Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 339
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Γιατί υπάρχει ημιμάθεια για το πως θα εφαρμοστεί ο κομμουνισμός και ο έλληνας θέλει να ζει σε σοσιαλιστική κοινωνία και οικονομία απολαμβάνοντας μόνο τα θετικά προνόμοια του καπιταλισμού. Να έχω το σπίτι το εξοχικό και ένα ακόμα σπίτι να το νοικιάζω, να έχω και τα 2 αυτοκίνητα και το iphone, να έχω και 100k στην άκρη αλλά να θέλω να περάσω και στο δημόσιο να έχω επάγγελμα με κλειστές αμοιβές να μην υπάρχει ανταγωνισμός, να πηγαίνω όμως στο μαγαζί και να θέλω τζάμπα τα προϊόντα, να γκρινιάζω για την δουλειά την Κυριακή αλλά να θέλω ανοιχτά τα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες. Αλλά αν θέλω να κάνω ιδιωτικά πανεπιστήμια ή να εφαρμόσω ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στον δημόσιο τομέα εκεί μόκο.

• Like 18
Δημοσ.

το ότι το 1% του πληθυσμού της γης έχει το 99% του πλούτου φαντάζομαι είναι ένας κάλος λόγος...

Το 99% πέρα απ' τις τζάμπα γκρίνιες δεν προτείνει ποια είναι η λύση για να αμβλυνθούν αυτές οι ανισότητες. Επίσης το 99% δεν το ρώτησες αν θέλει να εφαρμοστεί κομμουνισμός, αν θέλει να υπάρξει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κολεκτιβοποίηση περιουσίας όλων την οποία θα διαχειρίζεται το κράτος-κοινωνία.

• Like 5
Δημοσ.

Το 99% πέρα απ' τις τζάμπα γκρίνιες δεν προτείνει ποια είναι η λύση για να αμβλυνθούν αυτές οι ανισότητες. Επίσης το 99% δεν το ρώτησες αν θέλει να εφαρμοστεί κομμουνισμός, αν θέλει να υπάρξει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κολεκτιβοποίηση περιουσίας όλων την οποία θα διαχειρίζεται το κράτος-κοινωνία.

ανακατονομη του πλουτου σου λεει κατι ? Δεν θες, τοτε μηπως φορο 90% για κερδη πανω απο ενα ποσο πχ 500 χιλιαδες ευρω ? 

Δημοσ.

ανακατονομη του πλουτου σου λεει κατι ? Δεν θες, τοτε μηπως φορο 90% για κερδη πανω απο ενα ποσο πχ 500 χιλιαδες ευρω ?

Και δεν μου λες ρε τσακάλι αριστερόχειρά μου εσύ, στην ανακατανομή του πλούτου ποιος θα πάρει το φιατάκι και ποιος τη μερσεντές;

Ποιος το δυαράκι στο Αιγάλεω και ποιος το ρετιρέ στο Κολονάκι;

Ποιος το ποτιστικό χωράφι και ποιος το ξερικό;

Και ποιος θα κρατήσει επιχείριση/εργοστάσιο/θα προβεί σε επένδυση με 90% φορολογία στην Ελλάδα;

Μ'αρέσει που αναρωτιόσουν αν οι αριστερόχειρες είναι πιο έξυπνοι...

• Like 1
Δημοσ.

Και δεν μου λες ρε τσακάλι αριστερόχειρά μου εσύ, στην ανακατανομή του πλούτου ποιος θα πάρει το φιατάκι και ποιος τη μερσεντές;

Και ποιος θα κρατήσει επιχείριση/εργοστάσιο/θα προβεί σε επένδυση με 90% φορολογία στην Ελλάδα;

Προφανώς ο φτωχός που δεν έχει να δωσει φαι στα παιδιά του αντιλαμβάνεται το δίκαιο ως την σωστή μοιρασιά των ρετιρέ και των μερσεντές.... Δεν είναι τυχαίο που οι συζητήσεις για αλλαγή αυξάνονται σε χρονικές στιγμές που η κοινωνία πάει κατα διαόλου. Το να μιλήσεις για άλλο σύστημα το 2005 που η μικροαστίλα στην ελλάδα άγγιζε το american dream ήταν ανούσιο. Το να μιλάς τώρα με 30% ανεργία και βασικό μισθό 3 και 60 κυριολεκτικά είναι κάπως πιο φυσιολογικο. Αλλάζουν οι προτεραιότητες και το τι κατανοείς σαν σημαντικό.

• Like 6
Δημοσ.

Ο ήδη υπάρχων πλούτος είναι ψιλο-άχρηστος. Σημασία έχει να αυξήσεις τον παραγώμενο πλούτο, εκεί είναι όλη η υπόθεση.

• Like 1
Δημοσ.

Λίγα για το Αιγάλεω.Μια χαρά περιοχή είναι :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

ΚΚΕ

Θα σου ελεγα αρκετα για το ΚΚΕ και γενικα για τα ευεργετηματα του κομμουνισμου στην ελλαδα και παγκοσμιως για να μαθαινεις,αλλα επειδη εδω απαγορευονται οι πολιτικες συζητησεις θα το καταπιω.

Δημοσ.

Ο Κομουνισμός θεωρητικά είναι το καλύτερο πολίτευμα. Παρόλα αυτά στην ουτοπική του θεωρεία προτιμάει να εθελοτυφλεί σχετικά με τις ανθρώπινες αδυναμίες & φύση που κάνουν την εφαρμογή του πολιτεύματος αδύνατη. Υπάρχουν πολλές κομουνιστικές κοινωνίες και οι περισσότερες μοιάζουν με φασισμό η δικτατορία για αυτό το λόγο. 

Αν στο μέλλον η τεχνολογία γίνει αναπόσπαστο μέρος του κουμουνισμού, μπορεί να δουλέψει αλλά δεν μιλάμε για χώρες μαου μαου όπως η Ελλάδα. Μιλάω για "καινούριες" χώρες με την τεχνολογική οργάνωση της κοινωνίας ως αναπόσπαστο κομμάτι τους σχεδιασμένο από το 0, στο μέλλον, (πάλι θα είναι κάτι μεταξύ δημοκρατίας και κομουνισμού)

Ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο πολίτευμα για να ωθήσει τους ανθρώπους στην μέγιστη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα. Έχει προβλήματα λόγω ανθρώπινης φύσης και το μεγαλύτερο από αυτά είναι η συγκέντρωση πλούτου στο 1%, αλλά αποδεικνύεται το καλύτερο που έχουμε. 

Ο σοσιαλισμός επίσης καλό πολίτευμα, ίσως και καλύτερο από hard core capitalism αν γίνει σωστά, αλλά είδαμε πόσο σωστά το εφαρμόσαμε εμείς στην μπανανιά.. Η ανθρώπινη φύση και εδώ. 

• Like 15

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...