Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το χαρτι που δινουνε στο κτεο , ισχυει και ως καρτα καυσαεριων ? απλα ρωταω για να ειμαι σιγουρος :ph34r:

Ναι, για 12 μήνες. Το γράφει και πάνω.

• Like 1
  • Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το χαρτι που δινουνε στο κτεο , ισχυει και ως καρτα καυσαεριων ? απλα ρωταω για να ειμαι σιγουρος :ph34r:

Nαι ! Το αναγράφει επάνω κιόλας !

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1) Την ημέρα ελέγχου του ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτική η ύπαρξη πυροσβεστήρα-φαρμακείου στο όχημα;

Μια και φαρμακείο-πυροσβεστήρας υπόκεινται σε ημερομηνίες λήξης,

σε ποιό βαθμό σχολαστικότητας ελέγχεται η πιστοποίηση της ημερομηνίας λήξης τους;

1)οπως ολες οι δουλείες ετσι και αυτή ειναι στην συνέπεια της σωστής δουλειάς του κάθε ελεγκτή 

για ολους υπαρχουν κυρωσεις αμα δεν κανουν σωστα την δουλεια τους 

2) Το χαρτί του τελευταίου ελέγχου ΚΤΕΟ και η κάρτα ελέγχου καυσαερίων επιδεικνύονται υποχρεωτικά στον επόμενο έλεγχο;

Ποιές  επιπτώσεις υπάρχουν σε περίπτωση μη επίδειξης των παραπάνω στοιχείων,

ιδίως στην περίπτωση που είναι διαφορετικό το σημείο ελέγχου του τελευταίου και του επόμενου ΚΤΕΟ;

Η περιοδικότητα του ελέγχου ΚΤΕΟ για ένα όχημα πιστοποιείται με το χαρτί του τελευταίου ελέγχου

ή καταγράφεται ηλεκτρονικά σε κεντρικό σύστημα ώστε να διασταυρώνεται ποιός μπορεί να θεωρηθεί εμπρόθεσμος;

Αντιστοίχως καταχωρούνται άραγε τα στοιχεία του κάθε τεχνικού ελέγχου (παρατηρήσεις, ελλείψεις κλπ);

2) επιπτωσεις σε περιτπωση απωλειας ΔΤΕ δεν υπαρχουν εφοσον εχει περασει σε καποιο Ικτεο και ειναι σε ισχυ το κτεο σου

καταγραφονται τα παντα και υπαρχουν ολα τα στοιχεια των μετρησεων  ανα πασα στιγμη 

3) Δευτερεύουσες ελλείψεις που διαπιστώνονται στον έλεγχο ΚΤΕΟ

και κατόπιν δε διορθώνονται εντός του διαστήματος που θεωρείται υποχρεωτικό,

υπάρχει περίπτωση πρακτικά να υπόκεινται σε κάποιο επανέλεγχο

ή να εμπίπτουν σε κάποια παράβαση-πρόστιμο;

3) πχ λαστιχα φθαρμενα έλλειψη δευτερεύουσα εντος 2 μηνων αλλαγη στο επομενο κτεο αν δεν εχουν αλλαχτει κανονικα πρεπει να κοπει το οχημα

σε ελεγχο τροχαιας εαν διαπιστωσει το ιδιο μπορει επισης να σε γραψει για την μη εγκυρη αλλαγη των ελλειψεων εφοσον τις διασπιστωσει και αποτελουν παραβαση

4) Στο χώρο του μηχανοστασίου αν τοποθετηθεί ΜΗ εργοστασιακή ηχο-/θερμομόνωση,

πρακτικά ελέγχεται και θεωρείται παράτυπη μετατροπή ή όχι;

Εδικά στην περίπτωση που η μόνωση τοποθετηθεί σε μη προβλεπόμενες εργοστασιακές θέσεις;

4) ειναι στην κριση του ελεγκτη για μη εγκεκριμενες επεμβασεις αν αποτελει κινδυνο για την ασφαλεια  κλπ

5) Δελτίο ΚΤΕΟ μπορεί να αμφισβητηθεί ως προς την ισχύ του από έλεγχο της Τροχαίας;

Μπορεί η Τροχαία να παραπέμψει σε επανέλεγχο ΚΤΕΟ

και με ποιές επιπτώσεις για τον ιδιοκτήτη, ιδιαίτερα αν ο επανέλεγχος οδηγήσει σε αποκλίσεις των ευρημάτων;

5) ,μπορει να αμισβητηθει απο τροχαια πχ αλλος κινητηρας η θορυβωδης εξατμιση μπορει να σε υποχρεωσει να περασεις απο ελεγχο κτεο για την πιστοποιηση οτι εισαι νομιμος πχ απο db θορυβου 

Μια και μαζεύουμε απορίες.

ελπιζω να σε καλυψα καπως

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μηχανη street 700 κυβικα θελει 25 ευρω για να περασει πρωτο ελεγχο (εντος προθεσμιας)?

http://www.kteohellas.gr/category/5/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83.html

Υπαρχει κατι να προσεξω μηπως δε περασει και χρεωσουν επανελεγχο και επισκευες-συντηρηση

Δημοσ.

Γενικα να ειναι εργοστασιακο το μηχανακι! Αυτα! Τωρα αν εχει λαστιχο σλικ πισω καταλαβαινεις :)

Δημοσ.

Θελω να αγορασω μεταχειρισμενη και δε φοραει εξατμιση μαμα. Πως μπορω να γνωριζω απο πριν αν θα τη περασει για να μην μπαινω σε ταλαιπωριες

Δημοσ.

Θελω να αγορασω μεταχειρισμενη και δε φοραει εξατμιση μαμα. Πως μπορω να γνωριζω απο πριν αν θα τη περασει για να μην μπαινω σε ταλαιπωριες

αν εχει την ταπα πισω δεν εχεις προβλημα

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...

περασα κτεο και μου δωσανε αυτη την αναφορα...

για να περασα λογικα ειναι οκ... μπορει καποιος να εξηγησει και σε τι κατασταση ειμαι?

t9i1w3.jpg

σας ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Κάτω από το σημείο "ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ"(που δεν φαίνεται) είναι το ρεζουμέ. Αν έχεις δευτερεύουσες ελλείψεις τότε χρήζουν επισκευής/επιδιόρθωσης, αν έχεις σοβαρές/επικίνδυνες τότε θα σε έχουν κόψει.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...

για να περασα λογικα ειναι οκ... μπορει καποιος να εξηγησει και σε τι κατασταση ειμαι?

t9i1w3.jpg

μια χαρα εισαι :D

ολα ειναι οκ

βεβαια για να πουμε και μια αληθεια εαν ολοι ημασταν συγκεντρωμενοι αποκλειστικα στην οδηγηση εστω και με ενα πιο μετριο οχημα τα ποσοστα ατυχηματων  θα ηταν σε ποσοστο που δεν πιστευαμε οτι υπαρχει!

παιδεια μας λειπει δυστυχως και απο τι βλεπω δεν προκειται να αποκτησουμε ποτε διοτι στην Ελλαδα μετα την αποκτηση του διπλωματος μαθαινεις να οδηγεις!

• Like 1
Δημοσ.

Και τα ΚΤΕΟ (τα ιδιωτικά τουλάχιστον) είναι για να σου παίρνουν τα λεφτά.

τα δημοσια γιατι ηταν?  αλλα θα δικαιολογεισαι λογω ηλικιας

Δημοσ.

Η πλάκα/ειρωνία είναι ότι πλέον τα δημόσια παίζει να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πολύ θα ήθελα να μας εξηγήσεις που το βασίζεις αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Όχημα που συντηρείται αξιοπρεπώς - με τα service του, τους περιοδικούς του ελέγχους - δεν χρειάζεται ΚΤΕΟ.

Πεταμένα λεφτά, κάθε διετία τα κλαίω. Ακόμα και το τάληρο για το καυσαέριο, το θεωρώ σπατάλη. 17 χρόνια οδηγώ και σε ΚΤΕΟ ποτέ δεν έχω καμία παρατήρηση και ούτε θα έχω, απλά θα πετάω τα χρήματα μου γιατί.....έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...