Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν SSD και δύο συμβατικούς δίσκους.Τους έχω σε AHCI Mode και τους εμφανίζει στο system tray σαν να είναι usb sticks.Πώς μπορώ να τους διώξω από εκεί;

Δημοσ.

Έχω έναν SSD και δύο συμβατικούς δίσκους.Τους έχω σε AHCI Mode και τους εμφανίζει στο system tray σαν να είναι usb sticks.Πώς μπορώ να τους διώξω από εκεί;

Μπες στο support της μητρικής σου και ψάξε για update του sata controller

είχα κ'εγω το ίδιο θέμα.

Δημοσ.

Όταν θα περάσεις σωστά όλους τους drivers της μητρικής σου θα σου τους δείχνει και αυτό σωστά..

Κάποιες μικρές εξαίρεσες υπάρχουν σε 3rd party controlers..

Πες μας κ την μητρική σου αν θέλεις.

Δημοσ.

Λύση πράγματι δε βρήκα.Έκανα update τους drivers από τη σελίδα της Gigabyte αλλά τίποτα.Το γύρισα σε IDE mode για έναν άλλο λόγο κυρίως.Όταν μπουτάρει ο Η/Υ κάποιες φορές μου βγάζει "SMART Error" στους μηχανικούς δίσκους.Και με αναγκάζει να κάνω reset ώστε να ξαναμπώ.Κάποιες φορές μπαίνει,κάποιες άλλες θέλει και δεύτερο reset....

Μάλλον πρέπει να περιμένω να πάρω την καινούρια μητρική και επεξεργαστή...

Από τη σελίδα που μου έδωσες τι να χρησιμοποιήσω;

Δημοσ.

Αν σου βγάζει SMART error, ρίξε μία ματιά στους δίσκους σου μήπως όντως κάποιες τιμές του SMART είναι προβληματικές (π.χ. με Hard disk sentinel).

Τo AHCI καλό είναι να το έχεις γενικώς.

Όσο για το να τους δείχνει αφαιρούμενους, δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερο πρόβλημα.

Δημοσ.

Το Hard Sentinel δε βγάζει κανένα πρόβλημα.Απενεργοποίησα τώρα το SMART από το BIOS για να μην έχω κολλήματα στην έναρξη.

Το μόνο κακό ότι εμφανίζει ως αφαιρούμενους τους δίσκους,είναι να γίνει κάποιο λάθος και να τους κάνω eject!!

Δημοσ.

σε πιο παλιο μου nvidia chipset ειχα δει να φαινονται σαν removable χωρις ναμου δημιουργει προβλημα.νομιζα το εκανε οταν περναγα το chipset.αλλα αν βλεπεις smart error σε μηχανικο κατι δεν παει καλα.επισης ναι θελει ahci mode για τον ssd γιατι νομιζω αλλιως δεν υποστηριζει trim

Το Hard Sentinel δε βγάζει κανένα πρόβλημα.Απενεργοποίησα τώρα το SMART από το BIOS για να μην έχω κολλήματα στην έναρξη.

Το μόνο κακό ότι εμφανίζει ως αφαιρούμενους τους δίσκους,είναι να γίνει κάποιο λάθος και να τους κάνω eject!!

Μπορει να μην σε αφησει καν αν δει οτι ο δισκος χρησιμοποιειται.οπως ειναι και με τα usb sticks.δες  αν γινεται με κανα τροπο Hide το icon. Και προληπτικα δες για κανα bios update.

• Like 1
Δημοσ.

απλα μετα τσεκαρε τους παλιους με ενα diagnostic εργαλειο απο το site της εταιρειας του κατασκευαστη να δεις τι θα σου βγαλει στο surface scan αλλα και στο smart.και βαλε ξανα ahci οχι sata/ide.εκτος αν φταιει καμια τροφοδοσια ή κανα sata καλωδια και βγαζει errors.

Δημοσ.

Στον samsung μου έβγαζε πρόβλημα στο spin up/down.Πάντως τώρα τον έβγαλα,κι έβαλα στη θέση του τον καινούριο,και δεν ακούγεται τίποτα.

Δημοσ.

Στον samsung μου έβγαζε πρόβλημα στο spin up/down.Πάντως τώρα τον έβγαλα,κι έβαλα στη θέση του τον καινούριο,και δεν ακούγεται τίποτα.

αν ειναι εντος εγγυησης στον αλλαζουν.αλλιως τον κρατας και οσο αντεξει.αν θες τυπικα τον κανεις δοκιμη και σε αλλο Pc αλλα αν ειχε θεμα το Pc  θα στο κανε και με τον νεο δισκο.μαλλον ηρθε η ωρα του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...