Προς το περιεχόμενο

Ubuntu χωρις GRUB


dios231

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειχα 2 σκληρους εναν για τα Windows, και εναν για τα Ubuntu. Για καποιο λογο ηθελα να κανω format τα Ubuntu, αλλα ξεχασα πρωτα να κανω unstall το GRUB. Το θεμα τωρα ειναι οτι δεν μπορω να μπω ουτε στα Windows αλλα ουτε και στα Ubuntu. Σκεφτηκα να κανω τα παντα format ( widnows, ubuntu και γενικα οτι υπαρχει και δεν υπαρχει) και να κανω καθαρο install απο την αρχη.

 

Και για να μπω στο ψητο, στον σκληρο με τα Windows εχω αρκετα πραματα που δεν θελω να τα χασω, υπαρχει καποιος τροπος να κανω back-up αυτα τα δεδομενα..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο grub σε ποιον δίσκο ήταν; Αν ήταν στον δίσκο που ήταν TO ubuntu τότε απλά αποσύνδεσε από το pc τον δίσκο και θα μπει κανονικά.

 

Αν ήταν στο δίσκο των win(πράγμα που δεν νομίζω) υπάρχει τρόπος να κάνεις repair από ένα cd των windows. Ψάξε στο google έχει πολλούς τρόπους. 

 

Πχ https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_για_αρχάριους/Πώς_μπορώ_να_αφαιρέσω_το_Linux;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τον δίσκο σε έναν Η/Υ όπου μπορεί να τρέξει windows (ή να τρέξεις windows σε αυτόν τον Η/Υ ,αν είχες την δυνατότητα μάλλον δεν θα ήσουν εδώ) και να φτιάξεις το διαμέρισμα εκκίνησης,σε περίπτωση που ήταν στον δίσκο με το ubuntu,και να φτιάξεις το bcd με το easybcd.

 

 

Αν θες να κάνεις format ούτως ή άλλος ξεκίνα με κάποιο linux από usb π.χ. με το puppy που είναι μικρό και βολικό και αντέγραψε ό,τι θες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον έκανες format το διαμέρισμα με τα ubuntu, έχεις μόνο windows αυτή τη στιγμή. Δε μπορείς βέβαια να μπεις σε αυτά γιατί προφανώς εγκατέστησες τα ubuntu τελευταία και έτσι ο grub αντικατέστησε τον bootloader των windows. Η λύση λοιπόν είναι να κάνεις repair από το dvd εγκατάστασης των windows. Συνήθως ο αυτοματοποιημένος τρόπος αρκεί για να επαναφέρεις τον bootloader των windows, διαφορετικά ίσως χρειαστεί να δωθούν οι εντολές χειροκίνητα από τη γραμμή εντολών. Υπάρχουν πάντως αρκετοί σχετικοί οδηγοί στο διαδίκτυο και για τις δύο περιπτώσεις. Εδώ για παράδειγμα:

http://www.howtogeek.com/howto/33433/restore-the-windows-boot-loader-after-an-ubuntu-update/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...