Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, ο Γολγοθάς μεγαλος, κουραστηκα αυτές τις μέρες.

Έχω ένα PSU εξαετίας, no Nome από multirama. Ναι ξέρω πρέπει να το αλλάξω, θα το έκανα αυτές τις μέρες αν έφταιγε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει επανεκκινήσεις μόνο του και συνηθως όταν το κάνει την πρώτη φορά μες στην ημέρα, όταν θα πάει να μπει στην επιφάνεια θα το ξανακάνει. Τυχαίνει και να παταω το κουμπί και να μην ανοίγει καν ενώ λάμπει το φωτακι της μητρικής. Αυτό φτιάχνει αν κουμησω τα καλώδια του psuπου πάμε στην μητρική ίσα ίσα. Όταν τα αφήσω να "πέσουν" ξανά κλείνει. Άλλες φορές δεν το κάνει. Δοκιμασα το τροφ. Σε άλλο PC, κουναγα τα καλώδια αλλά αυτό συνέχιζε να δουλεύει. Από αυτό νομίζω ότι φτάνει ή θύρα του ρεύματος πάνω στην μητρική. Όλα τα pin της είναι ίσια και γυαλιστερά. Το τροφ. το έβγαλαν να δω για καμένους πυκνωτές αλλά ήταν οκ και μέτρησαν !ε πολύμετρο την κάθε έξοδο αλλά και αυτές οι ενδείξεις ήταν οκ. Από θερμοκρασιες είναι Οκ το σύστημα. Σήμερα προσπάθησα να κάνω το memtest αλλά στο 17%-20% έκανε επανεκκίνηση κάθε φορά. Μόνο δύο μνημες εξέτασε με επιτυχία μόνο μια φορά. Είχα βγάλει όλους τους δίσκους, μόνο GPU PSU CPU και ram ήταν πάνω. Εχθες το βράδυ παραδόξως, για αρκετές ώρες δούλευε εντάξει. Μιας και άνοιξε το άφησα να δω σε ποση ωρα θα κάνει επανεκκίνηση αλλά τίποτα. Λέω επανεκκίνηση και όχι bsod γιατί στις τρεις μέρες που γίνεται το παιχνίδι έχει κρασαρει μόνο 4 φορές από τις τόσες. Περιττό να πω ότι δύο φορές καταστράφηκαν τα boot αρχεία και χρειάστηκε να κάνω φορτματ. Βασικά μια φορά έκανα, πριν κάνω άλλο φορματ θέλω να φτιαξω το πρόβλημα.

Έχω διαβάσει πολύ στο ίντερνετ αλλά άκρη δεν βρίσκω. Συνήθως όταν παραπονιέται εδώ κάτι γίνεται και λυμω το προβλήμα.

PSU επώνυμο και να δουλεύει δεν βρίσκω να δοκίμασε. Κανείς δεν μου δίνει, βαριουνται να βγάζουν τα καλώδια.

Μπορώ να το πάω κάπου για να τεσταρουν την μητρική καινά δοκιμάσουν ένα PSU?

Intel i7920 LGA 1366 socket

Ga ex58 ds4

Ram 2x8gb + 3x1gb

Ati 6870 1gb

4 hdd.

Κινεζικό multirama-no name PSU.

Αυτά. Κάτι ξέχασα, είμαι σίγουρος. Κραξτε όσο θέλετε για την αστοχία των ram και το PSU, δεν θα έχω την δύναμη να απαντήσω. Ευχαριστώ

Δημοσ.

το ιδιο προβλημα ειχα στο Pc της δουλειας. μολις εβγαλα το παλιο κινεζικο τροφοδοτικο και εβαλα ενα corsair (ηταν λειτουργικο, δοκιμασμενο) Μολις εμπαινε στην επιφανεια εργασιας εκανε restart, τα εβγαλα ολα και εβαλα ενα αλλο τροφοδοτικο μαζι με clear cmos και το Pc εστρωσε. το τι εγινε δεν το εχει καταλαβει κανενας και κανενας δεν μπορεσε να μου δωσει μια λογικη εξηγηση.

για εμενα ειναι το τροφοδοτικο. ενω δουλευει βαλτο να τρεξει ενα στρες τεστ και λογικα θα κανει restart. το αλλο pc που το δοκιμασες εχει περιππου την ιδια καταναλωση? πχ εσυ μπορει να τραβας 450w και το αλλο 200. οποτε και θεμα να εχει να μπορει να δωσει ρευμα.

επισης αυτο που λες για τις ram ειναι περιεργο. δειχνει οτι υπαρχει εκει προβλημα. οπως και να εχει πρεπει να δοκιμασεις καποια εξαρτηματα ωστε να καταλαβεις τι φταιει. λιγες φορες ειμαστε τυχεροι να το βρουμε μονο απο τα συμπτωματα. για εμενα παρε ενα καλο τροφοδοτικο για αρχη αφου και η μητρηκη να ειναι και να παρεις αλλη το τροφοδοτικο θα σου χρειαστει.

• Like 1
Δημοσ.

Στο άλλο PC που δοκιμασα, είχα βάλει μόνο τα καλώδιο της μητρικής και του επεξεργαστή και κουναγα το καλώδιο για να δω αν υπάρχει θέμα εκεί.

Στρεσσ τεστ μπορεί να θεωρηθεί και το μεμτεστ γιατί κολλαγε πάντα γύρω στο 20%.Εχθες άνοιξαν το PC με κάθε μνήμη ξεχωριστά και ήταν οκ όλες τους.

Αλλά αυτό το πραγμα που κουναω το καλώδιο που πάει στην μητρική και ανοίγει ή κλείνει αναλογως μου δίνει την εντύπωση ότι φταίει ή μητρική. Αν και ελπίζω να φταίει το PSU γιατί ξέρω πιο θα παρω.

Δημοσ.

Θα σου έδινα PSU να δοκιμάσεις αλλά δεν είμαι Αθήνα αυτές τις μέρες.

Εκτός αν έχεις υπομονή μέχρι τις 17 περίπου.

Δημοσ.

τωρα που λες οτι εστρωσε αν κουνησεις το καλωδιο παλι σβηνει? να ελπιζεις να ειναι κατι αλλο και οχι μητρηκη γιατι θα πρεπει να αλλαξεις setup.

Δημοσ.

Μετά φταίμε εμείς όταν σου λέγαμε αλλαγή άμεσα του τροφοδοτικού πριν τρεις μήνες! Εσύ φώναζες όχι μια χαρά είναι. Θυμάμαι κάπου 200βαττ στην δωδεκάρα με i7 και 6870 :confused:

Eλπίζω να μην έκαψε κάτι άλλο μαζί. Δεν είναι ότι δεν το περίμενα κιόλας... :-(

• Like 1
Δημοσ.

^

Μαζι σου. Συμφωνω. Εχεις απολυτο δικιο. Αν το ειχα αλλαξει πριν τρεις μηνες κατα πασα πιθανοτητα τωρα δεν θα υπηρχε προβλημα. Ειναι θεμα προτεραιοτητων. Απορω πως θυμασε οτι ειχα θεμα παλι πριν λιγους μηνες.

Στις 18.00 περιπου που το συναρμολογησα παλι, το εβαλα να δουλεψει αλλα τιποτα. Ανοιγε για λιγο και ξανακλεινε.

Στις 20.00 που ξαναδοκιμασα απο περιεργεια ανοιξε κανονικα, μπηκε ακομα και στα windows. Ειχα βαλει κατι εντολες στο cmd απο το boot cd των windows10 και φαινεται οτι επανεφερε τα αρχεια που ειχαν καταστραφει. Τρεις ωρες αργοτερα ολα δουλευουν. Δεν εχω ορεξη να πειραξω το καλωδιο του τροφοδοτικου, αυριο. 

Δημοσ.

^

Μαζι σου. Συμφωνω. Εχεις απολυτο δικιο. Αν το ειχα αλλαξει πριν τρεις μηνες κατα πασα πιθανοτητα τωρα δεν θα υπηρχε προβλημα. Ειναι θεμα προτεραιοτητων. Απορω πως θυμασε οτι ειχα θεμα παλι πριν λιγους μηνες.

Στις 18.00 περιπου που το συναρμολογησα παλι, το εβαλα να δουλεψει αλλα τιποτα. Ανοιγε για λιγο και ξανακλεινε.

Στις 20.00 που ξαναδοκιμασα απο περιεργεια ανοιξε κανονικα, μπηκε ακομα και στα windows. Ειχα βαλει κατι εντολες στο cmd απο το boot cd των windows10 και φαινεται οτι επανεφερε τα αρχεια που ειχαν καταστραφει. Τρεις ωρες αργοτερα ολα δουλευουν. Δεν εχω ορεξη να πειραξω το καλωδιο του τροφοδοτικου, αυριο. 

Σε θυμάμαι γιατί θύμιζε η φάτσα σου τον Μορφέα απο το Matrix :P

Ontopic, σίγουρα θες άλλο τροφοδοτικό, ακόμα και ένα του 50άρικου θα σε καλύψει άνετα, δεν βλέπω τον λόγο αν το καθυστερείς! Στην τελική αν θες το pc σου, κόψε απο τους καφέδες ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^Δεν ειμαι πρωινος τυπος για να κοψω τους καφεδες :D

Το τρεχω το τροφοδοτικο. Εντωμεταξυ το pc ανοιγει κανονικα, δεν ξερω τι γινεται

Edit:

Θα πρεπει να ακολουθησω καποια διαδικασια την πρωτη φορα που θα βαλω το καινουργιο psu πανω ή τα συνδεω ολα κατευθειαν;

Επεξ/σία από gavros10
Δημοσ.

^Δεν ειμαι πρωινος τυπος για να κοψω τους καφεδες :D

Το τρεχω το τροφοδοτικο. Εντωμεταξυ το pc ανοιγει κανονικα, δεν ξερω τι γινεται

Edit:

Θα πρεπει να ακολουθησω καποια διαδικασια την πρωτη φορα που θα βαλω το καινουργιο psu πανω ή τα συνδεω ολα κατευθειαν;

Oλα απευθείας, δεν θέλει στρώσιμο ;)

• Like 1
Δημοσ.

Μηπως απο τα πολλα βαλε-βγαλε(ασκωντας μια σχετικη δυναμη), εκανες καμια ζημια στην μητρικη(ραγισμα,ψυχρη κολληση)

Δημοσ.

Μηπως απο τα πολλα βαλε-βγαλε(ασκωντας μια σχετικη δυναμη), εκανες καμια ζημια στην μητρικη(ραγισμα,ψυχρη κολληση)

Δεν θελω τετοια τωρα... Εχω καμια εβδομαδα μεχρι να φερουν το τροφοδοτικο, μεχρι τοτε δεν θα κανω πολλα. Αν το βαλω και το προβλημα συνεχιζει θα το εχω στο μυαλο μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ακομα να ερθει το τροφοδοτικο...

Εβαλα το hwmonitor και ειδα αυτες τις περιεργες ενδειξεις στο voltage. Μαλλον κατι διαβαζει λαθος. Εβαλα και το hwinfo για σιγουρια. Δεν με πολυνοιαζει ειναι η αληθεια μιας και περιμενω το καινουργιο τροφοδοτικο αλλα ετσι για το γαμωτο και για να μην χαλασει τιποτα τον λιγο χρονο που τον ανοιγω

Rmc62Vz.png

Δημοσ.

σχετικά με τις ενδείξεις περι τάσεων

στο Pc της υπογραφής είχα ενα enermax FMA2 το οποιο χαλασε και το αντικατέστησα με το XFX.

Και τα 2 αυτά προγράμματα συνεχίζουν να δείχνουν λάθος τις τιμές τάσεων στην 12άρα 5άρα κλπ,μόνο το Vcore είναι σωστό(όπως και φυσικά θα έπρεπε να είναι)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...