Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.  Έχω το σύστημα της υπογραφής και σήμερα που έτρεξα το A-tuning, το πρόγραμμα της μητρικής μου έβγαλε ειδοποίηση ότι υπάρχει update για κάποιους drivers και για το bios. Έχει κανείς την συγκεκριμένη μητρική? Γενικά τι λέτε να το κάνω? Η διαδικασία update του uefi είναι το ίδιο επικίνδυνη με τις παλιές μητρικές που είχαν bios?

Δημοσ.

Για τους drivers να το κάνεις αν το πρόγραμμα που λές ειναι της μητρικής σου τώρα για το bios καλό ειναι να το κάνεις αλλα οχι απο τα windows αλλα με usb stick και να το φορτώσεις manual στο uefi

Δημοσ.

Mέχρι στιγμής είχα asrock H97 pro4,H97mini itx,Z97 extreme6 σε όλες έχω περάσει πολλαπλές φορές bios μέσω windows δέν είχα ποτέ πρόβλημα

Δημοσ.

Ναι το πρόγραμμα είναι της asrock. Τα updates τα έκανα για τους drivers. Μπήκα και στο site της asrock για να δω τι βελτιώνει το bios και κάτι λέει για την απόδοση των ssd, ενεργοποιεί μια καινούρια ρύθμιση. (εγώ έχω το 1.2, την καινούρια ρύθμιση την ενεργοποιεί στο 1.4 και η πιο καινούρια είναι η 1.5)

Έχω χεστεί όμως λίγο. UPS δεν έχω και διάβασα στο pcsteps ότι update στο bios δεν κάνουμε ποτέ αν δεν υπάρχει λόγος παρά μόνο αν είμαστε έτοιμοι να αποχωρηστούμε το μηχάνημα για μεγάλο διάστημα αφού είναι πολύ ριψοκίνδυνο :(

Αναρωτιέμαι γιατί δεν το κάνουν και στις μητρικές όπως στις κάρτες γραφικών, όπου βάζουν διπλό bios για περίπτωση που χαλάσει το 1 (κάτι τέτοιο είχα διαβάσει.)

Τελικά πως να το περάσω (αν το πάρω απόφαση :P), είναι πιο ασφαλές μέσω uefi? Αν γίνει διακοπή την ώρα που φλασαρω το bios τι γίνεται? Δεν ξανανοίγει ο υπολογιστής?

Δημοσ.

Κοίτα καλο ειναι να έχουμε το πιο πρόσφατο bios και ειδικά αν προσφέρει ουσιαστικές αλλαγές , στην δικιά μου παλιά motherboard χωρίς uefi το έκανα με το usb stick που σου ειπα και ποτε δεν ειχα πρόβλημα τώρα φαντάζομαι μέσω uefi θα ειναι ακόμια πιο απλό και ασφαλές οποτε ναι θα σου πρότεινα να το κάνεις.

Θεωρητικά αν γίνει διακοπή πριν ολοκληρωθεί το flash αχρηστεύεται και η μητρική αλλα ειδικά στις καινούργιες μητρικές ειτε παίζουν με διπλά bios για τέτοιες περιπτώσει αλλα υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας αν γίνει κατι τετοιο να επανέλθει πάντως πρέπει να εισαι πολύ άτυχος και να πέσεις στην περίπτωση να κοπεί το ρεύμα την ώρα που θα γίνει

Δημοσ.

Το έκανα, μέσω του app shop της asrock από τα windows, αν και μόλις κατέβασε η εφαρμογή το bios έκανε αυτόματα επανεκκίνηση στο uefi και το πέρασε με το instant flash. Έλεγε ότι περνάει το uefi 1740 και νόμιζα ότι θα πέρναγε μόνο το update 1.04 αλλά απ'ότι βλέπω δεν βγάζει άλλο update τώρα οπότε μάλλον δεν είχε να κάνει με την έκδοση το όνομα.

Όταν ολοκληρώθηκε το update και έκανε επανεκκίνηση πέρασαν 10 δευτερόλεπτα όπου ο υπολογιστής ήταν ανοικτός αλλά δεν εμφανιζόταν τίποτα στην οθόνη, παίζει να ταν τα πιο αργά 10 δευτερόλεπτα της ζωής μου...

Δημοσ.

Ναι το πρόγραμμα είναι της asrock. Τα updates τα έκανα για τους drivers. Μπήκα και στο site της asrock για να δω τι βελτιώνει το bios και κάτι λέει για την απόδοση των ssd, ενεργοποιεί μια καινούρια ρύθμιση. (εγώ έχω το 1.2, την καινούρια ρύθμιση την ενεργοποιεί στο 1.4 και η πιο καινούρια είναι η 1.5)

Έχω χεστεί όμως λίγο. UPS δεν έχω και διάβασα στο pcsteps ότι update στο bios δεν κάνουμε ποτέ αν δεν υπάρχει λόγος παρά μόνο αν είμαστε έτοιμοι να αποχωρηστούμε το μηχάνημα για μεγάλο διάστημα αφού είναι πολύ ριψοκίνδυνο :(

Αναρωτιέμαι γιατί δεν το κάνουν και στις μητρικές όπως στις κάρτες γραφικών, όπου βάζουν διπλό bios για περίπτωση που χαλάσει το 1 (κάτι τέτοιο είχα διαβάσει.)

Τελικά πως να το περάσω (αν το πάρω απόφαση :P), είναι πιο ασφαλές μέσω uefi? Αν γίνει διακοπή την ώρα που φλασαρω το bios τι γίνεται? Δεν ξανανοίγει ο υπολογιστής?

Φίλε μου υπαρχει dual bios στις μητρικές απλά οχι σε όλες . Η μητρική της υπογραφής μου εχει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...