Pap_Lam Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μίλησα με τη Netgear και για iMac δεν έχουν κάτι σε ac. Για τον iMac ας πούμε ότι παίρνω αυτό που σου έγραψα στο δεύτερο link. Για την IPTV θα δω βελτίωση με αυτό της Netgear δεδομένου ότι συνδέεται στα 5GHz ; (Η Netgear μου λέει ότι συνδέεται σε οποιαδήποτε συσκευή με Ethernet) Μπορώ να πάω και εδώ ή δεν γνωρίζω αν κάνει και αυτό ακόμα.
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μίλησα με τη Netgear και για iMac δεν έχουν κάτι σε ac. Για τον iMac ας πούμε ότι παίρνω αυτό που σου έγραψα στο δεύτερο link. Για την IPTV θα δω βελτίωση με αυτό της Netgear δεδομένου ότι συνδέεται στα 5GHz ; (Η Netgear μου λέει ότι συνδέεται σε οποιαδήποτε συσκευή με Ethernet) Μπορώ να πάω και εδώ ή δεν γνωρίζω αν κάνει και αυτό ακόμα. αν της Netgear δινει Drivers για την συγκεκριμενη καρτα δεν εχεις θεμα.αν δεν δινει τοτε .... κατι εγραψες λαθος οπως τα εγραψες.γιατι μου λες οτι δνε εχουν κατι σε ac και μετα μου λες για το δευτερο Link.αν εννοουσες το πρωτο θα παιξει αλλα ειναι παλι N οχι ac.ta 5ghz δεν θα σου δωσουν παραπανω ταχυτητα ουτε μεγαλυτερη εμβελεια.το βασικο ειναι με τι παιζει τωρα η τv σου.αν ειναι N δεν εχει νοημα να πας σε N στα 5.αν ειναι g ή αν ειναι N150 που ειναι παλιο τοτε ναι θα δεις διαφορα.το asus κανει αλλα παλι ειναι N. ναι κανει το τελευταιο asus ειναι και ac οποτε μετα το καλωδιο ή ενα καλο Powerline υπαρχει και αυτη η λυση.απλα θες και ρουτερ να ειναι ac 1800 αλλιως θες καρτα στο Mac που θα παιξει adhoc ωστε ναμην εχεις το ρουτερ στην μεση.
Pap_Lam Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Εννοούσα ότι για τον iMac θα πάρω αυτό της DLink. Έχω παρεμβολές πάντως στα 2.4GHz και κολλάει η IPTV μόλις κάνω σύνδεση μέσω Bluetooth, γι'αυτό και θέλω να αναβαθμίσω. Η TV μου τώρα (που είναι ο iMac) παίζει με N αλλά η συσκευή δεν γράφει τι και πώς αλλά συνδέεται μόνο στα 2.4GHz τώρα. Το Router μου είναι 1300+300 Mbps Dual Band.
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 τα 5ghz θα σε γλυτωσουν απο παρεμβολες αυτο ειναι σιγουρο.μπορει να ειναι απλα N300 τωρα που παιζει στα 2,4 ghz. της dlink ειπες οτι δεν παιζει σε Imac.να υποθεσω λογω drivers?μηπως εννοουσες της netgar? η εχασα εγω καπου την μπαλα.?
Pap_Lam Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Της DLink παίζει κανονικά. Της Netgear παίζει σε iMac μόνο αυτό που σου έδειξα, τίποτα άλλο από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα