Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κοκκινισμένα θεωρώ οτι είναι περισσότερο δικές σου θέσεις που νομίζεις οτι εκφράζουν όλους. Μην είσαι τόσο σίγουρος οτι ισχύουν για όλη την Ελλάδα. Αν η ζήτηση μειωθεί σε ένα προϊόν και ανεβάσεις τις τιμές τότε θα μειωθεί ακόμα περισσότερο και αυτό ένας μαθητής 1ης γυμνασίου θα το αντιληφθεί. Επίσης ποτέ στην ζωή μου δεν έχω ακούσει μαγαζάτορα να λέει οτι είναι καλό να παραμείνει το προϊόν στο ράφι και να προσπαθείς να πουλήσεις λιγότερο στόκ, αυτό όποιος το λέει είναι ανόητος για ποικίλους λόγους, οι συνέπειες αυτής της λογικής είναι τραγικές ειδικά αν μιλάμε για τεχνολογικά προϊόντα που η τεχνολογία τρέχει. Για να αγοράσεις αυτό το στόκ έχεις δώσει χρήματα αρα όσο το συντομότερο το πουλήσεις τόσο γρηγορότερα θα αποκομίσεις πίσω τα χρήματα που έδωσες.

αμ δεν ειναι δικες μου...

και δεν ειπα ολους, ειπα πολλους, θεορωντας πως ειναι πλειοψηφια.

ειχα το 2009 συζητηση με εναν που ανοιξε παγωτατζιδικο και ειχε και τουρτες.

τις τουρτες τις επαιρνε 30ε και τις κοστολογουσε 150ε.

δε πατουσε και πολυς κοσμος... του πα να ριξει τις τιμες, που ομολογουμενος ηταν τσιμπημενες, και με εβριζε...

μετα απο μερικους μηνες εκλεισε.

και τετοιοι σαν κι αυτον υπαρχουν πολλοι...

εχω ακουσει κι αλλους να λεν ακριβως αυτο το πραγμα= "θελω να βγαζω τοσα καθε μηνα, και αφου δε παταν πελατες θα αυξησω τις τιμες να βγαλω τα λεφτα που θελω απο λιγοτερους πελατες", και φυσικα χανουν και αυτους που πηγαιναν...

μπορει να ακουγεται ηλιθιο οπως λες, αλλα ποιος σου πε οτι δεν υπαρχουν πολλοι ηλιθιοι ? τα μαγαζια ανοιγαν και εκλειναν πριν αρχισουν τα μνημονια, λογο αμαθειας και επιμονης καποιων φαντασμενων.

και τις τραγικες συνεπειες τις βλεπουμε και τις ζουμε... εκει που γυρναω εγω, ξερεις ποσα μαγαζια εχουν κλεισει ?

• Like 2
  • Απαντ. 339
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν είναι πραγματικά τα νούμερα απλά γελάω :lol:

Δημοσ.

Γιατί η πλειοψηφία καταρχάς (τουλάχιστον στην ΕΛλάδα) δεν ξέρει τι είναι, και είναι πολύ τεμπέληδες για να ασχοληθούν και να μάθουν.

Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα το οποίο βασίζεται στην εξής απλή λογική / αλγόριθμο=

{

Αν αυξηθεί η ζήτηση ενός προιόντος και η παραγωγή παραμείνει ίδια, αυξάνεις τη τιμή.

Αν μειωθεί η ζήτηση ενός προιόντος και η παραγωγή παραμείνει ίδια, μειώνεις τη τιμή.

Αν η ζήτηση παραμείνει η ιδια και αυξηθεί η παραγωγή μειώνεις τη τιμή.

ΑΝ η ζήτηση παραμείνει η ίδια και μειωθεί η παραγωγή, αυξάνεις τη τιμή.

}

Αυτές οι 4 σειρές είναι η πεμπτουσία του καπιταλισμού.

Μεγάλο κέρδος βγαζεις όταν έχεις μεγάλους τζιρους. Για αυτό η κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της, κοιτάει πως να ανεβάσει τις πωλήσεις, και όχι τα περιθώρια κέρδους.

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχαχα έλεος, και δεν τις έφτιαχνε μόνος του αλλά τις έπαιρνε από αλλού. Και τι ήταν αυτές οι τούρτες τίποτα τετραόροφες τούρτες για γαμήλιες τελετές;

Ακόμα και σε γνωστά ζαχαροπλαστεία σε κηφισιά και εκάλη να πας με δικές τους τούρτες δεν τις πουλάνε τόσο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί για να εγκατασταθεί το νέο οικονομικό/κοινωνικό σύστημα που οραματίζονται θα πρέπει να απεγκατασταθεί το υπάρχον· το νέο, εκτιμώ, θα είναι ο Νανοσοσιαλισμός ή κάτι πολύ κοντά σε αυτόν.
Η εντατική και οργανωμένη προσπάθεια για την αλλαγή των αξιών στο Δυτικό κόσμο έχει ήδη ξεκινήσει.
Για να επιτευχθεί αυτό επιστρατεύεται ο Κομμουνισμός -ως το ακριβώς αντίθετο του Καπιταλισμού- και η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι κοινωνίες για να στραφούν σε αυτόν ηθικά/ιδεολογικά.
Δηλαδή χρησιμοποιείται ως το εργαλείο που θα ξεριζώσει τον Καπιταλισμό· ταυτόχρονα θα αποδομηθεί.
Μέχρι το 2045 -ή εκεί γύρω- που θεωρητικά το Technological Singularity θα είναι εδώ, θα έχει καταρρεύσει παγκοσμίως ο Καπιταλισμός και ο κόσμος θα τρέχει το νέο κοινωνικό/οικονομικό σύστημα που θα βασίζεται στην Επιστήμη και την Τεχνολογία.
Κάτι σαν τις ταινίες που βλέπουμε, τύπου i-Robot, The Giver, κλπ. :P

Επεξ/σία από Cristina
Δημοσ.

Μεγάλο κέρδος βγαζεις όταν έχεις μεγάλους τζιρους. Για αυτό η κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της, κοιτάει πως να ανεβάσει τις πωλήσεις, και όχι τα περιθώρια κέρδους.

Οι πιο πολλες ναι,εκτος απο την apple που ανεβαζει και τα δυο. :lol: :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Η ζήτηση δεν είναι καθαρά αναλογική της τιμής (price elasticity). Υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή που φέρνει τα μέγιστα κέρδη.

Πχ έχεις ένα προιόν το οποίο κοστίζει 1 ευρώ να το παράξεις.

Το πουλάς 2 ευρώ και έχεις 10 πωλήσεις, άρα κέρδος 10 ευρώ

Το πουλάς 3 ευρώ και έχεις 4 πωλήσεις, άρα κέρδος 9 ευρώ

Το πουλάς 2.5 ευρώ και έχεις 8 πωλήσεις, άρα κέρδος 12 ευρώ

Στην προκείμενη περίπτωση, το μέγιστο κέρδος το έχεις με τιμή πώλησης 2.5 ευρώ και όχι 2.

• Like 1
Δημοσ.

Η ζήτηση δεν είναι καθαρά αναλογική της τιμής (price elasticity). Υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή που φέρνει τα μέγιστα κέρδη.

Πχ έχεις ένα προιόν το οποίο κοστίζει 1 ευρώ να το παράξεις.

Το πουλάς 2 ευρώ και έχεις 10 πωλήσεις, άρα κέρδος 10 ευρώ

Το πουλάς 3 ευρώ και έχεις 4 πωλήσεις, άρα κέρδος 9 ευρώ

Το πουλάς 2.5 ευρώ και έχεις 8 πωλήσεις, άρα κέρδος 12 ευρώ

Στην προκείμενη περίπτωση, το μέγιστο κέρδος το έχεις με τιμή πώλησης 2.5 ευρώ και όχι 2.

Nope,αν το πουλησεις 3 ευρω θα κανεις μια φορα 4 πωλησεις,και οι πελατες σου θα πανε την επομενη φορα και συνεχεια σε αυτον που το εχει 2.Ενας απο τους παλιοτερους κανονες της αγορας ειναι οτι η καταναλωση φερνει το κερδος.

• Like 5
Δημοσ.

Nope,αν το πουλησεις 3 ευρω θα κανεις μια φορα 4 πωλησεις,και οι πελατες σου θα πανε την επομενη φορα και συνεχεια σε αυτον που το εχει 2.Ενας απο τους παλιοτερους κανονες της αγορας ειναι οτι η καταναλωση φερνει το κερδος.

Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

http://www.euretirio.com/elastikotita-zitisis/

• Like 1
Δημοσ.

Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

http://www.euretirio.com/elastikotita-zitisis/

Δεν μου λενε τιποτα αυτα.Εγω ειμαι 20 χρονια στο εμποριο,εχω δοκιμασει ολους τους τροπους πωλησεων,και εχω καταληξει οτι με την καταναλωση εχεις το μεγαλυτερο κερδος.Στην πραξη οχι στην θεωρια,εχει μεγαλη διαφορα το ενα απο το αλλο.

• Like 6
Δημοσ.

Κατα τα αλλα απαγορευονται οι πολιτικες συζητησεις εδω μεσα....Και οταν ειχα ποσταρει εγω κατι πριν λιγο καιρο μου κλεισανε το λογαριασμο για 10 μερες...

Δημοσ.

Αν είναι πραγματικά τα νούμερα απλά γελάω :lol:

Αμ πραγματικά ήταν...

Το άλλο δεν το χεις ακούσει ? Που ανεβάζαν τις τιμές τους θεωρόντας πως έτσι θα γίνουν τα μαγαζιά τους 'καλά' μαγαζιά, και θα προσελκύσουν 'καλό' κόσμο.

Άλλη μια θεωρία που έχω ακούσει από διάφορους...

Ε και τα δύο θέλουν μια κάποια ρύθμιση και ισορροπία. Και μια εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της μάλλον αυτό θα κάνει, αλλά ο μέσος βλάχος που είχε κάποια χρήματα στην άκρη ή πήρε δάνειο για να ανοίξει μικρή ή οικογενειακή επιχείριση δεν σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο...

Και μάντεψε: Στην Ελλάδα τουλάχιστον οι βλάχοι με τέτοια σκεπτικά είναι περισσότεροι από τους σοβαρούς επιχειρηματίες.

Χαχαχαχα έλεος, και δεν τις έφτιαχνε μόνος του αλλά τις έπαιρνε από αλλού. Και τι ήταν αυτές οι τούρτες τίποτα τετραόροφες τούρτες για γαμήλιες τελετές;

Ακόμα και σε γνωστά ζαχαροπλαστεία σε κηφισιά και εκάλη να πας με δικές τους τούρτες δεν τις πουλάνε τόσο.

Όχι όχι μη φανταστείς τίποτα τέτοιες περίπλοκες κατασκευές. Απλά ο συγκεκριμένος γεράκος είχε βάλει λεζάντα με Ιταλική ονομασία στο μαγαζάκι του, και νόμιζε ότι επειδή η πινακίδα ήταν στα Ιταλικά θα έδινε άλλο 'αέρα' στο μαγαζί του.

Κατα τα αλλα απαγορευονται οι πολιτικες συζητησεις εδω μεσα....Και οταν ειχα ποσταρει εγω κατι πριν λιγο καιρο μου κλεισανε το λογαριασμο για 10 μερες...

Ε κοίτα ο καθ' αυτός καπιταλισμός δεν είναι πολιτικό σύστημα, αλλά οικονομικό. Τώρα θα μου πεις, πολλές φορές / από αρκετές πλευρές στις αρμοδιότητες των πολιτικών πέφτει και το οικονομικό σύστημα, άλλα άμα το πάρουμε έτσι, και δεδομένου ότι κυριολεκτικά η επιστήμη της πολιτικής (γιατί ναι, άσχετα αν οι περισσότεροι βουλευτές δεν έχουν γρι γνώσεις, η πολιτική είναι επιστήμη) αγγίζει σχεδόν όλες τις πτυχές της αστικοποιημένης ζωής.

Μη ξεχνάμε πως αν και η λέξη Πόλη μεταφράζεται και χρησιμοποιείται πολλές φορές όπως η λέξη 'city' των Άγγλων, επί της ουσίας έχει διαφορετική έννοια, καθ' ότι το 'city' ορίζεται χωροταξικά και με βάση το μέγεθός πληθυσμού, ενώ η Ελληνική λέξη 'Πόλις - Πόλη' αναφέρεται σε μια οργανωμένη ανθρώπινη κοινωνία ανεξαρτήτου μεγέθους, και η Πολ-ιτική, είναι η ενασχόληση με τα θέματα που αφορούν την Πόλη. Με τον όρο 'πολιτική' να σημαίνει 'ενασχόληση με τα της πόλης', καταλαβαίνουμε ότι σχεδόν το οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί θέμα πολ-ιτικό.

Η απαγόρευση στο φόρουμ πιστεύω έχει να κάνει με την αποφυγή των συζητήσεων επί συγκεκριμένων κομμάτων και προσώπων, για την αποφυγή από τη μια εξύβρισης δημόσιων προσώπων, αλλά και τσακωμών μεταξύ χρηστών του φόρουμ λόγο φανατισμού και διαχωρισμού σε 'απο δω' και 'απο κει'.

Δημοσ.

Δεν μου λενε τιποτα αυτα.Εγω ειμαι 20 χρονια στο εμποριο,εχω δοκιμασει ολους τους τροπους πωλησεων,και εχω καταληξει οτι με την καταναλωση εχεις το μεγαλυτερο κερδος.Στην πραξη οχι στην θεωρια,εχει μεγαλη διαφορα το ενα απο το αλλο.

Τότε γιατί δεν πουλάς όλα τα προιόντα σου με κέρδος 1 cent ανά προιόν για να έχεις την μέγιστη κατανάλωση; Δεν το κάνεις γιατί πολύ απλά έχεις βρει μια συγκεκριμένη τιμή που έχεις το μέγιστο κέρδος. 

• Like 2
Δημοσ.

Τότε γιατί δεν πουλάς όλα τα προιόντα σου με κέρδος 1 cent ανά προιόν για να έχεις την μέγιστη κατανάλωση; Δεν το κάνεις γιατί πολύ απλά έχεις βρει μια συγκεκριμένη τιμή που έχεις το μέγιστο κέρδος. 

Δεν βρισκεις μια τιμη για το μεγιστο κερδος,αλλα τσεκαρεις την αγορα και εισαι λιγο πιο κατω απο εκει.Στο ξαναειπα η θεωρια ειναι παπαλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...