Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω κατεβάσει το virtual box  της Oracle, την έκδοση για windows x32/64bit και θέλω να εγκαταστήσω μέσα την έκδοση 15,04 του ubuntu. Όλα αυτά στο σύστημα της υπογραφής...

Πρώτο πρόβλημα: όταν πάω εκεί που βάζεις όνομα λειτουργικό κλπ. τα εμφανίζει όλα σε χ32bit (windows, linux τα πάντα) ενώ το σύστημα μου είναι χ64. 

Παρόλα αυτά το προσπερνάω, καθορίζω ram, σκληρό δίσκο κλπ. επιλέγω το iso Που θέλω να φορτώσω, φτιάχνω και το network interface και πατάω να ξεκινήσει το vm.

Όμως μετά από λίγη ώρα που εμφανίζει ένα μήνυμα μου λέει ότι δε μπορεί να διαβάσει κάτι και στο τέλος system halted.

Μέχρι και βίντεο παρακολούθησα και ακολούθησα όλα τα βήματα σωστά αλλά δε λέει να ξεκινήσει.

Κάποια βοήθεια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edit: αυτό εμφανίζει στο περίπου

fatal-error.png

Δημοσ.

Έχεις βάλει το extension pack? Αν δεν το έχεις δοκίμασε αφού το βάλεις.

Το μήνυμα πάντως παραθέτει σε πρόβλημα ανάγνωσης από το μέσω εγκατάστασης. Κατέβασε κάποια άλλη έκδοση να δοκιμάσεις, προτείνω την 14.04.3 LTS (long time support) ή το mint cinnamon edition που είναι φοβερό.

Δημοσ.

Οκ θα τα δοκιμάσω. Πάντως για το ότι δε μου δίνει επιλογή για 64bit το έψαξα στο internet και έχουν και άλλοι παρόμοιο θέμα

"If VirtualBox is only showing 32 bit versions in the Version list make sure: Your Host OS is 1) 64-bits, 2) Intel Virtualization Technology and VT-d are both enabled in the BIOS, 3) The Hyper-V platform is disabled in your Windows Feature list."

Τα 1 και 3 τα έχω τσεκάρει. Τώρα για το 2 η μητρική μου (α ρε asrock) δεν έχει τέτοια ρύθμιση, τουλάχιστον σε εμφανές σημείο.

Δημοσ.

Στο bios τράβα στο CPU Configuration και κάνε Enable το Intel ® Virtualization tech

"When this option is set to [Enabled], a VMM (Virtual Machine Architecture)can utilize the additional hardware capabilities provided by VanderpoolTechnology. This option will be hidden if the installed CPU does not supportIntel ® Virtualization Technology"

Δημοσ.

Καταρχάς παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

micos000: δούλεψε τελικά αλλά για x32 bit έκδοση

coffex: στο cpu configuration έχει μόνο αυτές τις επιλογές

post-231564-0-61001700-1439395099_thumb.jpg

Οι άλλες κατηγορίες της μητρικής είναι γενικές πληροφορίες-ρολόι κλπ., αυτή η καρτέλα, επιλογές boot Και κάτι λίγα για oc,

Απ'ότι καταλαβαίνω πρόκειται για κακό συνδυασμό bios-μητρικής-επεξεργαστή.

Δημοσ.

ερώτηση.

Γιατί δεν δοκιμάζεις το Vmware player;

Βασικά απλά ήθελα να αποφύγω την ταλαιπωρία του dual boot αν θελήσω μετά να το βγάλω αλλά και να δω λίγο από vm. Τελικά μάλλον θα καταφύγω στο dual boot

coffeex: τι να σου πω φίλε μου... ευχαριστώ για τον κόπο πάντως :)

Δημοσ.

Βασικά απλά ήθελα να αποφύγω την ταλαιπωρία του dual boot αν θελήσω μετά να το βγάλω αλλά και να δω λίγο από vm. Τελικά μάλλον θα καταφύγω στο dual boot

coffeex: τι να σου πω φίλε μου... ευχαριστώ για τον κόπο πάντως :)

ε ωραία πριν καταφύγεις στο dual boot δώσε και μια ευκαιρία στo πρόγραμμα που αναφέρω.

Δωρεάν είναι και υποστηρίζει ολα τα λειτουργικά.

Δημοσ.

ε ωραία πριν καταφύγεις στο dual boot δώσε και μια ευκαιρία στo πρόγραμμα που αναφέρω.

Δωρεάν είναι και υποστηρίζει ολα τα λειτουργικά.

Ναι αλλά ο επεξεργαστής δεν έχει virtualisation.

Δημοσ.

Ναι αλλά ο επεξεργαστής δεν έχει virtualisation.

Άρα το Point σου είναι ότι και μου του Χρήστου θα έγω το ίδι θέμα ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...