Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εννοείς «βασική προϋπόθεση το όχημα να περάσει από το ΚΤΕΟ»;

Να γίνει επανέλεγχος, ή απλά να πάω με το αμάξι και όχι με ταξί ας πούμε;

• Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοείς «βασική προϋπόθεση το όχημα να περάσει από το ΚΤΕΟ»;

Να γίνει επανέλεγχος, ή απλά να πάω με το αμάξι και όχι με ταξί ας πούμε;

Να πας με το οχημα που κόπηκε με σοβαρη ελλειψη για επανελεγχο

βεβαια αν δεν πας και περιμενεις να το φτιαξεις αφου ληξει το προσωρινο κτεο  και  για ενα μηνα το ποσο ειναι παλι μικρο οπότε μικρο το κακο

απλα εισαι ακαλυπτος απο θεμα κτεο σε πιθανο ελεγχο αστυνομιας

Δημοσ.

Προσφατα αγόρασα ένα μηχανάκι με άδεια το 2001 από νησί. Δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ λόγω νησιού. Διαβάζωντας όμως τη νομοθεσία παντού βλέπω να μιλάει για τα μηχανάκια ταξινομημένα με άδεια ΑΠΟ το 2005 και ΝΕΩΤΕΡΑ. Για τα πριν δε λέει κάτι; Δηλαδή δε χρειάζονται ΚΤΕΟ;

Δημοσ.

Γιατί να κάνω επανέλεγχο απλά για να πάρω παράταση, αφού δεν το έχω φτιάξει ακόμα;

Απλά για να σκάσω το 5ευρο;

Όχι, το κάνεις για να μην ακυρωθεί ο έλεγχος που έγινε στις 5/9 και πληρώσεις από την αρχή παράβολο + πρόστιμο. Εσύ είσαι αυτός που δεν φρόντισε να το φτιάξει μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, στη θέση σου δεν θα παραπονιόμουν.

Προσφατα αγόρασα ένα μηχανάκι με άδεια το 2001 από νησί. Δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ λόγω νησιού. Διαβάζωντας όμως τη νομοθεσία παντού βλέπω να μιλάει για τα μηχανάκια ταξινομημένα με άδεια ΑΠΟ το 2005 και ΝΕΩΤΕΡΑ. Για τα πριν δε λέει κάτι; Δηλαδή δε χρειάζονται ΚΤΕΟ;

Από όσο ξέρω ΟΛΑ τα μηχανάκια έχουν υποχρέωση ΚΤΕΟ πλέον, ακόμα και αυτά που έχουν βγάλει άδεια σε νησιά.

Ένα απλό τηλεφώνημα σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ θα σου λύσει όλες τις απορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, το κάνεις για να μην ακυρωθεί ο έλεγχος που έγινε στις 5/9 και πληρώσεις από την αρχή παράβολο + πρόστιμο. Εσύ είσαι αυτός που δεν φρόντισε να το φτιάξει μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, στη θέση σου δεν θα παραπονιόμουν.

Από όσο ξέρω ΟΛΑ τα μηχανάκια έχουν υποχρέωση ΚΤΕΟ πλέον, ακόμα και αυτά που έχουν βγάλει άδεια σε νησιά.

Ένα απλό τηλεφώνημα σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ θα σου λύσει όλες τις απορίες.

Δεν κατάλαβες την περίπτωσή μου.

Πήγα όμως το απόγευμα και μου λύθηκαν οι απορίες.

Αυτοί σου δίνουν συνολικά 60 μέρες για να κάνεις επανέλεγχο και να περάσεις χωρίς πρόστιμα.

Εμένα αρχικά μου έδωσαν 20 μέρες, και πριν που πήγα με ρώτησε ο υπάλληλος αν θέλω 20 μέρες παράταση (με άλλες 20 να απομένουν) ή 30 (με άλλες 10 να απομένουν). Επέλεξα τις 30 γιατί με βολεύει περισσότερο σε αυτή την περίπτωση.

Επίσης, ενώ η κοπέλα στο τηλέφωνο το πρωί μου έδωσε να καταλάβω ότι θα πρέπει να ξαναγίνει έλεγχος απ' την αρχή, τελικά απ' ό,τι μου είπε ο υπάλληλος, απλά κάτι τσεκάρουν με τους ρύπους, βγάζουν μια φωτογραφία λέει, και τέλος. Δεν τα ξανακάνουν όλα απ' την αρχή, αφού σκοπός μου ήταν να πάρω απλά παράταση.

Δημοσ.

Από το νησί που το αγόρασα κανένα μηχανάκι δε περνάει ΚΤΕΟ. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Έχουν ειδική νομοθεσία. Με λίγα λόγια θέλω να ξέρω αν θα πληρώσω κάποιο πρόστιμο. Απλά το μηχανάκι ήρθε Αθήνα δε θα κυκλοφορεί εκεί. Θα έρθει κανονικά νόμιμα επαρχία. Αν γίνεται να υπάρχει κ παραπομπή της νομοθεσίας , λόγια στον αέρα ξέρω να λέω κι εγώ χωρίς παρεξήγηση.

Δηλαδή:

- Μηχανοκίνητα ίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) που η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί από υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών άλλης Περιφέρειας της χώρας, στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους, υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφέρειας στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους.

www.dikaiologitika.gr

Πηγή

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες την περίπτωσή μου.

Πήγα όμως το απόγευμα και μου λύθηκαν οι απορίες.

Αυτοί σου δίνουν συνολικά 60 μέρες για να κάνεις επανέλεγχο και να περάσεις χωρίς πρόστιμα.

Εμένα αρχικά μου έδωσαν 20 μέρες, και πριν που πήγα με ρώτησε ο υπάλληλος αν θέλω 20 μέρες παράταση (με άλλες 20 να απομένουν) ή 30 (με άλλες 10 να απομένουν). Επέλεξα τις 30 γιατί με βολεύει περισσότερο σε αυτή την περίπτωση.

Επίσης, ενώ η κοπέλα στο τηλέφωνο το πρωί μου έδωσε να καταλάβω ότι θα πρέπει να ξαναγίνει έλεγχος απ' την αρχή, τελικά απ' ό,τι μου είπε ο υπάλληλος, απλά κάτι τσεκάρουν με τους ρύπους, βγάζουν μια φωτογραφία λέει, και τέλος. Δεν τα ξανακάνουν όλα απ' την αρχή, αφού σκοπός μου ήταν να πάρω απλά παράταση.

Μια χαρά την κατάλαβα την περίπτωση σου.

Εσύ όμως σίγουρα κάτι δεν κατάλαβες καλά. Τα ΚΤΕΟ σου βάζουν προθεσμία 20-30 ημερών να το πας για επανέλεγχο, μόλις περάσει αυτό το διάστημα και μέχρι τις 60 ημέρες θεωρείται βάση νόμου εκπρόθεσμο και πρέπει να πληρωθεί στο κράτος ένα παράβολο εκπρόθεσμου ελέγχου ύψους 4€. Δεν είναι στο χέρι τους να δώσουν παράταση, εφόσον το πας στις 45 ημέρες πχ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον επανέλεγχο.

Από το νησί που το αγόρασα κανένα μηχανάκι δε περνάει ΚΤΕΟ. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Έχουν ειδική νομοθεσία. Με λίγα λόγια θέλω να ξέρω αν θα πληρώσω κάποιο πρόστιμο. Απλά το μηχανάκι ήρθε Αθήνα δε θα κυκλοφορεί εκεί. Θα έρθει κανονικά νόμιμα επαρχία. Αν γίνεται να υπάρχει κ παραπομπή της νομοθεσίας , λόγια στον αέρα ξέρω να λέω κι εγώ χωρίς παρεξήγηση.

Δηλαδή:

Πηγή

Δεν ξέρω ποια "ειδική νομοθεσία" εννοείς, ξέρω όμως πως σε μερικά νησιά(πχ Κάρπαθος) έχουν πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει ΚΤΕΟ για να περάσουν από έλεγχο, από την άλλη όμως δεν εξαιρούνται από τη νομοθεσία.

Τώρα αν θέλεις παραπομπή στην νομοθεσία, πες μου ποια περιφέρεια έχει εκδώσει την άδεια κυκλοφορίας σου, και εγώ θα σου πω το πρόγραμμα πρόσκλησης ΚΤΕΟ αυτής.

Δημοσ.

το ξερω οτι ακουγεται καπως αλλα γνωριζει κανεις κανενα κτεο που να περναει τα αυτοκινητα αερα?γιατι τελικα μετα απο τεχνικο  ελενχο εχουμε αρκετες ελλειψεις και ειναι αδυνατον να φτιαχτουν ολα μαζι...ξερει κανεις κανενα κτεο που να περναει με λαδωμα?

Δημοσ.

το ξερω οτι ακουγεται καπως αλλα γνωριζει κανεις κανενα κτεο που να περναει τα αυτοκινητα αερα?γιατι τελικα μετα απο τεχνικο ελενχο εχουμε αρκετες ελλειψεις και ειναι αδυνατον να φτιαχτουν ολα μαζι...ξερει κανεις κανενα κτεο που να περναει με λαδωμα?

Οι ελλείψεις μαλλον θα ναι σημαντικες.

Θα φτιαξεις οσες μπορεις και θα ξαναπας, μετα θα σου δωσει παραταση, θα ξαναφτιαξεις τις υπολοιπες, αλλιως δεν θα κανεις τιποτα για τα επομενα δυο χρονια

Δημοσ.

Δλδ να παρει ο ελεγκτής ενα 50αρικο και εσυ να πατησεις ενα παιδακι επειδη εχεις λαστιχα 15 χρονων για παραδειγμα το θεωρεις σωστο? Δεν θα αλλαξει η ελλαδα παιδια η νοοτροπία μας φταιει οχι το συστημα! Offtopic αλλα να λεμε και τις αληθειες οχι οτι και γω ειμαι αλλα μην γινόμαστε τοσο προκλητικοι

Δημοσ.

Δλδ να παρει ο ελεγκτής ενα 50αρικο και εσυ να πατησεις ενα παιδακι επειδη εχεις λαστιχα 15 χρονων για παραδειγμα το θεωρεις σωστο? Δεν θα αλλαξει η ελλαδα παιδια η νοοτροπία μας φταιει οχι το συστημα! Offtopic αλλα να λεμε και τις αληθειες οχι οτι και γω ειμαι αλλα μην γινόμαστε τοσο προκλητικοι

ρε παιδια μην λεμε οτι θελουμε...δεν ειπα ποτε οτι το αυτοκινητο μετακινειται...ειναι σε φαση ολικης ανακατασκευης και αυτη την στιγμη ειναι αδυνατον να δωσω για συνεργεια οτι ελλειψεις εχει....και φιλε stel106 οχι δεν μιλαω για τετοιες ελλειψεις ουτε για πατημενα 15χρονα....μιλαω για αμορτισερ που δεν αποροφφουν μιλαω για μια μασκα η οποια περιμενω να ερθει αλλιως τα μπροστινα φωτα δεν καθονται στην θεση τους για απουσια ουρανου και ενα κενο στο τιμονι λογο ψιλοστραβωμενου ημιαξονιου.....δεν ειναι ολοι στην ελλαδα με προβληματικη νοοτροπια οπως λες....ειναι και καποιες φορες η κωλοκατασταση που δεν σου επιτρεπει να τα κανεις ολα....απο εκει και περα ο καθενας κρινει και κανει....εγω προσωπικα δεν το μετακινω και ουτε εχω σκοπο να το μετακινησω μεχρι να ολοκληρωθει το θεμα οπως ειπα ειναι οτι απο 1,1,2016 μπαινουν νεα προστιμα μεγαλυτερα τα οποια δεν θα μπορω να αποπληρωσω 

Δημοσ.

ρε παιδια μην λεμε οτι θελουμε...δεν ειπα ποτε οτι το αυτοκινητο μετακινειται...ειναι σε φαση ολικης ανακατασκευης και αυτη την στιγμη ειναι αδυνατον να δωσω για συνεργεια οτι ελλειψεις εχει....και φιλε stel106 οχι δεν μιλαω για τετοιες ελλειψεις ουτε για πατημενα 15χρονα....μιλαω για αμορτισερ που δεν αποροφφουν μιλαω για μια μασκα η οποια περιμενω να ερθει αλλιως τα μπροστινα φωτα δεν καθονται στην θεση τους για απουσια ουρανου και ενα κενο στο τιμονι λογο ψιλοστραβωμενου ημιαξονιου.....δεν ειναι ολοι στην ελλαδα με προβληματικη νοοτροπια οπως λες....ειναι και καποιες φορες η κωλοκατασταση που δεν σου επιτρεπει να τα κανεις ολα....απο εκει και περα ο καθενας κρινει και κανει....εγω προσωπικα δεν το μετακινω και ουτε εχω σκοπο να το μετακινησω μεχρι να ολοκληρωθει το θεμα οπως ειπα ειναι οτι απο 1,1,2016 μπαινουν νεα προστιμα μεγαλυτερα τα οποια δεν θα μπορω να αποπληρωσω

Από τη στιγμή που μας ρωτάς σε ποιο ΚΤΕΟ λαδώνονται ώστε να περνάνε αέρα τα αυτοκίνητα, ή έχεις προβληματική νοοτροπία ή τρολάρεις.

Δημοσ.

ε παρεδωσε πινακιδες εαν αδυνατεις να περασεις κτεο.αφου δεν κουνιεται το αμαξι.(εκτος και εαν θελεις να κουνιεται).

μα για αυτο τον λογο κανω ανακατασκευη...δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβει καποιος οτι οι καιροι ειναι τετοιοι που δεν μπορεις πλεον να τα πληρωνεις ολα?  οσο για τις πινακιδες ειναι τραγικο να ξεκινησω ολη αυτη την διαδικασια για 1-2 μηνες που εχουν μεινει για να τελειωσω...ξαναλεω δεν με ενδιαφερει αν θα το περασουν η αν θα το κοψουν με ενδιαφερει να παρω αναβολη 

Από τη στιγμή που μας ρωτάς σε ποιο ΚΤΕΟ λαδώνονται ώστε να περνάνε αέρα τα αυτοκίνητα, ή έχεις προβληματική νοοτροπία ή τρολάρεις.

προβληματικη νοοτροπια?ναι εχεις δικιο εχω μαζι με αλλους ποσους που η κατασταση μας εχει γονατισει και δεν μας παιρνει να τα πληρωσουμε ολα...στο κατω κατω εγω θα σκοτωθω αν οπως λες το περασω και δεν το φτιαξω ποτε εσυ τι καιγεσαι?εσυ θα παρεις αγκαλια κολωνα?

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...