perfcell Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα. το θέμα μου είναι το εξής αποφάσισα να κάνω format στο λαπτοπ. ξεκίνησα τη διαδικασία κανονικά και στη συνέχεια παρατήρησα ότι δεν υπάρχει δίσκος στη λίστα και ετσι δεν μπορούσα να κάνω format. Έκανα επανεκκίνηση και εκανα καποιες ρυθμίσεις στο bios τις οποίες βρήκα στο διαδίκτυο. Και πάλι όμως δεν εμφανίστηκε στη λίστα ο δισκος. Δοκίμασα άλλο δίσκο και τον εμφάνισε κανονικά. Στην αρχή νόμιζα ότι ο δίσκος χάλασε έπειτα όμως τον συνέδεσα εξωτερικά σε έναν άλλο υπολογιστή και τον έβλεπα κανονικά στον πίνακα ελέγχου του έκανα μία διαμόρφωση και έπειτα επιχείρησα να κάνω παλι format κι αυτή τη φορά τον έβλεπα κανονικά το δίσκο. Το ερώτημα μου είναι το εξής: πώς μπορώ να εξαφανισω πάλι το δίσκο απο τη λιστα που εμφανιζεται κατα το format. Τι μπορει να το προκαλεσε αυτο; Ρωτάω απλά και μόνο για την εμπειρία και για να ξέρω πως δημιουργηθηκε αυτό το πρόβλημα. Όποιος ξέρει ας απαντήσει. ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Βασικά δεν ξέρω πως να εξαφανίζεις τον δίσκο πριν την εγκατάσταση και δεν νομίζω να γίνεται κιόλας , μαλλον καποιο κόλλημα είχε φάει με το filesystem ή καποιο partition και με το format που του έκανες εκτός laptop έστρωσε
terry308 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Το laptop είναι παλιό; Σε toshiba αν θυμάμαι καλά έπρεπε να αλλάξω μια επιλογή του bios για τον δίσκο, αυτή η επιλογή που επέλεξα και δούλεψε ήταν η compatibility.
perfcell Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 fujitsu a530 δεν το λες παλιο ουτε και ολοκαινουριο. οτι και να πειραξα στα bios δεν τον εδειχνε ενω αλλους του εδειχνε κανονικα. το εχω μεγαλη απορια...
duffyduck Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Πρεπει να βρεις τον SATA driver που δινει ο κατασκευαστης (οχι την setup εκδοση του SATA driver, αλλα την floppy disk εκδοση), να την βαλεις σε ενα usb στικακι, και στην εγκατασταση των Win7 εκει που σου δειχνει τους δισκους για να επιλεξεις σε ποιον θες να κανεις εγκατασταση, να πατησεις load driver. Ετσι θα φορτωσει τον driver και θα δει τον δισκο, λογικα παντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα