Gooby Guf Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 καλησπερα,πηρα ενα access point λοιπον για να επεκτεινω την ασυρματη συνδεση μου,το μοντελο ειναι το RPD-700 της digital element,οταν μπεν λοιπον στις ρυθμισιες επιλεγω λειτουργεια repeater(δεν ιπαρχει universal repeater option,το repeater με καλοδιο το λει repeater WISP) επιλεγω μετα την συνδεση μου και παταω save and apply,τωρα μου κανει δυο πραγματα το repeater,ειτε που θα μου βγαζει στο status:Connection type unsuportedlink status : Up και τα υπολοιπα μηδενικα ειτε που δεν θα μπορω να συνδεθω στο repeater μου,οπου αναγκαζομαι να κανω ρεσετ.Στη πρωτη περιπτωση το DHCP του repeater ειναι απενεργοποιημενο και χρησιμοποιει την IP 192.168.1.2 (η default του) στο main ρουτερ μου (H108NS) το DHCP ειναι ενεργοποιημενο αλλα υπαρχει ιδη μια συνδεση με την διευθηνση 192.168.1.2 συνδεδεμενη στο ρουτερ,προσπαθησα να αλλαξω την ΙΡ του ρεπεατερ αλλα παλι τα ιδια.Πρωτου αποφασίσω να το παω πισω εκανα μια προσπαθια να κανει repeat το Hotspot του κινητου μου,και δουλεψε σωστα,οποτε μαλλον το ρουτερ φτεειτο firmware του ειναι H108NSV1.0.7t_ZRD_GR2_A68η συνδεση μου ειναι PPPoE Adslδιαβασα καπου οτι ισως εχει να κανει με τα mac adress αλλα δεν ειμαι σιγουρος .help me pl0x
Gooby Guf Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 update:to repeater συνδεται κανονικα με το android μονο οταν εχουν ιδιο channel,οταν βαζω το repeater και το router στο ιδιο channel δεν μπορω να συνδεθω στο repeater.Προσπαθησα να κανω repeat το wifi του γειτονα και παλι δεν μπορουσα να συνδεθω στο repeater,μου διαφευγει κατι στις ρυθμισεις ?
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 αν μπορεις να το αλλαξεις αλλαξε το.γιατι πατε και αγοραζετε κατι μαρκες αγνωστες.μπορεις απλα να επαιρνες ενα tp link 701nd,801nd,901nd που τα εχει πολυ κοσμος και ειναι και αξιοπιστα.και θα μπορει να σε βοηθησει και καποιος.τωρα με αυτο.... επισης αλλαξε και το zte με κανα αλλο adsl router.το Wireless αλλα και γενικοτερα το router ειναι για πεταμα. 1
Gooby Guf Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 οκ,θα παλεψω λιγο ακομα αν ειναι μπας και και μετα παω για αλλο
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 γενικα να ξερεις οτι βαζεις Repeater κλεινεις τον Dhcp αλλα και ανοιχτο να τον αφησεις αμα δινει διαφορετικο ευρος δεν εχεις θεμα (προσεχε τι gateway θα δινει και τι dns) και να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router. αν δηλαδη το adsl router ειναι 192.168.1.1 βαλε το repeater 192.168.1.254 με dhcp αν το αφησεις ανοιχτο απο 192.168.1.230 μεχρι 192.168.1.240. στο πρωτο ρουτερ πχ Dhcp 192.168.1.2 εως 192.168.1.10. καναλι το ιδιο και τα δυο οπως και ιδιο ssid.και καντο και firmware update μηπως στρωσει. 1
Philippe Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Παλεύω καιρό με το εξής και ήρθε η ώρα να ρωτήσω στη Goofy Land Έχω ένα κύριο router (με ip 192.168.1.1) και μερικά repeater που συνδέω ενίοτε σε αυτό (π.χ. τα δύο είναι κάτι Gembird απ' το eshop). Νέο setup: συνδέω ενσύρματα το router με ένα από τα repeater, το οποίο σετάρω ως access point με δικό του SSID κλπ και μόνιμη ip 192.168.1.2 από το router (οι άλλες συσκευές που ζητάνε να συνδεθούν, είτε στο κυρίως router είτε στο repeater-access point θα παίρνουν ip's από 1.3 και μετά με το dhcp να γίνεται από το κύρίως router). ΤΙ φταίει και δε γίνεται με καμία δύναμη να συνδεθούν τα υπόλοιπα repeater με το νέο access point, αλλά μόνο με το κυρίως router? Πρέπει να είναι dhcp server (να μοιράζει ips) αυτό στο οποίο θα συνδέονται τα repeaters για να κάνουν repeat?
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Παλεύω καιρό με το εξής και ήρθε η ώρα να ρωτήσω στη Goofy Land Έχω ένα κύριο router (με ip 192.168.1.1) και μερικά repeater που συνδέω ενίοτε σε αυτό (π.χ. τα δύο είναι κάτι Gembird απ' το eshop). Νέο setup: συνδέω ενσύρματα το router με ένα από τα repeater, το οποίο σετάρω ως access point με δικό του SSID κλπ και μόνιμη ip 192.168.1.2 από το router (οι άλλες συσκευές που ζητάνε να συνδεθούν, είτε στο κυρίως router είτε στο repeater-access point θα παίρνουν ip's από 1.3 και μετά με το dhcp να γίνεται από το κύρίως router). ΤΙ φταίει και δε γίνεται με καμία δύναμη να συνδεθούν τα υπόλοιπα repeater με το νέο access point, αλλά μόνο με το κυρίως router? Πρέπει να είναι dhcp server (να μοιράζει ips) αυτό στο οποίο θα συνδέονται τα repeaters για να κάνουν repeat? α.κακη επιλογη τα gembird.απλα για πεταμα. δεν εχεις κανει κατι λαθος.ο dhcp δινει ip απο το 1.3 και πανω.το repeater ειναι ε κλειστο dhcp και 1.2 για ip.ως εδω σωστα. κανονια τωρα θα πρεπε χωρις κανενα προβλημα να συνδεθουν και τα repeater με το δευτερο ssid και να παιρνουν dhcp απο τον πρωτο.οποτε περα απο κανα firmware update δοκιμασε τα παρακατω. α.βαλε στα repeater μακρινες ip πχ 192.168.1.200 γιατι αμα βαλεις 1.3 τοτε 1.3 θα δωσει και ο dhcp του πρωτου και θα εχεις θεμα.οποτε ή βαλτο 1.200 ή βαλε τον dhcp να δινει απο το 1.4 ή το 1.5 και πανω. β.σε σπανιες περιπτωσεις εχω δει τετοια κολληματα και με αλλα ρουτερ δηλαδη να μην παιρνουν ip απο τον dhcp ενω αμα βαλω καρφωτα να παιζουν και εκει μπορεις να δοκιμασεις αμα γινεται να ανοιξεις τον dhcp του repeater και να του βαλεις να δινει πχ απο το 1.100 εως το 1.110.σαν gateway κανονικα βαζεις το αρχικο router .αυτο μπορει να εχει τον ευατο του σαν gateway στον dhcp>δεν θυμαμαι αν το εχω δοκιμασει για να σου πω αν παιζει και ετσι.εγω παντως βαζω την Ip του adsl router πχ 192.168.1.1 1
Philippe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ τον expert για τις συμβουλές To πρώτο router (ένα AVM Fritzbox) δίνει ip από 1.20 και πάνω σε ό,τι συνδέεται.. Το ένα Gembird που το 'χω στη LAN port του Fritzbox (σε λειτουργία Access Point με δικό του SSID όπως είπαμε) του 'δωσα εγώ 1.2, ενώ το άλλο Gembird (που το θέλουμε repeater του προηγούμενου αλλά δεν μας κάνει τη χάρη) το έχω με 1.3 - είναι διακριτές δηλ. οι ip Τη β' περίπτωση θα την κοιτάξω αύριο. Μου αρκεί που μου επιβεβαίωσες ότι γίνεται αυτό που ζητάω, οπότε θα το παλέψω μέχρι τελικής πτώσεως
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ τον expert για τις συμβουλές To πρώτο router (ένα AVM Fritzbox) δίνει ip από 1.20 και πάνω σε ό,τι συνδέεται.. Το ένα Gembird που το 'χω στη LAN port του Fritzbox (σε λειτουργία Access Point με δικό του SSID όπως είπαμε) του 'δωσα εγώ 1.2, ενώ το άλλο Gembird (που το θέλουμε repeater του προηγούμενου αλλά δεν μας κάνει τη χάρη) το έχω με 1.3 - είναι διακριτές δηλ. οι ip Τη β' περίπτωση θα την κοιτάξω αύριο. Μου αρκεί που μου επιβεβαίωσες ότι γίνεται αυτό που ζητάω, οπότε θα το παλέψω μέχρι τελικής πτώσεως οτι παιζει παιζει μια χαρα απλα με αυτην την μαρκα αμφιβαλλω για πολλα.κατα τα αλλα τα εχεις κανει σωστα.βρηκες καμια ακρη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα