Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το χρήμα όμως είναι fiat currency, με μη περιορισμένη ρευστότητα. Εκείνο που έχει σημασία είναι η δαπανόμενη ποσότητα ενέργειας και πρώτων υλών τα οποία είναι πεπερασμένα.

Αφου σε ενδιαφερει η δαπανωμενη ποσοτητα ενεργειας θα επρεπε λογικα να εισαι και υπερ της καταργησης της κτηνοτροφιας

Δεν νομιζω ομως να θυσιασεις την μπριζολιτσα σου για χαρη των ως τωρα λεγομενων σου.

Το "πλούσια χώρα σε κοιτάσματα" είναι παρωχημένος τρόπος προσέγγισης του πλούτου, σημασία έχει τι μπορείς να φτιάξεις με αυτά. Αν οι χώρες αυτές δεν έχουν μέσα παραγωγής, δεν μπορούν να παράγουν τα αντίστοιχα προιόντα. Ούτε το πετρέλαιο, ούτε τον χρύσο μπορείς να τα φας.

Πες το στην Σαουδικη Αραβια αυτο.

• Απαντ. 339
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφου σε ενδιαφερει η δαπανομενη ποσοτητα ενεργειας θα επρεπε λογικα να εισαι και υπερ της καταργησης της κτηνοτροφιας

Δεν νομιζω ομως να θυσιασεις την μπριζολιτσα σου για χαρη των ως τωρα λεγομενων σου.

Δεν είπα ότι πρέπει να μειωθεί η δαπανόμενη ποσότητα ενέργειας, αντίθετα πρέπει να αυξηθεί και είναι ο μόνος τρόπος να βγει ο κόσμος από τη φτώχεια!

Αυτό που είπα είναι ότι για να φτιάξεις μια ferrari δεν δαπανάς πολύ παραπάνω ενέργεια από το να φτιάξεις ένα κανονικό αμάξι, οπότε δεν στερείς αγαθά από κάποιον αγοράζοντας ferrari αντί για fiat.

Στην ουσία ένας πλούσιος της δύσης ξοδεύει λίγο παραπάνω ενέργεια από ότι ένας μικρομεσαίος της δύσης, και οι δυο μαζί ξοδεύουν πολύ παραπάνω ενέργεια από έναν κάτοικο του τρίτου κόσμου.

Δημοσ.

Το "πλούσια χώρα σε κοιτάσματα" είναι παρωχημένος τρόπος προσέγγισης του πλούτου, σημασία έχει τι μπορείς να φτιάξεις με αυτά. Αν οι χώρες αυτές δεν έχουν μέσα παραγωγής, δεν μπορούν να παράγουν τα αντίστοιχα προιόντα. Ούτε το πετρέλαιο, ούτε τον χρύσο μπορείς να τα φας.

Και ποιος άφησε τις χώρες αυτές χωρίς μέσα παραγωγής και τον πληθυσμό τους αγράμματο;Μήπως οι χώρες που είναι οι μητροπόλεις του καπιταλισμού και που πιο πριν ήταν οι αποικιοκρατικές δυνάμεις των χωρών αυτών, και που είχαν μετατρέψει μία ολόκληρη ήπειρο μέχρι και τα μέσα του 19 αιώνα  σε ένα ατέλειωτο σκλαβοπάζαρο;Το ότι έχουμε μία "ανάπτυξη"( ο Θεός να την κάνει) εμείς στην δύση είναι γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλά εκατομμύρια συνανθρώπων μας που δουλεύουν σε συνθήκες δουλείας.

• Like 1
Δημοσ.

lol, και τι προτείνεις δηλαδή; Όποιος ειναι ανεργος και αρρωστήσει να τον αφήσουν να πεθάνει στον δρόμο;

Αν θέλουμε να λέμε πως έχουμε καπιταλισμό... Ναι.

Δημοσ.

δεν εισαι συγκεκριμενος και δεν μπορω να δωσω συγκεκριμενες απαντησεις.Δεν δουλευουμε ολοι το ιδιο δεν ξοδευουμε ολοι το ιδιο δεν επενδυουμε ολοι τα χρηματα μας αρα δεν μπορουμε ολοι να εχουμε τα ιδια πραγματτα και να βγαζουμε τα ιδια λεφτα.

Ολα αυτα υπο φυσιολογικες συνθηκες γιατι πλεον εχουμε καταντησει ολοι να δουλευουμε για ψυχουλα.

Αυτο παει σε ακρεες αποψεις που εχω ακουσει οπως να μην υπαρχει περιουσια να δουλευουμε ολοι για τα ιδια λεφτα οτι και αν κανουμε κτλ κατι το οποιο θεωρω βλακωδες

Δημοσ.

Έχεις χρήματα και πεθαίνεις; Όλα στο κράτος του οποίου είσαι πολίτης. Όλοι να ξεκινάνε από το ίδιο σημείο, με την ίδια παιδεία και ευκαιρίες. Όποιος μπορέσει κάνει ό,τι μπορέσει (σε δουλειά αναφέρομαι) και βγάζει όσα χρήματα μπορέσει. 

Γιατί, όπως είναι παράλογο να έχει τα ίδια προνόμια, απολαβές και ό,τι άλλο ένας εργατικός που προσφέρει στο σύνολο με έναν που δεν προσφέρει και απλά παρασιτεί, έτσι ακριβώς είναι παράλογο να έχει περισσότερα κάποιος που απλά τα βρήκε έτοιμα.

Παράλογος είναι ο καπιταλισμός. Αλλά έτσι είναι. Αν είναι αλλιώς δεν θα ήταν καπιταλισμός.

Δημοσ.

Θεωρητικά, όλα τα πολιτεύματα και τα οικονομικά συστήματα παρέχουν κράτος δικαίου και κοινωνική πολιτική/παροχές. Αυτό που αλλάζει είναι ποιος διαχειρίζεται την εξουσία και πως μοιράζονται τα κέρδη. 

In my POV, θα έλεγα ότι η μόνη δοκιμασμένη συνταγή είναι της μοναρχίας ή/και της ολιγαρχίας. Την δουλέψαμε (ως άνθρωποι) αρκετά χρόνια. Ακόμα και στις εποχές της χρυσής Αθήνας, μία χαρά σκλάβους είχαμε και μία χαρά τζάκια που πάντα κυβερνούσαν. Μία χαρά ολοκληρωτικά καθεστώτα υπήρχαν (π.χ. Σπάρτη) και ο Φίλιππος ήταν βασιλιάς. 

Και έρχομαι στον καπιταλισμό...

Κατά την γνώμη μου, δεν ξέρουμε ακόμα πως να τον εφαρμόσουμε πλήρως. Το σύστημα έχει bugs τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί από τους γνώστες των οικονομικών. 

Επίσης κατά την γνώμη μου, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει το super σωστό σύστημα ο καπιταλισμός θα είναι να απαγορευθεί το inheritance στην περιουσία. 

Έχεις χρήματα και πεθαίνεις; Όλα στο κράτος του οποίου είσαι πολίτης. Όλοι να ξεκινάνε από το ίδιο σημείο, με την ίδια παιδεία και ευκαιρίες. Όποιος μπορέσει κάνει ό,τι μπορέσει (σε δουλειά αναφέρομαι) και βγάζει όσα χρήματα μπορέσει. 

Γιατί, όπως είναι παράλογο να έχει τα ίδια προνόμια, απολαβές και ό,τι άλλο ένας εργατικός που προσφέρει στο σύνολο με έναν που δεν προσφέρει και απλά παρασιτεί, έτσι ακριβώς είναι παράλογο να έχει περισσότερα κάποιος που απλά τα βρήκε έτοιμα. 

κατσε ρε φιλε εγω μπορει να κανω μια ζωη να κανω το σκατο μου παξιμαδι για να εχει φραγκα το παιδι εσενα τι σε κοφτει θα ερθει το κρατος να μου τα παρει?πας καλα?

Με αυτην την λογικη κανενας δεν θα ιδρυε καμια εταιρεια δεν θα υπηρχε λογος να γινεις σαν ανθρωπος ανταγωνιστικος για τον απλουστατο λογο οτι ο ανθρωπος τα κανει αυτα για το χρημα και την φημη και οχι για το καλο της ανθρωποτητας.

Δεν λεω οτι ζουμε σε μια ονειρικη κοινωνια αλλα αυτα που λετε δεν στεκουν προτιμω να βαλω ολα μου τα λεφτα και τα ακινητα φωτια απο το να τα δωσω στο κρατος

Δημοσ.

Παράλογος είναι ο καπιταλισμός. Αλλά έτσι είναι. Αν είναι αλλιώς δεν θα ήταν καπιταλισμός.

τα έχεις δει πουθενά γραμμένο αυτό; 

btw. η Ελλάδα πέρνει λεφτά απο την ΕΕ για τους μετανάστες, κόψε τον Χίο ;)

Δημοσ.

Και αφού έχουμε και καπιταλισμό και πρέπει να τον κάνουμε να λειτουργήσει σωστά την επόμενη φορά που μία πυραυλάκατος η ένα σκάφος του Λιμενικού δει μία βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο μπουμ και κάτω με την μία στα @@ μας κιόλας.Τι και αν τα δικαιώματα των ανθρώπων ,ακόμα ακόμα και τα ανεκτά επίπεδα της φτώχειας είναι υπό την προστασία δεκάδων οργανισμών ακόμα και μέσα σε αυτό το ακραίο καπιταλιστικό περιβάλλον;

κατσε ρε φιλε εγω μπορει να κανω μια ζωη να κανω το σκατο μου παξιμαδι για να εχει φραγκα το παιδι εσενα τι σε κοφτει θα ερθει το κρατος να μου τα παρει?πας καλα?

Με αυτην την λογικη κανενας δεν θα ιδρυε καμια εταιρεια δεν θα υπηρχε λογος να γινεις σαν ανθρωπος ανταγωνιστικος για τον απλουστατο λογο οτι ο ανθρωπος τα κανει αυτα για το χρημα και την φημη και οχι για το καλο της ανθρωποτητας.

Δεν λεω οτι ζουμε σε μια ονειρικη κοινωνια αλλα αυτα που λετε δεν στεκουν προτιμω να βαλω ολα μου τα λεφτα και τα ακινητα φωτια απο το να τα δωσω στο κρατος

Με το να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι δεν πρόκειται να διασφαλίσεις τίποτα στο παιδί σου ειδικά σήμερα.Τώρα αν έχεις μικρομεσαία επιχείρηση και δεν αποδίδεις τα νόμιμα στο κράτος αν είσαι γιατρός και παίρνεις φακελάκι αν είσαι εφοριακός και παίρνεις μίζα ή τέλος αν τα βρήκες από τον πατέρα σου τότε κάτι πάει και έρχεται.Με το σκατό παξιμάδι ούτε πάει ούτε έρχεται.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη για σενα καπιταλισμος σημαινει απαραιτητα καταργηση 100% του κοινωνικου κρατους? Πολυ ακραια αποψη.

Καταλαβαινεις οτι πολυς κοσμος θα πεθαινε κυριολεκτικα της πεινας? Και καλα πες δε σε νοιαζει, θεωρεις οτι δεν αξιζει να ζουν. Το ενδεχομενο να γινουν πολλοι και να ξεσηκωθουν δεν σε ανησυχει?

Εγω απο την αλλη θεωρω οτι ενα υγιες κοινωνικο κρατος ειναι αυτο που χρειαζεται ο καπιταλισμος για να λειτουργει σωστα.

Ανισοτητες καλα κανουν και υπαρχουν, αλλα και ενα μινιμουμ βιοτικου επιπεδου πρεπει να υπαρχει για να εξασφαλισει τη σταθεροτητα του συστηματος, ασχετα απο ιδεολογιες

• Like 1
Δημοσ.

ξερεις ακομα και σημερα υπαρχουν παιδια τα οποια επενδυσαν σε σπουδες και εργαζονται σε καποιες απο τις λιγες εναπομεινασες καλες εταιρειες και χτυπανε 3,4,5 χιλιαρικα τον μηνα τυχεροι θες να τους πεις δεκτον, αυτους δηλαδη θα τους παρει ενα κρατος τα φραγκα επειδη μπορει οταν θα πεθανουν?

are you serious????

Μηπως θελεις οταν πεθαινει ο αντρας νεος να ερχεται το κρατος να σου πηδαει και την γυναικα?Εγω λεω ακομα καλυτερα οταν κλεινεις τα 70 αφου εχεις ζησει την ζωη σου να σου κανουν ευθανασια να σε ανοιγουν και σου παιρνουν τα καλα οργανα να τα δινου σε αλλον

Δημοσ.

τα έχεις δει πουθενά γραμμένο αυτό; 

btw. η Ελλάδα πέρνει λεφτά απο την ΕΕ για τους μετανάστες, κόψε τον Χίο ;)

Δες τι έγινε στις Η.Π.Α. με το σχέδιο Ομπάμα, P.P.A.C.A.

Δηλαδη για σενα καπιταλισμος σημαινει απαραιτητα καταργηση 100% του κοινωνικου κρατους? Πολυ ακραια αποψη.

Καταλαβαινεις οτι πολυς κοσμος θα πεθαινε κυριολεκτικα της πεινας? Και καλα πες δε σε νοιαζει, θεωρεις οτι δεν αξιζει να ζουν. Το ενδεχομενο να γινουν πολλοι και να ξεσηκωθουν δεν σε ανησυχει?

Εγω απο την αλλη θεωρω οτι ενα υγιες κοινωνικο κρατος ειναι αυτο που χρειαζεται ο καπιταλισμος για να λειτουργει σωστα.

Ανισοτητες καλα κανουν και υπαρχουν, αλλα και ενα μινιμουμ βιοτικου επιπεδου πρεπει να υπαρχει για να εξασφαλισει τη σταθεροτητα του συστηματος, ασχετα απο ιδεολογιες

Ακραίος είναι ο καπιταλισμός, τι να κάνουμε.

Κοινωνικό κράτος στους έχοντες. Οι υπόλοιποι ας κόψουν τον σβέρκο τους.

Κοινωνικό κράτος και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, δεν θα είναι καπιταλισμός. Σοσιαλισμός ίσως.

• Like 1
Δημοσ.

και ο καναδας καπιλαστικο κρατος ειναι αλλα αν σε δουν φτωχο μονο τα κλειδια του σπιτιους δεν θα σου δωσουν μεχρι να βολευτεις

δωρεαν υγεια (δωρεαν οχι το δωρεαν το δικο μας που αν κανεις μια εγχειρηση πρεπει να παρεις καταναλωτικο δανειο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...