Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν μπορεί να δει ο λαός διάφορα πράγματα και ψηφίζει οτι να ναι, τότε ναι φταίει.

Τα τελευταια χρονια (μετα τον "λεφτα υπαρχουν") υπαρχει κατι που θα μπορουσε να ειχε ψηφισει ο λαος για να αποφυγει την καταστροφη?

Ο λαος απογοητευτηκε απο το Πασοκ, και τη ΝΔ που ηταν παραδοσιακα "αντιπαλοι" και το 2012 αφου ειχαν χασει ενα μεγαλο ποσοστο των ψηφοφορων τους, συμμαχησαν για να συγκυβερνησουν.

Φετος βγηκε ο Συριζα ως "ελπιδα του λαου" κατα της διαφθορας και καταφερε να τα κανει ακομα χειροτερα.

Αν βεβαια ειχε βγει η ΝΔ παλι, δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν καλυτερα η χειροτερα (και μακροπροθεσμα δεν πιστευω οτι εχει σημασια γιατι ολοι σκατα τα κανουν) αλλα παλι τα ιδια δεν θα λεγαμε για το λαο?

Αληθεια λοιπον τι πιστευεις οτι εχει απο επιλογες πλεον?

ΧΑ μπας και κανουν χουντα? Δεν εχουμε 1967, τα πραγματα εχουν αλλαξει.

Το Λεβεντη που ειναι γραφικος και ονειρευεται οτι επιτελους θα μπει στη Βουλη? Και μετα θα εξηγησει στους Ευρωπαιους πως εχουν τα πραγματα στην Ελλαδα (επειδη δεν ξερουν :-D ) και θα τους πεισει να μας εμπιστευτουν οτι θα γινουν οι μεταρρυθμισεις που δεν εχουν γινει απο τα τελη του '40 (γιατι απο τοτε ξεκινησε η ιστορια, οχι με την ΕΟΚ)

Καποιο απο τα αριστερα μικρα κομματα που μονιμως τρωγονται μεταξυ τους?

Τους Lafazannisters για να αποπειραθουν επικινδυνες αποστολες στο Νομισματοκοπειο?

Η οποιοδηποτε απο τα μνημονιακα κομματα (στα οποια συμπεριλαμβανεται φυσικα και ο Συριζα) που η μεγαλυτερη τους διαφορα πλεον ειναι στα χρωματα του λογοτυπου τους?

• Like 1
  • Απαντ. 339
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ και 10 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που περάσαν στην Ελλάδα προσπαθούν να φέρουν την κάρτα του πολίτη που συνδέει τα πάντα ενός Ελληνα φορολογούμενου όπως Ταυτότητα - ΑΦΜ - ΑΜΚΑ - Δίπλωμα οδήγησης - Εφορία και κάθε φορά που επαναφέρουν το θέμα μπλέκεται η Εκκλησιά, οι γιαγιάδες με έναν σταυρό στο χέρι ολονυχτία στο σύνταγμα χωρίς να ξέρουν τι είναι η κάρτα, οι αψέκαστοι, ένα τέρας με πολλά δόντια που έχει αριθμό 666, η παγκόσμια κυριαρχία από τους μασόνους, η νέα τάξη πραγμάτων και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς και πιστεύεις ότι ο βλαχοέλληνας που νομίζει ότι είναι ο εξυπνότερος και ο σοφότερος από όλους γιατί κάποτε είχε πριν 3000 πολιτισμό νομίζεις θα εξαπατηθεί έτσι???? Δυστυχώς στην Ελλάδα τα θέλουμε και τα τραβάμε... Μακάρι να είχαμε παντού κάρτες άλλα βλέπεις ο βλαχοέλληνας που έχει μαγαζάκι για να βάλει μηχάνημα πρέπει να πληρώσει την τράπεζα και πρέπει να φαίνεται ότι χτύπησε απόδειξη άρα δεν μπορεί να κλέψει το κράτος των ρουφιάνων και των λαμόγιων πολιτικών που κυβερνούν και υπακούν τα εξωτερικά λαμόγια που θέλουν το κακό της Ελλάδας. Οπότε αν δεν γίνει νόμος και να πέφτουν καμπάνες δεν πρόκειται να δεις ποτέ να γίνεται αυτή η αλλαγή....

Έχω την αίσθηση χωρίς να είμαι σίγουρος 100% οτι κάρτα του πολίτη μπορείς να βγάλεις, αλλά προαιρετικά. Όσο για τα της εκκλησίας επειδή έχω βαρεθεί να τα ακούω αυτά, δεν έχει τόσο σημασία τι κάνει η εκκλησία, αλλά κακώς το κράτος επηρεάζεται από την εκκλησία και αλλάζει τις αποφάσεις του. Αρχικά και εγώ ήμουν κατά της κάρτας αλλά βλέποντας ο ίδιος τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και σε τράπεζες που χάνουν τα στοιχεία μας από τα άχρηστα ηλεκτρονικά συστήματα και τους servers που έχουνε και ζητάνε συνεχώς έντυπα ΑΦΜ ταυτότητες ΑΜΚΑ αριθμό ΙΚΑ εγγραφή σε ΟΑΕΔ και χέσε μέσα κατάλαβα οτι όλα αυτά θα είχανε λυθεί αν υπήρχε η κάρτα και έτσι πλέον είμαι υπερ της κάρτας.

Τώρα για τον αρνητισμό που υπάρχει στον κόσμο για την κάρτα εγώ δεν βλέπω τόσο να υπάρχει θρησκευτικό θέμα αλλά ένας συνδυασμός αμορφωσιάς τεχνοφοβίας βαρεμάρας για έρευνα στο τι είναι η κάρτα καθώς και λίγο ψυχολογικοί παράγοντες οπως στην μάνα μου. Και μιλάω για άτομα από 50 και πολύ πιο κάτω. Για γεροντικές ηλικίες ούτε λόγος.

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει "μένος" γενικά...μοιρασμένα είναι τα πράγματα. Συνοπτικά, θα έλεγα ότι όσοι έχουν ή/και μπορούν να βγάλουν είναι υπέρ. Όσοι δεν έχουν και δεν μπορούν ή πιστεύουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν νιώθουν "μένος" :)

• Like 1
Δημοσ.

Τα τελευταια χρονια (μετα τον "λεφτα υπαρχουν") υπαρχει κατι που θα μπορουσε να ειχε ψηφισει ο λαος για να αποφυγει την καταστροφη?

Ο λαος απογοητευτηκε απο το Πασοκ, και τη ΝΔ που ηταν παραδοσιακα "αντιπαλοι" και το 2012 αφου ειχαν χασει ενα μεγαλο ποσοστο των ψηφοφορων τους, συμμαχησαν για να συγκυβερνησουν.

Φετος βγηκε ο Συριζα ως "ελπιδα του λαου" κατα της διαφθορας και καταφερε να τα κανει ακομα χειροτερα.

Αν βεβαια ειχε βγει η ΝΔ παλι, δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν καλυτερα η χειροτερα (και μακροπροθεσμα δεν πιστευω οτι εχει σημασια γιατι ολοι σκατα τα κανουν) αλλα παλι τα ιδια δεν θα λεγαμε για το λαο?

Το Λεβεντη που ειναι γραφικος και ονειρευεται οτι επιτελους θα μπει στη Βουλη? Και μετα θα εξηγησει στους Ευρωπαιους πως εχουν τα πραγματα στην Ελλαδα (επειδη δεν ξερουν :-D ) και θα τους πεισει να μας εμπιστευτουν οτι θα γινουν οι μεταρρυθμισεις που δεν εχουν γινει απο τα τελη του '40 (γιατι απο τοτε ξεκινησε η ιστορια, οχι με την ΕΟΚ)

Τους Lafazannisters για να αποπειραθουν επικινδυνες αποστολες στο Νομισματοκοπειο?

Η οποιοδηποτε απο τα μνημονιακα κομματα (στα οποια συμπεριλαμβανεται φυσικα και ο Συριζα) που η μεγαλυτερη τους διαφορα πλεον ειναι στα χρωματα του λογοτυπου τους?

Μιλάω γενικά για το τι ψηφίζουμε από το 1970, ίσως και παλαιότερα. Το οτι έτσι ήρθαν τα πράγματα και βγήκε οτι βγήκε από το 2009 και μετά για εμένα δεν απαλλάσει τον λαό από τις ευθύνες του. Έπρεπε να ξέρουμε τι θέλουμε, θέλαμε μια χώρα με έναν απέραντο δημόσιο τομέα και φαγάδικα σουβλατζήδικα καφετέριες ή θέλαμε μια χώρα με έμφαση στην ιδιωτική οικονομία τις επιχειρήσεις και την βιομηχανική ανάπτυξη, σε κάποια πράγματα δεν γίνεται να έχεις την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, μακάρι αν ημασταν Κατάρ με άπειρο χρήμα από δικά μας πετρέλαια.

Όσο για τον Λεβέντη, μόνο γραφικός δεν είναι, επειδή παρακολουθώ που και που τις εκπομπές του, δεν έχει πει τίποτα από αυτά, θα εφαρμόσει κανονικά μνημόνιο, γιατί όπως έγραψα και εγώ πριν, πολλά από αυτά που μας είπανε έπρεπε να τα είχαμε κάνει από μόνοι μας και να μην περιμένουμε το μνημόνιο για να μας τα πούνε οι ξένοι, αλλά τα κόμματα εδώ δεν ήθελαν να θίξουν τα προνόμοια της κομματικής τους πελατείας.

Δημοσ.

Μία συζήτηση που ο κόσμος προσπαθούσε να αποφύγει. Ώρα για κλείδωμα :P

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά, για όνομα. 

Τεσπα, στην θεωρία μας φταίει ο καπιταλισμός και το αδηφάγο του ανθρώπου.

Εμάς όμως στην Ελλάδα αρχικά μας φταίει το πελατειακό κράτος και τα συνεπακόλουθα. Αλλά μιλάμε για πελατειακό σε επίπεδο, να περνάνε τροπολογίες σε νόμο για τα περίπτερα στην Άνω Πλατανιά.

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση χωρίς να είμαι σίγουρος 100% οτι κάρτα του πολίτη μπορείς να βγάλεις, αλλά προαιρετικά. Όσο για τα της εκκλησίας επειδή έχω βαρεθεί να τα ακούω αυτά, δεν έχει τόσο σημασία τι κάνει η εκκλησία, αλλά κακώς το κράτος επηρεάζεται από την εκκλησία και αλλάζει τις αποφάσεις του. Αρχικά και εγώ ήμουν κατά της κάρτας αλλά βλέποντας ο ίδιος τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και σε τράπεζες που χάνουν τα στοιχεία μας από τα άχρηστα ηλεκτρονικά συστήματα και τους servers που έχουνε και ζητάνε συνεχώς έντυπα ΑΦΜ ταυτότητες ΑΜΚΑ αριθμό ΙΚΑ εγγραφή σε ΟΑΕΔ και χέσε μέσα κατάλαβα οτι όλα αυτά θα είχανε λυθεί αν υπήρχε η κάρτα και έτσι πλέον είμαι υπερ της κάρτας.

Τώρα για τον αρνητισμό που υπάρχει στον κόσμο για την κάρτα εγώ δεν βλέπω τόσο να υπάρχει θρησκευτικό θέμα αλλά ένας συνδυασμός αμορφωσιάς τεχνοφοβίας βαρεμάρας για έρευνα στο τι είναι η κάρτα καθώς και λίγο ψυχολογικοί παράγοντες οπως στην μάνα μου. Και μιλάω για άτομα από 50 και πολύ πιο κάτω. Για γεροντικές ηλικίες ούτε λόγος.

Φυσικά η εκκλησιά έχει κάνει καραμέλα την τεχνοφοβία μεσώ των προπαγανδιστικών site κτλ που την υποστηρίζουν γιατί από την τεχνολογία χάνει πολλά και κυρίως νέους ανθρώπους... Μπορεί κάποτε η εκκλησιά να ήταν για τον κόσμο social interaction άλλα σήμερα ο νέος χέστηκε.... Είμαι σίγουρος ότι και ο Παΐσιος κάτι θα έχει πει για το ζήτημα το 1970 λες και υπήρχε καμιά υπόνοια τότε anyway...

Δυστυχώς φίλτατε υπάρχουν άτομα στην ηλικία μου 30φευγα που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα τους φακελώσει και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν ότι ρουφιάνο υπάρχει όπως facebook, google κτλ...

Δυστυχώς δεν θα την δούμε σύντομα στην Ελλάδα για πολλούς λόγους.... 

Δημοσ.

Φυσικά η εκκλησιά έχει κάνει καραμέλα την τεχνοφοβία μεσώ των προπαγανδιστικών site κτλ που την υποστηρίζουν γιατί από την τεχνολογία χάνει πολλά και κυρίως νέους ανθρώπους... Μπορεί κάποτε η εκκλησιά να ήταν για τον κόσμο social interaction άλλα σήμερα ο νέος χέστηκε.... Είμαι σίγουρος ότι και ο Παΐσιος κάτι θα έχει πει για το ζήτημα το 1970 λες και υπήρχε καμιά υπόνοια τότε anyway...

Δυστυχώς φίλτατε υπάρχουν άτομα στην ηλικία μου 30φευγα που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα τους φακελώσει και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν ότι ρουφιάνο υπάρχει όπως facebook, google κτλ...

Δυστυχώς δεν θα την δούμε σύντομα στην Ελλάδα για πολλούς λόγους.... 

Φακέλωμα θα υπάρξει σίγουρα, το point είναι αυτό που είπες οτι ήδη τα προσωπικά δεδομένα τα βγάζουμε εμείς στην φόρα μέσω του fb και με χίλιους άλλους τρόπους, οπότε το να γκρινιάζει κάποιος για την κάρτα του πολίτη και το φακέλωμα ενώ ήδη είναι συμμέτοχος για να βγαίνουν στην φόρα είναι τζάμπα γκρίνιες.

Δημοσ.

Φακέλωμα θα υπάρξει σίγουρα, το point είναι αυτό που είπες οτι ήδη τα προσωπικά δεδομένα τα βγάζουμε εμείς στην φόρα μέσω του fb και με χίλιους άλλους τρόπους, οπότε το να γκρινιάζει κάποιος για την κάρτα του πολίτη και το φακέλωμα ενώ ήδη είναι συμμέτοχος για να βγαίνουν στην φόρα είναι τζάμπα γκρίνιες.

Εντάξει το φακέλωμα υπάρχει και τώρα σε όλες τις υπηρεσίες άπλα από την στιγμή που θα βγει η κάρτα θα είναι συγκεντρωμένο σε ένα....

Δημοσ.

Ο όρος φακέλωμα παπαγαλίζεται από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει το εν λόγω γεγονός

Για τους υπόλοιπους αυτό το γεγονός ονομάζεται registration

Δημοσ.

Ο καπιταλισμος βγηκε απο το κουκουλι του και τωρα ειναι ετοιμος να μας δειξει τις αληθινες του διαστασεις.

Θα γινει μια ωραια τεραστια πεταλουδα μεσα απο τα ελεγχομενα μεσα ενημερωσης, που αργα ή γρηγορα θα φαει τις σαρκες ολων μας, γιατι η πεινα της δεν αρκειται σε τιποτα λιγοτερο.

Το να περιμενεις να καλυτερεψουν οι νομοι στην χωρα μας, για να δουμε καλυτερες μερες, οταν οι νομοι αυτοι θα ειναι κομμενοι και ραμενοι στην ακρατη ορεξη της καπιταλιστικης πεταλουδας, ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστεις τεραστια αποθεματα αισιοδοξιας για να μπορεις να σφυριζεις ανεμελα μπροστα στο μακελειο που θα παιρνει ολο και μεγαλυτερες διαστασεις.

Τεραστια αποθεματα αισιοδοξιας και ακομα πιο τεραστια αποθεματα κ@λ@φαρδιας.

ο μονοσ τροποσ να φοβισεισ την πεταλουδα του καπιταλισμου ειναι μια γιγαντιαια αρκουδα που θα την λιωσει και θα την κατασπαραξει. η αρκουδα του σοσιαλισμου πρεπει να ερθει και να βαλει τα πραγματα στην θεση τουσ. για αυτο λεμε αποδεσμεφση απο το ευρω και απο την ευρωπαικη ενωση και κυκλοφορια δραχμησ με παραλληλη κυκλοφορια σε ρουβλι. μονο ο πουτιν μπορει να μασ σωσει.

e9c81-bear-630x400.jpg

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει "μένος" γενικά...μοιρασμένα είναι τα πράγματα. Συνοπτικά, θα έλεγα ότι όσοι έχουν ή/και μπορούν να βγάλουν είναι υπέρ. Όσοι δεν έχουν και δεν μπορούν ή πιστεύουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν νιώθουν "μένος" :)

Για Ελλάδα μιλάω.

Δημοσ.

Ρε μας δουλεύεις και εσύ;

Παραπονιέσαι ότι δεν υπάρχει κράτος και δεν λειτουργεί, πες μας εσύ με τη σειρά σου το ιδανικό κράτος που ονειρεύεσαι να μοιάσουμε.

να μοιασουμε??? με κανεναν. Γιατι θε επρεπε να μοιασεις με κατι. Μπορεις να φτιαξεις κατι καινουριο. Περνεις οτι εχει αξια και ειναι καλο για το συνολο και χτιζεις πανω σε αυτο.

Αυτο ομως δεν προκειτε να γινει ποτε, ουτε στην Ελλαδα ουτε πουθενα. Ο κοσμος εχει χαση το πιο βασικο πραγμα, την ελευθερια του λογου και της εκφρασης. Μετα απο αυτο ειναι μονο κατηφορα... προσξε τη θα πεις μην γινεις σεξιστης... καινουρια μοδα και αυτο με ηλιθιους τιτλους και κατι λεξεις που ξεφιτρονουν απο το πουθενα για να περιορισουν τις ελευθεριες σου.

Η κοινωνια σου δινει πολλες μπουρδες για απασχολεις το μυαλο σου και να μην συγκεντρωνεσαι στην ουσια.

Το συστημα ξερει καλα τη κανει. Ξερει ποια ειναι η ψυχολογια των μαζων και ξερει το καθε βυμα που πρεπει να ακολουθησει.

Εγω ανοιξα bussiness και προωθω τροπο σκεψεις. Ταινιες, παιχνιδια, μουσικη, "τεχνη", σχολεία, νηπιαγογεια, βιβλια κτλ. Φτιαχνω καλα προιοντα.

Με ρωτας αν τα πραγματα θα καλυτερεψουν?? εννοιτε πως οχι! Ο μονος τροπος ειναι ο κοσμος να αγνοηση τελείως το υπαρκτο συστημα. Αλλα αυτο δεν προκειτε να γινει ποτε, οπως λενε και καποιοι, ειναι μια ουτοπια. Ο κοσμος ειναι πολυ αμορφωτος για κατι τετοιο. Ειναι σαν να χανει τη γη κατω απο τα ποδια του. Σαν κατι φοβισμενα κουταβια που τα τρομαζεις και δεν ξερουν προς ποια κατευθυνση να πανε.

Ο κοσμος ειναι ΤΟΣΟ αξιολυπητος που μονος ΔΕΝ μπορει να κανει τιποτα, σαν να μην λειτουργη πλεον κανενας εγκεφαλος. Ολοι περιμενουν απο τον μπαμπα (κατι που το ονομαζουν --> κρατος) να λυση τα προβληματα τους. Ανικανοι να αντιμετωπισουν μια κατασταση μονοι τους. Πρεπει να φωναξουν τους baby-sitter τους (αστυνομια) να βαλει σε ταξη τα πραγματα. Αφου οι ειδοι ειναι πλεον ανικανοι λησουν το οποιοδηποτε θεμα σοβαρα και ειλικρινα.

Οπως ειπα και σε αλλο ποστ μου. Αν δεν ειστε ετοιμοι να θυσιασετε ταυτοτα, λεφτα και τροπο ζωης τοτε ειστε αξιοι της μοιρας σας. Ειναι μερος της ψυχολογιας του ανθρωπου. Τα πιστευω σου ειναι η ταυτοτητα σου. Ασχετος κατα ποσο ειναι λογικα αυτα που πιστευεις. Ο κοσμος πιστευει σε παραμυθια και παιθενει για αυτα. Και για να καταληξω. Κανεις δεν θελει να χασει την ταυτοτητα του. Κατι για το οποιο πολεμησε ΜΙΑ ΖΩΗ.

Τεσπα τα λογια ειναι φτώχια. Ελλειψη ειλικρινειας και σοβαροτητας. Απλα λεει ο καθενας τις μαλακιες του για το τη εγινε πριν 23923929 χρονια να το παιξει ξερολας. Συζητησεις χωρις στοχο.

Και οσο για εσας που περιμενετε απο αυτο που ονομαζεται *κρατος* να κανει το οτιδηποτε. Θα με θυμηθειτε σε μερικα χρονια.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...