defacer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δεν τα σπάει όμως στους developers, που είναι πιο χαμηλά στην ιεραρχία, ο project manager και ο senior dev ; Άμα τη σπάνε στους developers (ή σε οποιονδήποτε) συστηματικά τότε είναι κακοί επαγγελματίες, ή ίσως ο άλλος που του τη σπάνε να έχει πρόβλημα, συμβαίνει ενίοτε με τα egos που κυκλοφορούν. BTW ούτε ο PM ούτε ο senior είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία, πιο ψηλά είναι your boss ο οποίος μπορεί να σε απολύσει (είτε μόνος του είτε με έγκριση από το δικό του boss). O PM πιθανόν να μη μπορεί να το κάνει αυτό μιας και δεν είναι technical position, και ο τίτλος του senior θα έλεγα ότι σου δίνει μόνο παραπάνω υποχρεώσεις -- σίγουρα όχι δικαιώματα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δεν τα σπάει όμως στους developers, που είναι πιο χαμηλά στην ιεραρχία, ο project manager και ο senior dev ; Προφανώς πάντα υπάρχει ένας βαθμός πρηξήματος με εξωπραγματικά specs και μη ρεαλιστικά deadlines αλλά όταν είναι σωστοί επαγγελματίες αυτό θα είναι σε λογικά πλαισια. Δηλαδή όταν του πεις του analyst "πήγαινε στον πελάτη και πες του αυτά δεν γίνονται" και αυτός όντως το κάνει και φέρει αποτέλεσμα αντί να σου πεί "αυτό είναι και τέλος" τότε υπάρχει καλή σχέση συνεργασίας. Όπως βέβαια και ως Senior Developer δυστυχώς ναι έχεις περισσότερες υποχρεώσεις και συνήθως δεν έχεις δικαίωμα να δώσεις εντολή. Απλά ως "πιο έμπειρος" συνήθως περνάει το δικό σου γιατί σε εμπιστεύονται...όχι πάντα βέβαια.
Apoll Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες από κάποιον που δούλεψε/δουλεύει στο εξωτερικό, τι διαφορές έχει με αντίστοιχες δουλειές προγραμματιστών στην Ελλάδα. Επίσης μια απορία που έχω , αφορά τους μισθούς για αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Αα και κάτι ακόμη, αν πας να δουλέψεις έξω τι φορολογικές υποχρεώσεις έχεις πχ στην Αμερική ή στην Ολλανδία. For the record : Είμαι 19 και σπουδάζω πληροφορική στο Α.Π.Θ. Ευχαριστώ για οποιαδήποτέ πληροφορία. Από τα 18 χρόνια καριέρα ως προγραμματιστής, έχω 12 στην Αγγλία και 6 στην Ελλάδα. (1997-2003 έχει σημασία η περίοδος) Όλα είναι σχετικά. Ελλάδα πληρωνώμουν καλά αλλά απαιτούσαν θαύματα την στιγμή που όχι μόνο είχα να γράψω προγράμματα και web apps, αλλά και να υποστηρίξω εφαρμογές τρίτων ως εξωτερικός 1st line support. 10 ώρες την ημέρα δεν ήταν αρκετές. Αλλά ήμουν και νέος τότε (21-27) οπότε δεν με απασχολούσε και τόσο. Αγγλία 12 χρόνια τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το θέμα είναι εξαρτάται που δουλεύεις. Από την εμπειρία μου : Σε εταιρία που το αντικείμενό τους είναι να γράφουν και να πουλάνε εφαρμογές, κανονικό workhouse. Σε εταιρίες που το αντικείμενό τους είναι τελείος άσχετο με τον προγραμματισμό, αλλά χρειάζονται προγραμματιστές για να γράφουν νέα συστήματα, να συντηρούν τα παλαιά και να παρέχουν 2nd/3rd line support, τα πράγματα είναι χλιδή. Αλλά εδώ θα πρέπει να έχεις μία τεράστια λίστα γνώσεων. Αν αντέχεις τις περισσότερες σκοτούρες, μπορείς να ανέβεις στην ιεραρχία. Αν γουστάρεις να σε αφήνουν ύσηχο, να κάνεις την δουλειά σου, και να έχεις τα πάντα γραμμένα στα @@ κάθεσε ως προγραμματιστής. Οι μισθοί είναι πάντα ανά άτομο, και μπορείς να πέρνεις περισσότερα από τους προϊσταμένους σου. Μετά από μερικά χρόνια εμπειρία, άμα γουστάρεις, σταματάς να είσαι υπάλληλος και δουλεύεις ως εργολάβος (contractor) με δική σου εταιρία, όπως κάνω εγώ. Φορολογία ως υπάλληλος δεν σε απασχολεί. Αγγλία με το PAYE αν δεν έχεις άλλο εισόδημα, δεν σε απασχολεί η HRMC (εφορία) καθόλου. Τα λεφτά για φόρο εισοδηματος και ΝΙ (αντίστοιχο του ΙΚΑ), φεύγουν κατευθείαν και πέρνεις το καθαρό ποσό. Το οποίο το ξοδεύεις όπως θες. Ούτε τεκμήρια διαβίωσης υπάρχουν, ούτε οι λοιπές Ελληνικές μαλακίες. Και αν δεν έχεις άλλο εισόδημα, ούτε καν δήλωση δεν κάνεις. Δεν τους απασχολεί αν εισαι ένα άτομο, έχεις δύο τρία αυτοκίνητα εκ τον οποίων το ένα είναι 370Z και 6 υπνοδωμάτια σπίτι. Τα λεφτά νόμιμα τα πέρνεις, και αφού φορολογήσε μπορείς να τα κάνεις ό,τι γουστάρεις. (βρωμερός καπιταλισμός λέει ο άλλος.....) Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε τρίμηνο έχει ΦΠΑ και κάνεις και ηλεκτρονικά την δήλωσή σου για τα έσοδα - έξοδα και φορολογήσε επ αυτών. Ενώ πληρώνεις λιγότερους φόρους απ' ότι ως υπάλληλος μιας και οι συντελεστές είναι μικρότεροι, ενώ βάζεις ως έξοδα τα έξοδα μετακίνησης για να πας στην εργασία σου, το φαγητό σου στην δουλειά κ.α. Ενώ δεν χρειάζεσαι λογιστή άμα είσαι σου κόβει και μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα μόνος σου. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα