Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παίδες. Όντας φοιτητής που εκτιμάει τον εαυτό του μένω σε διαφορετικό σπίτι απο τους δικούς μου με διαφορά 2 ορόφων :P . Μένω σε ισόγειο λοιπόν και το βασικό ρούτερ είναι στον 2ο όροφο, με αποτέλεσμα όμως καταλαβαίνεται το σήμα να χάνεται. Οι δύοι αυτοί ορόφοι έχουν την ίδια τηλεφωνική γραμμή.

Σήμερα ξπυνησα όμως και συνειδητοποίησα πως έχω 2 ρούτερ και πρέπει να μεγιστοποιήσω την χρησιμότητα τους.

Το βασικό που λειτουργει αυτή την στιγμή είναι το Technicolor TD5136V2 από την Forthnet.
Από την προηγούμενή μου εταιρία (ON Telecoms) έχω το Pirelli Wireless VoIP AG v1-1 A-OT. 

Σκεφτόμουν ότι εγώ στο ισόγειο έχω desktop και άρα χρειάζομαι ethernet, ενώ οι δικοί μου στον 2ο χρησιμοποιούν λαπτοπ, ταμπλετ κλπ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το βασικό μόντεμ της Forthnet στο desktop κάτω, και το άλλο σαν ένα είδους αναμεταδότη στον 2ο όροφο; (Ή και το αντίστροφο)

Από σύντομη εύρενα που έκανα αυτό που θέλω να κάνω πρακτικά γίνεται μέσω wireless bridge (Το Technicolor TD5136V2 έχει την δυνατότητα για bridge mode) 
Ώστόσο θέλω κάποιον να με καθοδηγήσει στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω.
Επίσης, για το 2ο router: Pirelli Wireless VoIP AG v1-1 A-OT το οποίο είχα πάρει μέσω της ON, βλέπω πως πολλοί είχαν πρόβλημα με το να ξεκλειδώσουν ώστε να λειτουργεί σε άλλο πάροχο. Καμια ιδέα;

Υ.Γ: Μιλάτε απλοϊκά, δεν έχω ιδέα από αυτά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων μαγκεςμυ.

Δημοσ.

Λοιπόν αγοράζει καλώδιο CAT 5 το πετάς απο τον όροφο τον δικο σου στους γονεις σου εσύ κρατάς το μόντεμ στο χώρο σου στους γονείς σου βάζει ένα απλό access point και είσαι κομπλέ μονο που κάνει 1 τρύπα στον κάθε τοίχο για να περαστεί το καλώδιο

Δημοσ.

Παιδιά καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
Το θέμα είναι να μην τρυπήσουμε τείχους :P
Αφού υπάρχει και δυνατότητα να γίνει όλο αυτό και wireless (χωρίς καλώδιο) από την στιγμή που το ενα από τα 2 ρουτερ έχει Bridge mode

Δημοσ.

Παιδιά καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Το θέμα είναι να μην τρυπήσουμε τείχους :P

Αφού υπάρχει και δυνατότητα να γίνει όλο αυτό και wireless (χωρίς καλώδιο) από την στιγμή που το ενα από τα 2 ρουτερ έχει Bridge mode

Το θεμα δεν ειναι υπαρχει η δεν υπαρχει την δυνατότητα, αλλα αν "πιανει" σημα απο τον ρουτερ του 2 ορόφου, αλλα αν πιανει συνδέεσαι κατ'ευθειαν δεν χρειάζεσαι καν κάποιο ενδιάμεσο μηχάνημα, ανοίγεις το τλφ και μπαίνεις στο ρουτερ του 2 ορόφου με την μια

Απλα πρεπει να δεις πως θα το λύσεις καλυτερα και το καλωδιο για μενα ειναι μονόδρομος, ουτε χαμηλες ταχυτητες, ουτε απώλεια σύνδεσης

Δημοσ.

Επίσης το ασύρματο Bridge είναι κυριολεκτικά λαχείο να δουλέψει με συσκευές modem/router διαφορετικών κατασκευαστών. Πολλές φορές δεν δουλεύει, ούτε και στον ίδιο κατασκευαστή, αλλά με διαφορετικό μοντέλο.

Δημοσ.

Οκ πριν προβω στο να τρυπήσω τους τοίχους που απότι μου λέτε είναι μονόδρομος, και αν είναι θα το κάνω, μπορείται να μου εξηγήσεται ΠΩΣ θα το κάνω ασύρματα, γιατί είμαι άσχετος από αυτά τα θέματα, ότι ξέρω είναι 2 μέρες τώρα που κάθομαι στο ιντερνετ και τα ψάχνω.

Δημοσ.

Για ασύρματη λύση κατά 99,9% δεν σου κάνει κανένα από τα modem/router που διαθέτεις.

Θέλεις μια συσκευή που να μπορεί να δουλεύει ως ασύρματος δέκτης και ταυτόχρονα να μοιράζει ενσύρματα ή/και ασύρματα την λήψη που θα κάνει.

Τέτοιες συσκευές είναι οποιοδήποτε Access Point ή κάποιο Repeater. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει κάποιο σημείο στο διαμέρισμά σου που να μπορεί να κάνει επαρκή λήψη του άλλου διαμερίσματος.

Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, επόμενη ασύρματη λύση, είναι με κάποια συσκευή σε εξωτερικό χώρο στο διαμέρισμα των γονιών σου, ώστε να λαμβάνεις καλύτερα.

Απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα τρυπήσεις τον τοίχο για να βγεις έξω, οπότε γυρίζουμε στην αρχική πρόταση, ότι μακράν η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι το άπλωμα καλωδίου μεταξύ των ορόφων.

Δημοσ.

Μέσα από τον τοίχο δεν παίζει να περάσεις ethernet? Αφού λογικά υπάρχουν κανάλια στον τοίχο από οπου περνάει το τηλεφωνικό καλώδιο.

Δημοσ.

Δεν θέλει ηλεκτρολόγους και γύρευε η όλη διαδικασία όμως;

Για τα Powerlines που ανέφερε το παλικαρι απο πανω τι λετε;

Δημοσ.

Οχι βέβαια, μια ατσαλίνα θες και να βρεις από που περνάει το τηλεφωνικό καλώδιο. Συνήθως οι πολυκατοικίες έχουν καπάκια στους διαδρόμους με τα καλώδια. Βρίσκεις τα καπάκια από όπου περάνει το δικό σου καλώδιο και τραβάς το utp με την ατσαλινα, μέχρι το σημείο που θα βρεις το καπάκι για το κατω σπίτι.

Τα σπίτια λογικά είναι σε διαφορετικά ρολόγια έτσι? Αν ναι τότε δεν παίζει το powerline

Δημοσ.

Προϋπόθεση για πέρασμα μέσα στο τοίχο με ατσαλίνα, είναι να είναι εμφανή τα ενδιάμεσα μπουάτ, διαφορετικά πας ψάχνοντας (σχετικά εύκολο) αλλά δεν γλυτώνεις τα μερεμέτια (στοκάρισμα, βάψιμο).

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Όντας φοιτητής που εκτιμάει τον εαυτό του μένω σε διαφορετικό σπίτι απο τους δικούς μου με διαφορά 2 ορόφων :P . Μένω σε ισόγειο λοιπόν και το βασικό ρούτερ είναι στον 2ο όροφο, με αποτέλεσμα όμως καταλαβαίνεται το σήμα να χάνεται. Οι δύοι αυτοί ορόφοι έχουν την ίδια τηλεφωνική γραμμή.

Σήμερα ξπυνησα όμως και συνειδητοποίησα πως έχω 2 ρούτερ και πρέπει να μεγιστοποιήσω την χρησιμότητα τους.

Το βασικό που λειτουργει αυτή την στιγμή είναι το Technicolor TD5136V2 από την Forthnet.

Από την προηγούμενή μου εταιρία (ON Telecoms) έχω το Pirelli Wireless VoIP AG v1-1 A-OT. 

Σκεφτόμουν ότι εγώ στο ισόγειο έχω desktop και άρα χρειάζομαι ethernet, ενώ οι δικοί μου στον 2ο χρησιμοποιούν λαπτοπ, ταμπλετ κλπ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το βασικό μόντεμ της Forthnet στο desktop κάτω, και το άλλο σαν ένα είδους αναμεταδότη στον 2ο όροφο; (Ή και το αντίστροφο)

Από σύντομη εύρενα που έκανα αυτό που θέλω να κάνω πρακτικά γίνεται μέσω wireless bridge (Το Technicolor TD5136V2 έχει την δυνατότητα για bridge mode) 

Ώστόσο θέλω κάποιον να με καθοδηγήσει στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω.

Επίσης, για το 2ο router: Pirelli Wireless VoIP AG v1-1 A-OT το οποίο είχα πάρει μέσω της ON, βλέπω πως πολλοί είχαν πρόβλημα με το να ξεκλειδώσουν ώστε να λειτουργεί σε άλλο πάροχο. Καμια ιδέα;

Υ.Γ: Μιλάτε απλοϊκά, δεν έχω ιδέα από αυτά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων μαγκεςμυ.

το technicolor δεν εχει Wds .εχει bridge mode για το κομματι το adsl οχι για το Wireless.Οποτε εσυ θες ή να ριξεις καλωδιο ή να παρεις ενα Repeater αν πιανει σημα.αλλιως καλωδιο και βαζεις ενα ap ή βαζεις σαν ap το δευτερο adslrouter που σου περισσευει.

Powerline με έξοδο wifi. Το βάζεις στην πρίζα και τέλος

δεν παιζει σε διαφορετικα ρολογια ΔΕΗ.σε τριφασικο ναι.σε διαφορετικα ρολογια ΜΑΛΛΟΝ οχι.

Μέσα από τον τοίχο δεν παίζει να περάσεις ethernet? Αφού λογικά υπάρχουν κανάλια στον τοίχο από οπου περνάει το τηλεφωνικό καλώδιο.

πολυ δυσκολα εως απιθανο χωρις να σκασεις αρκετα λεφτα σε ηλεκτρολογο./

Οχι βέβαια, μια ατσαλίνα θες και να βρεις από που περνάει το τηλεφωνικό καλώδιο. Συνήθως οι πολυκατοικίες έχουν καπάκια στους διαδρόμους με τα καλώδια. Βρίσκεις τα καπάκια από όπου περάνει το δικό σου καλώδιο και τραβάς το utp με την ατσαλινα, μέχρι το σημείο που θα βρεις το καπάκι για το κατω σπίτι.

Τα σπίτια λογικά είναι σε διαφορετικά ρολόγια έτσι? Αν ναι τότε δεν παίζει το powerline

αν τα καπακια φαινονται .καιαν φαινονται θελει μερεμετι.και αν υπαρχει χωρος μεσα στο σωληνα.

Επίσης το ασύρματο Bridge είναι κυριολεκτικά λαχείο να δουλέψει με συσκευές modem/router διαφορετικών κατασκευαστών. Πολλές φορές δεν δουλεύει, ούτε και στον ίδιο κατασκευαστή, αλλά με διαφορετικό μοντέλο.

bridge στο wireless δεν κανει οσο ξερω.κανει μονο στο adsl. τα thomson εκαναν.το technicolor δεν εχει πλεον Wds.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...