Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση ΚΤΕΟ και από εμένα. 21/4 πρέπει να περάσω ΚΤΕΟ. Θα λείπω από σήμερα έως τις 25/4 εκτός Ελλάδας. Για να περάσω ΚΤΕΟ πρέπει εκ των πραγμάτων να αλλάξω λαστιχα (ήταν όπως και να έχει στο προγραμμα για Μάρτιο-Απρίλιο). Έχω περιθώριο να το πάω στις 28; Νομίζω ότι έχω +1 εβδομάδα περιθώριο.

Θα έχω θέμα σε τυχόν έλεγχο της τροχαίας;

• Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ερώτηση ΚΤΕΟ και από εμένα. 21/4 πρέπει να περάσω ΚΤΕΟ. Θα λείπω από σήμερα έως τις 25/4 εκτός Ελλάδας. Για να περάσω ΚΤΕΟ πρέπει εκ των πραγμάτων να αλλάξω λαστιχα (ήταν όπως και να έχει στο προγραμμα για Μάρτιο-Απρίλιο). Έχω περιθώριο να το πάω στις 28; Νομίζω ότι έχω +1 εβδομάδα περιθώριο.

Θα έχω θέμα σε τυχόν έλεγχο της τροχαίας;

Σωστά, +1 βδομάδα έχεις περιθώριο, για την ακρίβεια μπορείς να το περάσεις ως και τις 29 μια και 28 πέφτει Κυριακή.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σωστά, +1 βδομάδα έχεις περιθώριο, για την ακρίβεια μπορείς να το περάσεις ως και τις 29 μια και 28 πέφτει Κυριακή.

Ευχαριστώ. Σε τυχόν έλεγχο όμως της τροχαίας (μιας και είναι και περίοδος Πάσχα που αναγκαστικά θα κινηθώ με αμάξι και πιθανώς να τύχει κάποιος έλεγχος) ισχύει και εκεί το +1 εβδομάδα; Αυτό δεν ήξερε να μου το απαντήσει ούτε το ΚΤΕΟ....

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ευχαριστώ. Σε τυχόν έλεγχο όμως της τροχαίας (μιας και είναι και περίοδος Πάσχα που αναγκαστικά θα κινηθώ με αμάξι και πιθανώς να τύχει κάποιος έλεγχος) ισχύει και εκεί το +1 εβδομάδα; Αυτό δεν ήξερε να μου το απαντήσει ούτε το ΚΤΕΟ....

Καλύτερα να μην το ρισκάρεις γιατί το πρόστιμο για ΚΤΕΟ είναι μεγάλο.

Μια ερώτηση, Αν το αυτοκίνητο περάσει ΚΤΕΟ αλλά έχει πρόβλημα στα καυσαέρια το ΚΤΕΟ ισχύει η σε κόβουν για επανέλεγχο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση σε ΚΤΕΟ να ήταν τόσο άσχετοι... Όπως τα ΚΤΕΟ τηρούν την νομοθεσία και ΔΕΝ επιβάλλουν πρόστιμο εκπρόθεσμου έως και μία εβδομάδα μετά τη λήξη, έτσι ακριβώς τηρούν την νομοθεσία και τα όργανα του νόμου.

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Μια ερώτηση, Αν το αυτοκίνητο περάσει ΚΤΕΟ αλλά έχει πρόβλημα στα καυσαέρια το ΚΤΕΟ ισχύει η σε κόβουν για επανέλεγχο;

Αν έχεις πρόβλημα στα καυσαέρια τότε παίρνεις "προσωρινό" δελτίο ελέγχου, με την υποχρέωση όμως μέσα σε 20-40 ημέρες(δε θυμάμαι πόσο) να πας για επανέλεγχο.

Αν περάσει αυτό το διάστημα και δεν έχεις πάει, τότε το δελτίο ελέγχου είναι άκυρο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klausx είπε

Καλύτερα να μην το ρισκάρεις γιατί το πρόστιμο για ΚΤΕΟ είναι μεγάλο.

Για αυτο ψάχνω μια απαντηση γιατι δε θελω να το ρισκάρω... Το να "μη το ρισκάρω" δε με καλύπτει σαν απαντηση... 😕

2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση σε ΚΤΕΟ να ήταν τόσο άσχετοι... Όπως τα ΚΤΕΟ τηρούν την νομοθεσία και ΔΕΝ επιβάλλουν πρόστιμο εκπρόθεσμου έως και μία εβδομάδα μετά τη λήξη, έτσι ακριβώς τηρούν την νομοθεσία και τα όργανα του νόμου.

3 ώρες πριν, Klausx είπε

Οντως επεσα σε άσχετη, μίλησα με άλλο κτεο στην περιοχη μου και μου ειπε οτι εχω περιθωριο 7 ημερολογιακές ημέρες και εαν πέφτει σε αργία τότε εως την αμέσως επόμενη εργάσιμη... Όσο για την τροχαία και αυτή τα μασαγε λίγο αλλα λεει οτι ισχύει για εμας (+1 εβδομάδα) θα ισχύει και για την τροχαία εφόσον ειναι νομος...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκοπευω να κάνω αρση ακινησίας σε αυτοκινητο που ειχα καταθεσει πινακίδες πριν απο 6 χρόνια, το 2013. Το αυτοκίνητο δεν κινούνταν απο το 2012 οπότε και ήταν εκπρόθεσμο από θέμα ΚΤΕΟ, δεν θυμάμαι ακριβώς για πόσο διάστημα αλλά πρέπει να είναι πάνω από 6 μήνες. Ξέρω οτι θα πληρώσω το αντίστοιχο πρόστιμο στο ΚΤΕΟ (65 ευρω) ΄και άλλα 30 ευρω για νέες πινακίδες αλλα δεν έχω καταλάβει αν θα πληρώσω και τα επιπλέον 150 ευρώ στην εφορία. Ξέρει κανείς;;

Να συμπληρώσω οτι θα περάσω ΚΤΕΟ μέσα σε 15 μέρες από την άρση ακινησίας.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, puntosx είπε

Καλησπέρα,

Σκοπευω να κάνω αρση ακινησίας σε αυτοκινητο που ειχα καταθεσει πινακίδες πριν απο 6 χρόνια, το 2013. Το αυτοκίνητο δεν κινούνταν απο το 2012 οπότε και ήταν εκπρόθεσμο από θέμα ΚΤΕΟ, δεν θυμάμαι ακριβώς για πόσο διάστημα αλλά πρέπει να είναι πάνω από 6 μήνες. Ξέρω οτι θα πληρώσω το αντίστοιχο πρόστιμο στο ΚΤΕΟ (65 ευρω) ΄και άλλα 30 ευρω για νέες πινακίδες αλλα δεν έχω καταλάβει αν θα πληρώσω και τα επιπλέον 150 ευρώ στην εφορία. Ξέρει κανείς;;

Να συμπληρώσω οτι θα περάσω ΚΤΕΟ μέσα σε 15 μέρες από την άρση ακινησίας.

Καλησπέρα,

Έτσι όπως τα γράφεις με μπέρδεψες λίγο.

Αν το ΚΤΕΟ που είχες ήταν εκπρόθεσμο την στιγμή που έκανες την ακινησία, τότε όντως θα πληρώσεις εκτός από το κανονικό παράβολο ΚΑΙ το πρόστιμο εκπρόθεσμου(65€ + 3) όταν θα το περάσεις από έλεγχο.

Αν το ΚΤΕΟ που είχες ήταν εμπρόθεσμο την στιγμή που έκανες την ακινησία, τότε θα πληρώσεις μόνο το κανονικό παράβολο εφόσον πας να το περάσεις μέσα σε 15 ημέρες.

Μετά το 15νθήμερο κινδυνεύεις και από το πρόστιμο των 150€ στην εφορία, και από το πρόστιμο των 400€ της τροχαίας.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καλησπέρα,

Έτσι όπως τα γράφεις με μπέρδεψες λίγο.

Αν το ΚΤΕΟ που είχες ήταν εκπρόθεσμο την στιγμή που έκανες την ακινησία, τότε όντως θα πληρώσεις εκτός από το κανονικό παράβολο ΚΑΙ το πρόστιμο εκπρόθεσμου(65€ + 3) όταν θα το περάσεις από έλεγχο.

Αν το ΚΤΕΟ που είχες ήταν εμπρόθεσμο την στιγμή που έκανες την ακινησία, τότε θα πληρώσεις μόνο το κανονικό παράβολο εφόσον πας να το περάσεις μέσα σε 15 ημέρες.

Μετά το 15νθήμερο κινδυνεύεις και από το πρόστιμο των 150€ στην εφορία, και από το πρόστιμο των 400€ της τροχαίας.

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Το ΚΤΕΟ ήταν εκπρόθεσμο, ξέρω ότι θα πληρώσω τα επιπλέον 65 εκεί. Μόλις πάρω πινακίδες το αμάξι θα πάει συνεργείο για service και ελαστικά και μετά αμέσως ΚΤΕΟ, σίγουρα εντος 15 ημερών.

Ρωτάω αν από την αρχή θα έχω και 150 ευρώ πρόστιμο από την εφορία, μόλις δηλαδή πάρω πινακίδες γιατί ήμουν εκπρόθεσμος για πάνω από 6 μήνες όταν κατέθεσα πινακίδες το 2013.

Ξέρω επίσης οτι θα πληρώσω επιπλέον 30 ευρώ για νέες πινακίδες δεδομένου ότι λόγω μακράς ακινησίας έχουν καταστρέψει τις αρχικές.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, puntosx είπε

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Το ΚΤΕΟ ήταν εκπρόθεσμο, ξέρω ότι θα πληρώσω τα επιπλέον 65 εκεί. Μόλις πάρω πινακίδες το αμάξι θα πάει συνεργείο για service και ελαστικά και μετά αμέσως ΚΤΕΟ, σίγουρα εντος 15 ημερών.

Ρωτάω αν από την αρχή θα έχω και 150 ευρώ πρόστιμο από την εφορία, μόλις δηλαδή πάρω πινακίδες γιατί ήμουν εκπρόθεσμος για πάνω από 6 μήνες όταν κατέθεσα πινακίδες το 2013.

Ξέρω επίσης οτι θα πληρώσω επιπλέον 30 ευρώ για νέες πινακίδες δεδομένου ότι λόγω μακράς ακινησίας έχουν καταστρέψει τις αρχικές.

Νομίζω ότι σου έχω απαντήσει ήδη και μάλιστα με αρκετή σαφήνεια:

48 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Νομίζω ότι σου έχω απαντήσει ήδη και μάλιστα με αρκετή σαφήνεια:

εγινε, ευχαριστω και πάλι

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.

Αν έχεις παραλείψεις και σε κόψουν ή πάρεις προσωρινό δελτίο όπως αναφέρθηκε, όταν ξαναπας για έλεγχο, πληρώνεις πάλι;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kleo1 είπε

Αν έχεις παραλείψεις και σε κόψουν ή πάρεις προσωρινό δελτίο όπως αναφέρθηκε, όταν ξαναπας για έλεγχο, πληρώνεις πάλι;

Ανάλογα το κτεο, στα περισσότερα δεν πληρώνεις εφόσον πας για επανέλεγχο μέσα σε 20 ημέρες.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, kleo1 είπε

Συνηθως ειναι ενα μικρο ποσο π.χ. https://www.kteohellas.gr/category/30/ποινεσ-εκπροθεσμου-ελεγχου-κτεο.html

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.

Θέλω να ρωτήσω εαν το κτέο ελέγχει την κατάσταση των φρένων. Αν θέλουν αλλαγή τα τακάκια, οι δίσκοι κτλ... Ξέρω ότι ελέγχει την απόδοση τους. Μου έτοιχε να περάσω κτέο και να μου τα λένε όλα καλά και σε service του αυτοκινήτου μια εβδομάδα μετά να μου λένε πως θέλω νέους δίσκους και τακάκια.

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση,

Παναγιώτης

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...