Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο συστημα της υπογραφης ειδα οτι ενω οι ram μου ειναι στα 1866 τρεχουν στα 1600. Εχω βαλει aftermarket ψυκτρα στον επεξεργαστη (Raijintek Themis σε mid tower) και κλεινει τα πρωτα 2 slot της μητρικης(τα 2 πιο κοντα στον επεξεργαστη) οποτε οι ram ειναι στις θεσεις 3 και 4. Παιζει καποιο ρολο αυτο?Μπορω να μπω στο bios και να αλλαξω τους χρονισμους σε 1866 η θα γινει καμια ζημια π.χ. δεν θα μπαινει στα windows?

Δημοσ.

Μπες στο Bios στη καρτέλα memory και είτε βάλε χειροκίνητα τους χρονισμούς που πρέπει (από τη μαμα εταιρία) : Tested Speed 1866MHz

Tested Latency 9-10-9-28-2N

Tested Voltage 1.50v

είτε από τα profiles της μητρικής (xmp profile)

• Like 2
Δημοσ.

Βασικα ειναι αυτες απο το e-shop.http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-1866c9d-8gab-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-14900-1866mhz-ares-dual-channel-kit-p-PER.556260

1866 γραφουν αλλα αν δεις απο κατω λεει-->Ταχύτητα Διαύλου: 1600MHz. Τι εννοει ο ποιητης? Μηπως ειναι λαθος του e-shop?

Και εδω απο την σελιδα της G.Skill-->http://www.gskill.com/en/product/f3-1866c9d-8gab

Δημοσ.

Με το xmp profile δεν bootαρε και με εβγαλε στο bios για να τα κανω default. Θα δοκιμασω χειροκινητα.

Edit:Δεν ξερω πως να το κανω χειροκινητα, θελει ψαξιμο. Παντως τα 2 xmp profile εχουν τους σωστους χρονισμους... Γιατι να μην bootαρει?

Δημοσ.

Κάτι μου λέει πως είναι ιδιοτροπία της μητρικής στην περίπτωσή σου, κανονικά δεν θα έπρεπε να μασάει, βάζεις xmp και μπαμ μπουτάρει. Κάνε ένα bios update στο τελευταίο και ξαναδοκίμασε, μην το αφήσεις.

Δημοσ.

Μην αυξήσεις ακόμα ρεύματα χωρίς λόγο. Κατέβασε το memtest και τρέξε κάθε στικ ξεχωριστά, ένα 2ωρο το καθένα. Αν σου βγάλει error ο ένοχος είναι οι ram. Πριν τρέξεις όμως memtest κάνε μια μπακάλικη δοκιμή, βάλε manual τα mhz, τα timings και το voltage. Αν ούτε έτσι μπουτάρει τότε φταίνε οι μνήμες, οπότε πας σε memtest και όπως είπα κάθε στικ ξεχωριστά, για να βγάλεις σαφή συμπεράσματα.

Δημοσ.

Να το βαλω χειροκινητα απλα με προβληματιζει οτι περα απο τα tCL-tRCD-tRP-tRAS που εχω τους αριθμους(9-10-9-28) μετα εχει και καποια αλλα περιεργα. Να υποθεσω οτι δεν πειραζω κατι αλλο περα απο το 1866 και τα τεσσερα νουμερα παραπανω?

Edit: Μου ηρθε φλασια,πανω στο κουτι της μητρικης γραφει Windows 8 ready, μηπως φταει που εχω τα Windows 7?

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/ddr3memoryfrequencyguide.aspx#controller

Tωρα βρηκα αυτο,αν καταλαβα σωστα μητρικη με 4 slot και fx επεξεργαστη δεν παει πανω απο 1600mhz. Τι διαολο!!!!

Δημοσ.

Ναι βάζεις χειροκίνητα το ρεύμα, τα τέσσερα πρώτα timings και την συχνότητα. Δεν φταίει το λειτουργικό και ναι κατάλαβες λάθος περί τεσσάρων slots και 1600mhz. Αν έχεις δύο στικ των 1866mhz θα δουλεύουν στα 1866mhz, αν έχεις τέσσερα στικ των 1866mhz ο fx θα τα δουλεύει στα 1600mhz. Από την στιγμή που έχεις δύο στικ δεν πρέπει να ανησυχείς. Κάνε αυτό που σου είπα και θα με θυμηθείς.

Δημοσ.

Οκ,θα το δοκιμασω χειροκινητα. Ευχαριστω!

EDIT:

Μπα, αρνειται πεισματικα να bootαρει.Υπαρχει και περιπτωση να βαζω λαθος τα νουμερα στο bios καθως δεν ειναι κατι στο οποιο εχω εμπειρια. Το memtest χρειαζεται να μπει σε usb, γιατι κατι τετοιο ειδα σε ενα tutorial, η το κατεβαζω και το τρεχω απο τα windows? Αν και λεω να μην προσπαθησω αλλο, πιστευα οτι ειναι κατι απλο οπως το να αλλαξω απλα το xmp profile, αλλα τελικα εχω φαει ολο το απογευμα ψαχνοντας. Ειμαι του δογματος if it ain't broken, don't fix it. Το πολυ πολυ οταν παρω 16gb να παω σε 1600mhz.

Μια τελευταια ερωτηση: σε περιπτωση που γυρνουσε στα 1866 θα εβλεπα καμια διαφορα η παιζει μεγαλυτερο ρολο το cas latency?

Δημοσ.

θεωρω οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο αλλα ουτε χρειαζεται να κανεις τις μνημες ντε και καλα να τρεξουν στα 1866 peak που λενε.. ασε τες 1600, οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες. εχω 24gb ram 1866mhz με εναν i7 920 και την asus p6t deluxe... οι μνημες μου δεν πανε 1866 με τιποτα, ουτε χειροκίνητα ουτε με xmp. δεν τις χωνευει η μητρική. Οταν καταφερω να τις μπουταρω στα 1866 δεν αναγνωριζονται ολες... αλλα μονο τα 8gb. Στα 1600 με 1.64v μου πηγαίνουν μια χαρα και μπορω και κανω overclock χωρις προβληματα την cpu.. Ολες οι δοκιμες μου ειναι στα πλαισια του ασφαλες πάντα... δεν ψαχνομαι σε extreme ρεύματα κλπ.. δες αν οι μνημες σου ειναι μεσα στην λιστα συμβατότητας-τεστ της μητρικης σου.. Οι δικες μου δεν ειναι και για αυτο ισως να μην τρεχουν στα 1866.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...