zio10 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Γράφονται πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό το θέμα αλλά έχω κολλήσει με τις τούρτες....πραγματικά ρε συ Alithine, πούλησε έστω και μία;! Αν ναι μιλάμε για επιτυχία! 1
silverado Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Γράφονται πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό το θέμα αλλά έχω κολλήσει με τις τούρτες....πραγματικά ρε συ Alithine, πούλησε έστω και μία;! Αν ναι μιλάμε για επιτυχία! Εγω θα αγοραζα μια για δωρο στον ιδιο https://www.youtube.com/watch?v=x3mZwEJEF0U 2
V for Vagelis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δεν βρισκεις μια τιμη για το μεγιστο κερδος,αλλα τσεκαρεις την αγορα και εισαι λιγο πιο κατω απο εκει.Στο ξαναειπα η θεωρια ειναι παπαλα.Βασικά και αυτό που περιγράφεις εδώ αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια αναζήτηση του μέγιστου σου κέρδους, το οποίο ενδέχεται και να το πετυχαίνεις με αυτό το τρόπο ή και όχι...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Αμ πραγματικά ήταν... Το άλλο δεν το χεις ακούσει ? Που ανεβάζαν τις τιμές τους θεωρόντας πως έτσι θα γίνουν τα μαγαζιά τους 'καλά' μαγαζιά, και θα προσελκύσουν 'καλό' κόσμο. Άλλη μια θεωρία που έχω ακούσει από διάφορους... Το είχα διαβάσει σε βιβλίο πιο παλιά και αν θυμάμαι σωστά, το παράδειγμα βασιζόταν σε τουριστικά μέρη. Στηριζόταν σε πεποίθηση (από ξένους) ότι η τιμή παραείναι χαμηλή και άρα το προϊόν θα χαλάσει (ή θα έχει κάποιο ελάττωμα). Νομίζω δεν είναι απόλυτα λάθος αλλά υποθέτω θα έχει (μικρές) πιθανότητες σε τουριστικά μαγαζιά. Βέβαια, οι τούρτες που από 30 γίνονται 150 είναι ακραίο. Φαντάζομαι θα τις πουλήσει όλες (σε καμια 10ρια χρόνια) Δεν βρισκεις μια τιμη για το μεγιστο κερδος,αλλα τσεκαρεις την αγορα και εισαι λιγο πιο κατω απο εκει.Στο ξαναειπα η θεωρια ειναι παπαλα. Μετά το ίδιο κάνουν οι ανταγωνιστές σου, οπότε ξαναβάζεις πιο κάτω από αυτούς, και πάει λέγοντας. Μέχρι να φτάσετε στο 1 cent κέρδος ή να συμβιβαστείτε σε μια τιμή για να μην μετράτε τα ..... ψιλά. Επίσης για να δείτε περί τίνος διαφωνείτε Η ζήτηση δεν είναι καθαρά αναλογική της τιμής (price elasticity). Υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή που φέρνει τα μέγιστα κέρδη. Πχ έχεις ένα προιόν το οποίο κοστίζει 1 ευρώ να το παράξεις. Το πουλάς 2 ευρώ και έχεις 10 πωλήσεις, άρα κέρδος 10 ευρώ Το πουλάς 3 ευρώ και έχεις 4 πωλήσεις, άρα κέρδος 9 ευρώ Το πουλάς 2.5 ευρώ και έχεις 8 πωλήσεις, άρα κέρδος 12 ευρώ Στην προκείμενη περίπτωση, το μέγιστο κέρδος το έχεις με τιμή πώλησης 2.5 ευρώ και όχι 2. Nope,αν το πουλησεις 3 ευρω θα κανεις μια φορα 4 πωλησεις,και οι πελατες σου θα πανε την επομενη φορα και συνεχεια σε αυτον που το εχει 2.Ενας απο τους παλιοτερους κανονες της αγορας ειναι οτι η καταναλωση φερνει το κερδος.
apple3 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δεν μου λενε τιποτα αυτα.Εγω ειμαι 20 χρονια στο εμποριο,εχω δοκιμασει ολους τους τροπους πωλησεων,και εχω καταληξει οτι με την καταναλωση εχεις το μεγαλυτερο κερδος.Στην πραξη οχι στην θεωρια,εχει μεγαλη διαφορα το ενα απο το αλλο. Εξαρτάται αν πουλάς το ίδιο προιόν. Αλλιώς δε μπορεις να πουλήσεις το Mercedes φθηνότερα από TOYOTA
alex_000 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Ενταξει ρε μάγκες το price elasticity of demand ειναι μια θεωρεία που βγήκε πριν (και κραταει) 120 χρόνια. Για τα οικονομικά είναι σαν να λέμε e=mc^2.. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα με την ελληνική μαγκιά και γνώση της "πιατσας". Άσχετο αλλά όσο δουλεύω με ξένους τόσο φαίνεται η διαφορά νοοτροπίας σε αυτά τα ζητήματα. "Εξω" συνδιαζουν πολύ την πράξη με την πανεπιστημιακη θεωρεία και έρευνα, ενώ εμείς "χάχα θεωρία μπούρδες, να σου φέρω τον ξάδερφο τον ταρίφα να σου εξηγήσει πως δουλεύει το πραμα στην πιατσα" 5
παπι Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Η ζήτηση δεν είναι καθαρά αναλογική της τιμής (price elasticity). Υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή που φέρνει τα μέγιστα κέρδη. Πχ έχεις ένα προιόν το οποίο κοστίζει 1 ευρώ να το παράξεις. Το πουλάς 2 ευρώ και έχεις 10 πωλήσεις, άρα κέρδος 10 ευρώ Το πουλάς 3 ευρώ και έχεις 4 πωλήσεις, άρα κέρδος 9 ευρώ Το πουλάς 2.5 ευρώ και έχεις 8 πωλήσεις, άρα κέρδος 12 ευρώ Στην προκείμενη περίπτωση, το μέγιστο κέρδος το έχεις με τιμή πώλησης 2.5 ευρώ και όχι 2. Αυτό κοιτάνε τα μικρά μαγαζιά. Για αυτό είναι μικρά. Κοιτάνε πως να βγάλουν το μέγιστο κέρδος, με αποτέλεσμα όταν κάνουν 10 πωλήσεις λιγότερες, τότε να χρεοκοπουν. Διότι οι 10 πωλήσεις τους, μεταφράζονται σε ένα 30% 50% πτώση του τζίρου τους. Αντίθετα, ο άλλος που κάνει 100 πωλήσεις, βλέπει 10%. Από μαθηματική άποψη. Το μέγιστο κέρδος επί του τζίρου είναι περιορισμένο, ο μέγιστος τζίρος είναι απεριόριστος. Παράδειγμα τα τζάμπο που δεν κατάλαβαν τίποτα από την ιστορία με την διαπραγμάτευση. 1
ScorpioX777 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Βασικά και αυτό που περιγράφεις εδώ αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια αναζήτηση του μέγιστου σου κέρδους, το οποίο ενδέχεται και να το πετυχαίνεις με αυτό το τρόπο ή και όχι... Ειπαμε η καταναλωση ειναι το μυστικο. Μετά το ίδιο κάνουν οι ανταγωνιστές σου, οπότε ξαναβάζεις πιο κάτω από αυτούς, και πάει λέγοντας. Μέχρι να φτάσετε στο 1 cent κέρδος ή να συμβιβαστείτε σε μια τιμή για να μην μετράτε τα ..... ψιλά. Κανεις δεν θελει να χανει λεφτα.Κερδιζει εκεινος με τα λιγοτερα εξοδα... Εξαρτάται αν πουλάς το ίδιο προιόν. Αλλιώς δε μπορεις να πουλήσεις το Mercedes φθηνότερα από TOYOTA Μα φυσικα το ιδιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Αυτό κοιτάνε τα μικρά μαγαζιά. Για αυτό είναι μικρά. Κοιτάνε πως να βγάλουν το μέγιστο κέρδος, με αποτέλεσμα όταν κάνουν 10 πωλήσεις λιγότερες, τότε να χρεοκοπουν. Διότι οι 10 πωλήσεις τους, μεταφράζονται σε ένα 30% 50% πτώση του τζίρου τους. Αντίθετα, ο άλλος που κάνει 100 πωλήσεις, βλέπει 10%. Από μαθηματική άποψη. Το μέγιστο κέρδος επί του τζίρου είναι περιορισμένο, ο μέγιστος τζίρος είναι απεριόριστος. Παράδειγμα τα τζάμπο που δεν κατάλαβαν τίποτα από την ιστορία με την διαπραγμάτευση.
doubtful Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 γιατι τοσο μενος για τον καπιταλισμο....? γιατι ο καπιταλισμος χωρις ντροπη λεει -> Συμφερων > ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Θα βγαλουμε πιο πολλα λεφτα αν τους δηλητηριασουμε ? ναι, ωραια ας το κανουμε μια δουλεια ειναι και αυτη καπως πρεπει να ταισεις τα παιδια σου. Η ανθρωποτητα ποτε δεν εκσυχρονηστικε. Ο σημερινος κοσμος ειναι η μεγαλυτερη ανθρωπινη ζουγκλα -> καπιταλισμος. Η επιβιωση του δυνατοτερου. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 γιατι τοσο μενος για τον καπιταλισμο....? γιατι ο καπιταλισμος χωρις ντροπη λεει -> Συμφερων > ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Θα βγαλουμε πιο πολλα λεφτα αν τους δηλητηριασουμε ? ναι, ωραια ας το κανουμε μια δουλεια ειναι και αυτη καπως πρεπει να ταισεις τα παιδια σου. Η ανθρωποτητα ποτε δεν εκσυχρονηστικε. Ο σημερινος κοσμος ειναι η μεγαλυτερη ανθρωπινη ζουγκλα -> καπιταλισμος. Η επιβιωση του δυνατοτερου. Κλασσικοί λαϊκισμοί και γενικότητες. Η νοοτροπία πως να αυξήσω την δύναμή μου να κοιτάξω το συμφέρον μου και την επιβίωσή μου υπήρχε από τα αρχαία χρόνια και ακόμα παλαιότερα. Υπήρχανε δουλοι στα σπίτια και εκμετάλλευση. Υπήρχε πείνα. Ζούγκλα θα έλεγε την κατάσταση και ένας άνθρωπος του μεσσαίωνα και ένας άνθρωπος των ελληνιστικών χρόνων και ένας άνθρωπος της εποχής του χαλκού και του λίθου. Η κοινωνία έχει εξυγχρονιστεί απείρως περισσότερο σε σχέση με παλιά. Το παράδειγμα με τα δηλητήρια εντελώς γελοίο, την παλιά εποχή π.χ που δεν υπήρχε η τεχνολογία και ο τρόπος να ελέγξουν αν ένα αγροτικό προϊόν έχει πρόβλημα ή μολύνθηκε από κάτι εκεί να δεις γαστρεντερίτηδες και δηλητηρίαση που θα είχε ο κόσμος. Τώρα αν κάποιος έχει εταιρεία παραγωγής τροφίμων και βάζει ουσίες που προκαλούν κακό στους καταναλωτές θα πρέπει να επέμβουν κρατικοί μηχανισμοί και να τον τιμωρήσουν, αν έχεις κράτος μπουρδέλο για να ελέγχει τους απατεώνες και τα λαμόγια δεν φταίει ο καπιταλισμός.
silverado Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Κλασσικοί λαϊκισμοί και γενικότητες. Η νοοτροπία πως να αυξήσω την δύναμή μου να κοιτάξω το συμφέρον μου και την επιβίωσή μου υπήρχε από τα αρχαία χρόνια και ακόμα παλαιότερα. Υπήρχανε δουλοι στα σπίτια και εκμετάλλευση. Υπήρχε πείνα. Ζούγκλα θα έλεγε την κατάσταση και ένας άνθρωπος του μεσσαίωνα και ένας άνθρωπος των ελληνιστικών χρόνων και ένας άνθρωπος της εποχής του χαλκού και του λίθου. Η κοινωνία έχει εξυγχρονιστεί απείρως περισσότερο σε σχέση με παλιά. Το παράδειγμα με τα δηλητήρια εντελώς γελοίο, την παλιά εποχή π.χ που δεν υπήρχε η τεχνολογία και ο τρόπος να ελέγξουν αν ένα αγροτικό προϊόν έχει πρόβλημα ή μολύνθηκε από κάτι εκεί να δεις γαστρεντερίτηδες και δηλητηρίαση που θα είχε ο κόσμος. Τώρα αν κάποιος έχει εταιρεία παραγωγής τροφίμων και βάζει ουσίες που προκαλούν κακό στους καταναλωτές θα πρέπει να επέμβουν κρατικοί μηχανισμοί και να τον τιμωρήσουν, αν έχεις κράτος μπουρδέλο για να ελέγχει τους απατεώνες και τα λαμόγια δεν φταίει ο καπιταλισμός. Επι καπιταλισμου μπορεις να κλεψεις μια ολοκληρη χωρα, αν εχεις φροντισει πρωτα να δηλωνεις επενδυτης και οχι κλεφτης και να ζεις ζωη χαρισαμενη. Προ καπιταλισμου εκλεβες ενα αλογο και σε κρεμαγαν την αλλη μερα.
Praetorianos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Αυτό κοιτάνε τα μικρά μαγαζιά. Για αυτό είναι μικρά. Κοιτάνε πως να βγάλουν το μέγιστο κέρδος, με αποτέλεσμα όταν κάνουν 10 πωλήσεις λιγότερες, τότε να χρεοκοπουν. Διότι οι 10 πωλήσεις τους, μεταφράζονται σε ένα 30% 50% πτώση του τζίρου τους. Αντίθετα, ο άλλος που κάνει 100 πωλήσεις, βλέπει 10%. Από μαθηματική άποψη. Το μέγιστο κέρδος επί του τζίρου είναι περιορισμένο, ο μέγιστος τζίρος είναι απεριόριστος. Παράδειγμα τα τζάμπο που δεν κατάλαβαν τίποτα από την ιστορία με την διαπραγμάτευση. Αυτο εφαρμοζεται μονο σε εταιριες με στρατηγικη ηγεσιας κοστους*. ΙΚΕΑ, Τζαμπο, Amazon, Ryanair, κινεζικα, mass junk foodαδικα, μαγαζια εστιασης της σειρας και κλαδοι με απιστευτο ανταγωνισμο. Υπαρχουν απειρες εταιριες, κυριως luxury, οι οποιες εφαρμοζουν το ακριβως αντιθετο. *ακουγεται nerdy show off, αλλα δεν βρισκω καλυτερη και πιο ακριβη περιγραφη
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Επι καπιταλισμου μπορεις να κλεψεις μια ολοκληρη χωρα, αν εχεις φροντισει πρωτα να δηλωνεις επενδυτης και οχι κλεφτης και να ζεις ζωη χαρισαμενη. Προ καπιταλισμου εκλεβες ενα αλογο και σε κρεμαγαν την αλλη μερα. Και τι παράδειγμα είναι αυτό; Θεωρείς δίκαιο να κρεμάνε κάποιον επειδή έκλεψε κάτι; Δεν φταίει ο καπιταλισμός για αυτά τα θέματα, αν δεν μπορεί το κράτος να φτιάξει σύστημα απονομής δικαιοσύνης αστυνομία και ελεγκτικούς μηχανισμούς, να επιβάλλονται ποινές πρόστιμα και κυρώσεις οι απατεώνες και οι παράνομοι θα υπάρχουν και θα δρουν. Και επειδή αφήνεις να εννοηθεί οτι μιλάς για περιπτώσεις χρηματηστήριου του 99, αν δεν θες να χάσεις τα λεφτά σου τότε μην αγοράζεις μετοχές και αν δεν ξέρεις κάτι φρόντισε να πληροφορηθείς. Δεν φταίει ο καπιταλισμός αν τα κοιμισμένα ζώα ακούνε τον κάθε πολιτικό που έταζε θέσεις στο δημόσιο και έλεγε ρίχτε τα λεφτά σας στο χρηματηστήριο για να κερδίσετε και να γίνετε πλούσιοι.
Bspus Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Επι καπιταλισμου μπορεις να κλεψεις μια ολοκληρη χωρα, αν εχεις φροντισει πρωτα να δηλωνεις επενδυτης και οχι κλεφτης και να ζεις ζωη χαρισαμενη. Προ καπιταλισμου εκλεβες ενα αλογο και σε κρεμαγαν την αλλη μερα. Δεν βλεπω καμια σχεση μεταξυ των δυο Και τωρα υπαρχουν καπιταλιστικες χωρες, στη Μεση Ανατολη πχ που κλεβεις και σου κοβουν το χερι. Επισης οταν λες προ καπιταλισμου ποια εποχη εννοεις και ποσο πραγματικα πιστευεις οτι η εγκληματικοτητα ηταν μειωμενη τοτε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα