Joshua21 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, geor92 said: Όχι, σίγουρα δεν τρέχω σε πίστες! Γι αυτό ρώτησα γιατι ήθελα να ξέρω αν τόσο χαμηλές τιμές είναι αντιληπτές ή όχι. Τότε πάμε σίγουρα για αλλαγή, δε βλέπω άλλη λύση! Ακριβώς έτσι είναι! Απλά δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω όσους επανελέγχους θέλω. Αν μπορώ δε χάνω κάτι να πάω σε περίπτωση που έγινε όντως λάθος. Βέβαια μπορεί όλα αυτά να είναι ανούσια και όντως να έχει κρεμάσει το αμορτισέρ Αντιληπτές είναι αλλά μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες, πχ αν προσπαθήσεις να κινηθείς πολύ γρήγορα σε δρόμο με στροφές (θα χάνει την πρόσφυση πολύ νωρίτερα), στην ευθεία δύσκολα το καταλαβαίνεις. Άσε που τόσο φτωχή απόδοση σημαίνει πως χάλασε μια και έξω (μπορεί και μια μέρα πριν), δεν χάλασε σταδιακά στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από τους δύο ελέγχους. Και ναι, μπορείς να κάνεις όσους επανελέγχους θέλεις μέσα σε αυτές τις 30-40 ημέρες, αλλά κατά τη γνώμη μου απλά θα πετάς 5ευρα. Αν έχεις αμφιβολίες πήγαινε και στο συνεργείο σου να το δει, εάν είναι τόσο χάλια θα το καταλάβει ακόμα και πιέζοντας το αμάξωμα με τα χέρια. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Joshua21
geor92 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αντιληπτές είναι αλλά μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες, πχ αν προσπαθήσεις να κινηθείς πολύ γρήγορα σε δρόμο με στροφές (θα χάνει την πρόσφυση πολύ νωρίτερα), στην ευθεία δύσκολα το καταλαβαίνεις. Άσε που τόσο φτωχή απόδοση σημαίνει πως χάλασε μια και έξω (μπορεί και μια μέρα πριν), δεν χάλασε σταδιακά στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από τους δύο ελέγχους. Και ναι, μπορείς να κάνεις όσους επανελέγχους θέλεις μέσα σε αυτές τις 30-40 ημέρες, αλλά κατά τη γνώμη μου απλά θα πετάς 5ευρα. Αν έχεις αμφιβολίες πήγαινε και στο συνεργείο σου να το δει, εάν είναι τόσο χάλια θα το καταλάβει ακόμα και πιέζοντας το αμάξωμα με τα χέρια. Αυτό μου είπαν κι εμένα κάτι φίλοι, να πιέσω να δω αν υπάρχει διαφορα.. πίεζα κι εγώ πάνω κάτω σαν το χαζό προχθές δεν έβγαλα άκρη, μια χαρα μου φανηκε. Θα πάω αύριο πρωί μια βόλτα απ το συνεργείο και βλέπουμε! Σας ευχαριστώ πάντως όπως και να χει! Θα σας δώσω update έτσι για το κους κους! 🙏
draculias Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 πήγαινε σε ένα συνεργείο/βουλκανιζατέρ να κάνεις μία επιπλέον μέτρηση αν μπορείς, ακόμη και μη καλιμπραρισμένο σωστά να είναι το εκεί αμορτισερόμετρο το θεωρώ απίθανο να σου βγάλει... μονοψήφιο ποσοστό πίσω. τηλεδιαγνώστης προφανώς δεν είμαι φίλε μου, απλά το 9% που διάβασα παραπάνω "φωνάζει" για αστοχία μέτρησης (περισσότερο μη καλιμπραρισμένο μηχάνημα βασικά), παρά τερματισμένο αμορτισέρ. αν έχει πέσει (ψοφήσει μάλλον καλύτερα με 9%) όποια οδηγική συμπεριφορά και να έχεις, το όχημά σου θα συμπεριφερόταν σαν βάρκα σε στροφές, δυνατό/ενοχλητικότατο θόρυβο σε λακκούβες και σε απότομα φρεναρίσματα το μπροστινό μέρος θα "βουτούσε" μπροστά (για πεθαμένα μπροστά αμορτισέρ), εμφανέστατες και αντιληπτότατες διαφορές. το εγχείρημα με το πιέζω το αμάξωμα πάνω κάτω για να δω ταλάντωση, όντως σου δείχνει ότι θα έχει χαλαρώσει συγκριτικά με την πρότερη κατάστασή του, απλά δεν θα στο μεταφράσει ποσοστό προφανώς και από την άλλη... βρες μου ένα όχημα με οποιοδήποτε στήσιμο στα 128.000χλμ που δεν θα έχει χάσει ένα 20 με 40% της απόδοσής του... χωρίς να σημαίνει απαραίτητα άμεση αλλαγή του (εκεί μπαίνουν άλλοι παράγοντες, με την οδηγική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη να είναι στην κορυφή της ατζέντας). πες μας αν έχεις νεότερα
geor92 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, draculias είπε πήγαινε σε ένα συνεργείο/βουλκανιζατέρ να κάνεις μία επιπλέον μέτρηση αν μπορείς, ακόμη και μη καλιμπραρισμένο σωστά να είναι το εκεί αμορτισερόμετρο το θεωρώ απίθανο να σου βγάλει... μονοψήφιο ποσοστό πίσω. τηλεδιαγνώστης προφανώς δεν είμαι φίλε μου, απλά το 9% που διάβασα παραπάνω "φωνάζει" για αστοχία μέτρησης (περισσότερο μη καλιμπραρισμένο μηχάνημα βασικά), παρά τερματισμένο αμορτισέρ. αν έχει πέσει (ψοφήσει μάλλον καλύτερα με 9%) όποια οδηγική συμπεριφορά και να έχεις, το όχημά σου θα συμπεριφερόταν σαν βάρκα σε στροφές, δυνατό/ενοχλητικότατο θόρυβο σε λακκούβες και σε απότομα φρεναρίσματα το μπροστινό μέρος θα "βουτούσε" μπροστά (για πεθαμένα μπροστά αμορτισέρ), εμφανέστατες και αντιληπτότατες διαφορές. το εγχείρημα με το πιέζω το αμάξωμα πάνω κάτω για να δω ταλάντωση, όντως σου δείχνει ότι θα έχει χαλαρώσει συγκριτικά με την πρότερη κατάστασή του, απλά δεν θα στο μεταφράσει ποσοστό προφανώς και από την άλλη... βρες μου ένα όχημα με οποιοδήποτε στήσιμο στα 128.000χλμ που δεν θα έχει χάσει ένα 20 με 40% της απόδοσής του... χωρίς να σημαίνει απαραίτητα άμεση αλλαγή του (εκεί μπαίνουν άλλοι παράγοντες, με την οδηγική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη να είναι στην κορυφή της ατζέντας). πες μας αν έχεις νεότερα Αυτό που σκέφτηκα και σε συνδυασμό με όσα μου είπατε είναι το εξής. Πριν ένα μήνα περίπου μου είχε μπει πρόκα στο λάστιχο του συγκεκριμένου αμορτισέρ το οποίο είχε μπαλωθεί βέβαια. Όπως είπε ένας φίλος νωρίτερα, πήγα σήμερα και τσέκαρα τον αέρα σε όλα τα λάστιχα. Στα πίσω ενώ έπρεπε να είναι 38, στο πίσω δεξιά ήταν 34 που σημαίνει και ότι στη μέτρηση την Παρασκευή ήταν κάπου εκεί. Τα αλλά 3 ήταν οπως πρεπει. Αυτό μηπως παίζει ρόλο τελικά;
liakinen Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, geor92 είπε Αυτό που σκέφτηκα και σε συνδυασμό με όσα μου είπατε είναι το εξής. Πριν ένα μήνα περίπου μου είχε μπει πρόκα στο λάστιχο του συγκεκριμένου αμορτισέρ το οποίο είχε μπαλωθεί βέβαια. Όπως είπε ένας φίλος νωρίτερα, πήγα σήμερα και τσέκαρα τον αέρα σε όλα τα λάστιχα. Στα πίσω ενώ έπρεπε να είναι 38, στο πίσω δεξιά ήταν 34 που σημαίνει και ότι στη μέτρηση την Παρασκευή ήταν κάπου εκεί. Τα αλλά 3 ήταν οπως πρεπει. Αυτό μηπως παίζει ρόλο τελικά; Όχι φίλε με τίποτα. Με τέτοια μικρή διαφορά στις πιέσεις δεν αλλάζουν οι μετρήσεις δραματικά. Εκεί που μπορεί να έβγαζε πχ 70 έδειξε 68 για τέτοιες διαφορές μιλάμε. Δεν έχω ακούσει ποτέ μου τόσο μικρό νούμερο όπως στο δικό σου. Πάνε σε ένα συνεργείο και με το που το βγάλει θα καταλάβει πιέζοντας το στο πάτωμα πχ. Αν τα είχε φτύσει τόσο πολύ λογικά θα το είχες καταλάβει και ο ίδιος. Σε περίπτωση που δεν έχει πρόβλημα θα πας στο ΚΤΕΟ θα τους το πεις και θα ζητήσεις να περάσει ξανά το αυτοκίνητο. 1
g-e-o Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Σε αυτοκίνητο που δεν έχει περάσει κτεο από το 2012, πόσο είναι το πρόστιμο; Επίσης πόσο είναι το κόστος για να περάσει κτεο ανεξαρτήτως προστίμου; Είναι 1600 κυβικά αν παίζει ρόλο..
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, g-e-o είπε Σε αυτοκίνητο που δεν έχει περάσει κτεο από το 2012, πόσο είναι το πρόστιμο; Επίσης πόσο είναι το κόστος για να περάσει κτεο ανεξαρτήτως προστίμου; Είναι 1600 κυβικά αν παίζει ρόλο.. 65€ είναι το πρόστιμο συν το κοστος του ελέγχου.Το κόστος του ελέγχου δεν είναι ιδιο παντού,γύρω στο 50€ πρέπει να παίζει.
prefuse Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Λείπω εκτός και μου ήρθε μήνυμα για να περάσω ΚΤΕΟ 1) έχει κάποιο πρόστιμο αν το περάσω κάνα μήνα μετά που θα γυρίσω; 2) το αυτοκίνητο αυτό είναι ψιλοπαρατημενο καθώς δεν χρησιμοποιείτε, πέρα από ελάχιστες φορές. Έχει τα εξής προβλήματα, ποια από αυτά πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτούν για να περάσει επιτυχώς από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ 2α) Σπασμένο φανάρι που λειτουργεί 2b) Κατα διαστήματα κάνει θόρυβο το βεντιλατερ που έχει μπροστά η μηχανή 2c) Έχει 3 μπουλόνια αντί για 4 σε μια ρόδα (αυτό μάλλον θα θέλει σίγουρα) 2d) Ο καθρέφτης του οδηγού δεν είναι σπασμένος αλλά με λίγη πίεση χάνει την σωστή του θέση.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, prefuse είπε Λείπω εκτός και μου ήρθε μήνυμα για να περάσω ΚΤΕΟ 1) έχει κάποιο πρόστιμο αν το περάσω κάνα μήνα μετά που θα γυρίσω; 2) το αυτοκίνητο αυτό είναι ψιλοπαρατημενο καθώς δεν χρησιμοποιείτε, πέρα από ελάχιστες φορές. Έχει τα εξής προβλήματα, ποια από αυτά πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτούν για να περάσει επιτυχώς από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ 2α) Σπασμένο φανάρι που λειτουργεί 2b) Κατα διαστήματα κάνει θόρυβο το βεντιλατερ που έχει μπροστά η μηχανή 2c) Έχει 3 μπουλόνια αντί για 4 σε μια ρόδα (αυτό μάλλον θα θέλει σίγουρα) 2d) Ο καθρέφτης του οδηγού δεν είναι σπασμένος αλλά με λίγη πίεση χάνει την σωστή του θέση. Αέρα περνάει.Θα έχεις μικρό πρόστιμο για την καθυστέρηση.Το πληρώνεις στο ΚΤΕΟ. https://www.kteohellas.gr/category/472/ποινεσ-εκπροθεσμου-ελεγχου-κτεο.html
piiii Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Ειδικά για το 3 που είχα κατα μία έννοια παρόμοια περίπτωση(οφθαλμοφανή φθορά- "τεράστιο βυζούνι" στο λάστιχο), έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι δεν θα το περάσουν. Και το πέρασαν χωρίς ούτε καν δευτερεύουσα έλλειψη...
prefuse Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 On 03/07/2023 at 11:24, Ukforthemoment said: Αέρα περνάει.Θα έχεις μικρό πρόστιμο για την καθυστέρηση.Το πληρώνεις στο ΚΤΕΟ. https://www.kteohellas.gr/category/472/ποινεσ-εκπροθεσμου-ελεγχου-κτεο.html 4 minutes ago, piiii said: Ειδικά για το 3 που είχα κατα μία έννοια παρόμοια περίπτωση(οφθαλμοφανή φθορά- "τεράστιο βυζούνι" στο λάστιχο), έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι δεν θα το περάσουν. Και το πέρασαν χωρίς ούτε καν δευτερεύουσα έλλειψη... Το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια ΚΤΕΟ; ή μόνο για τα ιδιωτικά; Αξίζει να ασχοληθώ με τα δημόσια;
piiii Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δεν νομίζω ότι υφίσταται πλέον δημόσιο ΚΤΕΟ. Πέρα απο το πρόστιμο λόγω πέρας της ημ/νίας δεν νομίζω ότι έχεις κάτι άλλο να φοβηθείς.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 17 λεπτά πριν, prefuse είπε Το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια ΚΤΕΟ; ή μόνο για τα ιδιωτικά; Αξίζει να ασχοληθώ με τα δημόσια; Υπάρχουν ακόμα δημοσια ΚΤΕΟ;
djcat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Υπάρχουν ακόμα δημοσια ΚΤΕΟ; κτεο Χολαργού 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, djcat είπε κτεο Χολαργού Το οποίο είναι μόνο για εγκρίσεις τύπου κλπ αν δεν κάνω λάθος.Εκτός απο αυτό υπάρχει άλλο σε λειτουργία;Νομό Αρκαδίας που ξέρω το έχουν πνίξει τα χορτάρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα