Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια να σας ρωτησω.Θελω να βαλω VDSL συνδεση ( 50αρα ) Ζωγραφου πλατεια Γαρδενιας.

Εχει μονο η WIND και ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ μου δινει με 35 ευρω 50αρι + απεριοριτα σταθερα.

Ποια να προτιμησω και ποσο λετε να πιανω εδω πανω στο περιπου ;

Επιπλεον αν μου πουνε να επιλεξω router ποιο να επιλεξω και εσεις τι εμπειριες εχετε προς το παρον ;

και στις δυο περιπτωσεις θα παρεις χαλκο του οτε θα πεσεις σε dslam του οτε αφου θα παρεις απο kv και θα παιξεις 50 αρι.απλα προσεξε την καλωδιωση σου για να παρεις τα μεγιστα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ρουτερ οτι και να παρεις τα ιδια ψιλοχαλια ειναι.συνηθως σε vdsl δεν δινουν πολλα.μικρη γκαμα.1-2 ρουτερ.αν ειναι να παρεις απο το εμποριο ναι εκει υπαρχουν διαφορες λυσεις.πχ tp link 9980 που ειναι κατι πολυ καλο και vfm.Λογικα θα πιανεις 50 αρι κανονικα

Ναι αυτο το γνωριζω,αλλα περισσοτερο με ενδιαφερει η ταχυτητα γιατι παιζω και games αλλα και κατεβαζω κιολας , επισης τη θελω την ταχυτητα για streaming.

Γενικα με τα router του ΟΤΕ που δινουν για vdsl ειναι ολα οκ :

μην περιμενεις κατι το τρελλο.απλα ρουτερακια.ζητα fast path οταν ενεργοποιηθεις για να παρεις και καλυτερο ping μια που παιζεις παιχνιδια.δεν θα σε επηρεασει στην ταχυτητα λογικα αφου το 50 αρι θα το εχεις ευκολα.και Online gaming καλυτερα με καλωδιο ethernet παρα με wireless.το ιδιο και για downloads.

Ευχαριστώ για την απάντηση.Επειδή ενημερώθηκα από διάφορες εταιρείες κατάλαβα ότι δεν παίζει ρόλο η εταιρεία αλλά το δίκτυο της περιοχής.Για παράδειγμα όλες δίνουν ΕΩΣ 24 κι όχι 24.Οι τεχνικοί από την cyta μου είπαν ότι στην περιοχή μου θα είμαι περιπου στα 13.

Αυτό με το ρουτερ ισχύει.Δυστυχώς ο εξοπλισμός της cyta δεν υποστρίζεται από καμιά εταιρεία,οπότε χρειάζομαι νέο ρουτερ για τον λόγο που ανέφερες.

Τέλος να ενημερώσω για το κομμένο ιντερνετ.Δεν το πήρα προσωπικά,εννοείται.Ούτε επειδή είμαι χρόνια πελάτης,ούτε τίποτα.Αυτό που ξέρω είναι,ότι μόλις πήγα σε κεντρικό της cyta,μου απάντησαν ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να κοπεί για μια βδομάδα κι ότι λογικά έγινε λάθος.Μου το είπε ο υπάλληλος....

Όπως έγραψα και πιο πάνω ήθελα από καιρό να αλλάξω εταιρεία αλλά λόγω οικονομικών δεν άλλαζα.Στην wind,μπαίνω στο site πατάω το call back και σε 10 δευτερόλεπτα χτυπάει το τηλέφωνο.Στον ΟΤΕ λίγο αργότερα.Στην cyta (όσοι έχουν θα καταλάβουν) το 13877 τζάμπα το έχουν στο site καθώς δεν δουλεύει παρά μόνο το 811 και ο μέσος χρόνος αναμονής είναι 30 λεπτά.Προσφορά καμία επίσης από την cyta όλα αυτά τα χρόνια.Αποσυνδέσεις επίσης αρκετές.

Οπότε προτιμώ να βάλω πχ wind με 20 ευρώ το μήνα.Εως 24 mbs,δωρεάν αστικά,300 προς κινητά και 120 καρτοκινητό wind.

Ο ΟΤΕ ναι,δυστυχώς είναι ακριβώς....

Για την wind τι λες?

ναι κατα κυριο λογο ειναι ο χαλκος μετα ο εξοπλισμος και μετα τα profile του καθε παροχου.

ναι αν βαλεις cyta παιρνεις voip τηλεφωνια και δεν μπορεις να αλλαξεις εξοπλισμο οποτε για μενα δεν αξιζει.

ναι αν σε κανουν bridge μπορεις να βαλεις δικο σου router απο πισω αλλα παλι θα μεινει το adsl/vdsl router της cyta.

παραξενο να εγινε λαθος και να κοπηκε διοτι συνηθως δεν μπαινει χερι σε αυτα και γινεται αυτοματα απο το συστημα.

δηλαδη δεν θα καθεται καποιος να κοβει ιντερνετ /τηλεφωνο απο  100 συνδρομητες καθε μερα  και μετα να δει

ποτε θα πληρωσει ο αλλος για να ξαναδωσει ιντερνετ.

απο την cyta ναι θα προτιμουσα wind ή hol ή forthnet με μια προτιμηση στις δυο τελευταιες πιο πολυ.

Παντως να ξερετε οτι, hol εαν τελειωσει το προγραμμα σου ζητανε 5 ευρω για ενεργοποιηση και 12 ευρω αν αλλαξεις το προγραμμα σε κατι αλλο.. Απο 27€ για να παω στα 25.90€ ηθελαν 5€. Και για να παω στο προγραμμα  23.90€ ηθελαν 12€ + 5€.

εδιτ: Για 24μηνη συμβαση!!!

συνηθως πεφτει προστιμο αμα βαλεις καποιο πιο φτηνο προγραμμα πριν κλεισει η συμβαση.αν βαλεις καποιο πιο ακριβο δεν πληρωνεις οπως το ιδιο κα ιγια ανανεωση.τωρα καποιοι παροχοι σου λενε 20 ευρω το μηνα τον πρωτο χρονι και μετα 25 εκτος αν ανανεωσεις παλι για 12 μηνες.σε καποιους αλλους σου ελεγαν 25 no matter what.και εκει ο πελατης ελεγε θα διακοψω και τον επαιρναν και του ελεγαν οκ παλι με 20 και δωρο ρουτερ για 12 μηνο συμβολαιο.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρετε γιατί εκνευρίζομαι?

Γιατί αυτή τη στιγμή δίνω 23 ευρώ για 4άρα ΓΡΑΜΜΗ!!!!!

Με 30 προς κινητά (που σχεδόν πάντα ξεφεύγουν)

Εδώ και καιρό.

Οπότε το θέμα μου είναι αλλάζω εταιρεία ή πάμε στην έσχατη λύση στο πρόγραμμα 23 ευρώ στην cyta με 300 κινητά ,σταθερα και εως 24 mb.s?

Ιδού η απορία....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξέρετε γιατί εκνευρίζομαι?

Γιατί αυτή τη στιγμή δίνω 23 ευρώ για 4άρα ΓΡΑΜΜΗ!!!!!

Με 30 προς κινητά (που σχεδόν πάντα ξεφεύγουν)

Εδώ και καιρό.

Οπότε το θέμα μου είναι αλλάζω εταιρεία ή πάμε στην έσχατη λύση στο πρόγραμμα 23 ευρώ στην cyta με 300 κινητά ,σταθερα και εως 24 mb.s?

Ιδού η απορία....

λογω voip εγω θα αλλαζα εταιρεια γιατι δεν μαρεσει να πρεπει να χρησιμοποιω το ρουτερ του παροχου υποχρεωτικα.

με χαλαει αυτο.τωρα τι προγραμμα θα πας στον καθε παροχο το ξερεις εσυ.

πχ η wind αμα παρεις και κινητο κανει καλυτερη τιμη οπως και η cyta κατι ειχε βγαλει.

ο οτε δινει και οτεtv.

η forthnet δινει και Nova.

Η hol εχει καλυτερη τιμη αν παρεις και κινητο vodafone.Οπως μερικοι δινουν μονο 24αρι πακετο ενω αλλοι δινουν και πιο μικρα .αλλα ναι το 4αρι ειναι μικρο πραγματι.

Δημοσ.

Η πιο οικονομικη εταιρεια για ιντερνετ μονο ποια ειναι; (Υπαρχουν κ δικαιολογητικα για φοιτητικο)

Παίζουνε Wind και Forthnet, η Wind συνήθως έχει και διάφορα δώρα - προσφορές όπως πχ tablet κλπ

Δημοσ.

δες τις τρεχουσες προσφορες διοτι αλλαζουν.επισης καθε μια μπορει να εχει διαφορετικα τελη ενεργοποιησης και διαφορετικο χρονικο διαστημα που σε δεσμευει.

Δημοσ.

Δεν θελω να αλλαξω.. Εχω στο πατρικο μου cyta και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Βασικα σκεφτομουν να βαλω 2 κεραιες των 5ghz .

Μενω θεσσαλονικη, το ενα σπιτι απο το αλλο εχουν αποσταση περιπου 2χλμ αλλα με πολυκατοικιες μπροστα, εννοω ειναι πυκνοκατοικημενη περιοχη.

Τι λες;

Δημοσ.

αν απο το σπιτι σου η την ταρατσα του σπιτιου σου βλεπεις το αλλο σπιτι η την ταρατσα του αλλου σπιτιου υπαρχει οπτικη επαφη.εννοειται οτι θες κυαλια για να δεις στα 2km εκτος αν εχει κατι χαρακτηριστικο το δικο σου σπιτι ή του αλλου και μπορεις να το δεις απο τα 2km.η να δεις τι υπαρχει κοντα και να εντοπισεις το σπιτι.πχ καποιο παραξενο κτιριο,καποιο ψηλο κτιριο,καποιο παρκο.

Δημοσ.

Η πιο οικονομικη εταιρεια για ιντερνετ μονο ποια ειναι; (Υπαρχουν κ δικαιολογητικα για φοιτητικο)

Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο προλαλήσαντας, κάποιες φορές εξαρτάται και από τη χρονική περιόδο.

Σε γενικές γραμμές όμως το καλύτερο value for money το έχει η Wind, ενώ κατά περιόδους βγάζει μερικές προσφορές που απλά δεν μπορείς να προσπεράσεις.

Δημοσ.

απλα δες αν θες και κατι παραπανω.αν εχεις πχ κινητο wind θα παρεις καλυτερη τιμη.αν εχεις κινητο vodafone μετα υπαρχει η Hol.αν θες Nova πας σε Forthnet.αν θες ote tv Πας σε οτε και παει λεγοντας.

Δημοσ.

απλα δες αν θες και κατι παραπανω.αν εχεις πχ κινητο wind θα παρεις καλυτερη τιμη.αν εχεις κινητο vodafone μετα υπαρχει η Hol.αν θες Nova πας σε Forthnet.αν θες ote tv Πας σε οτε και παει λεγοντας.

Σωστή η παρατήρηση. Παρόλα αυτά και σε περίπτωση που δεν θέλεις το συνδυαστικό, νομίζω η Wind και μετά η Forthnet βγάζουν τις καλύτερες προσφορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...